maanantai 25. maaliskuuta 2013

Verner Panton by Kvik


Yksi ihailemistani suunnittelijoista on tanskalainen Verner Panton (1926-1988). Hänen kuuluisin tuotteensa lienee upea virtaviivainen Panton -tuoli. Keittiövalmistaja Kvik julkaisee nyt Verner Panton -malliston. Moderni-ilmeiset keittiöt henkivät yhtä aikaa 60 -lukua ja ajattomuutta. Valikoimassa on neljä eri väriyhdistelmää  ja viisi eri ovimallia. Värivaihtoehdot ovat kirkkaanpunainen-valkoinen, ruohonvihreä-valkoinen, raikas oranssi-valkoinen sekä graafinen musta-valkoinen. 

Vaikka peruslinjat ovat selkeät, väri- ja muotomaailma poikkeaa totutusta. Jäin pohdimaan, ovatko suomalaiset niin rohkeita, että valitsisivat kiintokalusteisiin voimakkaita graafisia kuvioita? Pelkistetyssä ympäristössä ja mainoskuvien stailauksessa keittiöt ovat mielestäni herkullisen näköisiä. Vaikka en itse ehkä koskaan olisi niin villi, että päätyisin kuvan kaltaisiin ratkaisuihin, toivon että joku muu on :)

Mitäs sinä pidät Verner Panton- keittiömallistosta? Iskeekö?

Kuvat täältä.


19 kommenttia:

 1. No ei iske täällä! Hauska idea sinänsä ja tykkään kyllä Kvikin keittiöistä, mutta en haluaisi omaan kotiin tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Mä voisin pitää tuollaista ehkä viikon, mutta sitten n jo kyllästyisin. Noiden kuvioide n pitäisi olla jotain kalvoja, jotka voisi ottaa pois kun kyllästyttää ;) Kauniita keittiöitä ilman noita pampuloita! By the way, edellisen , postauksen kommenttiboksissa minulta kysyttiin sellaisten tilojen sisustamisesta, jossa on isot ja korkeat ikkunat, siis lähes lattiaan saakka. Osaisitko heittää ammattilaissilmällä jotain vinkkiä? Minulla kun ei ole kokemusta kun tämän oman sisustamisesta :)

   Poista
 2. En minäkään oikein innostu, ainakaan omaan kotiini. Liian hallitsevat pallot. Pitää vähän sulatella, mutta kiva kun vinkkasit mallistosta, kiitos, on taas uutta mitä voi esitellä asiakkaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. '
   Olepa hyvä, näitä uutuuksia on hauska katsella, vaikka ei ostomielellä olekaan :)

   Poista
 3. Aamulla näinkin kvikin mainoksen ja heti mietin, että tuleekohan tänne postaus aiheesta. Itse kyllä tykkään väreistä, mutta en kyllä ehkä noin hallitsevia kuvioita ottaisi meillekään. Toi tuoli kyllä kutsuu testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, näköjään en ole helppo vaan varma ;D Nämä uutuudet kyllä herättävät mielenkiinnon, vaikka ei olekaan ostoaikeita. Kiva pysyä vähän kärryillä siitä, missä mennään :) Tuoli on niin upea!

   Poista
 4. Kivan näköisiä noin kuvissa, mutta en ehkä kuitenkaan itselleni valitsis. Meillä kun on muutenkin kodissa tuota väriä yllin kyllin, niin menisi melko sekavan näköiseksi. Vaatii tosiaan todella hillityn ja miltein karun ympäristön. Tuoliryhmän ottaisin minäkin oitis. Vielä ihanampaa olisi löytää tuollaiset lastenversioina.Söpöä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vaatisi ympärilleen hyvin pelkistetyn ympäristön. En oikein jaksa uskoa, että suomalaiset näin räväkkää keittiötä valitsisivat. Mutta Panton-tuoli on minunkin haavelistalla, olisipa mahtavaa saada sellaiset vaikka terassille!

   Poista
 5. Tänne myös vähän liian räikeä vaikka yksinkertainen periaatteessa onkin. Kuvat on kyllä herkkuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on kiva katsoa ja voi niistä inspiraatiota ammentaa, vaikka ei tuollaisesta keittiöstä haaveilekaan :)

   Poista
 6. Eka kuva on ihana, mutta omaan kotiin: EI KIITOS!

  VastaaPoista
 7. Tuoli on kyllä kiva ja sen ottaisin! Mutta keittiöt liian räikeitä omaan makuun... viikossa kyllästyisin minäkin :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli on kerrasssan kaunis! Kyllä kiintokalusteissa kannattaa suosia ajattomuutta, sillä niitä katsellaan se 10-20 vuotta :)

   Poista
 8. Jos ois moderninpi talo kuin rintamamiestalo, niin tuo punavalkoinen tulis heti. Nim. Käy Ikeassakin ihastelemassa sitä punaista Faktum -mallia

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...