tiistai 5. helmikuuta 2013

Kodin tuntua

Tasan vuosi sitten kannoimme tavaroita kolmiosta tähän omakotitaloon. Muutto suoritettiin isolla rekka-autolla ja minua hävetti, kun katsoin sen täyttä lastia. Tavaraa oli niin paljon! Mietin, miten ikinä löydän kaikelle "roinalle" oman paikkansa ja saan uuden kodin näyttämään kodilta. Ja tuntumaan kodilta.

Nyt vuosi myöhemmin pysähdyn usein vain katsomaan ympärilleni. Näitä seiniä, näitä tavaroita. Tutkimaan pientä yksityiskohtaa tai suunnittelemaan tulevaa. Näillä pysähtymisen hetkillä on yhteistä voimakas onnen tunne. Oma koti, jonne saan kuulua. Takana on yksi kokonainen vuodenkulku tässä talossa. On koettu kerran kaikki vuodenajat ja juhlittu kaikki juhlat. Se rekka-autollinen tavaraa on mystisellä tavalla löytänyt paikkansa.


Olen oppinut myös luopumaan materiasta, silloin kun se ei ole enää itselle tarpeellista tai välttämätöntä. Toki tässä on vielä opeteltavaakin. Tänään vein Lokki-valaisin sen uuteen kotiin ja sain kurkistaa keskelle kerrassaan mahtavaa remonttiprojektia. Käykää ihmeessä katsomassa Armas aika -blogissa anun pala palalta valmistuvaa kaunista kotia ja sen varmalla maulla harkittuja design -aarteita. Lokki pääsi todellakin hyvään kotiin.

Olenko ihan ainoa "seinien tuijottelija" ja oman kodin fiilistelijä? Sanokaa nyt, että tällaisia höppänöitä on jossain muuallakin ;)

13 kommenttia:

 1. Minä tunnustan olevani samanlainen höppänä :). Olemme asuneet reilu 2 vuotta tässä talossa ja olen ollut koko sen ajan kotiäitinä eli kotona lähestulkoon 24/7. Tosin viimeisen vuoden koti on todella tuntunut kodilta, koska kaikki rakentamiseen liittyvät jutut on saatu tehtyä ja sisustuskin on pikkusilauksia vailla valmis. No, koko ajan suunnittelen pieniä muutoksia ja uudistuksi,a ja mies on ihmeissään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, meitä on siis muitakin! Ei siis tarvitse vielä aloittaa lääkitystä :D

   Poista
 2. Kyllä täälläkin fiilistellään päivittäin. Ja pikkuhiljaa mieskin alkaa ymmärtämään "kauneuden" päälle... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet monesti lämpenee vähän hitaammin näille sisustusjutuille ;)

   Poista
 3. Lähtipä se nopee.. Ei ollut tarkoitus täysin anonyymisti... :D
  -JohannaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit nimeäkin! Pysyy vähän paremmin kärryillä, kenen kanssa juttelee :)

   Poista
 4. Voin luvata, että täälläkin fiilistellään kunhan valmista, tai edes puolivalmista, tulee. Kiitos kauniista sanoista ja Lokista, tuolla se keikkuu omalla paikallaan. Tulehan piipahtamaan toistekin; kesän korvalla täällä ehkä näyttää ja tuntuu jo kodilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kelpaakin fiilistellä, minä fiilistelin ihan täysillä jo tänään rempasta huolimatta! Olisipa kiva tosiaan nähdä, miltä teidän koti näyttää valmiilta, kiitos kutsusta :)

   Poista
 5. Kyllä täälläkin fiilistellään! Miehen kanssa monesti huokaillaan, että onpas meillä ihana koti :) Meitä on siis muitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan parasta! Koti on kuitenkin se paikka, jossa ihminen viettää paljon aikaa, niin pitäähän siitä myös nauttia :)

   Poista
 6. Älä huoli, meitä kaltaisiasi on täällä paljonpaljon! Siitä tunteesta kannattaa nauttia ja pitää kiinni <3

  VastaaPoista
 7. Which color did you use for house facade? Thanks! :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...