sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Ideoita keittiön valaisimeksi?

Niinhän siinä sitten kävi, että meidän Lokki-valaisin löysi uuden rakastavan kodin. Pidän edelleen siitä valaisimesta, mutta kaipaan keittiöömme jotain hieman erilaista. Korkeakiiltoiset kaapinovet ja suuret ikkunapinnat heijastavat Lokin hahmoa hieman häiritsevällä tavalla. Nyt kaipaisin ideoita siitä, millainen valaisin sopisi keittiöömme.


Olen ajatellut Lokin tilalle Octo-valaisinta.


Keittiö on siis avoin olohuoneeseen ja tila on kokonaisuudessaan yli 50 m2. Valaisin saisi siis olla suhteellisen iso. Octon leveys on 54 cm ja korkeus 68 cm. Meillä on valkoisessa keittiössä mustat kivitasot, joten musta Octo voisi sopia kokonaisuuteen. Lisäksi pidän siitä, että koivunsävy pilkistää mustan takaa ja hieman pehmentää valaisimen ilmettä.

Mutta kaikki on siis vielä avoinna. Ottaisin erittäin mielelläni ideoita vastaan. Millainen valaisin sinusta sopisi meidän keittiöön?

Ps. Tässä pieni vinkki arvonnasta, joka käynnistyy kun blogi saavuttaa 100 kirjautuneen lukijan tai 100 tykkääjän rajan Facebookissa. Kuka arvaa, mitä arvotaan?
37 kommenttia:

 1. Octo olisi todella kaunis vaihtoehto <3 Tai Normann Copenhagen Norm 69 lamppu :)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Löysin juuri blogisi ja klikkasin itseni lukijaksi. =)

  Itse laittaisin tuon mustan Octon. Meillä löytyy olohuoneesta se valkoisena ja ruokapöydän yläpuolella kaksi valkoista sectoa.
  Olemme itse aloittamassa rakentamista ja todennäköisesti uuteen kotiin tulen miettimään uudestaan tuo järjestelyn.

  Joka tapauksessa, teillä näyttää todella kauniilta. Kiva jäädä seurailemaan blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi <3 Octo on kyllä hyvä vaihtoehto :)

   Poista
 3. Näin kuvien perusteella ehdottaisin värillistä valaisinta, vihreää, keltaista tai punaista design-valaisinta...tsekkaa finnish design sho ja sieltä haku värien perusteellavtai sit caravaggio p3 valkoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillinen voisi olla aika hauska! Mutta mikä väri? Pelkään, että kyllästyn... Täytyypä kurkata FDS:sta tuo ehdotuksesi :)

   Poista
 4. Musta tuo Octo on hyvä vaihtoehto. :) Kannattaa ottaa tosin huomioon, että siitä tulee lähinnä tunnelmavaloa, eikä ole kovin valotehokas näin ollen. Yksi hyvä vaihtoehto olisi myös Petri Vainion Vuolle -valaisin. Toisi pehmeyttä muuten niin moderneihin pintoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Sitä valotehoa juuri mietin, kun tuossa pitäisi nähdä lukea sanomalehteä. Tsekkaan tuon Vuolle-valaisimen, kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Octon kannalla minäkin, mutta hätinä aamulehden näkee sen valossa lukea. Kaunis se on, niin kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kaunis! Mutta kun pitäisi myös nähdä jotain... No, mietitään! :)

   Poista
 6. Mun ehdotus mikä tahansa pyöreä tai kartionmuotoinen, mutta maitolasia. Esim. alhaalta auki oleva versio tuo valoa tarpeeksi alas, mutta myös ympärille. Tuon Lokin muoto oli ehkä epäsopiva teidän suoraviivaiseen ja moderniin ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita, kiitos! Olen samaa mieltä, että Lokki ei ole paras valinta tähän keittiöön. Ostimme sen edelliseen kotiin ja siellä se toimi mainiosti :)

   Poista
 7. Octo, Le Klint 172c,(tai koko b) tai sit Kartellin fly valkoisena :) Siinä mun ehdotukset teille. Itsellä on kaksi ekana mainittua, ja Octosta sen verran että ei kovin tehokas valo, mutta Le klinteissä kyllä näkee lukea hyvinkin, kun on vaihdettu valo "keltaisesta" "valkoiseen" :D

  -Heli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Kartellin Fly-valaisinta olen miettinyt ja on tuo Le Klint myös tosi kaunis. Octossa mietityttää juuri se valoteho. On tää hankalaa ;)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hup onnistuin poistamaan viestini. Mutta siis tuo Octo on vaan niin kaunis. Eli kannata Octoa. :) Ihanan pirteän keväinen asetelma String-hyllyssä!

   Poista
  2. Octo on saanut paljon kannatusta, eikä ihme! Se on niin kaunis, mutta sen valoteho minua mietityttää. Jään pohtimaan, vaikka kohta pitäisi kyllä tehdä päätöksia. Valinnat on vaikeita :)

   Poista
  3. Valaisinta sen enempää tuntematta, onhan myös polttimosta riippuva asia. Vai onko kyseisessä valaisimessa jokin erikoisjärjestely, ettei polttimoksi voisi vaihtaa jotain hieman tehokkaampaa?

   Mitää superlukseja ei ehkä, tai koko asunto on "raidallinen" varjoista... :)

   Poista
  4. Täytyy käydä tätä valaisinkaupassa vähän kyselemässä ja selvittämässä :)

   Poista
 9. Norm69 tai muuta "muovihökötystä" en näkisi teidän keittiössä, paremmin juuri octo tai secto. Jotain ajattomampaa. (meillä itsellä norm69, että ei sillä, kaunis valaisin sekin):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonsku! Kiitos kommentista. Octossa pidän siitä, että se henkii lämpöä, toisin kun usein nuo muoviset. Ehkä nyt Lokin jälkeen olisi kiva vaihtaa myös materiaalia... :)

   Poista
 10. Hei pakko vinkata sulle tuo keskustelu Octon valotehosta.. kantsii lukea. Minä myös haaveilen Octoa meille uuteen kotiin, ehkä tuosta linkistä on sullekin apua ;)

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/3428644

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikki! Ehkä valoteho-ongelma olisi siis ratkaistavissa :)

   Poista
 11. Meillä on sama pöytä ja samat tuolit kuin teillä! Meillä on tuon pöytäryhmän päällä L-kokoinen Norm69. Octosta myös haaveilin, mutta jäi hinnan takia ostamatta. Varsinkin kun meillä olisi tarvittu kaksi valaisinta ja silloin hinta olisi ollut jo liikaa :(

  Löysin vähän aikaa sitten blogisi ja olen kohta lukenut kaikki postaukset läpi :) Meidän talo valmistui syksyllä ja meillä on paljon samoja valaisimia ja muutenkin sisustustyyli ja talojen yleisimeet tosi samankaltaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, oletko jaksanut lukea kaikki postaukset läpi :D Octo on kyllä aika arvokas, mutta jos sitä sitten käyttää pitkään, niin ehkä se on sen arvoinen. Norm69 on kyllä myös kaunis. Kiva kuulla, että viihdyt blogissani :)

   Poista
 12. Kyllä tuo Octo olisi teille tosi hyvä, jos valotehon kerta saa kuntoon. Testaan heti remontin valmistuttua myös itse tuon Maikin linkin mukaisen polttimotyypin meidän Octoon.
  Mun blogista voit käydä kurkkimassa millaiseen seuraan Lokki pääsee, saatiin eilen ruokapöydän päälle tulevat valaisimet paikoilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anu, kyllä se Octo houkuttaa kovasti. Pian Lokki lennähtää teille, palataan asiaan sähköpostitse :)

   Poista
 13. Mulla on vähän sama ongelma. Ruokapöydän päälle hakusessa ajaton valaisin joka sopii muuhun sisustukseen... Alunperin Lokki oli ykkösvaihtoehto, mutta se näkyy olevan täälläkin lähes joka talossa, niin mennyt vähän maku koko lamppuun. Bumling olisi aivan ihana, mutta niitä ei tahdo löytyä mistään. :( Jään odottamaan mihin päädyt, jos saisin siitä sitten ideaa itsellekin.

  Tanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, mikä on lopullinen valinta :) Sitä yrittää pohtia hankintaa huolella, ettei tulisi hutiostosta.

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taisin vahingossa pyyhkäistä kommentin pois. No, mutta ehdotuksiani olivat Kartellin Fly tai Louis Poulsenin Collage :)

   Poista
  2. Tosi hyviä ehdotuksia, kiitos! Voi apua tätä valinnan vaikeutta :)

   Poista
 15. Hih, samoja pohdintoja :) Taidat tietää minun mielipiteeni :) Octon kannalla oon :D

  VastaaPoista
 16. Meillä oli Octo. Veimme sen maalle ruokapöydän päälle. Siellä valaisinteho riittää energiansäästölampun kanssa hyvin. Octo on upea! Kotona haluan, että pöydässä näkee kunnolla lukea ja keittiö kylpee valossa. Upeita ehdotuksia kaikille. Mm. Fly, Collage ja pari mustaa hevosta: Flos Romeo Moon ja Moooi Random Light. Luota itseesi!

  VastaaPoista
 17. Heh, kun taannoin luin tätä postausta, tuli heti ensimmäisen mieleen Octo. Ja olit sitä itsekin pohtinut. Oma ehdoton valaisinhaaveeni ja suosikkini on jo aiemmin mainittu Louis Poulsenin Collage. Niin kaunis ja valo taittuu siitä ihanasti (olen päässyt ihastelemaan valaisinta livenä). Onko mielestäsi Collage kuitenkin liian romanttinen teidän tyyliinne?

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...