sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sisustustoukan lukusuosikit

Työpöydälläni on viihtynyt kaksi sisustamiseen liittyvää kirjaa: Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen 12 kotia sekä Maaretta Tukiaisen Luova tila - Tulevaisuuden työpaikka. Molemmat kirjat ovat inspiroivia ja ajatuksia avaavia, mutta hyvin erilaisia keskenään.


Mieheni osui lottopottiin antaessaan 12 kotia -kirjan äitienpäivälahjaksi. En ollut hänelle koskaan kirjasta puhunut ja siksikin hän onnistui yllättämään. Teos pitää sisällään 12 erilaista kotia, kaikki persoonallisia ja  kauniita. Kirjoittaja on Mrs Jones -blogistakin tunnettu sisustustoimittaja Jonna Kivilahti ja lumoavat valokuvat on ottanut Krista Keltanen. Kirjan sivuilta avautuu sellainen inspiraatiovyöry, että heikompaa hirvittää. Hauskaa on, että jokaista kotia kommentoi kannustavasti sisustus- ja designalan ammattilainen, tämä antaa syvyyttä ja mielenkiintoa kotiesittelyihin. 



Tukiaisen Luova tila kirjan sain lähtiessäni edellisestä työpaikastani ja siinä on omistusteksti:  "Älä koskaan luovu unelmistasi, seuraa enteitä". Luovuus  syntyy ennen kaikkea pään sisällä, mutta myös ympäristöllä on suuri rooli. Usein työelämässä odotetaan innovaatioiden syntyvän ahtaissa ja pimeissä neuvotteluhuoneissa. Kurkistus moniin IT - ja mainosalan konttoreihin on osoittanut, että työnteon ei tarvitse olla tylsää ja kaavamaista. Kun ihmiset viihtyvät, syntyy myös hyviä ideoita. Onko sinun työpaikalllasi biljardi- tai bändihuone, sohva nokosten ottamista varten, viherkasveja, värejä, näköalapaikkoja kaikille aisteille? Niinpä, ei taida olla meilläkään -vielä. Maaretta Tukiainen avaa kirjassaan inspiroivan tilan ja tunnelman rakentamista, opit pätevät paitsi työtiloihin myös kotiin. 

Sunnnuntaiaamu avautui pilvisenä, mutta aurinko on raivannut itsensä taivaalle ja lämpötila on noussut pariinkymmeneen. Ohjelmassa on hyötypuutarhani suunnittelua ja pohjustustöitä, mutta järjestän kyllä aikaa myös rentouttaville terassikahveille näiden upeiden kirjojen seurassa. 

Ovatko nämä kirjat sinulle tuttuja? Tykkäätkö lukea blogien lisäksi myös sisustuskirjoja? 


13 kommenttia:

 1. Tykkään lukea :) . Vaan kovin harvoin tulee niihin tartuttua - kirjastosta on aina uutuudet lainassa ja yritän olla ostamatta kirjoja omaksi kun niitä pursuilee muutenkin jo hyllyllinen liikaa. Tuo 12 kotia vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, selailin sitä vähän kirjakaupassa ja painoin mieleeni. Ehkä nyt muistaisi käydä tekemässä varauksen kirjastoon kun asia on mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta on kyllä vaikeaa saada uutuuksia, siinä olet oikeassa. Joitakin kirjoja on kiva omistaa, sellaisia joihin tietää palaavansa uudelleen ja uudeelleen :)

   Poista
 2. Lainasin kirjastosta 12 kotia. Pidin kovasti kuvista ja valaisevista teksteistä. Anouk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat tosiaan hirmuisen kauniita. Kiitos kun jätit kommentin! :)

   Poista
 3. Kiva postaus.
  Pitääpä kurkkia omia kirjojakin pitkästä aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Lennu! Kiva, että tykkäsit :) Totta, myös omasta kirjahyllystä voi tehdä löytöjä :)

   Poista
  2. Voisin tehdä niistä jutunkin, on tuolla muutama muukin kirja.
   Joten tämän tulikin hyvänä vinkkinä:) Kiitti!

   Poista
 4. Vielä nämä kirjat eivät ole tuttuja,mutta toivottavasti kesäloman jälkeen ovat :) en omista juurikaan sisustuskirjoja,kirjastosta niitä yritän aina etsiskellä :) mikä teidän talossanne on huonekorkeus makuuhuoneissa? Funtsailen onko nykyään makuuhuoneiden huonekorkeus jo yli 2500.
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ellen! Kesäloma onkin hyvää aikaa lukutoukkailla :) Meillä on makuuhuoneissa huonekorkeus 260 cm ja olohuone-keittiössä 300 cm :)

   Poista
 5. 12 kotia on tuttu, tilasin sen tyyli & koti kirjakerhosta. Kiva inspiraatiokirja, hyvin sommiteltu niin kuvien kuin tekstien osalta. Ja tekstiosiot suunnittelijoiden kommenteilla tosiaan hyvä idea! Maaretta Tukiasen kirjasta olen kuullut, mutta en vielä lukenut. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja! Tuollaisesta kirjakerhosta en ole kuullutkaan. Parhaita ovat kirjat, jotka eivät vanhene vaan niihin palaa aina uudelleen ja uudelleen. 12 kotia voisi hyvin olla sellainen :)

   Poista
 6. Kirjoja löytyy hyllystä aika paljonkin, sisustusaiheisia sellaisia varsinkin. Mutta liian harvoin on kunnolla aikaa uppoutua niiden pariin uudelleen ensilukemisen jälkeen. Ehkä tässä olisikin kesälomaksi vinkki itselleni - omista kaapeista voisi löytyä vaikka mitä jännittävää :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...