sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tytön uudistettu huone!

Tyttäremme on nyt 3,5 vuotias topakka neiti, jonka huone kaipasi uudistusta. Peruskalusteet 11 neliön huoneessa olivat ihan kunnossa, mutta tekstiilit ja yksityiskohdat kaipasivat parannusta. Myös huonejärjestyksessä oli selkeyttämista ja tavaroissa karsimista. Kaipaisin huoneeseen selkeyttä, raikkautta ja toimivaa kokonaisuutta, joka houkuttaa ja innostaa leikkiin. "Ennen -kuvia" löytyy esimerkiksi tästä Tyttären pinkki huone-postauksesta

Suurimmat muutokset ovat tekstiileissä ja uudessa huonejärjestyksessä. Ikkunaan valitsin Marimekon Kippo-kuosin verhot, jotka ovat iloisen väriset olematta kuitenkaan levottomat. Sängyn päälle päätyi seuraavat tyynykuosit:  Marimekon Räsymatto, Artekin Siena ja mustavalkoinen kirppistyyny.


Sänky siirtyi ikkunan alta nurkkaan ja Fatboyn säkkituoli samalla puolelle huonetta. Fatboy on ihana käytössä, mutta ulkonäöllisesti se on aika raskas valkoisesta kuosistaan huolimatta. Nyt se jää ovelta vähän piiloon ja keventää ensinäkymää. Katossa piristää Muuton ihastusttava Myy-valaisin. Sisustuskärpäsestä ostin mustat viiritarrat sekä kierrätysmateriaalista olevan mustavalkoisen kangasnarun. En olen vielä kiinnittänyt näitä kunnolla, sillä makustelen vielä onko viiri liikaa vai ei. 


Blogiyhteistyn merkeissä Pienikamarilta saimme suloisen PaaPii Designin bambin. Pupu on myös samasta paikasta, sen tyttömme on saanut lahjaksi jo aikaisemmin.


Puppy siirtyi tytön huoneeseen ja lattialle laitoin valkoisen puuvillamaton. Matto ja valkoisen kalusteet rauhoittavat värikästä kokonaiskuvaa.


Tyhjälle tauluseinälle kokosin kollaasin. Paapiin bambi sai kaverikseen kaksi Marimekon ylijäämätilkuista tuunattua taulua. Sateenkaarimaalaus on minun tekemäni kuusivuotiaana. Hauskasti maalauksessa toistuvat Kippo-kuosin värit ja muotokieli. 


Tämä Myyrä-herra on vieraileva tähti, sillä sinulla on mahdollisuus voittaa tämä omaksesi! Huomenna käynnistän Pienikamarin kanssa yhteistyössä olevan arvonnan, jossa palkintona suloinen salkku sekä sympaattinen myyrä. Vinkkinä jo nyt, että kirjatuneille lukijoille ja Facebook-tykkääjille on luvassa tupla-arvat ;)


Kartellin Take -valaisin (blogiyhteistyö Sisustusilon kanssa) on ollut tytön huoneessa aivan passeli. Valo on pehmeä, mutta silti tarpeeksi kirkas iltasadun lukemiseen. 


 Huoneessa on sisäänkäynnin vieressä suuri liukuovi kaapisto, joka kätkee sisäänsä lelut ja vaatteet. Alahyllyille olen sijoittanut aktiivisimmassa käytössä olevat lelut, jotta tyttö voi ne itse ottaa esille halutessaan. Tytär on aika siisti luonteeltaan ja viimeistään ennen nukkumaan menoa haluaa järjestää tavarat paikoilleen. Huoneesta kuuluvasta iloisista leikin äänistä päätellen huoneen omistaja on lopputulokseen tyytyväinen, sehän on tietysti pääasia. Itse pidän erityisesti raikkaista väreistä huolimatta selkeästä yleisilmeestä; en olisi uskonut että näin värikkäistä ratkaisuista huolimatta fiilis on rauhallinen. 

Mitä sinä pidät huoneen uudistuksesta?

48 kommenttia:

 1. Ihana huone tytöllä! Mielestäni tuo viiri naruineen on hieno ja sopii hyvin. Ei ole liikaa. :)

  HannaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HannaK! Viiri on kyllä aika hauska ja kierrätysteema tuo siihen vielä oman mausteensa :)

   Poista
 2. Tosi hieno huone ja ihanan pirtsakka, juuri sopiva pienelle neidille! :) Tuo Myy valaisin on ihastuttava! <3 Viiri seinällä on minun mielestäni piste I:n päälle. :D

  VastaaPoista
 3. Tosi onnistunut: raikas ja selkeä, juuri niin kuin halusit!

  -Maija-

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikkään huoneen sait aikaiseksi, kelpaa varmasti asukkaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maya! Kyllä pieni uudistus laittaa myös uudenlaiset leikit vireille.

   Poista
 5. Niin suloinen huone! Ja mielettömät nuo verhot!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, miten olet värittänyt pienen tytön huoneen pirteäksi! Onnistunut kokonaisuus!!! :) Kliininen valkoinen yleisilme pienen lapsen huoneessa on jokseenkin kamala. Hienoa, että uskallat käyttää värejä. Erityisen ihastunut olen tuohon Myy-valaisimeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vähän jo jossain vaiheessa hirvitti, että millainen värisen sekamelska tulee, mutta ihan hyvä siitä tulikin :)

   Poista
 7. Aivan ihana huone, eikä ole viirit ollenkaan liikaa!
  Valaisin ja verhot ovat mainiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Tykkään kanssa noista uusista hankinnoista.

   Poista
 8. Tosi ihana huone ja minustakaan viiri ei ole ollenkaan liikaa. Tuo verhokangas oli kyllä ihan nappivalinta! Mitä mieltä muuten olet Myystä, toimiiko hyvin kattovalaisimena melko pienestä koostaan huolimatta ts. ei ole liian pienen näköinen yksinään katossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvissani Myy oli isompi, mutta ei se nyt ole ihan orpo katossa kuitenkaan. Ehkä Myy ei voi kovin iso ollakaan. Kiitos Zubi!

   Poista
  2. No totta, ei Myy voisi olla suuri, tai se ei olisi Myy. :)

   Poista
 9. On kyllä kaunis. mä kaipaan meille lelujen säilytykseen jotain toimivaa ratkaisua jotta huone ei olisi niin kauhean levoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä siitä, että suurin osa leluista on liukuovikaapissa. Myös tuo ikkunan alla oleva leluarkku on kätevä, sinne mahtuu aika paljon pehmoja.

   Poista
 10. Tosi ihana huone, tykkään kauheasti tuosta, miten pinkkiä ja keltaista on käytetty yhdessä. Mitä muuten keksit sen seinällä olleen bambin suhteen, vai eikö se vain näy näissä kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiseksi alimmassa kuvassa näkyy vähän bambia, joten näyttää olevan paikoillaan, muttei ilmeisesti miellytä emäntää enää, kun on rajattu pois kuvista ;) Sori Kerttu :D

   Mutta todella mukava huone kaikkinensa! Itse olisin teettänyt vain yhden lattiaan asti ulottuvan verhon! :)

   Poista
  2. Kiitokset kommenteista! Bambi on edelleen seinällä :) Siksi en sitä kuvannut, koska mielestäni se on tuon viirin kanssa joko tai. Eli toinen saisi lähteä, mutta en ole vielä päättänyt, että kumpi :)

   Poista
 11. Todella kivalta näyttää, oikein onnistunut kokonaisuus. Myy on ihana siellä katossa. :)

  VastaaPoista
 12. Todella upealta näyttää! IHANAN värikästä :D

  VastaaPoista
 13. 10+ ja papukaijan merkki.
  Jos ei pieni neiti viihdy tuolla, niin mä voin muuttaa sinne hetkeksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vain! Siirretään sut sitten jonnekin musta-valkoiseen tilaan jos alkaa päätä särkeä :D

   Poista
 14. Kivan näköinen kokonaisuus. Minustakaan viirinauha ei ole liikaa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Aika monta kannatusääntä viirinauhalle :)

   Poista
 15. Viiri sopii loistavasti, tehostaa pinkkiä seinää! Bambi saisi minun mielestäni siis lähteä.. :) Taulukollaasi on pirteä ja sopivasti lapsen korkeudella. Verhokangas on kiva, mutta toimisi paremmin yhtenä pitkänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi Anaska :) Pohdin pitkään noiden pitkien ja lyhyiden verhojen välillä, mutta oikeastaan kahdesta syystä otin lyhyet: ensiksikin jos järjestys muuttuu niin, että sänky on ikkunan edessä, lyhyt on parempi. Toisaalta pitkä verho innostaa kaikenlaisiin leikkeihin, joissa verhoissa myllätään (mennään piiloon, rullataan edestakaisin, solmitaan niitä jne), joten uskon että nämä lyhemmät saavat olla paremmin rauhassa :)

   Poista
  2. Aivan. Ajattelinkin, että ratkaisut on aina valintoja eri vaihtoehtojen välillä. Itse painin juuri verhopäätösten parissa uudessa modernissa kodissamme; laskosverhot ikkunan leveydeltä vai sivuverho pitkänä.. Kummassakin hyviä puolia, mut molempia vaikea saada -verhokiskon pituus?. Tuo leikkiminen verhoissa on toki huomioitava, minkä arkkitehti-miehenikin minulle kommentoi, kun pitkää verhoa lastenhuoneeseen ehdotin..:) Pitkä vain tuntuu jotenkin enemmän sisustuselementiltä. Sit tuli mieleen, et saisko bambin päälle jonku taulun tms, jos ei halua sitä hävittää? :) (onko se maalattu vai tarra?).

   Poista
  3. Bambi on tarra ja aika iso kokoinen. Tosin se on aika huomaamattomassa paikassa, ovelta sitä ei näy ollenkaan. Annan nyt hetken olla, koska tyttö ainakin tykkää siitä kovasti. Mielestäni muuten verhot ovat yksi vaikeimpia asioita sisustamisessa; et voi uskoa kuinka monia tunteja olen millon minkäkin huoneen verhoja pohtinut, sovitellut ja vaihtanut :D Ja sitten juuri tuo verhojen kiinnyssysteemin valinta vielä... Aivan liikaa päätöksiä ;)

   Poista
 16. Tuli aivan ihana tuosta huoneesta! selkeä ja värikäs, kyllä tuolla viihtyisi ;)

  VastaaPoista
 17. Tosi kiva lopputulos! Tykkään siitä, että värejä ja kuoseja on yhdistelty rohkeasti. Se tuo kotoisuutta huoneeseen. Mun mielestä viirinauha on kiva yksityiskohta, bambi on ehkä hieman yksinäinen eli kannatan viirinauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Paula! Kyllä lapsen huoneessa saa olla väriä :) Viiri on kyllä kiva, tosin ei raaskisi luopua bambistakaa...

   Poista
 18. Ihanat värit. Todella raikas ja pirteä. Tuolla on varmasti mukava leikkiä. :) Keltainen Myy-valaisin on ihana.

  VastaaPoista
 19. Oikein ihana ja onnistunut lopputulos! Vaikka värejä on käytetty niin tulos ei silti ole räikeä. Mistä muuten nuo tuolit ja pöytä on ostettu? Viirikin näyttää hyvältä vaikka mua surettaakin kovasti jos bambi saa lähtöpassit :D

  -sats-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sats! Tuolit ja pöytä on Ikeasta. Ja muakin harmittaa luopua bambista, mutta molemmat ovat vähän liikaa... ehkä :D

   Poista
 20. Iloista, raikasta, pirteää. Kyllä väreillä ilottelu kannattaa! Tykkään isosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Joanna! Värit antavat energiaa itsellekin :)

   Poista
 21. Ihana huone! Mahtavat verhot. Sopii hienosti makuuhuoneeseen, vaikka vähän "keittiömäiset" onkin, tai ehkä olen ajatellut vain nimen vuoksi. Taidan hommata yhteen huoneeseen ylös samanlaiset, niin hyvän näköinen!! Tykkään!!!

  VastaaPoista
 22. Ihanan näköinen tytön huone! Meillä inspishaku oman nelivuotiaan huoneeseen hakusessa! ;)

  t. Veera

  veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 23. Ihana huone! Mikä maali sinulla on tuossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti minulla ei ole antaa sävykoodia, sillä maali vaihdettiin viime hetkellä toiseksi. Kaikissa suunnitelmissa minulla on vain tuo ensimmäinen vaihtoehto. Harmi, kun en voinut auttaa.

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...