keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mallisto joka tekee hyvää

Videoyhteistyssä Be on

Olen kirjoittanut blogiini postauksia ajankäytöstä, itsensä johtamisesta, unelmista ja tavoitteista. Raapaissut silloin tällöin pintaa syvemmälle. Tällä kertaa vuorossa on terveys. Se on asia, joka on niin helppo unohtaa, kun kaikki on hyvin. Me naiset olemme mestareita arvostelemaan itseämme ja vertaamaan muihin. Oikeastaan meidän pitäisi iloita joka ikisestä päivästä, joilloin jaksamme stressata selluliitista, naururypyistä tai muutamasta kilosta sinne tänne. Sillä silloin kun kaikki ei ole hyvin, ne ovat täysin yhdentekeviä asioita.Uskallan väittää, että meitä jokainen tietää jonkun, joka on sairastanut rintasyövän. Minun mummoni kävi kamppailun tämän viheliään vihollisen kanssa. Syöpä vei rinnat, mutta ei naiseutta. Nyt jo ikiunessa oleva isoäitini osoitti aikoinaan uskomatonta positiivisuutta sen suuren mustan mörön,  syövän, edessä. Kun kasvoin ja ymmärsin mummoni taistelun, tiesin myös olevani vaaravyöhykkeellä. Me kaikki olemme. Tämä ei silti tarkoita sitä, että elämää pitää elää peläten, vaan päinvastoin, nauttien. Iloiten aamusta, jolloin ei koske mihinkään. Nauttien juoksulenkistä, liikunnan kipeyttämistä lihaksista ja ylämäessä tihentyvästä hengityksestä. Antaen omalle kropalleen armoa ja kiittäen sitä, kun se toimii.   Kahta sanaa ei silti kannata unohtaa: tietoisuus ja ennaltaehkäisy. 


Tunnemme Roosa nauha-kampanjan ja sen söpön pinkit tuotteet. Seuraava näyttävän lanseerauksen tekijä on Lindex, jolta ilmestyy 4.10. muotisuunnittelija Matthew Williamsonin mallisto, joka kuvailee vaatteita tyylikkäiksi ja modernille naiselle sopivaksi. Kuulostaa vähän minun jutultani.


Malliston tavoite on lisätä tietoisuutta rintasyövästä ja kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen. Sen lisäksi, että muistamme tutkia omat rintamme säännöllisesti, voimme myös olla mukana talkoissa ostamalla Roosa nauha-tuotteita. Itse ajattelin aloittaa tästä mekosta :)


Ihan kauhean vaikeaa. Siis kirjoittaa syövästä ja vaaateista jotenkin luontevasti yhdessä. Ehkä juuri siksi näitä kampanjoita tehdään. On paljon helpompaa puhua uutuusmallistoista. En väitä olevani asiantuntija, enkä todellakaan tiedä, miltä syöpää sairastavasta ihmisestä tuntuu. Mutta sen tiedän, että terveys on helposti maailman suurin itsestäänselvyys. Rintasyövän ennuste on onneksi parantunut varhaisemman toteamisen ja kehittyneiden hoitomenetelmien ansiosta. Lindex lahjoittaa yhteistyömalliston myynnistä 10 % Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon.


Pidetään huolta. 

13 kommenttia:

 1. Kirjoitat asiaa. Anoppini taisteli, voitti kaksi kertaa, mutta hävisi kolmannella kerralla.

  VastaaPoista
 2. Tärkiä aihe.
  Äitini hävisi taistelun 17v sitte..välillä sai terveet paperit kunnes 5v kuluttua uusiutu...hävittyään taistelun äitini oli tuolloin vasta 46v...mulla tuohon ikkään ennää 3v....elämä eessä...
  ja tällä hetkellä hyvä ystäväni taistelee samaisen asian kanssa..
  Piän tosi tärkeänä aihetta..Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheesta on tosiaan tärkeää puhua. Voimia sinulle ystäväsi tukemiseen <3

   Poista
 3. Tärkeetä asiaa!
  - Tähän voisin lisätä:
  On toinen juttu kun ei ole mitään perinnöllisyystekijöitä, ei muitakaan riskiryhmän osuuksia ja silti saa rintasyövän, kuten minä.
  Tähän vielä lisänä, että olen säännöllisesti tutkinut rintani, käynyt kerran omasta tahdostani 43-vuotiaana mammografiassa. Rintani on tutkittu säännöllisissä lääkärilläkäyneissä, vielä vajaa puolivuotta aikasemmin kun 50-vuotis seulonnassa tehtiin löydös. Pieni alle sentin halkaisijaltaan jota ei käsin voinut tuntea. Onneksi meillä naisilla on mahdollisuus ilmaisiin tutkimuksiin ikääntyessämme. Olen kaikille sanonut, että menkää seulontaan, älkää jättäkö käyttämättä tätä tärkeää etua! Ilman sitä minunkin syöpäni olisi jäänyt huomaamatta ja se olisi saattanut levitä vaikka kuinka laajalle. Nyt vain ja ainoastaan yksi pieni patti rinnassa ja vielä "rauhallista" laatua. Leikkaus ja hoidot on ohi, seurantaa tulevina vuosina kolme kertaa. Olen elämäni kunnossa, jos niin voi sanoa ja haluan tukea kaikkia kanssasisariani jos vaan voin. Elämä jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne lisäyksestä, hyviä nostoja! Sinä tiedät mistä puhut <3

   Poista
 4. Koskettava ja tärkeä aihe, ja niin surullisen yleinen sairaus :(
  Ehdottomasti aion jollain tapaa osallistua varojen keruuseen, voisin aloittaa tutustumalla tähän mallistoon ja katsoa löytyykö sieltä jotain päälle pantavaa :) Ihana postaus <3 <3

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Vaikea aihe, mutta sitäkin tärkeämpi.

   Poista
 5. Sama mekko saattaa lähteä minunkin ostoskassiin,kaunis mekko ja rahakin menee hyvään tarkoitukseen. Minulle aihe on hyvinkin omakohtainen ja mietityttänyt paljon parin viime vuoden ajan. Rintasyöpä on siinäkin ikävä sairaus, että osa meistä tietää koko elämänsä kuuluvansa riskiryhmään ja osalle syöpä tulee täysin yllätyksenä. Yhtä kaikki, täytyy vain yrittää nauttia jokaisesta terveestä päivästä :)

  heini

  VastaaPoista
 6. Tärkeä aihe, hyvä postaus! Kiitos siitä.

  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Aihe on hyvin vaikea ja pohdin, miten se sopii hyvänmielenblogin filosofiaan. Mutta elämää tämä on kaikkinensa ja aina ei ole niin helppoa ja kevyttä <3

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...