maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ajatuksia arjen kauneudesta

Mainiota maanantaita jälleen kerran! Täällä aloitetaan uutta viikkoa valppain mielin :)


Edessä onkin kaksi neljän päivän työviikkoa pääsiäisen ansioista, aika mukavaa! Näiden kuvien myötä palaan vielä vapaapäivien tunnelmiin. Viikonloppuaamuna on luksusta sytyttää tuli takkaan ja nauttia rauhallisesta aamiaisesta. Hugolla on hommia, kun pitää päivystää ikkunasta mahdollisia ohikulkijoita.


Arkiaamun hässäkkä on vain haalea muisto kahvikupin ja kiireettömän sanomalehden lukemisen aikana. Olen  ihan koukussa perinteiseen sanomalehteen, vaikka muuten sähköisiä ratkaisuja monessa asiassa suosinkin. Monesti lehdessä on asioita, joista on hyvä olla ajantasalla töissä. Ei sitten putoa heti ensimmäisissä keskusteluissa vain siksi, että ei ole seurannut maakunnan uutisia. Pidän myös siitä, että sanomalehti on konkreettinen lehti, jonka sivuja saa kääntää.


Elävän tulen vaikutus on uskomaton.  Huolimatta siitä, että olen asunut jo kahdessa omassa takallisessa kodissa, takkatulessa on luksuksen tunnetta. Hiljainen polttopuiden ritinä, hehkuva lämpö, kaunis liekkien valo ja visuaalisesti viehättävä tuli vangitsevat tuijottelemaan takkaa.


Olen iloinen, että valitsimme Linnatulen Anna-takan. Se on jykevä, mutta ei varasta huomiota itseensä. Varaavana se huokuu parin pesällisen jälkeen lämpöä vielä seuraavanakin aamuna. Suosikkihetkeni onkin se, kun makuuhuoneesta hiippailee keittiö-olohuoneeseen ja takka antaa lämmintä hehkua. Sen lämpö tuntuu erilaiselta kun tavallinen lämmitys.


Minulta on kysytty, meneekö Artekin Kanto-teline ihan naarmuille ja likaiseksi, kun siinä säilyttää polttopuita. No meneehän se vähän, mutta minua ei haittaa yhtään. Se on niin kaunis haloilla täytettynä, että käytän sitä mielelläni juuri näin. Elämää ja käyttöä varten se on tehty.


Aamuauringon säteet kohtaavat lämpimät liekit. Rauhallinen hetki, johon haluaa pysähtyä. Monesti kiire on tunne, joka on päänsisällä. On taito unohtaa juoksevat asiat ja arkiset askareet, kuunnella hetki hiljaisuutta. Toivottavasti muistan tämän tunnelman seuraavan kerran, kun pitäsi olla jo menossa.

Tällä viikolla pidän silmäni auki arjen kauneudelle, enkä pidä mitään itsestäänselvyytenä. Siinä on tavoitetta yhdelle naiselle.20 kommenttia:

 1. Kyllä huokui rauhallisuus ja lämpö tästä postauksesta. Ihanaa, kun osaa arvostaa arkea ja pieniä asioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska elämä on 90 % arkea, siitä pitää osata nauttia. Usein se on asennekysymys :)

   Poista
 2. Ihan saman olen kokenut luksukseksi: takkatulen ritinän ja kunnon sanomalehden! Molempiin on mahdollisuus yleensä juuri viikonloppuna. Ainakin aamulehti jää arkena väliin, vaikka iltaisin takkatulta toki poltellaankin. Takkatuli rauhoittaa kummasti arjen hässäkässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireettömän viikonloppuaamut ovat ihan parasta! Itse selaan lehden arkiaamuisin nopeasti, mutta viikonloppuna ehtii sitten kunnolla syventymään :)

   Poista
 3. Mulla olisi postaustoive! Teillä näyttää olevan melkein lattiaan saakka tulevia ikkunoita. Meillä on talo rakenteilla, ja tulossa myös isot ikkunat. Valoa tulvii, mutta miten niiden kanssa kalustetaan ? Myös makuuhuoneissa on normaalia alemmas ulottuvat ikkunat, ja tiedostan jo nyt että niistä tulee vielä päänvaivaa.. Vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mava! Kiitos ideasta! Täytyypä pohtia, olisiko minulla tästä ajatuksia postauksen verran. Marko Paananen taisi ohjelmassaan sanoa, että jos on paljon isoja ikkunoita, niin sitten ei auta kun laittaa kalusteita myös niiden eteen ;) Pohdin tätä ja palaan, jos osaan :)

   Poista
  2. Tähän ei ole kyllä yhtä oikeaa vastausta, sillä kaikki riippuu niin tilasta. Pääsääntöisesti niin, että ikkunan eteen ei tule mitään kovin raskasta, kevyet tuolit tai matala sohva ilmavilla jaloilla, kevyt tv-taso (esim. muurame telejaloilla) jne. Jos on paljon luonnonvaloa, kannattaa katsoa sohvan kankaan valonkestoa, esim. tummat puuvillakankaat haalistuvat herkästi. :)

   Poista
  3. Hyvä Sanna, kiitos! Nämä jutut minäkin olisin juuri sanonut ;D

   Poista
  4. Meillä on myös isoja ikkunoita ja alas asti -ja olen kokenut sen pelkästään positiiviseksii! Oli mahtavaa, kun nuorimmainen ryömi ja konttasi ikkunan eteen ja näki ULOS!! Pystyi seuraamaan isompien leikkejä. Huonekalujen suhteen tietenkin vaatii yllä mainittuja, mutta mieheni huomioi jo suunnitteluvaiheessa, että miten esim. sängyt laitetaan.. Pari vaihtoehtoa niin, ettei ikkunoista ole harmia. Se, että näkee ulos ja luonto on lähellä, on kyllä huippua nykykodeissa.

   Poista
  5. Isot ikkunat ovat upeat, on niin mukavaa kun valo tulvii sisään. Joskus voi olla haastavaa sisustuksen kannalta, mutta hyvällä suunnittelulla onnistuu :)

   Poista
  6. No mutta enhän minä mitään markopaanasia ole katsonut! :D Jään kuulolle (pienesti kuitenkin toivoen postausta aiheesta, pientä edes) :)

   Poista
 4. Hyvin sanottu, tunne on todellakin tunne pään sisällä! Arjen kauneudesta pitää muistaa nauttia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos arjesta ei nauti, menee aika iso elämästä vain viikonloppua / lomaa / eläkettä odottaen. Ja sellaiseen tuhlaukseen elämä on aivan liian arvokas :)

   Poista
 5. Voi tuota Hugolaista. :)
  Jeps, me tuotetaan itse itsellemme se kiire ja kaikki muutkin fiilikset, valitettavasti.
  Elä hetkessä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meidän vahtikoira <3 Tai sisustuskoira, niin kuin mun kaveri sanoi. Hugo kun aina tuppaa kuviin patsastelemaan :) Carpe diem, murulainen!

   Poista
 6. Aivan mahtava kyllä tuo takka, haaveilen nyt omasta kovasti jos ostamme uuden asunnon. Takka on pakko saada <3 Arjen ilot on niitä parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy takallinen koti! Arjen pienet ilot pitävät mielen virkeänä, muuten sitä kai vain olla möllötelisi, jos ei näkisi kauneutta ympärillä :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...