torstai 11. heinäkuuta 2013

Asuntomessut 2013: Pressipäivä

Moikka!

Tänään autossa ajaessamme kohti Hyvinkäätä koetimme mieheni kanssa muistella, monennetko Asuntomessut tämä ovat putkeen. Pikaisella ynnäämisellä päättelimme, että ainakin neljännet. Messuista on tullut hauska yhteinen kesäretki ja yleensä olemme yhdistäneet siihen vähän kahdenkeskistä aikaa. Tällä kertaa reissu oli vähän erilainen, sillä blogini ansioista sain kutsun lehdistöpäivään. Halusin tulla ihan tuoreeltaan tulla jakamaan muutaman fiiliskuvan ja päällimmäiset tunnelmat ennen kattavampaa raporttia. 

Messujen ehdoton helmi ja erilainen katseenvangitsija on Lammi-kivitalo Maja. Uskomattoman hartijapankkityön lopputulos saa ihmisen joko rakastamaan tai kummastumaan, minä rakastin. Juttelimme pitkän tovin talon rakentaneiden Mirella Melander-Salmisen ja Tamio Salmisen kanssa, he ovat olleet projektissa koko sydämellään mukana. Hieno ja erilainen talo!Yllättäjä löytyy heti messujen alkupäästä eli Mammuttihirsitalon Talvipalatsi. Minulle tulee hirsitaloista usein huvilat mieleen, mutta tässä on onnistuttu yhdistämään perinteiseksi ajateltu hirsi moderniin sisustukseen. Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä kohde ja sen design-ihanuudet.


Lapplin lumo-talossa on upea keittiö ja suuret ikkunat. Mielenkiintoinen alle sadan neliön omakotitalo.


Jämerä-kivitalo Sisu oli mielenkiintoinen atrium-muotoilullaan. Nämä asukkaat olivat todellakin toteuttaneet unelmansa ja tehneet juuri niin kuin ovat halunneet.


Tässä on pikkuinen pintaraapaisu tämän päivän kokemuksiin. Hyvinkään Asuntomessut tarjoavat jokaiselle jotakin ja alue on väljemmin rakennettu ja paremmin kaavoitettu kun viime vuoden messut Tampereella. Messuja on kiva kiertää monesta eri näkökulmasta:  Mikä on in ja out rakennus -ja sisustusalalla?  Millaisia ratkaisuja itse tekisin, jos nyt rakentaisin? Mikä talo olisi se unelmatalo?  Missä sisustus on eniten omanlainen ja missä taas ihan toisessa ääripäässä? Missä on hintalaatusuhde kohdallaan? Mitä saa miljoonalla eurolla? Millaisia pihat ovat? Mitä näkyy talojen ikkunoista ja miten se vaikuttaa elämiseen? Miten maisemat ovat hyödynnetty? Mitä uutta ja ihmeellistä on teknisissä ratkaisuissa? Mitkä asiat toistuvat useammassa talossa? Kuka keksii uuden trendin tai muun jäljiteltävän jutun? Ja niin edelleen ja niin edelleen. Niin paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa, haaveiltavaa ja uneksittavaa. Ja onneksi, myös oman talon rakentamisen jälkeen sitä tunnetta, että kylläpä meitä odottaa kotona superihana koti!


Käsi ylös, kuka on menossa Asuntomessuille? Näitä messupostauksia on nyt lähiaikoina tulossa varmasti aika monta, toivottavasti kestätte ;) On tämän päivän kokemuksista sen verran paljon ammennettavaa!

31 kommenttia:

 1. Ehdottomasti haluan tänä vuonna päästä messuille ihailemaan kauniita koteja! Viime vuonna oli juuri muutettu ja sen vuoksi niin kiireitä, että jäi asuntomessut Tampereella väliin. Tänä vuonnakin on kyllä kiireitä rappauksen ja muun kimpussa... Mutta toivon että pääsemme irtautumaan arjesta sen verran! Meilläkin on nimittäin ollut tapana perheen kanssa käydä asuntomessuilla joka vuosi ja Tampere taisi olla ensimmäinen jossa ei käyty... en edes muista moneenko vuoteen! :)
  Tuo kivitalo Sisu näyttää houkuttelevalta, joten sinne suunnistan ainakin! :)
  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Sinne vain, kyllä ihmeteltävää ja katsetavaa riittää! Sisu on taitelijapariskunnan talo, mielenkiintoinen ja erilainen kokonaisuus :)

   Poista
 2. Täältä ainakin lähdetään, koska seuraava taloprojekti kaipaa ideoita! Muutama mielenkiintoinen kohde on etukäteen valikoitunut, mm. Maja, Sisu ja Lumi. Deko-lehti on siis hyvin opiskeltu messuja silmällä pitäen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Minäkin kuin Dekon ja Tekniikan maailman asuntomessunumeron huolella. Kyllä läksyt pitää olla tehty ennen kuin menee messuille ;)

   Poista
 3. Täältä ainakin lähdetään, koska seuraava taloprojekti kaipaa ideoita! Muutama mielenkiintoinen kohde on etukäteen valikoitunut, mm. Maja, Sisu ja Lumi. Deko-lehti on siis hyvin opiskeltu messuja silmällä pitäen! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä Kerttuuu! Täällä sitä ollaan taas takaisin suloisessa Suomen suvessa! :) Mutta messuille joo ehdottomasti joku päivä.

  VastaaPoista
 5. Minäkin olisin tullut Pressipäivänä, mutta en sitten päässyt :/ Mutta ensi vuonna sitten, tänä vuonna vieraillaan koko perheen kera messuilla kahden viikon päästä :) Odotan jo mielenkiinnolla! Kaikki sisustuslehdeton koluttu läpi, jotka ovat käsitelleet aihetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten Jyväskylään, eikös niin? :) On tuo messujen kiertäminen kiva kesäperinne!

   Poista
 6. Me ollaan käyty Valkeakoski, Kuopio ja Tampere (Kuopio oli mun suosikki, siellä oli ihania taloja). Ihan varma en ole mennäänkö tänä vuonna messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio oli upea ja samoin Kokkola, kyllä veden läheisyys antaa taloille viimeisen silauksen :)

   Poista
 7. Olen jo aikamoinen messukonkari ja tänä vuonna mennään taas. Lippu polttelee jo taskussa. :) Odotan kovasti tuota Sisun Atrium-pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisun Atrium-piha ei ole kovin iso, mutta mielenkiintoinen talo on ehdottomasti. Sen tiedän, että Jyväskylän Asuntomessuille 2014 tulee supermakea atrium-talo, sitä odotan jo nyt suurella innolla :)

   Poista
 8. Hih, yritän välttää asuntomessukuvia, jotta kaikki on uutta, kun itse pääsen paikalle :D Kääk, en voinut vastustaa kiusausta, mitä tästä vielä tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa kuvia, kyllä se on kuitenkin ihan eri kokemus kun paikanpäällä näkee :) :)

   Poista
 9. Ehdottomasti olen menossa messuille! Koskaan aiemmin en ole käynyt, joten en ihan tiedä mitä odottaa. Sisustuskärpänen puraisi vasta oman asunnon oston myötä ja nimenomaan sisustuksia olen menossa katsomaan. Talonrakennus ei niinkään kiinnnosta, tai katsoo sitten...

  Tuosta Majasta oli jo Dekossa pitkät pätkät juttua. Sisältä upea, ulkoa melkoisen erikoinen :D Erityisesti odotan taloa numeroa 22 (Villa Domus).

  Messupostauksia annat tulla vaan, minä lupaan ainakin lukea jokaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jo kirjoittelin Majasta oman näkemykseni :) Messut ovat kyllä hyvä paikka hakea sisustusinspiraatiota!

   Poista
 10. En pääse tänä vuonna, mutta ensi vuonna näin keskisuomalaisena senkin edestä :) Kuten tänään kirjoitin odotan kovasti blogien messujuttuja, pääsen edes hetkeksi messutunnelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten tosiaan kotikaupungin messut, ihan mahtavaa! Kyllä tässä blogissa ainakin tulee vielä messujuttuja, joten lukemista riitttää :)

   Poista
 11. Toivon kovasti että ehtisimme perheen kanssa messuille tänä vuonna..uudet ideat ovat aina tervetulleita vaikka tyytyväisiä omaan uuteen kotiin olemmekin..olen itse suosinut valkoista ja selkeää sisustustyyliä, valinnat ovat mielestäni onnistuneet hyvin ja siskolta sai apua tässäkin asiassa <3 tykkää tyylistä, jossa mennään vähemmän on enemmän- tyylillä. Ei mitään ylimääräistä hamstrattuna ..pysyy kaapitkin siistinä ;)eikä tarvi tori.fi:ssä myidä hamstrattua tavaraa, joka ei sitten jostain syystä löydäkään paikkaa :) Itse keskittyisin messuilla enemmän pihojen katseluun, koska pihaamme tulee piki, niin joitain ideoita kaipaisin tähän liittyen! :)

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihaideoita minäkin katselin, nyt kun on pihanlaittaminen itselläkin ajankohtaista. Yhdessä pihassa oli laitettu puskien sijaan mansikkamaa talon eteen, aika hauska idea! Vaan onkohan siellä linnut kärkkymässä herkkuja kaiket päivät? ;)

   Poista
 12. Jotenkin huojentavaa kuulla, että alue on väljempi kuin Tampereella. Viime kesän messuilla piti monella pihalla oikein pohtia, että minkäs talon piha tämä nyt onkaan. En ymmärrä, miksi keskelle metsää oli kaavoitettu niin pieniä tontteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Tampere oli kyllä aikamoinen sumppu. Hyvinkäällä on enemmän tilaa ja talot on sijoiteltu paremmin. Sinne vaan ihmettelemään :)

   Poista
 13. Mä läväytin kaikki kuvat kerralla yhteen postaukseen :D hahah! mutta oli hauska nähdä ja tapa millä nähtiin varsinkin nauratti vielä jälkikäteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli kyllä kaikki legendaariset ensikohtaamisen ainekset kasassa :D Oli kiva nähdä, olet livenä yhtä sydämellinen kuin blogi antaa ymmärtää <3

   Poista
 14. Lauantaina jee, harmi kun en eilen päässyt töiden takia kun olisi ollut mukavan väljää. Mutta kiva nähdä kuvakulmia mitä olet löytänyt ja mitä itse löytää, näyttää lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, taas oli unohtunut tänne kommetteja vastaamatta. Toivottavasti tykkäsit messuista!

   Poista
 15. Postaile vaan pitkän kaavan mukaan, itse en messuille pääse, joten kuvia on kiva katsella. Jee, ensi vuonna messuillaan vähän lähempänä!

  Ps. mistä löysit sohvan terassillenne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hirmuisen hidas vastaus, pahoittelut! Sohva löytyi Iskusta :)

   Poista
 16. Hei,
  onko joku bongannut missä lehdessä mikäkin talo kuvataan tarkemmin? Joskus sellainen listaus oli virallisessa messulehdessä, mutta tänä vuonna en ole löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Enpä ole moiseen listaan törmännyt! Kukahan voisi tietää paremmin?

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...