tiistai 23. huhtikuuta 2013

Taulu joka vei yöunet

Kun muutimme tähän taloon, sanoin ensimmäisenä päivänä, että olohuoneeseen kuuluu suuri maalaus. Iso taulu, joka vangitsee katseen ja tuo tilaan mielenkiintoa ja lämpöä. Ajatus eli mielessä pitkään ja keskustelin asiasta kuvataiteilijan kanssa. Viime yönä sain viestin, jonka otsikko oli "Yllätys". 

Taulu oli valmistunut ja sain taiteilijan tekemän kuvamanipulaation siitä meidän seinällä. En saanut unta tuntiin. Maalaus on juuri sellainen kun toivoin ja enemmän! Se kertoo tarinaa, tuo muistoja, antaa lämpöä, lohtua ja herättää aamuisin. Sen sävyt toistavat kotimme värejä. Se on täydellinen. 


Taulun on syntynyt pitkän ajan kuluessa, sen työstäminen on aloitettu jo alkusyksyllä 2012. Tässä välissä on tapahtunut paljon.  Nyt kuvaa katsoessani se tuo mieleeni muistot pienestä pojasta, joka lähti luotamme liian varhain. 

Sateisesta aamusta huolimatta olo on lämmin ja turvallinen. Kunpa saan taulun pian kotiin ja paikoilleen. Siitä tulee minun rakas aarteeni. Kerron taulusta ja sen taitelijasta maalauksen kotiutumisen jälkeen lisää. 


70 kommenttia:

 1. Upea taulu. Sopii loistavasti tuohon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila on niin suuri, että taulukin saa olla massiivinen. Kiitos Iina!

   Poista
 2. Voi, se on niin mahtava! Sanat ei riitä <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis! :) -Pilvi

  VastaaPoista
 4. <3 <3
  Hiljainen ja hellä halaus sinulle.

  Taulu on koskettavan kaunis.

  VastaaPoista
 5. Voih, kertakaikkisen upea maalaus ja koskettava tarina. <3

  Mukavaa tiistaita teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkitykselliset esineet ovat niitä tärkeimpiä. Kiitos Cinnabaria!

   Poista
 6. Kaunista ja merkityksellistä <3

  VastaaPoista
 7. Niin kaunis, herkkä ja koskettava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Jyhkeä ja herkkä yhtä aikaa. Kiitos Heinie <3

   Poista
 8. Onnistunut teos -ja todella merkistyksellinen! Se tuo syvyyttä elämään, että esineilläkin on jokin merkitys/tarina.

  VastaaPoista
 9. Kaunista. Niihin sanoihin minäkin yhdyn.

  VastaaPoista
 10. Kaunis taulu ja koskettava tarina. <3

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis taulu ja sopii teille niin hyvin. Ja sisältää niin suuria tunteita, että näin haluan vieraallekin lähettää halauksen! milli - liian pienen enkelitytön äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos milli! Tunteet ovat suuria, tämä pikkuinen poika kuului siis lähipiiriini. Vaikka en itse ole oman lapsen menettämistä kokenut, niin läheltä seuranneena voin vain kuvitella palan siitä surusta, mitä joutuu kantamaan. Voimia ja kiitos, että jätiti kommentin <3

   Poista
 12. Minä kannatan aina tauluja, ne todella tuovat tilaan sitä jotain. Olen myös modernin taiteen ystävä ja taulunne on kaunis. Meillä tauluilla on haettu hieman väriä tähän muuten hyvin suppeaan väriskaalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiteella on aina jokin sanoma ja silloin kun se osuu kohdella, viesti on vahva. Meillä on tässä olohuone-keittiö-tilassa jo yksi puna-oranssitaulu, joten nyt toivoin hillittyä väriskaalaa. Teos on niin suuri, että se on huutomerkki ilman kirkkaita värejäkin :)

   Poista
 13. Meitä yhdistää niin moni asia! Koskettava tarina ja kaunis taulu <3

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Sain viestisi ja vastaan siihen ihan kohta <3

   Poista
 14. Aivan UPEAN näköinen! En malta odottaa, että kerrot lisää työstä ja taiteilijasta. Ja lämpimät osanottoni pienen rakkaan poismenon johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zubi <3 Kerron kyllä, kunhan saan teoksen kotiin.

   Poista
 15. Siis aivan upea taulu! Ja vielä kertoo elämän muistoja... <3

  VastaaPoista
 16. Kylmät väreet menivät postaustasi lukiessa. Taulu sopii tuohon niin täydellisesti! Olenkin monesti näitä sinun olohuoneen kuvia katsellessa ajatellut, että tuolle paikalle pitäisi laittaa iso taulu. Halaukset :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen taulua kaivannut tuohon paikkaan alusta pitäen, mutta ei ole ollut helppoa löytää sitä oikeaa. Tuo kohta on niin esillä meidän kodissa, että en halunnut tehdä kompromisseja. Nyt siihen tulee se täydellinen vaihtoehto :) Kiitos Paula <3

   Poista
 17. Voi miten hieno! Siitä voi aivan lukea tarinan, vaikka en tarinasta yhtään enempää tiedäkään... Ja kaiken lisäksi se sopii tuohon niin hyvin, että voisi luulla, että se on aina ollutkin siinä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, taulu on todella piste iin päällä meidän olohuoneessa :) Tarina kulkee aina mukana kauniilla tavalla ja nyt se on osa meidän arkea myös upeassa visuaalisessa muodossa.

   Poista
 18. Heippa! Mulla on tässä pieni sisustusprosessi meneillää ja oon junnannu jo kauan paikoillani ja tarvitsisin kipeästi ehdotuksia ja mielipiteitä! Blogistasi huomaa kuinka hyvä sisustussilmä sinulla on ja kuinka järjestelmällinen olet! :) Eli siis.. Olohuoneessa minulla on iso musta nahka sohva ja valkoinen sohvapöytä minkä alla on ruskea karvamatto. Tällä hetkellä on myös mustalasinen tvtaso mutta tavoitteena on löytää halvalla hintaa hieno valkoinen tvtaso! Verhot ovat mustat ja ikeasta on musta ihan perus hylly. Haluaisin niin kovasti pieniä yksityiskohtia yms mutta en vain meinaa keksiä mitään, seinätarra on ollut yksi vaihtoehto sillä valkoisia seiniä en saa maalata tai edes yhtä seinän osaa (vuokra-asunto). Olisiko sinulla ideoita/vinkkejä minulle vaikka vähän huonosti tästä nyt selvää saakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitoksia kysymyksistä ja kommentista. Sopisiko sinulle laittaa valokuva olkkaristasi osoitteeseen modernistikodikas@gmail.com, niin olisi vähän helpompi hahmottaa tilaa? Autan kyllä mielelläni, jos vain osaan :)

   Poista
  2. Hei! Minäpäs pistän heti ensiviikolla kun saan kameran kaverilta takaisin! :) Kiitos paljon!

   Poista
 19. Upea. Ja on aina parasta, kun asioilla on tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nikka :) Mitä enemmän elettyä elämään on takana, sen enemmän tarinoita riittää kerrottavaksi <3

   Poista
 20. Upea, merkityksellinen taulu. Asia liippaa myös meitä läheltä ja tässä halaus sinulle!

  VastaaPoista
 21. Erittäin kaunis taulu! Ihanat värit, sopivat mahtavasti teille ja vielä parasta on, että taululla on tarina, joka sitoo sen vielä vahvemmin kotiinne. <3

  VastaaPoista
 22. Niin kaunis taulu, sopii teille täydellisesti. Suuren taulun sovittaminen sisustukseen on monesti haasteellista, mutta tuossa taiteilija on onnistunut mielestäni enemmän kuin hyvin. Ja tuon taulun merkitys <3

  -sats-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sats :) Tuossa on ollut jo yli vuoden ison taulun mentävä paikka, jospa sen pian saisi täytettyä :)

   Poista
 23. Kaunis taulu! Kosketti paljon kirjoituksesi <3

  VastaaPoista
 24. Rakkaimpiin esineisiin liittyy yleensä aina jokin vahva tunne. Koskettavaa, halaus täältäkin!<3

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...