sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

PalmusunnuntaiKevät- ja pääsiäisvirityksiä on meidänkin kotiin laitettu. Vuosittainen suuri jännityksen aiheeni on, kuinka saan pääsiäisruohon kasvamaan. On se elo mennyt jännäksi kuulkaas! Kun siinä sitten parin päivän hirmuisen hermopaineen jälkeen näkee jotain elävää kasvavan mullan seasta, tekisi mieli vetää villit voitontanssit ja skoolata lasi skumppaa ;D


Perinteiset pusikkolenkit on myös heitetty ja todettu, että hankikanto toimii chihuahualla ja kolmevuotiaalla. Itsehän olin reittä myöten hangessa, mutta urheasti vain pajunkissakimppu kotiutui. Tytär vinkui koko perjantai-illan, että haluaa tehdä jo heti pääsiäisaskerteluita. Hän on perinyt kärsivälliyyden äidiltään ;)


Vihdoin se lauantaiaamu ja odotettu askarteluhetki koitti. Meillä oli oksia varmaan kolmisenkymmentä ja noin 1,5 oksan koristelun jälkeen neiti oli saanut tarpeekseen. Itse siinä sitten teippailin, sommittelin ja rakentelin loput 28,5 oksaa. 


Meidän perheessämme ei synny supetyylikkäitä design-vitsoja, vaan iloisen värikkäitä höyhen- ja silkkipaperiviritelmiä. Sävyt ovat luonnollisesti kevään trendivärit lapsen lempivärit. Me käymme virpomassa vain tutuilla ovilla lähitaloissa ja sen jälkeen mummolassa.


Onhan se mukavaa saada vähän väriä elämään. Pääsiäinen tuo pienen hengähdystauon vauhdikkaaseen arkeen. Käykö teidän ovellanne virpojia? Oletko muistanut varata suklaamunia tai muuta pientä "palkkaa"? Entä onko muita oman elämänsä hortonomeja, joiden pääsiäisruohot jo vihertävät?

Hyvää palmusunnuntaita!
14 kommenttia:

 1. Meillä jäi pääsiäisruoho istuttamatta, nytkin ollaan mummoilemassa, joten ei taida enää ehtiä pääsiäiseksi. :/

  Vitsat on hankittu, mutta tänään vasta koristellaan ja pikku-neiti lähtee kummitätinsä kanssa virpomaan (pari minun tätiäni odottaa pientä virpojaa). Kaupasta tuli myös itselle hankittua suklaamunia ja karkkia, siis niiden virpojien varalle. ;)

  Ihanaa palmusunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Mummolassa on hyvä olla, eikä pääsiäisruohoista kannata ottaa stressiä! Onneksi on aina se hyvä puoli, että jos virpojia ei käy, niin itse saa suklaamunan tai kaksi ;D

   Poista
 2. Meilläkin jäi pääsiäisruoho istuttamatta, koska minulla on jokin sellainen vaikutus kaikkeen elävään kasvillisuuteen, että ne kuihtuvat ennen kuin ehtivät edes aloittaa kasvuaan... Joten ymmärrän voitonriemukkaat tanssisi vallan hyvin ;) Oksatkin on vielä hakematta, ehkä sitä kuitenkin vielä ehtii... Mukavaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen hortoni siis siellä ;D Ja vielä ehtii ne oksatkin hakea, mutta tulee se pääsiäinen ilmakin, eikös niin!

   Poista
 3. ihania nuo tiput tuolla mullan seassa :D Omat ruohot istutin pari päivää sitten ja pikkuisen on sielläkin jo alkanut tapahtumaan! Pajunkissat odottaa puskassa vielä noutajaansa, jospa lähtos niitä tonne aurinkoiseen ilmaan hakemaan! Virpojia ei meillä käynyt viime vuonna yhtään, mutta jos nyt tulee miin eiköhän kaapista jotain löydy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, mullan seassa! Tosin tässä vuorokaudessa on tapahtunut kunnon kasvupyrähdys ja nyt ne ovat jo ihan ruohikossa :) Meillä kävi tänään lähemmäs 20 virpojaa, uusilla alueilla riittää lapsia ja vilskelttä.

   Poista
 4. Tänään vasta istutettiin rairuohoa, koska viime viikko oltiin Lapin hangilla. Kinder-munia ja Angry Birds tikkareita varattu virpojille. Ainakin serkkupoikia odotellaan virpomaan. Pari tuntematonta noitakina kävi ovella ja meidän 3vee oli ihan innoissaan.Varmaan käydään mummolla virpomassa, mutta 3vee haluaa olla kuulemma Spiderman, ei noita. Mutta mummolle varmaan käy sekin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spiderman-virpoja kuulostaa todella suloiselta <3 Ja Lapin hanget enemmän kuin hyvältä, taitaa jäädä pääsiäismäet meiltä lasketamma. Ehkäpä ensi vuonna sitten :)

   Poista
 5. Istutin eilen rairuohon :) saas nähdä tuleeko mitään, kun en jaksanut hakea multaa varastosta.. Istutin märkään talouspaperiin. Eilen ostin ison kasan pääsiäiskarkkeja ja munia, voi olla et suurin osa menee omiin napoihin ;) se siitä karkin syönnin vähentämisestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siinähän varsinainen niksi, en ole kuullutkan että talouspaperiin voi istuttaa. Kerro sitten, lähtikö kasvamaan. Ei tässä pääsiäisenä vielä kannata herkkuja vähentää. Olisiko se sitten herkuton huhtikuu edessä? ;)

   Poista
 6. Minä olin laiska ja hain pajunoksat läheisestä kukkakaupasta.. Ensi vuonna lupaan uhmata hankia!

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on kuitenkin sama, oli sitten puskasta tai kaupasta ;)

   Poista
 7. Ihanaa kun on huipputyylikäs koti, mutta rivien välistä vähän kuin pskat nakkaat kireille tyypeille, jotka miettii vain trendivärejä tai sitä naarmuuntuuko esineet käytössä. :D Tykkään kirjoitustyylistäsi, olet aito ja kotisi on kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Cherry! Hups, ei ole kyllä oikeasti tarkoitus ketään teksteilläni piikitellä. Ehkä vain vähän itseäni, kun en ole aina niin trendien huipulla ja kätevä käsistäni ;) Mutta kiitos kommentista, en osaa olla muuta kuin oma itseni ja onneksi se on tähän mennessä riittänyt :) Ja ei tätä elämää ja sisustamista pidä liian vakavasti ottaakaan!

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...