keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Trendikäs marmori?

Yllättävä kirpparireissu-postauksessa kerroin ah niin trendikkäistä marmorilöydöistäni. Kommenttiboksissa oli hauskaa sanailua siitä, onko marmori ihan oikeasti nyt in! Osa haluaa päästä tästä ysäri-materiaalista eroon niin pian kuin mahdollista ja toiset trendinenät haalivat ripauksia ylelliseltä vaikuttavaa marmoria sisustukseen. Oma suhtautuminen marmoriin oli aikalailla "ihan sama"- tasoa, mutta sitten muutama upea inspiraatiokuva  sai mieltäni vähän lämpenemään.

Se mitä en edellisessä kirjoituksessa kertonut oli se, että mormorisen kattilanalusen (joka on muuten aika ihana!) mukana tuli kuusi marmorista munakuppia. Ne oli pakattu samaan pakettiin ja tiedustelin jo kirpparilla, olisiko minun mahdollista saada ostaa vain alunen. Mutta raaka peli, kaikki tai ei mitään. Ajattelin, että ehkä tytär keksii pikkukiposta jonkin kivan kattausleikin. Viikon verran kipot ovat rötköttäneet kuivauskaapissamme, kunnes sain ajatuksen.
En ole juuri jouluhuuman jälkeen kynttilöitä polttanut, mutta kyllä elävä tuli tuo mukavaa hohdetta kotiin helmikuussakin. Varsinkin näiden leveysasteiden harmaus saa kaipaamaan kaikki mahdolliset valonlähteet, tosin tänään onneksi itse aurinkokin suvaitsi näyttäytyä! Pyöreästä muodostaan huolimatta tuikkukynttilä pysyy paikallaan hyvin. Onneksi munatuikkukuppeja on yhteensä kuusi, niistä saa hauska rykelmän aikaiseksi.

Jotenkin marmoripinta ihan pieninä ripauksina sopii mielestäni hyvin moderniin kotiin. Keräsin tähän muutaman kuvan, jossa marmori näyttää hyvältä minun silmääni. Inspiraatiokuvissa marmoria on suurissa pinnoissa, kun itse pitäydyn mielelläni näissä pienissä yksityiskohdissa.

Noh, miten on? Onko marmoria ihan auttamattomasti ysäriä vai innostuitko kuvista? Entä nuo marmorituikut, toimiiko?

Kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

27 kommenttia:

 1. Oi kauhee, oon varmaan jo niin vanha, että ei iske yhtään marmori! ;D Liian hyvin on vielä muistissa ne lukuisat marmoripinnat, kun olin nuori aikuinen.
  Ja arvaapas, just samanlaisen marmorisen kattilanalusenkin oon aikoinaan laittanut pois.
  Mutta eläköön erilaiset sisustusmaut : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmori on hauska, kun se jakaa porukan niin kahtia :D Mä en oikein ole elänyt sisustuksellisesti koskaan marmoriaikakautta, nin tämä on vähän niin kuin uusi juttu mulle. Hyvä vain, että meitä on moneen junaan, samaa mieltä siinä!

   Poista
 2. ja mä taas olen tykästynyt ihan yllätykseksi itsellenikin marmoriin, mutta vain pieninä ripauksina. Varmaan se on se kivi ja harmaa-valkoyhdistelmä, jotka mua miellyttää.

  Mutta ymmärrän hyvin kyllä tuon ysäriällötyksen. Itselläni oli sama viimevuonna lasten/teinien vaatteiden kanssa, kun kaikkialla oli kahdeksankytlukusia hirvityksiä, joita itsekin olin lapsena käyttänyt. No, nyt on silmä tottunut jo niihinkin, ja alkanut tykkäämään.

  Hienoa, ettemme kaikki pidä samoista jutuista, niin on persoonallisia sisustusratkaisuja enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, pieniä ripauksia. Kyllä nämä trendit vaan kiertävät ja palaavat säännöllisin väliajoin :)

   Poista
 3. Nooh, mä en (vielä) ole lämmennyt... Mutta olenkin sellainen funtsija, että välillä kipitän kuukausia myöhässä jonkun jutun perässä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä sä vielä ehdit ;) Tai sitten hyppäät vain suoraan siihen seuraavaan trendiin :D

   Poista
 4. No nyt siis aukesi <3 Ja vahvasti! Marmori on ihana oikeasti! Suorastaan upea! Tosi raikas energia ja fiilis tuossa marmorissa... sehän on siis aitoa kiveä. Eli ilmankos on in :)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, Soili pääsi kartalle, mahtavaa! Niin juuri, aito toimii aina :)

   Poista
 5. Mulle tulee mieleen marmorista edesmenneen mammani keittiö, jossa oli aina esillä marmorimortteli. Kun näitä marmorijuttuja alkoi putkahdella esiin, eka ajatus oli että ei kiitos, mutta sen verran olen lämmennyt, että pienissä esineissä se on ihan kaunista. Isoja pintoja en omaan kotiini laittaisi, mutta eipä se hullummalta noissa postaamissasi kuvissa näytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännä, että kun aikansa jotain uutta juttua katselee, niin ensin silmä tottuu ja sitten sitä jo innostuu ;)

   Poista
  2. Juuri näin! Sama se on muodin kanssa - muistan vallan hyvin ajan kun vannoin, että ikinä ei päälläni näe kapealahkeisia farkkuja. Ja hmmm, eipä vaatekaapissa enää muita ole.

   Poista
 6. Marmori on ollut mulle aika yökkis, mutt noiden kuvien jälkeen jopa hieman lämpenin.=D Ja ihana idea sinulla noista munakupeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jemina! Marmori on kyllä sellainen mielipiteiden jakaja ;)

   Poista
 7. Oi, mä tein tänään vaikka mitä löytöjä kirpparilla, mutta en vieläkään marmorijuttuja. Haluan ihan jonkun pienen marmorijutun keittiöön (tuollainen kattilanalunen olis just passeli :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä marmorijuttuja varmasti löytyy, kun kiertää. Aika monet haluavat päästä omistaan eroon ;)

   Poista
 8. Eikä! Ihan parhaat nuo munakupit!!! Jos haluat luopua niistä niin tänne vaan :D

  VastaaPoista
 9. ...itse en vieläkään usko itse lähteväni marmorivillitykseen... :-) Mutta kyllä se toisten sisustuksessa voi näyttää ihan kivalta, -voisin hyvin kuvitella tyylikkään minimalistisen kylppärin, jossa olisi vaikka marmorinen seinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sillä tavalla itsekin lämpenen marmorille, pieniä ripauksia modernissa ympäristössä :)

   Poista
 10. ...itse en vieläkään usko itse lähteväni marmorivillitykseen... :-) Mutta kyllä se toisten sisustuksessa voi näyttää ihan kivalta, -voisin hyvin kuvitella tyylikkään minimalistisen kylppärin, jossa olisi vaikka marmorinen seinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet asiat näyttää toisen sisustuksessa tosi hyvältä, vaikka omaan kotiin ei juuri niitä juttuja huolisikaan. Eläköön erilaisuus :)

   Poista
 11. Minä en taida lämmetä marmorille koskaan, jollen sitten joskus tule ihan vanhuudenhöperöksi. :-D Muistan kyllä ajan, kun se oli (edellisen kerran) trendikästä ja taisin inhota sitä silloinkin. Mutta eläkööt erilaiset maut ja mieltymykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei kannata sanoa "ei koskaan" :D Juuri näin, jokaiselle jotakin ja hyvä että olemme erilaisia!

   Poista
 12. Pelkään kovasti, että mulle käy marmorin suhteen sama kuin monen muunkin orastavan trendin: ensin inhoan ja juuri silloin, kun hipsterit alkavat jo siirtyä seuraavaan ideaan, innostun siitä itsekin. Tällä hetkellä marmorista tulee mieleen lähinnä Sokos Hotellien kylpyhuoneet ja Kauniiden & rohkeiden takanreunukset. Eli todennäköisesti kohta kinuan meille marmoritasoja kylppäriin:)

  VastaaPoista
 13. Minä olen ihan samanlainen monen trendin kanssa. Esim. vaatepuolella nyt peplum-helma näyttää tosi kivalta, kun varmaan trendin huippu oli ja meni. Ostan sitten omani joskus alesta, kun muilla on jo joku uusi villitys päällä, heh ;) Toisaalta, ei näihin kaikkii kannata tai ehdikään mukaan, joten mennään me Lisbet rauhassa vain omia polkujamme.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...