tiistai 30. heinäkuuta 2013

Makuuhuone- ja yöpöytämietintöjä

Kun tein koostepostauksen Hyvinkään Asuntomessujen makuuhuoneista, minulla oli myös taka-ajatuksia mielessäni. Oma makuuhuoneemme kaipaa vähän päivittämistä, lisää pehmeää tunnelmaa. Kauniit petaukset ovat heikkouteni kahdella tavalla: rakastan niitä, mutta en oikein osaa tehdä sellaisia. 


Stockmannin helmenharmaa silkkipäiväpeitto on ollut mieluinen ostos. Samaan sarjaan kuuluvat valkoiset tyynyt näyttävät nyt vähän yksinäisiltä sängyn päällä. Pidän myös sellaisista muhkeista puolipetauksista, jossa kauniit petivaattet pilkistävät. Esimerkiksi valkoisten pellavapetivaatteiden ja helmenharmaan silkkipäiväpeiton yhdistämisestä voisi tulla aika kutsuvan näköinen sänky. 


Toinen ajankohtainen kysymys koskee yöpöytää. Minun puolellani sänkyä on korkea pystyikkuna. Ennen meillä molemmilla oli Ikean pelkistetyt valkoiset yöpöydät, mutta mielestäni se ahdisti liikaa ikkunan edessä sisustusta. Nyt koekäytössä ovat olleet Kartellin kaksi kaunotarta: Stone-jakkara ja Componibili-säilytyskaluste. Molemmilla on parhaat puolensa. Siinä missä ensiksimainittu on kevyt ja tuo tilaan ripauksen säihkettä, Componibili taas kätkee sisälleen pikkuesineet. Mikäli jätän jakkaran palvelukseen, voisi säilytyskaveriksi lukukierrossa oleville kirjoille ja lehdille tulla vaikkapa sievä Hay:n laatikko tai kaksi utuisissa sävyissä. 
Liukuoven takana on kuuden neliön vaatehuone, joka ei ole koskaan vielä päässyt blogiin saakka. Ehkä vielä joku päivä.. Tuohon Hay:n Loop-naulakon ja liukuoven väliin olen pohtinut kapeaa peiliä. Toimisikohan se siinä? 


Kattovalaisin muodostaa maalatulle seinälle varjoja. Valaisinta ostaessa en tätä ihan hoksannut, mutta eipä tuo nyt niin kamalasti ole häirinnyt. Uskon myös, että lamppu on paljon helpompi vaihtaa kuin tapetti ;) Yleisilme on kuitenkin rauhallinen ja seesteinen, siitä pidän makuuhuoneessa kovasti. 


Blogissani on viime päivinä rikottu kävijäennätyksiä, tervetuloa mukaan kaikki uudet lukijat! Sen perinteisen osoitteen tallentamisen lisäksi on muutama näppärä tapa seurata blogiani:

- Jos sinulla on gmail-osoite, liity lukijaksi blogissa yläoikealla olevan lukijapalkin kautta
- Tykkää Facebookista täällä. Sinne päivittyy silloin tällöin myös extra-materiaalia
- Bloglovinin kautta täältä.
- Blogilistan kautta täällä.
- Instagramista nimellä @modernistikodikas, klikkaa mukaan seurailemaan kuvavirtaa täällä. Eilen julkaisin elämäni ensimmäisen Instagram-videon, siinä pääsette kurkistamaan meidän terassille.

Kiitos, kun olette mukana. Mukavaa iltaa!

27 kommenttia:

 1. Loistava ajankohta tälle postaukselle, juuri tänään päätin, että pojan huone kaipaa pientä päivitystä juurikin yöpöydän muodossa :) .
  Hmm, juurihan siitä on 7kk kun muutimme ;) Naiset ;)
  Innolla jään siis odottamaan ideoita sinulta :)
  Muutama suosikki itsellänikin jo mielessä ja niitä on tiedusteltu ;) Componibili on niistä toinen jota itsekin aluksi mietiin, mutta jäin miettimään sitä, että onko se liian "kevyt" ja helposti rikki menevä kun kyseessä on kuitenkin 5- poika :D

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei Suvi! En kyllä usko, että Componibili olisi kovin herkästi rikkimenevä, joten voisi hyvinkin sopia viisivuotiaalle. Ei se tietenkään mikään kiipeilyteline ole ;) Täällä jatketaan vielä pähkäilyitä asian tiimoilta!

   Poista
 2. Kaunis on makuuhuone! Kyllä tuonne mielellään nukahtaisi!! :) Odotan innolla, mitä keksitkään tuonne ja vaatehuoneeseen olisi myös kiva kurkistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ruut! Vaatehuone on haastava kuvattava, kun päivänvaloa on kovin vähän. Mutta kyllä sekin joku päivä blogiin saakka pääsee :)

   Poista
 3. Kuuden neliön vaatehuone! Luxusta! Ehdottomasti kurkkaus sinne ;)))

  VastaaPoista
 4. Upea makkari! Olen erityisen kateellinen vaatehuoneesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johkuku! Rakennusvaiheessa haaveilin jopa 10 m2 vaatehuoneesta / pukeutumistilasta, mutta realiteetit tulivat vastaan jossain vaiheessa. Ja mahtuuhan tuonnekin ;)

   Poista
 5. Tuo kuvien petaus on tosi kaunis. Ihana tuo päiväpeitto! Onkohan sitä vielä myynnissä...?

  Ehdottomasti sopisi hyvin peili tuohon naulakon ja liukuoven väliin, just sellainen kapea. Ja yöpöydät, huoh... miten niitä onkin niin vaikea löytää! Sellaiset Muuramen pikkulaatikostot ovat muuten kivat ja käytännölliset, voisivat sopia teille myös. Tosin kuten sanoit, ikkunan eteen sopii paremmin joku keveämpi vaihtoehto, tuo Stone on upea, koska päästää valoa läpi. Mutta eihän yöpöytien tarvitse olla samanlaiset mun mielestä ainakaan.

  Meillä on muuten tuollainen samantyyppinen valaisin myös, siirsin sen keittiöstä makkariin, siellä seinille tulevat raidat eivät niin häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ihan kurkistamassa valikoimaa, mutta tätä ei enää näkynyt. Suuri sellaista kapeaa ja mahdollisesti jopa kehyksetöntä peiliä pohdin. Stone on kiva juuri siksi, että en haluaisi peittää ikkunaa. No, pohditaan :)

   Poista
 6. Kaunis petaus jo nyt, mutta ainahan vaihtelu virkistää:) peili tekisi kivan säväyksen makuuhuoneen seinällä, ja mukavan optisen harhan avartamalla tilaa. Kiitos vinkeistä..heti otin opikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sirkku ja kiitos! Peili toisi ehkä aavistuksen lisää tilantuntua :)

   Poista
 7. Miten nättejä yöpöytiä onkin niin vaikea löytää? Meillä tällä hetkellä toisella puolella Ikean kahden laatikoston Malm ja toisella puolella puuarkku..melko raskasta! Entäs sitten sopivia yöpöytiä jotka sopisivat korkeammalla sängylle,aivan mahdotonta! kaikki kun tuntuvat näyttävän ihan miniltä :D ja ehdottomasta postausta vaatehuoneesta,ihanan luksusta!
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Ellen! Tässä olisi jollekin huonekalusuunnittelijalle markkinarakoa. Pohdittavaa ainakin riittää asian tiimoilta :)

   Poista
 8. Entä Artekin ritiläpenkki yöpöydäksi? Sopisi myös ikkunan eteen. Minusta on rauhallisemman näköistä, jos pöydät on samanlaisia. Tai sitten olen vain vanhanaikainen ;-) T. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika! Meillä on Artekin ritiläpenkki eteisessä, mutta tila on tuossa kohdalla niin kapea, ettei se makuuhuoneeseen mahtuisi. Itsekin olen aina ajatellut, että yöpöydissä pitää olla symmetriaa. Toisaalta nyt kun ikkuvat ovat epäsymmetriset, sopisi erilaiset yöpöydätkin. Ehkä ;)

   Poista
 9. Mä ehdotan Hay Trayn pöytiä yöpöydiks, sit ne Hayn laatikotkin passais hyvin! Myös Loop toimis niiden kans tosi hyvin! :) Meillä ollut ne joitain kuukausia nyt yöpöytinä ja pois en vaihtais! Ihanan ilmavat ja helposti siirreltävät, kun siivoaa! Myös combonibili näytti mun silmään hyvältä, joten myös sille ääni! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kylä hyvä ehdotus Heli! Toisaalta kun on jo samanmoinen olohuoneessa, niin onko se vähän mielikuvituksetonta... No en tiedä, ehkä ei :) Combonibili olisi helppo ratkaisu, kun sellainen löytyy jo kotoa :)

   Poista
 10. Teillä on kyllä upea ja ihana makkari! :) Hayn pöydät on kyllä upeita yöpöytinä, mutta valitset sitten mitä tahansa niin varmasti nappivalinta <3

  VastaaPoista
 11. Meilläkin on makkarissa kahden yöpöydän vajaus, muuten olis täydellistä meille. Miten voikin olla niin vaikea löytää yöpöytää, joka olis kepeä, mutta johon saisi piiloon kirjan, käsirasvan ja laturit. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siinä onkin se haaste, Lotta! Kauniita pöytiä on, mutta yleensä niissä ei ole juuri paikkaa noille pikkutavaroille. Ehkä se Combonibili olisikin se hyvä ratkaisu...

   Poista
 12. Tai se olohuoneen pöytä makkariin ja olohuoneeseen uusi pöytä. T, marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten se olisikin hyvä idea, mutta olohuoneen pöytä on se Hay Trayn isoin koko ja makkariin pitäisi saada pienin :D

   Poista
 13. Olen vuoden jäljessä, mutta mietin itse juuri componibilin ja stonen välillä ja siksi löysin tämän bloginkin :) molemmat ovat niin monikäyttöisiä ja siroja että sopisivat meille yöpöydiksi.. Onko muuten stonessa sileä "kansi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kansi on vähän kupera, mutta kyllä siinä vesilasi pystyssä pysyy :) Kiva, että löysit blogiini!

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...