perjantai 1. helmikuuta 2013

Työhuonedilemma

Hurmaavaa helmikuuta!

Blogini on jo yhden kuukauden ikäinen. Ikäisekseen tyypillisesti se on oppinut jo vähän sosiaalisia hymyjä ja valvottaa vähän illalla. Mutta varsin kehityskelpoinen yksilö, oma nimi ja kaikki. Ihan vauva vielä :)

Sitten siihen työhuonedilemmaamme. Meillä on työhuone ja vierashuone yhdistettynä. Tämä tarkoittaa sitä, että 11 neliön huoneeseen tulee mahtua sekä työpöytä että levitettävä sohva vieraita varten. Työpöytänä on Muuramen L-taso yhdistettynä kolmoset-laatikostoon. Työtuolina palvelee tuolirakkauteni eli Eamesin DSW.


Huonekalu, joka ei ole blogissa näkynyt on vuodesohvamme. Se on tarpeellinen, mutta ei kovinkaan kaunis nykyisessä tilassa. Ostimme sen muuttaessamme ensiasuntoomme. Tyyliltään beige sohva edusti sitä aikaa ja stailia, mutta nyt se tuntuu jotenkin kömpelöltä.


Katsokaas! Sohva on väärän kokoinen sen nykyiseen tilaan. Olen pyöritellyt huonejärjestystä, mutta oikein muuta järkevää paikkaa ei tunnu löytyvän. Huoneesta tulee kummallisen pitkulainen, jos asetan työpöydän sohvan vastakkaiselle seinälle. Peilin takana on upotettuna suuri liukuovikaapisto.Sohvaa ei juurikaan käytetä muuten kuin vierassänkynä. Olisiko sitä varten olemassa jokin toinen ratkaisu? Tai tuleeko mieleen ajatusta, jolla huoneen kokonaisuutta voisi selkeyttää? Tuntuisi vähän hölmöltä vaihtaa hyvä vuodesohva toiseen vain siksi, että nykyinen ei enää miellytä silmää.


Huoneen verhot ovat harmaabeessit raitaverhot purjerengaskiinnityksellä, jotka tuovat huoneeseen ripauksen raikkautta ja sitoo yhteen modernia Muurametta ja vuodesohvan pehmeää värimaailmaa. Luonnonvalkoinen nukkamatto on niin ikään vanhasta kodistamme. Tauluja tai hyllyjä huoneessa ei vielä ole, mutta jotain seinät kyllä kaipaavat. Kuvat seinällä ovat pikkuveljen grafiikkaa.


Työhuone on aktiivisessa käytössä. Minulla on mahdollisuus tehdä silloin tällöin etätöitä, joten oma työtila lisää sen mukavuutta. Lisäksi iltaisin talon hiljennyttyä hiivin työhuoneeseen bloggaamaan. Olisi ihanaa, että tila olisi visuaaliselta ilmeeltä just eikä melkein. Nyt nautin kauniista kalusteista työnteon osalta, mutta tuo vuodesohvaosasto minua vähän mietityttää. Otan enemmän kuin mielelläni ajatuksia ja ideoita vastaan!


Töistä puheenollen viikko on ollut tiivis. Ihan mahtavaa, että on perjantai! Viikonlopun suunnitelmissa on... just sopivasti ei mitään. Ulkoilua, kotijuttuja, ystäviä ja hyvää ruokaa. Tervetuloa viikonloppu!

Keksittekö ideoita tuon vuodesohvamöhkäleen sijoittelu kanssa? Vai laitanko sen päälle pari nättiä sohvatyynyä ja ajattelen, että "mitä ei voi piilottaa, sitä kannattaa korostaa"? ;)

24 kommenttia:

 1. Uus päälykangas? Tai siis päällyste. Apua, miten se sanotaan :D

  VastaaPoista
 2. Sohva on aina mielestäni todella vaikeaa sijoittaa pieneen tilaan. Ja oikeastaan hieman suurempaankin. Omaan silmääni tuo ei pomppaa kyllä lainkaan, mutta ymmärrän käytännön järjestelyissä sen häiritsevän. Miten jos hieman ilmettä raikastaisi vaikkapa muhkeilla vaaleilla sohvatyynyillä? Piilottamista sohva ei kuitenkaan minusta kaipaa :) Ihanaa viikonlopupa sinulle Kerttu, on ollut ilo olla mukanasi ensimmäisen kuukauden, olet niin innokas ja aikaansaava, että oksat pois :D Saa itseenkin hiukan lisävirtaa kun katselee touhujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, sohva on joka paikassa vähän niin kuin tiellä tai liian iso. Mutta pitää vielä vähän pyöritellä vaihtoehtoja. Vaaleat sohvatyynyt on hyvä idea!

   Kiitos ihanasta palautteesta <3

   Poista
 3. Onnea ihanalle kuukauden ikäiselle! On kyllä ollut aktiivinen kuukausi, melkein 70 postausta. Wow!

  Ei tuo vuodesohva näytä ollenkaan pahalta, sehän on oikein hyvässä kunnossa ja siisti! Mutta ahtaalta se tuossa paikassaan näyttää kyllä. Mitä jos sohva olisi vastakkaisella seinällä ihan selkeästi irti työpöydästä? Työpöytä on kyllä kiva pitää ikkunan edessä, etenkin kun teet etätöitä päivisin sen ääressä.

  Mistä tuo verhokangas on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdas se tuossa onkin. Toisella seinällä se tulee vähän liian oven eteen... Mutta mietitään :) Verhot ovat Ellokselta. Tykkään myös siitä, että työpöydän ääreltä näkee ulos. Usein kesken ajatustyön sitä huomaa katselevansa ulos ja samalla lepuuttaa silmiä tietokoneen näytöltä. Ja kiitos onnitteluista :)

   Poista
 4. Minä taas voisin laittaa sohvan ikkunan eteen ja työpöydän jollekin seinälle, vaikkapa tuolla oikeanpuoleiselle seinälle. Näin sais työpisteestäkin kivemman, kun voisi seinälle laittaa esim. kollaasin missä olis kalenteri, muistilappuja, kivoja kuvia yms.

  VastaaPoista
 5. Onnea ekasta kuukaudesta!

  Jos haluat säilyttää sohvan, niin osta siihen uusi päällinen.
  Sitten taas jos haluat koko sohvasta eroon, niin ostakaa pumpattava varavuode. Se on ihan kiva nukkua, ja sen saa näppärästi pieneen kasaan ja kaappiin piiloon silloin kun sitä ei tarvitse. Ja joskus sen voi kaivaa ihan vain lapsen iloksi esille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva kun jätit kommentin! Meillä on vähän huonoja kokemuksia pumpattavista vuoteista, sukulaisella ne menivät aika helposti rikki. Mutta ideana se on tosi hyvä, koska sen tosiaan saa pois silmistä tarvittaessa.

   Poista
  2. Meidän pumpattavat on pysyneet ehjinä ja toimineet moitteettomasti, ne ostettiin 2006. Meillä on tila tiukassa (2 aikuista ja 2 lasta, 74 neliötä), joten pumpattavat varavuoteet on olleen pelastus.

   Poista
  3. Hei, hyvä kuulla positiivisia käyttökokemuksia! Liian helposti sitä muodostaa mielipiteen yhden tai parin kokemuksen varaan.

   Poista
 6. Saisko huoneen ilmettä muutettua ihan vain tekstiileillä ? Esimerkiksi sohvan päälle joku vaaleampi iso viltti ja maton vaihtaisin kanssa.. vaikka viltin kanssa sopiviin sävyihin, voisi olla jopa joku graafinen kuvio siinä ? Sohvan yläpuolelle näyttävä taulu tai tauluryhmä? :) Huoneella voisi olla joku teema.. Esim. meriaiheinen rannikko teema luonnonläheisillä väreillä (luonnonvalkonen, beige, ruskea, pellava, ripaus mustaa kontrastiksi!)... tuli mieleen noista verhojen purjerengaskiinnikkeistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiilien freesaaminen on hyvä idea! Matto ja sohva on aika beiget yhdessä. Ja tauluja, ehdottomasti!

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Minä laittaisin sohvan myös ikkunan eteen, mutta ilman pohjakuvaa vaikea sanoa minne pöytä sitten... :) Sohvasta ottaisin pois omat pikkutyynyt ja laittaisin tilalle vaaleita koristetyynyjä, ehkä muita kuin neliönmallisia. Raitatyynyt (tai mitänyt ovat) eivät tunnu sopivan sohvan sävyyn, ainakaan minun silmissä.
  -JohannaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista, täytyy kokeilla ihan käytännössä ja mallailla. Raitatyynyt ovat vähän vieraalla maalla beigellä sohvalla, oikeassa olet :)

   Poista
 9. Unohdin sanoa että Muurame plus Eames -loistava pari!!
  -JohannaH

  VastaaPoista
 10. Sohva kyllä näyttää aika massiiviselta tuossa tilassa. Samasta syystä meiltä lähti sohva myyntiin ja hankintalistalla on levitettävä vuodenojatuoli,jonka lisäksi meillä on se ilmapatja. Tosi kätevä!

  Isoa sohvaa pidimme alkuun juuri vierasvarana kunnes päätin että en sisusta huonetta vieraille,joita meillä yöpyy n. 10 viikonloppuna vuodessa. Koin tärkeämmäksi sisustaa huoneen meille itselle :)

  Jos sohvan pidätte niin minäkin ehdottaisin että vaihtaisit noihin sohvan omiin heittotyynyihin jotkut kivat päälliset. Tyynyjä hieman lisää ja torkkupeitto,niin beige hieman hukkuu sinne alle. Matto voisi olla samaa väriä mutta aavistuksen pienempi. Iso matto jotenkin pienentää tuota tilaa entisestään sohvan kanssa.

  VastaaPoista
 11. Sohva kyllä näyttää aika massiiviselta tuossa tilassa. Samasta syystä meiltä lähti sohva myyntiin ja hankintalistalla on levitettävä vuodenojatuoli,jonka lisäksi meillä on se ilmapatja. Tosi kätevä!

  Isoa sohvaa pidimme alkuun juuri vierasvarana kunnes päätin että en sisusta huonetta vieraille,joita meillä yöpyy n. 10 viikonloppuna vuodessa. Koin tärkeämmäksi sisustaa huoneen meille itselle :)

  Jos sohvan pidätte niin minäkin ehdottaisin että vaihtaisit noihin sohvan omiin heittotyynyihin jotkut kivat päälliset. Tyynyjä hieman lisää ja torkkupeitto,niin beige hieman hukkuu sinne alle. Matto voisi olla samaa väriä mutta aavistuksen pienempi. Iso matto jotenkin pienentää tuota tilaa entisestään sohvan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Erinomaisia ideoita, suurkiitos! Olen saanut jo monta loistoideaa teidän kommenteistanne, ihan mahtavaa :)

   Poista
 12. Musta toi sohvan väri aivan ok, mutta matto ja sohva beigenä yhdessä on liikaa. Mustavalkoista huonetta tuo beige sohva voisi pehmentääkin, kunhan värikaveri on jossain, esim kivien värejä jossain. Vaihtaisin siis ainakin maton sekä sohvan pikkutyynyt joko rehellisesti raidallisiksi tai mustiksi ja valkoisiksi. -milli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka milli! Samaa mieltä, tulee liian beige yleisfiilis. Täytyy tässä vähän makustella noiden tekstiilien kanssa, että mikä olisikaan hyvä kokonaisuus.

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...