tiistai 15. tammikuuta 2013

Pukuhuoneesta saunaan

Mennäänpä näiden värikylläisten päivitysten jälkeen jälleen vähän hillitympään värimaailmaan :)

Yksi toiveistamme taloa suunniteltaessa oli se, että saunaan ja pesuhuoneeseen käynti ei tapahdu kodinhoitohuoneen kautta. Ajatuksen takana on se, että saunominen on rentoumista ja latautumista varten. En halua kulkea pyykkivuorien ja urheilukamppeiden läpi saunomaan mennessäni. Lisäksi on mukavaa, että kodinhoitohuone on sellainen, että sen oven voi sulkea, eikä esim. vieraat joudu kulkemaan sen läpi wc-tilaan tai suihkuun.

Meillä on kylpyhuoneeseen mennessä pikkuinen pukuhuone, johon voi vaatteet mukavasti riisua.
Pukuhuoneessa on penkki, jonka alla on kaksi pomppumekanismilla varustettua laatikkoa. Lisäksi yläkaappiin saa kätkettyä tarpeellisia kylpyhuoneen tarvikkeita tai varapyyhkeitä. Käytimme epäsuoraa valoa myös pukuhuoneessa. Led-nauha valaisee tehostelaattaa ylös ja alas tuoden esille sen struktuurin. Tehostelaatta on sama kuin eteisessä käytetty, mutta tähän tilaan valitsimme tumman sävyn.

Naulakkona toimii Desing House Stockholmin New Wave, joka on materiaaliltaan kiiltomaalattua metallia.


Pukuhuoneessa on Pappelinan mustavalkoinen pallokuosinen matto. Tässä Pappelina keittiössä -postauksessa kerroin maton ominaisuuksista enemmän. Matto on kaksipuoleinen, joten sen voi kääntää halutessaan.Vastakkaisella seinällä on vesikiertoinen pyyhekuivain, joka kuivaa pyyhkeet tehokkasti. Se tuo myös pientä luksusta arkeen, sillä ripustan siihen iltaisin aamun vaatteet tytölle. Siitä aamu-uninen neiti saa päälleen lämpimät vaatteet päiväkotimatkalle. Pienet asiat tekevät ihmeitä.


Elämäni pehmeimmät pyyhkeet olen ostanut Gantilta. Näissä on ripaus arjen luksusta. Panostaminen laadukkaisiin pyyhkeisiin ja liinavaatteisiin kannattaa. Hyvät ovat käytössä vuosia menemättä miksikään ja onhan mukava tunne kääriytyä pehmoiseen ja laadukkaaseen pyyhkeeseen suihkun jälkeen.

Maitovalkoinen liukuovi erottaa pukuhuoneen pesuhuoneesta...


...jossa vastassa on rauhallinen valkoinen kylpyhuone, jota on piristetty ehkä vähän yllättävälläkin tehostelaattavalinnalla. Se tehostelaatta oli talomme valinnoista ainoa, jota todella jännitin rakennusaikana. Uskoin sen olevan huippumieleinen tai ihan floppi. Pian kuulette, kannattiko riskin ottaminen :)


Esittelen suihkutilat ja saunan eri postauksessa.

Miltäs näyttää? :)

Ps. Alla aamulla ilmestynyt keittiöaiheinen postaus.
Ps 2. Käykää tykkäämässä Modernisti Kodikkaan Facebook-sivuista täällä. Luvassa blogipäivitysten lisäksi materiaalia, joka ei blogiin saakka päädy.


19 kommenttia:

 1. Wau. Teidän koti on jotain mitä voi vain unelmoida unissa!!! Sinulle se on totta ! :))))

  Todella kaunista!!!!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja käytännöllistä -jälleen kerran! Meillä on myös samoilla perusteilla pukuhuoneesta kulku pesutiloihin. Blogisi on nopeasti noussut yhdeksi suosikeistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen onnistunut kauniin ja käytännöllisen yhdistämään, niin nappiin on mennyt! Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista :)

   Poista
 3. Oi, ihanaa että löysin sinun blogin! Todella ihana koti teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ihanaa että löysit :) Tervetuloa mukaan!

   Poista
 4. Huomaa taas, että on käytetty aikaa suunnitteluun! Hienoa jälleen kerran :) Milloin paljastat makuuhuoneenne? Utelias :))

  Blogisi on kaikkein paras <3


  -Heli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli, nämä teidän ihanat kommentit saavat ihan häkellyksiin! Kyllä se makuuhuonekin sieltä tulee esittelyyn. Sen yhteydessä on pieni walk in closet-joka kaipaisi vähän organisointia ennen kuin sinne voi kurkistaa ;)

   Poista
 5. Hienolta näyttää kyllä! Mahtaisko olla mahdollista saada jotai pohjakuvaa teidän kodista? Teillä on mukavia ratkaisuja, joten joku kotiansa vasta suunnitteleva vois olla niistäkin kiitollinen.8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kunnioitan mieheni toivotta, enkä julkaise pohjakuvaa. Siihen on toki olemassa muutama hyvä syy :) Kiitoksia mukavasta kommentista!

   Poista
 6. Tulin vastavierailulle :) Kaunis pukuhuone! Selasin sinun aikaisempia postauksia ja tykkään paljon :)
  Meillä mennään kylppäriin khh:n kautta, mutta mua se ei oo haitannut kun pidän sen siistinä että vieraatkin voivat siitä kulkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit vierailulle! Makuasioitahan nämä ovat. Ja jos khh on siisti, niin mikäs on sen läpi kulkiessa saunamatkalla :)

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis pukuhuone. Mitkä tuon penkin ja sen alla olevan laatikoston mitat ovat? Tämä tieto helpottaisi uuden pukuhuoneemme suunnittelemista. :) -Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Annu! Penkin leveys on 180 cm ja syvyys 50 cm. Toivottavasti näistä mitoista on apua. Piakkoin on tulossa uusi postaus pukuhuoneesta ja kylpyhuoneesta :)

   Poista
 9. Hei, tuo pukuhuoneen penkki näyttää käytännölliseltä. Mistähän tuollaisen saisi hankittua? Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Heidi! Meillä kaikki pukuhuoneen kalusteet tulivat samasta kiintokalusteiden firmasta, josta hankimmat myös esim. keittön ja kodinhoitohuoneen. Samantyyppisiä ratkaisuja saanee kaikilta valmistajilta :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...