tiistai 14. toukokuuta 2013

Kurvikkaat keittiöt


Kuva
Anteeksi keittiö, mutta missä olit silloin kun suunittelin omaani? 

Vaikka sitä kuinka pyrkii sisustusvalinnoissaan klassiseen ajattomuuteen, niin silti huomaa reilun vuoden päästä, että olisi voinut valita toisin yhden jos toisenkin seikan. Älkää käsittäkö väärin, tykkään meidän keittiöstä edelleen tosi paljon. Silti, jos saisin tänään päättää, ottaisin puolikiiltävän tilalle matan. Ja inspiraatiokuvia metsästäessäni törmäsin useampiinkin kurvikkaisiin keittiöihin. Yllä olevasta kuvasta tuli sellainen olo, että nyt on jotain uutta! Pyöreä muoto tekee ultramodernista keittiöstä kutsuvan ja lämpimän, vaikka värisävyt ovatkin kartan molemmista ääripäistä. Kerrassaan upea keittiö!

Kuva
Ja katsokaas tätä! Valkoisen keittiön kulmat on pyöristetty. Keittiö on hyvin huonekalumainen, eikä huuda olevansa vain kokkauspaika. Saarekkeen jalka on hyvin erikoinen, todellinen katseenvangitsija. Jos kuvittelee kuvan perinteisellä saarekkeella ilman puukoukeroa, on kokonaisuus hyvin eleetön.

Tämä on suuntaus josta pidän. Koska keittiöt integroidaan monesti osaksi oleskelutiloja ja kodinkoneiden piilottaminen kalusteovien taakse on jo arkipäivää, voisivat keittiökalusteetkin ottaa askeleen kohti olohuonemaisuutta. Keittiö on monesti se kodin kallein huone ja itse asiassa siihen saa rahaa palamaan uskomattoman paljon. Toisaalta juuri siksi sen toimivuuteen ja visuaalisuuteen kannattaa panostaa. Myös kodinmyyntivaiheessa toimiva ja kaunis keittiö on valttikortti, joka hyvässä lykyssä nostaa koko asunnon arvoa. 

Meidän keittiössä mennään perinteisesti suorilla linjoilla: 


Sopivatko kurvit keittiöön? 

Jos sinun pitäisi tänään tilata uusi keittiö ja 
budjetti olisi lähes rajaton, millainen olisi valintasi?

20 kommenttia:

 1. meidän keittiö on muutaman kuukauden vanha ja jos nyt saisin valita niin mattamustat kompaktitasot ehkä vaihtaisin toisiin helpommin puhtaana pidettäviin. ovet ovat onneksi mattavalkoiset ja ajattomat, niitä en vaihtaisi..tykkään tosi paljon keittiöstämme mutta ainoastaan käytännöllisyyden kannalta taso vaihtuisi toisenlaiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Moi Riikka! Niinhän siinä usein käy, että joku estettisesti kiva juttu ei toimikaan käytönnössä. Se on tosi harmi, jos näin käy kalliin hankinnan kanssa. Mattavalkoinen ovi on varmasti ikuisesti trendikäs :)

   Poista
 2. Kurvikkaat muodot iskee kyllä lujaa! Toisaalta se voisi olla meidän perheessä ohimenevä oikku, johon kyllästyisi nopeasti. Tuo toisen kuvan saarekkeen jalka on kyllä mitä uskomattominta kekseliäisyyttä ja muotoilua. Todella upea ja loistava katseenvangitsija! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa JuttaEmilia! Saareke on kyllä tosi kaunis, mutta pelkäisin että juuri tuohon jalkaan kyllästyisin. En usko, että kyllästyisin noihin pyöristetyihin kulmiin, kun muotokieli on niin ajaton.

   Poista
 3. Aargh! Keittiö on ollut lähes ainoa todellinen murheenkryyni pari vuotta sitten tekemämme remontin jälkeen. Rakensimme hyvin tavanomaisen, koska emme viitsineet alkaa siirtämään vesipistettä ja sen jälkeen onkin harmittanut hirmusti! Nyt meille tulisi ehdottomasti kokonainen kaappiseinä kahvikoneineen ja puutaso vaihtuisi saarekkeen kiiltävään tasomateriaaliin. Harmi että kaksi vuotta vanhakin keittiö voi tuntua niin vanhanaikaiselta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tuo on kyllä harmi tilanne! Mutta niin sitä vaan tekee ne päätökset sen hetken tiedon, taidon ja budjetin kanssa. Ehkäpä saat kuitenkin joskus haaveesi toteutettua :)

   Poista
 4. Kaarevuus taitaa vallata pikkuhiljaa trendimarkkinoita, vähän kaikessa muotoiluissa, arveleepi tämä the metsien guru. Itseasiassa fengshui-ajattelu suosii myös kaarevuutta.

  Itse hommaan seuraavaksi keittiön, joka kestää ainakin kaksikymmentä vuotta. En tykkää yhtään alativaihtuvista trendeistä.

  Olen muuten kuullut, että korkeakiiltoisuus olisi menossa pois ja matta ja samettisuus tulossa. Pitääköhän tämä paikkansa? Muistaakseni taisi Sannalla (Inspired by love) olla näissä hyvä hajuaisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Soili! Kyllä kiiltovalkoinen taitaa olla väistymässä pikkuhiljaa. Tosin ennakkokuvista bongasin kesän asuntomessuilta korkeakiiltovalkoisen keittiön eli ei se ihan vielä kokonaan häviä ;) Lisäksi ilmeisesti musta on tosi pop nyt!

   Poista
 5. Voi voi, tottahan toki meillä olisi ihan erilainen keittiö jos nyt ihan alusta lähtisin tekemään. :D Naisen mieli muuttuu ja maku kasvaa. Pidän kuitenkin paljon keittiön toimivuudesta ja siitä, että pöytätasoa löytyy meiltä melko paljon. Pintamateriaalit varmasti olisivat kumminkin ihan tyystin erilaiset. Mä luulen, että tällä hetkellä miellyttäisi esimerkiksi mustan ja vaalean puun yhdistelmä ja ehdottomasti mattaa ottaisin minäkin. Jos voisin rakenteellisiin asioihin vaikuttaa niin keittiöön ottaisin lisää tyhjää seinätilaa johon saisin muutaman avohyllyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, maku muuttuu ajan myötä. Ei voi koskaan tietää, mitä ajattelee vaikkapa sisutuksesta 10 v pääsä ja hyvä niin :) Vaalea puu olisi hieno yhdistelmä mattamustaan / valkoiseen.

   Poista
 6. Minkä firman keittiö on tuo valkoinen, missä tuo ihana saarekkeen jalka ?

  VastaaPoista
 7. Onpas hienoja kuvia! Jos budjetti olisi rajaton ja lääniä riittäis. Mustaa, valkoista,saareketta, kauniita valaisimia,kiveä, erillinen parillalevy, kaasuliesi jne. :D Kokonaisuuden viereen punertava tiiliseinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalta tuo sinun haaveesi! Tiiliseinä olisi upea modernisssa keittiössä.

   Poista
 8. Itse mietin keittiötä remontoidessa pitkään tuon matan ja kiiltävän välillä. Edellisessä kodissa oli kiiltävä ja taivuttiin sitten mattaan. Olen ollut siihen kyllä tyytyväinen! :) En oikeastaan omassa keittiössä muuttaisi mitään muuta, kuin sen, että en olisi tasoittanut välitilaa niin tasaiseksi vaan olisin jättänyt sen epätasaiseksi ja niin että tiili paistaisi sieltä täältä läpi. Se on oikeastaan asia, joka on jäänyt vähän harmittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pohdin pitkään näiden kahden välillä, mutta en ollut oikein tyytyväinen mallistossa olleisiin mattaoviin. Tiili välitilassa olisi kyllä aika makee!

   Poista
 9. Aiheesta tuli mieleen, että tänään tori.fiissä joku myi 200 eurolla 2006-mallin (huom! keittiö tehty 2006!!!) keittiötä. 200 eurolla kaikki: kaapit, tasot, valaisimet. Ikää 7 vuotta. Kyllä pitää uutta olla, että noin tuoreen vaihtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, monesti aika uusikin menee remontiin, jos tyyli ei miellytä. Toisaalta silloin kierrätys on ainoa järkevä vaihtoehto, siitä saa joku vielä hyvät kaapistot vuosikausiksi :)

   Poista
 10. Hei! Sattumalta löysin blogisi kun seikkailin netin ihmeellisessä maailmassa. :) Rakennamme taloa, ja mietinnässä on nyt keittiön kaapistot... olen nyt seilannut matan ja puolikiiltävän valkoisen välillä. Sanoit, että valitsisit nyt puolikiiltävän sijasta matan, miksi? :) Kummassa näkyy lika ym. helpommin, kumpi on helpompi puhdistaa ym..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Valitsisin mattaisemman oven siksi, että koen sen olevan kuitenkin ajattomampi vaihtoehto. Kiiltävä on mielestäni helppo pitää puhtaana mikrokuituliinalla. Huomenna on tulossa lisää kuvia meidän keittiöstämme :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...