perjantai 19. huhtikuuta 2013

Blankko

Tyhjä huone -blankko. Mikä inspiroiva tila, jota eivät monet rajoitukset koske! Työhuone on siis tyhjennetty vuodesohvasta ja vanhasta matosta, verhot lähtevät uuteen kotiin sunnuntaina. Olenhan yksinkertaisuuden ja myös minimalismin ystävä, joten huone tuntuu raikkaalta hengittää. Nyt vasta tajuan, kuinka raskas kalustus siellä oli.


Ja ne uudet suunnitelmat:  olen niin innoissani! Tein eilen kaksi superlöytöä tilaan ja kokonaisuus on hahmottunut. Mikä parasta, tämän huoneen muutos ei tule maksamaan minulle oikeastaan mitään. Budjetiksi muodostui vanhoista kalusteista saatu hinta sekä erään tulevan yhteistyön tarjoamat mahdollisuudet. 

On luovuttava vanhasta, jotta voi saada mitään uutta. Marko Paananen sanoi eilisessä sisustusohjelmansa jaksossa "Jos olet shoppailija, sinun on oltava myös poisheittäjä". Hän ei olisi voinut olla enemmän oikeassa! Luovuudella, tarkkuudella ja kierrättämällä muutoksia voi tehdä edullisesti. Nyt oikeastaan vähän harmittaa, että olen yli vuoden katsellut sitä meille täysin sopimatonta vuodesohvaa ;)

Vanhaan työhuoneeseen pääset kurkistamaan vaikka Kirppislöytö työhuoneessa, Työhuone -ihan vaiheessa vielä  ja Ratkaisuja työhuoneen dilemmaan-postauksissa. Huh, miten tunkkaiselta kuvat näyttävätkään!

Raaskitko sinä luopua sopimattomista vaatteista tai tavaroista? 


20 kommenttia:

 1. Markon käsky oli kyllä mainio, niin totta. :) Itse olen parin vuoden ajan harjoitellut poisheittämistä. Se ei aina ole helppoa, mutta usein, jos tosiaan hankkiutuu eroon tarpeettomasta, lopputulos on helpottava. :)

  Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Poisheittäminen todellakin vaatii harjoittelua! Mutta kun siihen moodiin pääsee, niin sitä oikein innostuu uudesta tilasta ja avaruudesta. Olen niin innoissani tyhjästä huoneesta -hassua! :D

   Poista
 2. Hienoa! Tuleeko verhoihinkin muutosta? Näyttävät vähän jääneen pieneksi tai kutistuneen pesussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä verhot lähtevät uuteen kotiin sunnuntaina :)

   Poista
 3. Mä olen nyt siis niin ajan hermolla (vahingossa), kun mun tyhjäysprojekti vaan laajenee ja leviää. Eilen postailinkin keräyskamojen lähdöstä ja kirpparikuorman hinnoittelusta :)
  Tuskin maltan odottaa työhuoneen uutta ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Täytyypä tulla kurkkaamaan sun postaus. Mukavaa päivää Anna!

   Poista
 4. Raskisin luopua, mutta uh kuinka työlästä myyminen onkaan, huuto.net, kirppis. Tori.fi kokeilin vasta ja se tuntui suht vaivattomalta mutta kun möreä mies(!) ääni soittaa ja kyselee iltapuvusta niin miten edes uskallan ottaa sen katsomaan pukua kun olen yksin kotona :DD Roskiin menevien poislaittaminen on paljon helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä nauratti tuo möreä-ääninen mies ;D Minä pääsin tosi helpolla eroon näistä tavaroista lähialueen Facebook-kirppiksen kautta. Näin ostajat ovat läheltä ja pääsevät helposti hakemaan tuotteen kotiin. Lisäksi tykkään, että FB:ssä jokainen on omalla koko nimellään, niin tietää kuka sieltä on tulossa tavaraa hakemaan :)

   Poista
  2. Oman alueen FB-kirppis on helppo tapa päästä eroon vanhasta ja miksei joskus hyvä foorumi myös hankkia jotain.

   Poista
 5. Olen aika hyvä luopumaan yleensä, joskus liiankin hyvä kun saatan sitten jälkikäteen miettiä, että miksi luovuin niin helpolla hyvästä tavarasta. :D Mutta avara ja tyhjä tila tosiaankin inspiroi ja mikäs sen parempaa kuin saada kodista/vaatekaapista taas palasen verran enemmän oman näköinen.

  Nuo verhot ovat tosi hienot, olis kelvanneet mullekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Verhoja saa muuten vielä Ellokselta, tässä linkki: http://www.ellos.fi/jotex/gustav-rengasverhot-2-pakk/294333?N=1z141ueZ1z141o7&Ns=RankValue6|1&Nao=5

   Poista
 6. Kotini on viime vuosien aikana aina vaan tyhjentynyt, kuinka ihanaa kun on tilaa kaikelle. Ajatuksille, luovuudelle, ei mitään tavarakasoja mitkä kerää energiaa. Huomaan kyllä vaatteista on vaikea luopua, jospa vielä niihin joskus mahtuisi ;). Markon sanoma oli todella hyvä, niihän se juuri pitäisi olla. Kun luopuu vanhasta tulee tilalle uuutta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, miten joku osaa luopua turhasta. Itse liian helposti mietin, että "tätä saattaa vielä joskus tarvita". Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 7. Kyllä raaskin.
  Vanhetessa olen tosin oppinut myös erittäin harkitsevaksi kuluttajaksi, joten harvoin tulee enään hankittua mitään ns. turhaa. Ja jos sellaista turhaa nyt sattuisi meiltä löytymään, niin sen sijaan, että heittäisin roskiin, niin kierrätän tai tuunaan siitä uutta. :D
  Tosta työhuoneesta tulee upea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Image! Sama on onneksi minullakin, olen tullut aika hinta -ja laatutietoiseksi. Onneksi se vähentää kaikenlaosia hutiostoksia.

   Poista
 8. Melko hyvä olen luopumaan vanhasta, mutta vieläkin enemmän voisi harjoitella. Nyt juuri ennen pari viikkoa sitten tapahtunutta muuttoa möin meidän vanhan sohvan, ruokatuolit, senkin, tv-tason ja kasan lastenvaatteita huutiksessa. Lisäksi oman alueen FB-kirpun kautta lähti tavaraa nimellisellä hinnalla tai ilmaiseksi. Ja silti sitä turhaakin muutti mukana selkeästi liikaa. Pitää kesällä ottaa uusi luopumiskampanja, eikä unohtaa noita taas nurkkiin pyörimään kun nyt ei ole hetkeen suunnitteilla uutta muuttoa ;) Joskus olen minäkin melkein katunut kun olen jotain huonekalua yrittänyt pyörittää paikasta toiseen liian pitkään - sen helpotuksen jälkeen kun siitä on lopulta päässyt eroon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän olet laittanut tuulemaan oikein kunnolla! Muutto on kyllä hyvä motivaattori, uuteen kotiin ei mielllään tuo mitään turhaa. Nyt kun olemme vuoden asuneet olisi aika tehdä kaappien tarkastus. Mitä ei vuoteen tarvitse, sitä tuskin tarvitsee koskaan ;)

   Poista
 9. Raskin todellakin myös luopua :D

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...