sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ajatuksia äitiydestä

Minä olen vahvojen naisten kasvattama ja siksi äitienpäivä on erityisen tärkeä. Kaksi mummolareissua yhdelle päivälle tarkoittaa kaksia kakkukahveja, huh. On onni, että sekä minun että mieheni vanhemmat asuvat lähellä ja ovat läsnä arjessamme. Tytöllä on kaksi mahtavaa mummoa, jotka todella tietävät miten lapsenlapsi lellitään. Ihan niin kuin kunnon mummojen kuuluukin ;)


Omat isoäitini ovat tänään erityisesti ajatuksissani. Molemmat mummoni olivat minulle läheisiä.


Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että saan olla äiti. Vauhdikas pieni sirkukseni on parasta mitä minulla on koskaan tapahtunut.  Äitienpäivä. Se yksi päivä vuodesta, jolloin raskaan kotityön raatajat saavat ansionsa mukaan eli kukkia, lahjoja ja huomiota? No, ei se onneksi ihan niin mene. Äitienpäivä on tärkeä pysähdys äitiyden äärelle, siihen maailman luonnollisimpaan etuoikeuteen. Ja juuri siksi niin arvokkaaseen ja kipeäänkin asiaan. Äitienpäivää edeltävänä päivänä vietetään lapsettomien lauantaita. Haluan nostaa tämän tärkeän aiheen esille, sillä jokainen lapsi on ihme ja lahja. Toivon kovasti omaa lasta toivoville voimia ja sitä, että suurin toive jonain päivänä täyttyy. 


Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siksi on niin monta tapaa olla äiti. Uskoisinpa myös, että äidit saisivat olla vähän armollisempia sekä itselleen että toisilleen. Liian helposti kuvitellaan täydellisen äidin muotokuva, jossa ei ole väsymystä, ryppyjä tai virheitä. Niin kuin elämässä muutenkin, roolisuoritukset kannattaa jättää teatterin lavoille. Toivottavasti jokaisella perheellä on ympärillään jonkinlainen tukiverkosto ja siihen me naiset tarvitsemme toisiamme :)


Näillä ajatuksilla toivotan paljon onnea kaikille äideille ja voimia uuteen alkavaa viikkoon!


12 kommenttia:

 1. Onnea sinulle äitienpäivänä! Mulla on blogissani sulle haaste. Käyhän kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dara! Haaste onkin tosi tuttu, sillä se on minun blogistani lähtöisin ;)

   Poista
 2. Olen varma, että yksi syy blogisi suosioon on se, kuinka hienosti ja kauniisti osaat pukea ajatuksiasi sanoiksi. Eivätkä ne ole pelkästään sinun ajatuksiasi, vaan varmasti moni jakaa tuntosi - minä ainakin.

  Minun mielestäni on hienoa, että näin äitienpäivänä kirjoitat siitä, ettei äitiys ole itsestään selvää kaikille. Armollisuus erityisesti itseään kohtaan - oli sitten kyse äitiydestä tai jostakin muusta - on sekin tärkeää.

  Oikein hyvää äitienpäivää sinulle ja kaikille äideille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superihana kommentti, kiitos Sara! Tämä blogini aihepiiri on vähän rönsyilevä ja halusin tehdä vähän toisenlaisen äitienpäiväpostauksen lahjahehkutusten sijaan :)

   Poista
 3. Kiitos, olipa hienosti sanottu! Minäkin jaan ajatuksesi. Oli ihana äitienpäivä, tytär koko pitkän päivän kotikotona <3
  Ja poika tietysti myös, kotona asuva vielä. Hyvää äitienpäivää Sinulle! -heli v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Heli! Ihana kuulla, että päiväsi oli onnistunut!

   Poista
 4. Kauniisti taas kirjoitettu Kerttu! Onnea äidille! <3

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä olen kaikkien muidenkin kommentoijien kanssa,
  että kauniisti kirjoitit äitiydestä. Ja oli mukava, kun nostit
  tuon lapsettomien lauantain esille. Omalta kohdaltanikin muistan,
  että äitienpäivä ei ollut kaikkein iloisin päivä silloin kun
  oma lapsi oli vuosia vain toive.

  Mukavaa äitienpäivän iltaa ja aurinkoa ensi viikkoon : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Äitienpäivä herättää monia tunteita ja kaikilla se päällimmäinen ei ole onni ja ilo. Kiitos kommentista ja aurinkoa sinnekin!

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...