tiistai 11. kesäkuuta 2013

Klassikot Stringiin järjestykää!Viileän kelin innoittamana sain vihdoin järjesteltyä String pocket -hyllyä nätimpään kuosiin. Meillä tämä hylly sijaitsee keittiön seinällä ja siinä on mukava säilyttää katseen kestäviä astioita käden ulottuvilla käyttöä varten, mutta toki myös visuaalisena ilona. Alahyllyn valtasi mustavalkoinen kombo, jossa sulassa sovussa viihtyvät Marimekon siirtolapuutarha-teekannu ja räsymatto-kulho. Ferm livingin pannunalunen odottelee käyttöä ja oma puhelimeni kaivo-kuosissa eksyy usein hyllylle.


Taustalla näkyvä pannunalunen on tunnearvoltaan mittaamaton, läheiseni käsityönäyte ehkä kolmenkymmenen vuoden takaa. Takana on hänen etunimensä hatarin tikkukirjaimin. Jokainen musta ja valkoinen neliö on kiinnitetty yksitellen, mutta paikoillaan on ja pysyy. Sanalla sanoen hieno.Taustatukea kombolle antaa Kotona Designin liitutaulu. Keskihyllyllä on Tapio Wirkkalan suunnittelemat Ultima Thule-lasit ja ylhäällä tuttuakin tutummat Mariskoolit.  Joskus tällainen pieni näperteleminen ja sommittelu on rentouttavaa puuhaa. 


Asento ja lepo! Siinä niitä Suomi-klassikkoja vuosikymmenten takaa ovat sulassa sovussa ja aika nätissä rivissä. Vähän uutta, vähän vanhaa ja vähän lainattua. Armi Ratia loi Marimekolle  vapauden, tasa-arvon, hyödyn, käytännöllisyyden, optimismin ja onnen filosofian. Nämä sanat ovat helppo omaksua. Aika monta näistä sanoista sopii myös uuteen teknologiaan ja sen mahdollisuuksiin. Eiköhän iPhone ole paikkansa alahyllyllä ansainnut ;)

Löytyykö samoja esineitä sinunkin kotoasi?


25 kommenttia:

 1. Tykkään erityisesti alahyllystä <3 Ihanat klassikot rivissä!

  Ja oikein mietin... Meiltä ei näistä klassikoista löydy kuin kaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos JuttaEmilia! Alahyllyssä onkin pikkuhitusen asetelman makua, muuten on vaan tavarat ladattu kyytiin ;)

   Poista
 2. Ounou... Iski siivoustarve. Myös meillä on samainen hylly keittiössä, mutta se on täyskaaoksessa. Ehkäpä inspiroidun tästä niin, että laitan sen järjestykseen :) Jokunen noista Marimekon esineistä löytyy meiltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näissä avohyllyissä on vikana, että ne tuppa keräämään tavaraa ;) Inspiraatio on vaan hyvästä!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää koko kokonaisuus!
  Mä niin tykkään tuon Stringin ilmavuudesta ja keveydestä. Haavena olisi kotiuttaa sellainen meille lastenhuoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandella! Parasta Stingissa onkin, ilmavuus ja keveys. Lastenhuoneessa saisi ne näteimmät lelut esille :)

   Poista
 4. Mä en ennen syttynyt yhtään Stringille, mutta nyt haluaisin sen keittiöön juuri siksi, että siihen saa tosi nätisti noita astioita esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä Laura! Ja sitten saa stressata, kun omat asetelmat eivät olekana niin kivoja kuin muiden ;)

   Poista
  2. Joo mä oon tosi huono missää asetelmissa, siks meillä on olkkarin lipaston päällinenkin tyhjää täynnä kun en yhtään osaa ajatella, että mitä siihen laittais. Mutta taidan ehkä kotiuttaa yhden tuommoisen kun saan ensimmäistä kertaa palkkaa tässä kuussa tammikuun jälkeen. Hyvä palkkio itselle töissä olosta ;)

   Poista
 5. Alahyllyn kokonaisuus on ah ihana! Oot saanut mutkin lämpeämään Stringille, ajatuksissa kotiuttaa sellaisia kaksi pojan huoneeseen. Ja taas mä totean, etä me ollaan samiksii..mullakin iphonessa toi ihana Kaivo kuori! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Heli, me ollaan niin samikset, hih! String on ihana lastenhuoneessakin, saa kauneimmat lelut esille. Tosin siellä ei varmaan kauaa äidin asetelmat vanhene ;)

   Poista
 6. Alahyllystä tykkään minäkin.

  Mariskooli löytyy meiltäkin (on jossain kaapin perällä), en tykkää niistä yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut Mariskooleihin neutraali-rakkaussuhde, mutta nyt olen oppinut tykkäämään niistä. Pitkään ne ovat olleet kaapissa, mutta niihin on kiva laittaa esim. juhlissa naposteltavia esile :)

   Poista
 7. Sisustusblogiparhautta on kunnon inspis. Katsos Kerttu mitä mä puuhasin iltapalan lomassa :)
  http://omppulassa.blogspot.fi/2013/06/stringin-jouluinen-kuulento-paattyi.html

  VastaaPoista
 8. Meiltä löytyy Ultima thule -lasit, mutta ilman jalkoja. Ja vasta tein pientä sommitelmaa Siirtolapuutarha-teekannulla. Käypä katsomassa: http://wholelottah.blogspot.fi/2013/06/varia-elamaan.html

  VastaaPoista
 9. Mainio kokonaisuus :) Oikein vahvistaa omaa himotusta hankkia jonkinlainen avohylly alakertaan, mihin sitten voisi itsekin järkkäillä erilaisia kokonaisuuksia.. En ole vain tuota siippaa saanut innostumaan avohyllyistä ja "tilpehööristä"... Vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Krista! Meillä mies taas oli tähän avohyllyyn oikein tyytyväinen, tuo kuulema kodikkuutta muuten aika minimalistiseen keittiöön :)

   Poista
  2. Mulla ehkä sama ajatus, että kun keittiössä muuten on kaikki piilossa, niin kiva olisi yksi paikka missä olisi tavaraa.

   Poista
 10. Ihanan näköinen! Alahylly on mun lemppari :)

  VastaaPoista
 11. Ultima thule, rakkautta ♥ Niitä tahtoisin! Ovat kovasti kauniita ja niin kesäisiäkin.
  Mariskooleja mullakin, mutta olemme kasvaneet erillemme. Oon ajatellut viedä niitä mökille, jos vaikka siellä tulisi käytettyä. :) Oiva-kannu ja omppupuhelin löytyy myös, heh. ;D Kaunis asetelma, Kerttu!

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...