maanantai 13. toukokuuta 2013

Vielä kerran Finlayson!


Työhuoneen uudistuksessa nämä Finlaysonin tekstiilit jäivät hieman täysuudistuksen varjoon ja siksi omistan näille kaunokaisille vielä ihan oman postauksen. Uusi työhuone on toiminut mainiosti ja tuntuu, että tilaa olisi käytössä aikaisempaa enemmän. En ole kotonani tytön huonetta lukuunottamatta mikään väreillä revittelijä, mutta jotain piristettä halusin saada muuten yksinkertaiseen kotitoimistoon. 


Kuviollinen kuosi on nimeltään Kaulaketju ja se on Susanna Sivosen suunnittelema. Kuvio on hillitty, mutta silti siinä on hauskasti särmää. Jos olisin somistanut jotain muuta tilaa kuin työhuonetta, olisin valinnut valkopohjaisen ja pinkillä piristetyn version kankaasta. Nyt energisoiva oranssi nappasi erävoiton 1-0.


Verhoista löytyvä Coronna-kuosi on Finlaysonin vanha tuttu klassikko, pidän sen graafisen yksinkertaisesta kuviosta. Tässäpä taas loistoesimerkki ajattomasta suunnittelusta, sillä Coronna on nähnyt päivänvalon jo vuonna 1958. Aika nuorekas viisvitonen :)


Mites siellä, osuuko oranssi estetiikkahermoosi?


18 kommenttia:

 1. No kun kerran kysyit, niin oranssi ei henk.koht. ole nyt just tykkäyslistallani, mutta se on raikas väri! Coronna -kuosi taas puolestaa puhuttelee :) Kaunis kokonaisuus tuo teidän työhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitoksia Riikka! Oranssi toimi pienenä tehosteena, en minäkään sitä liikaa viljelisi. Tuossa Kaulakatjussa se oli niin hienosti esillä, että oli helppo poimia siitä tehosteväri :)

   Poista
 2. Itse tarvitsen oranssia syksyyn, keltaista kevääseen jne. eli värien tarve vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Tuota Kaulaketju-kuosia olen monesti ihaillut, se on huippu!

  Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena! Totta muuten, oranssi on upea syksyväri! Kaulaketju on kyllä kaunis kuosi, raikas ja nuorekas :)

   Poista
 3. Kyllä vain, oranssi uppoaa kummasti nyt. Keltainen sekä oranssi. :)

  VastaaPoista
 4. Oranssi on minulle niitä pienen hetken villityksiä; senpä takia en sitä sisustukseeni halua, mutta kiva sitä on joskus katsella.

  Tuo seinäteksti on hieno, paljon kivemman näköinen kuin sisustustarrat, jotka eivät minuun oikein koskaan iskeneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anna! Sisustustyynyillä on onneksi helppo tuoda ja poistaa värejä sisustukseen mielen mukaan :) Tykkään kanssa seinätekstistä, kolmiulotteisuus tuo siihen hauskan säväyksen.

   Poista
 5. Itsekin tykkään kovasti kaulaketjusta, mutta meillä valko-pinkki selätti harmaa-oranssin, koska oranssi ei jostain syystä nappaa, vaikka pirtsakka väri onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se valko-pinkki on kyllä myös tosi hieno, vähän raikkaampi vielä kun tämä oranssitehoisteinen :)

   Poista
 6. Rohkeasti olet oranssia yhdistänyt muihin ajattomiin väreihin. Itsellä se vielä nostattaa karvoja pystyyn sisustuksessa, mutta niin teki keltainenkin ensin. Nyt sitä keltaista sitten löytyy meiltä monestakin paikasta. Laahaan vähän jäljessä näissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä sisustustyynyasioissa on helppo olla rohkea, kun muuten on niin nössö sisustaja ;D Keltainen on minunkin ikisuosikkini, mutta tykkään kyllä myös tästä oranssista.

   Poista
 7. Kiitos kysymästä, mutta tuo kirkas oranssi ei ole mun juttu. Teillä toimii loistavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Sinä oletkin niin viilee ja vaalee.. <3 Tai et oikeastaan ole viileä, mutta sun tyyli on sellainen utuisen kaunis. Kirkkaan oranssia tyynyä olisi teille vaikea kuvitellakaan :)

   Poista
 8. Tuo näyttää kovin herkulliselta yhdistelmältä, vaikka mäkin vierastan oranssia varsinkin tuollaisena ihan puhtaana sävynä, murrettuna se kuuluu mun syksyyn. :)

  Mutta... jos olisit kysynyt vuosi sitten keltaisesta samaa, olisin sanonut no way, mutta niin vaan on useammassakin huoneessa nyt ripaus keltaista ja tykkään siitä ihan hirveästi. :)

  Tuo Kaulaketju on kyllä ihana kuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pirita! Kaulaketju on kaunis, siinä on ainesta uudesta klassikoksi :) Se on jännä, miten silmä tottuu tiettyihin väreihin kun niitä aikansa katselee.

   Poista
 9. Kaunis väri yhdistelmä :) Täällä ei oikein toi oranssi vielä uppoa. Eilen vasta tein ekan keltaisen hankinnnan vaatekaappiin. Katsotaan jääkö viimeiseksi vai tuleeko lisää ;) Ja eksyykö sitä meillä sisustukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Keltainen sopiikin hyvin kesään. Pienistä hankinnista on hyvä aloittaa ja sitten pikkuhiljaa laajentaa, jos tykkää :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...