tiistai 12. maaliskuuta 2013

Taulu seinään ilman reikää

Aika moni sisustamista rakastava ihminen on myös vaihtelunhaluinen. Tänään kiinnitetty taulu on ensi viikolla väärällä paikalla, kun sohva pyörähtääkin uuteen paikkaan. Uuden talon seiniin ei millään raaskisi tehdä reikiä taulukoukkuja varten, mutta silti mieli halajaa tauluja ja mielenkiintoisia kollaaseja. Ystäväni vinkkasi tehneensä taulukollaasin kotiinsa 3M -kiinnityspalojen avulla ja päätin myös kokeilla niiden toimivuutta. 


Kiinnityksen kohteena oli neljä taulua tytön huoneeseen. Kiinnityspaloja on kahta kokoa: pieni ja medium. Pienemmät palat kannattelevat maksimissaan 450 g kuormitusta ja isommat jaksavat pitää kilon kuorman seinällä. Palojen luvataan olevan helppokäyttäyttöisiä, tauluja voi järjestää uudelleen sillä tarra ei jätä jälkeä seinään. Käyttäminen on todella helppoa ja nopeaa. 

Ensin pyyhitään seinä puhtaaksi.
Sitten kiinnitetään tarrapalat huolellisesti painaen  taulun kulmiin.


Potentiaalinen projektin pepulleenmenemisvaihe, itselläni menee ilman
 vesivaakaa taulu takuulla vinoon ;) Kiinnitysvaiheessa kulmia painetaan noin 30 sekunnin
ajan napakasti seinään.

Tadaa, siellä se pysyy, ihan ilman reikää!
Kollaasi on valmis. Nyt se on siinä, myöhemmin ehkä jossain muualla.
Assari hyväksyttää työn lopputuloksen. 

Ovatko nämä kiinnityspalat jo sinulle tuttuja? Tyttären huoneessa on tuo taulukollaasi ollut parin viikon ajan seinällä ilman mitään ongelmia. Me punnitsimme yhden taulun painoksi noin 850 grammaa, joten käytimme medium-koon paloja. 

Suositten kaikille meille tuuliviireille ja heille, jotka eivät raaski tehdä reikää seinään kiinnittääkseen siihen taulun :)

Ps. Arvontaan tästä.

27 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä vinkistä! Olen just sellanen, että tekisi mieli vaihdella taulujen paikkoja useamminkin, mutta ne reiät, varsinkin vastamaalatulla seinällä... Saako noita mistä kaikkialta ostettua?
  -Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei Kata! Omani ostin Kodin ykköseltä, mutta ilmesesti näitä saa ihan marketeista.

   Poista
 2. Meillä on niin isoja tauluja ja tauluhyllyjä, että tuskin jaksaisivat kannattaa muutaman kilon painoa. Tai vaikka laskennallisesti jaksaisivatkin, niin en tiedä, uskaltaisinko ottaa riskiä. Jos jossain vaiheessa (tarkoitan useamman kuukauden kuluttua) päätät siirtää jotain taulua, niin vinkkaa, jäikö jälkeä.

  t: Toistaiseksi reikä seinään, taulu paikalleen, taulu siirtyy, kittaus ja maalaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anna! Joo, näissä oli painorajana se 1 kg. Ystäväni oli oman kollaasinsa tauluja siirrellyt ja sanoi, että jälkiä ei jäänyt :) Aa, miten rasittavalta kuulostaa tuo kittaus ja maalaus :D

   Poista
 3. Tilasin noita heidän nettisivuilta ilmaiseen kokeiluun. Ei ole vielä tullut. Voiko niitä isoja laittaa useamman samaan tauluun? Aika vähän tuntuu olevan kantokykyä....isoille täytyy keksiä jotakin muuta. Meillä on noita ns. Galleriakiskoja joissakin huoneessa, joilla saa myös kätevästi vaihdettua taulujen paikkaa... Se on yhtenä vaihtoehtona jos eimhalua porata seiniä reiliä täyteen :)

  HannaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pakkauksessa sanotaan että max 1 kg eli isoimpia lasteja ei näille suositella. Galleriakiskot ovat myös hyvä idea!

   Poista
 4. Hei kiitos paljon vinkistä! Meillä on kotona sellainen pehmeä seinä, johon pystyy laittamaan nastoja, joten taulujen laittamisessa pitää tehdä tosi iso reikä. Nyt ei onneksi enää tarvitse, jos ottaa tämän tavan käyttöön :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, pitääkin joskus kokeilla. Onkohan se sitten reiän paikka, jos taulu painaakin yli kilon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että painavammat kannattaa kiinnittää kunnolla ja se on sitten jo reiän paikka... Ainakin riskin siinä ottaa, jos näillä ripustaa mitään kovin painavaa.

   Poista
 6. Meille tuli näitä alunperin seinään kiinnitettävän autoradan mukana ja todettiin hyviksi, tuttu tuote.
  Aika paljon käytössä myös peruskaksipuolinen pehmeä teippi, lähtee useimmiten ihan kauniisti irtikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä monikäyttöinen tuote, kun voi käyttää autoradankin kiinnittämiseen :)

   Poista
 7. Kiva idea, kiitos vinkistä! Mahtaakohan tuo toimia (non-woven-) tapetinkin päällä, onko kellään kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä kyllä nyt osaa sanoa, miten toimii tapetilla... Tietäisiköhän joku muu?

   Poista
 8. Meillä on mamkuuhuoneessa poronsarvet seinälllä noilla. Veikkaan, että varmasti painavat yli kilon. Laitoin kaikki neljä tarraa. Hyvin on pysyneet :) Ja ne on vielä sängyn yläpuolella, mikä ohjeessa ehdottomasti kiellettiin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että on pysyneet! Toivottavasti ette herää joku yö hirvensarvet sängyssä ;D

   Poista
 9. Hei, ihan uus juttu mulle ja näitä tarviin tosiaankin. Nimittäin en raaski tehä reikiä uusiin seiniin ;)

  VastaaPoista
 10. Eivät kuulemma sovellu tapettiseinään. Sanottiin myymälässä.

  VastaaPoista
 11. Me laitettiin kaksi taulua noilla kiinnityspaloilla kolme vuotta sitten veljen asuntoon remontin jälkeen. Vieläkin ovat taulut seinällä hyvin eli tuntuvat kestävän pitkänkin aikaa :)

  VastaaPoista
 12. Moi!

  Mä oon käyttänyt näitä jo pari kuukautta kun asun vuokra-asunnossa ja seiniin ei saa tehdä reikiä. Mulla on kuitenkin onneksi useimmat seinät maalipintaisia. Oon käyttänyt ihan niitä koukkuja, eli tuo tarra kiinnitetään ensin sellaiseen Command-koukkuun ja sitten seinälle. Vaikka ei suositella taulukiinnitykseen niitä, niin oon sitä silti tehnyt kun nekin kantaa sen muutamasta sadasta grammasta kiloon. Ja jos on vaikka 1/2 kg painava taulu niin oon laittanut kaksi koukkua, eli tuplaa sen kantavuuden. WC:hen kiinnitin sellaisen pienen seinähyllyn kiinni kahdella koukulla ja on ainakin toistaiseksi vielä pysynyt. Keittiössä juuri siirsin parin kuukauden jälkeen tuollaisia koukkuja. Todella helppo irrottaa tuo kiinnityspala eikä jäänyt seinään mitään jälkeä! Uudelleen seinään kiinnitykseen täytyi vaan hommata uudet kiinnityspalat, mutta eivätpä nuo ole hinnalla pilattuja. Ehdottomast paras keksintö pitkiin aikoihin!!!

  VastaaPoista
 13. Kiitos tästä vinkistä! :) Keittiön seinät kaipaavat jotain, mutta en ole halunnut niihin porailla mitään. Jään myös lukijaksi :)

  VastaaPoista
 14. Tahtoo ehdottomasti kuulla käyttökokemuksia sitten... pysyykö ne seinällä (niin kauan kuin haluaa) ja sen jälkeen kun niitä siirtää.... ja jääkö jälkiä.? Mahtava juttu, jos tuo toimiii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on ainakin toistaiseksi pysynyt! Ilmoittelen miten tilanne etenee :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...