perjantai 9. elokuuta 2013

Esittelyssä moderni leikkimökkimme

Olen lykännyt tämän postauksen tekemistä. Olisi niin kiva esitellä uutta niin, että kaikki on valmista. Mutta näissä rakentamis- ja pihahommissa ei asiat aina käy ihan hetkessä ja yritän päästä tästä tiptop-syndroomasta eroon.  Leikkimökki ollut jo pari viikkoa aktiivisessa käytössä. Sen ympäristö on kesken ja edistystä on tapahtunut jo näistä viime viikonlopuna otetuista kuvista. Mutta siis, ei katsella keskeneräistä laatoitusta tai hiekkakasaa, vaan keskitytään tähän mainioon leikkimökkiimme. 


Jo pihasuunnitelmaan piirrettiin paikka leikkimökille. Etsin talomme henkeen sopivaa mökkiä useasta paikasta, mutta juuri sellaista ei löytynyt. Useat mökit ovat aika romanttisia piparkakkutaloja: kauniita toki, mutta eivät meidän näköisiä. Modernien leikkimökkien mallisto on aika kapea ja silmääni miellyttävät designmallit arvokkaita. Kun tyttären pappa tarjosi suunnittelu- ja rakennuspalveluaan tässä projektissa, oli helppoa vastata myöntävästi. Mitään ihmeellisiä krumeluureja ei ollut tarkoitus rakentaa, vaan selkeä pikkutalo leikkikäyttöön. Värityksestä tuli samanlainen kuin talossamme ja kaksi korkeaa pystyikkunaa sekä ovi-ikkuna antavat modernia ilmettä.


Tällä viikolla olemme saaneet toisen isoisän suosiollisella avustuksella paikoilleen leikkimökin edustan laatoitukset sekä kiviharkoista hiekkalaatikon tuon epämääräisen kasan paikalle. Syyshommana on vielä  istuttaa nurmikko kulkemaan kauniisti laattoja pitkin. Vaarit ja papat ovat parhaita! Niin ja mummot tietysti kanssa :)


Leikkimökki on hyvin selkeälinjainen ja sen koko on 2 x 3 metriä. Pappa rakensi talon "elementit" omalla pihallaan ja sitten meillä tuli rekkakuljetuksella talopaketti pihaan :D Viimeistelyhommia riitti useammalle päivällä ennen kuin pääsin maalaushommiin. Koska aina on jotain kesken, tällä kertaa se on mökin sisämaalaus valkoisella. Esittelen leikkimökin sisustuksen sitten kun se on valmis. Moderni leikkimökki kierrätyshengessä -postauksessa kerroinkin, että pyrin löytämään kaikki kalusteet käytettyinä ja tuunaamaan niistä oman näköisiä. Tähän tavoitteeseen aika hyvin päästiin ja kyllä, väritys on neidin toivoma kulta-vaalenpunainen! Mutta ennen kuin kaivatte paperipussia hyperventilaation taltuttamiseksi muistutan, että metallivärit ovat muotia ;D


Kollaasissa olevasta sisäkuvasta näkee ison ikkunan sisältäpäin. On mukavaa, että valo tulvii mökkiin. Erityisen hauskaa on, että lapset näkevät ulos ja aikuiset tarvittaessa sisään. Parin viikon aikana on jo käynyt selväksi, että leikkiessä oven pitää olla aina kiinni ;) Tytär on naapurinlasten kanssa viihtynyt mökissä ja sen lähestöllä pitkien leikkien parissa, joten jo nyt voi sanoa, että sen rakentaminen kannatti. 

Sellainen pikkuinen mökki on meidän pihaan tänä kesänä saapunut. Me aikuiset pidämme sen yksinkertaisesta ilmeestä ja tytär viihtyy siellä ystävineen. Sehän on win-win-tilanne. Kiitokset papalle suunnittelusta ja rakentamisesta, tällä diilillä saimme kaupan päälle vielä ison kasan tunnearvoa. 

Ps. Pahoittelut kuvien laadusta, en halunnut taustalle muiden taloja tms. Toivottavasti ymmärrätte. 

33 kommenttia:

 1. Voi vitsit näyttää hyvältä. Ihanan erilainen leikkimökki ja tuo korkea ikkuna on kyllä todellista luxusta. Kulta-vaaleanpunaisia sisäkuvia odotellessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos Jen! Meille oikein passeli leikkimökki :) Täytyy yrittää saada paremmat kuvat aikaiseksi, nyt ei oikein omaa tiptop-silmää miellytä :D

   Poista
 2. Todella tyylikäs! Ei kannata liikaa ressata keskeneräisyydestä, kiva oli kun näytit leikkimökin meille jo nyt. Olisipa tallaisia kaupassa myynnissä :) Sohvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sohvi! Uskoisin, että tällaisille modernin näköisille perusmökeille voisi hyvinkin olla kysyntää :)

   Poista
 3. Kannustalolla vai kastellilla on mutta hintaa melkeen pari tonnia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Laura! Ja malleissa, joita katselin, ei tainnut edes pari tonnia riittää.

   Ps. Tästä muuten nyt näet sen värin isommalla pinnalla ;)

   Poista
 4. Ihana leikkimökki ja kauniit ikkunat! :) Onnea uusille mökin omistajille. Meillä leikkimökki/nuorisomökkiprojekti on vielä kesken. Toivottavasti se vielä tänä vuonna valmistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon HelmiAmanda! Ehkäpä tämänkin mökki taipuu nuorisomökiksi, kunhan tyttö kasvaa. Siinä vaiheessa värityskin saa olla jotain muuta kuin kulta-vaaleanpunaista ;D

   Poista
 5. Ompa ihana mökki, tosi tyylikäs :)

  VastaaPoista
 6. Kivasti samassa mittakaavassa ikkuna ja kulkuaukot sivussa.Onnea uudelle hienolle mökille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä, että mittakaavassa toistuu nämä asiat. Suurkiitos SH!

   Poista
 7. Jäisi varmaan monta postausta itseltäni tekemättä jos odottaisin kaiken aina olevan tiptop ;D Ihana mökki ja pikkuhiljaa hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, itse vaan haluaisi kaiken olevan kuvissa just eikä melkein. Elämässä siedän paremmin keskeneräisyyttä ja rosoa kun blogissa ;) Kiitos N!

   Poista
 8. Taitava teidän pappa, hieno mökki!

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka kaunis ja suloinen mökki. Taidokkaasti rakennettu ja suurella rakkaudella. Ilolla katson näitä kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on aika paljon enemmän tunnearvoa kun kaupan valmismökissä. Kiitos paljon IMAGE!

   Poista
 10. On se kyllä tyylikäs! Ja varmasti lapsetkin tykkäävät! Mä olen ihmetellyt, miksi leikkimökeissä on yleensä se terassialue aidattu, kun se on muutenkin niin pieni alue. Teillä on kivan avoin tuo kuisti ja kulku muihin suuntiin jätetty avoimiksi, hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos Sofie! Itsekin pidän tuosta avoimeista terassista, siinä mahtuu vähän paremmin toimimaan useampikin lapsi.

   Poista
 11. Ihana leikkimökki ja mikä vielä ihanampaa on se, että sen on tehnyt oma pappa. Tuollaisen voisin itsekin ottaa (tosin ei ole pihaa), jotenkin monetkaan perusleikkimökeistä eivät miellytä omaa silmää.
  Ja kun ei niissä yleensäkään ole sähköjä, tuollaisista isoista ikkunoista tulee mukavasti myös valoa sisään! Ja toinen ihana asia tuossa on riittävän leveä kuisti; siinä mahtuu jopa tuolin kanssa istumaan. Meidän mökin leikkimökin kuisti on niin kapea, että siinä mahtuu juuri kengät ottamaan jalasta ja that's it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Papan tekemänä se on toki silmissäni hienompi kuin mikään valmismökki :)

   Poista
 12. Voi kuinka upea! Ja ihanan taitava pappa, kyllä nyt kelpaa tyttären leikkiä :) jostain tämäntyylisestä olen itsekkin haaveillut sitten kun on se oma piha :) ja kuten tuossa jo moni muukin, niin minunkin mielestäni nuo ikkunat ja avoin terassi ovat kyllä tämän leikkimökin helmet, oih! :)

  - P

  VastaaPoista
 13. Tuollainen mökki kelpaisi meillekin. Muistan itse kuinka ihanalta tuntui saada oma leikkimökki lapsena. Siellä kyllä leikittiin ja välillä jopa nukkuttiin öitä. Ihana lisätila, missä lapset sai olla itse pomoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että mökillä on vielä monia aktiivisia leikkivuosia edessä. Ja tosiaan, siellähän voi kesällä vaikka retkeillä yön yli, kun ikä vähän karttuu :)

   Poista
 14. kaunis on, tuolla varmasti saa aikaan ihania leikkejä! oli se leikkimökki vaan aika ihana juttu itselläänkin sillon lapsena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Eiköhän tuolla pieni pino onnellisia lapsuusmuistoja synny :)

   Poista
 15. Onnea neidille upeaan uuteen leikkimökkiin! Tyttömäisen kodikas :)

  -Tea

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...