torstai 26. syyskuuta 2013

Murrettuja sävyjä metsästämässä

Olohuoneen syysilmeen rakentaminen jatkuu sisustustyynyjen etsinnällä. Kävin hakemassa SisustusIlosta tyynyjä kotisovitukseen. On muuten ihan eri juttu vertailla sävyjä myymälän keinovalossa kun kotona, joten visuaalisesti tarkoille tyypeille suosittelen tiedustelemaan kotisovituksen mahdollisuutta. Olen etsinyt oikeanlaisia tyynyjä jo useamman viikon ja tehtävä on ollut yllättävän haastava. Tavoitteena on muuttaa tunnelma graafisen mustavalkoisesta modernin pehmeäksi. Jos nyt yhtään tajuatte, mitä tarkoitan :D


Lähdin liikkeelle kahdesta väripaletista: murretut mudan ja hiekan sävyt sekä siniseen taittuvat harmaat. Tasapainoilua-taulu on helppo tausta monenlaisille sävyille, sillä maalauksesta voi poimia  mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi minkä tahansa perusvärin. 


Sininen tuntuu itselle kuitenkin vähän vieraalta, ehkäpä juuri vuosituhannen vaihteessa eletyn tummansinisen kauden vuoksi. Neulostyyny on Gantin. Tässä suurta keskustelua herättäneessä matossa on lämpimiä beigen sävyjä, enkä haluaisi beigeä lisätä enää sisustukseen. Tavoitteena on siis pehmentää ja tasapainottaa kokonaisuutta. 


Sovitustyynyissä materiaalit vaihtelevat, mutta jotenkin tuollainen huoleton ryppyisyys vetoaa.


Tässä kuvassa näkyy tyynyjen väripaletti kokonaisuudessaan. Tämä kaikki tyynyt ovat Linumin.Mielestäni sohvaamme sopivat parhaiten suorakaiteen muotoiset tyynyt. Kaikkia näitä Linumin tyynyjä saa myös tässä muodossa.Nyt käynnissä on kova pohdinta siitä, mikä / mitkä sävyt toimivat parhaiten. Suosikkini taitavat olla numerot 3 ja 4. Mietin, onko tylsää jos on kaksi samanväristä tyynyä vain pitäisikö ottaa kaksi eriväristä tyynyä? Vai pitäisikö tyynyjä olla pariton määrä eli kolme?


Nyt on hyvät neuvot tarpeen! Mikä sävy säväyttää eniten ja mitkä yhdistelmät toimisivat parhaiten? 

76 kommenttia:

 1. Minä ehkä ottaisin kaksi sävyä vaihtoehdoista 3, 4 ja 5, ja kolme kappaletta tyynyjä eli siis sävyjä 1+2 kappaletta. Jotenkin pariton määrä tuntuu paremmalta, elleivät nuo sitten ole niin isoja tyynyjä, että sohva tulee jotenkin liian täyteen. Hmm...tarkemmin ajateltuna ottaisin vitosen ehdottomasti ja kaveriksi kolmosen tai nelosen. Juu, kaksi kolmosta ja yksi vitonen voisi olla minun valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Juuri sitä mietin, että tuleeko sohva kolmella tyynyllä liian täyteen. Toisaalta, aina voi laittaa yhden tyynyn myös tuohon nojatuolille.

   Poista
 2. Kauniita tyynyjä! Itse ottaisin 3 tyynyä...tyynyt 2, 3 ja 4 (tai sitten kaksi samanväristä ja yksi eri). Tuo harmaansininen on mun lemppari noista, niin kaunis väri!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdan vastaukseni:D Ottaisin 1, 2 ja 4. Ykkönen toisi erilaista tekstuuria ja olisi vähän niin kuin tuon nro 2 pari värinsä puolesta.

   Poista
 3. Mä kallistuisin eniten ehkä nelosen kannalle :)

  VastaaPoista
 4. Sininen tasapainoittaisi maton ison pinta-alan tuomaa kellertävyyttä. Keltainen tyyny taas lisää sitä.Ja vie samalla voiman pöydällä olevilta esineiltä. Valintani 1, 2, ja 3 ja lisään pari random kuviollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja, kiitos! Ehkä joku kuviollinen tosiaan sopisi joukkoon!

   Poista
 5. Mulla on kans ihan samanalaiset suunnitelmat menossa, mustavalkoisen olkkarin sävyihin pitäisi saada jotain muutosta/pehmennystä näin syksyn ja pimeän tullen :)
  Nuista vaihtoehdoistasi minä valitsisin 2kpl nro 4 ja 1kpl nro 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin on ihana pehmentää tunnelmaa koti talvea... Kiitos ideoista!

   Poista
 6. Kaksi nelosta ja yksi kakkonen saa äänen täältä :) Tuo kakkonen vaan sopii niin hyvin taulun kanssa ja nelosessa on todella kaunis sävy.

  VastaaPoista
 7. Suosikkini 1, 3 ja 4 sekä sävyjen että materiaalien puolesta :) Kolmosia voisi olla kaksin kappalein, on semmoinen "perusväri"..

  VastaaPoista
 8. Tää on helppo :). 2 ja 4 sekä joku kuviollinen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun jonkun mielestä tämä on helppoa! Ehkä teen vain asioista liian monimutkaisia :D

   Poista
 9. Ottaisin 1,2 ja 4. Värit sopisivat hienosti yhteen ja tykkäisin siitä että yhden tyynyn materiaali olisi erilainen kuin kahden muun!

  VastaaPoista
 10. Minäkin kannatan ehdottomasti sinisävysiä, koska sopivat tauluun niin hyvin. 2 kappaletta 2:sta ja yksi neutraalimpi olisi minun valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisestä vaan tulee niin 2000-luvun taite mieleen :D Ehkä mun vaan pitää päästä mun sinisestä kaudesta ohi, heh.

   Poista
 11. Mä ottaisin numerot 4 ja 5 ja sitten vielä kolmanneksi joku kuviollinen, joka olisi täysin eri maailmasta. Vaikka joku niistä vanhoista kuoseista, joita sulla oli terassin sohvalla.

  VastaaPoista
 12. Minä karsisin kakkosen ja viitosen ja pitäisin kolme muuta :)

  VastaaPoista
 13. Mulla uusi kuuskajaskari (Marimekko) kangas taulussa! Tumma savunsininen ja murrettu keltainen meillä tehoste väreinä! Mutten valko/harmaa/tammi väritys...toimii :) kiva blogi sinulle, olen ihan koukussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos ja kivalta kuulostaa teidän sisustusratkaisu!

   Poista
 14. Siis 5 ja siniharmaat. yhdistyy myös lasilyhtyihin ja keittiön valaisimeen :)

  VastaaPoista
 15. Kauniit tyynyt, täältä ääni nroille 2, 3 ja 4! :) Ihana yhdistelmä ja sopisi mielestäni kotiinne.
  Täällä ois sulle haastetta:
  http://allyouneediswhite.indiedays.com/2013/09/25/seitseman-kuvaa-menneelta-kesalta/

  VastaaPoista
 16. Äää en ottaisi mitään nuista ja palauttaisin olkkarin entiselleen :D Entinen oli upea, tämä uusi tyyli tuo mieleeni vähän ehkä jonku vanhan mummolan.. :D Ei millään pahalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustuksessa saa vähän leikitellä ja kokeilla, eikös niin :) Vanhaan voi aina palata ja uskon kyllä, että se on enemmän kotimme perusilme. Mutta näin syksyllä on kiva fiilistellä vähän pehmeimmissä sävymaailmoissa.

   Poista
 17. Mä tykkään noista kaikista! itse ottaisin kaikki neljännen kuvan tyynt. Kuva on upea ja sävyt täydentävät hienosti toisiaan. Eri sävyt myös tuovat mielenkiintoa enemmän.

  Toivottavasti pulma ratkeaa ja löydät mieleiset!:)

  VastaaPoista
 18. Asiasta vähän sivuun: oon ihaillut tuota teidän taulua jo useamman postauksen ajan.. Mistä se on kotoisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa tänne, siellä on koko tarina: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/05/taulu-taiteilija-ja-tarina.html

   Poista
  2. Kiitos linkistä, pitääpä mennä kurkkaamaan samoin tein! :)

   Poista
 19. Mä ehkä kuitenkin vaihtaisin maton ja lähtisin rakentamaan sen jälkeen uudelleen. Inha keinokuituisuus oikein loistaa tuosta matosta. Arvokas upea taulu menee ihan hukkaan. Halpaa ja kallistakin voi toki sekoittaa, mutta silloin lähtisin mixaamaan designia ja jotain yksinkertaista. Huonot materiaalit eivät käy minkään kanssa. Tyynyt ovat kyllä kauniita ja käyvät sohvan, taulut ja pöydän sekä somisteiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Nyt kokeillaan vähän erilaista lookia, ei tämä sisustaminen niin vakavaa ole. Kukaan ei "valittanut", kun yhdistelin Ikeaa ja designia, siellä varmasti laatu on ihan samanmoista. Ja alkuperäinen nukkamattokin on Ellokselta. Haaveet designmatosta edelleen elävät, mutta aina ei kaikkea saa ihan heti. Tai minä en aikanaan saa :)

   Poista
 20. Mun mielestä 1&2. Ne on tarpeeksi eriväriset verrattuna muuhun sisustuksen, niin ei tule fiilis, että on vahingossa valittu väärän sävyiset tyynyt :D Ja lisäksi 1-tyyny tuo kivaa ilmettä, kun sen materiaali on täysin erilainen kuin sohva. Ja kolmas suosikki on 5. Sekin pomppaa sopivasti esille. Mutta en tiedä tulisiko noista kolmesta (1, 2, 5) kivaa yhdistelmää.

  Ehkä siis 1, 2, 3. Tai vielä parempi 1, 2, 4 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikös olekin aika kinkkinen yhdistelmätehtävä ;)

   Poista
 21. 5 on liian kellertävä. Vähintään yksi tyynyistä taas pitää olla sinisävyinen sitomaan taulu muuhun eli 1 tai 2 ja toinen väri joko 3 tai 4 liittämään mattoon (livenä näet paremmin kumpi on sopivampi). Tyynyjä yhteensä 3kpl eli jompaa kumpaa väriä kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän pelkään, että 5 on liian beige/keltainen. Kiitos ajatuksistasi!

   Poista
 22. Kolmosesta ja nelosesta valitsisin yhteensä kolme tyynyä. :)

  VastaaPoista
 23. Itse valitsisin kolme tyynyä, jos sohvalle ne kivasti mahtuu. Väreiksi valitsisin 3 ja 4 ovat melko ajattomia ja lämpimiä, 5 on kaunis myös :) 1 ja 2 ovat mielestäni enemmän kylmiä jos tavoitteena oli tuoda lämpöä :D hyvä idea oli jo tuolla ylempänä mainittu kolme tyynyä, joista se kolmas ei olisi mikään näistä viidestä vaan erilainen. Voisi olla vaikka kirjava siten että yhdistäisi ne jo valitut kaksi tyynyä muuhun sistukseen :) äh, tulipas tästä kommentista sekava, toivottavasti kumminkin edes jotenkin ymmärrettävä :D

  - P -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kolmas voisikin olla joku ihan muu tyyny, se oli hyvä idea. Sain oikein hyvin selvää, kiitos P!

   Poista
 24. Hyvältä näyttää muutos! 2,3,4 ja 5 näyttävät hyvältä yhdessä.

  http://kotitetris.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eli kaikki Linus-tyynyt keräävät sinun pisteesi :)

   Poista
 25. 3,4 ehdottomasti, mutta 1 ja jopa tuo vaaleansininenkin toimii... Mut onko sininen liian helposti kyllästyvä väri? Niin mä itse pelkäisin! :) Joka tapauksessa, muutos on kyllä onnistunut! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pelkään, että siniseen kyllästyy. Mutta toisaalta se taittaa vähän beigeä pois... Kiitos Heli <3

   Poista
 26. Kaikki ovat kauniita! Matto näyttää jo nyt hurjan paljon paremmalta.

  Mitä saa, jos arvaa oikein sinun päätöksen? ;)

  3 näyttää ehkä liian beigeltä, joten valitsisin kaksi 4 ja sit kolmanneksi joko 2 tai 5 väriä tuomaan.

  Mölykoppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mölykoppa! Hmm... mitä saa? Hirmuisesti kehuja ja hymyjä ;)

   Poista
  2. Hih <3
   Mölykoppa

   Poista
 27. 2 & 4 :)
  Ihania sävyjä kyllä kaikki, ja tuovat juuri sitä toivomaasi pehmeyttä kivasti.

  VastaaPoista
 28. Miten olisi punaisia sävyjä....?
  Kurkkaahan tuo linkki, aika jännä juttu!

  http://www.minoa.fi/blog/?p=1296

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen voisi olla tähän muutokseen vähän liian raju ;) Minäpä kurkkaan linkkisi, kiitos.

   Poista
 29. 2 ja 4, sekä joku kuviollinen piristeeksi. Aivan ihanat sävyt! Tuo kakkonen on kyllä suosikkini, koska sopii niin hyvin taulun sävymaailmaan.

  VastaaPoista
 30. Numero viisi on minun makuuni! Kellertävä väri tuo mukavaa kontrastia muuten harmaaseen värimaailmaan. Kuule Kerttu, mahtaisitko ennättää piipahtamaan blogissani http://www.onnenhetkiaparatiisissa.blogspot.fi
  Tarvisisin apuasi kalustevalinnoissa. Sinulla on niiin pistamätön maku, arvostaisin kovasti visiittiäsi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Minäpä tulen käymään, kiitos luottamuksesta :)

   Poista
 31. Musta on hienoa huomata että osaat suunnitella kotiasi erilaisista näkökulmista. Itse olen ainakin niin pinttynyt samoihin tuttuihin ja turvallisiin valintoihin, vaikka ne olisivatkin sitten uusia. Tahtoisin myös osata nähdä kotini välillä uusin silmin ja poiketa tavanomaisesta, yllättää sillä itseni ja samalla muutkin. Ainahan sitä voi palata vanhaan jos siltä tuntuu, mutta kaikesta uudestakin tarttuu hyviä ideoita mukaan.
  Mutta asiaan... 2&4 olisivat varmaankin mun ehdotukset, sitähän sä kysyit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tea! Minusta on välillä kiva kokeilla jotain uuttakin, ei tämä liian vakavaa hommaa ole tämä sisustaminen. Ja kun on hyvä perusta, niin sen kanssa voi välillä vaikka vähän hullutellakin :)

   Poista
 32. 3 ja 4 ovat mielestäni parhaat! Eivätkä nuo sinisetkään hullummalta näytä. Ehka kaksi yksiväristä tyynyä ja sitten joku kuviollinen?

  VastaaPoista
 33. 2,3 ja 4 sanoisin, 2 toisi hieman raikasta tuulahdusta mukaan :)

  VastaaPoista
 34. Tykkään eniten pellavan sävysistä tyynyistä. En laittaisi sinistä tai sinappia. Tosin tuo kudottu tyyny on struktuuriltaan kiva ja sen sininen ei ole liian heleä. Minä taas toisin maton tueksi lisää lämmintä, enkä lisää siniharmaata. Harmaat vähän lilaan taittavat seinät ovat muuten aika haasteelliset, vaikka nätit ovatkin. Mutta siis ottaisin pari pellavan sävyistä tyynyä ja yhden tai kaksi jotain ihan muunlaista tyynyä. Sekoittelisin myös tyynyjen kokoja, niin ettei kaikki olisi 50x50 cm. Miten olisi yksi valkoinen 40x60 kahden pellavaisen kanssa ja yksi joku kuviollinen tyyny sekaan, vaikka se sun mustavalkoinen Ikean versio. Sohvassa on kuiteski valkoiset jalat, tummalla sohvalla yksi valkoinen tyyny raikastaa ja korostaa muita sisustustyynyjä. Tyynyt voi sijoitella ei kulmittain, vaan molempiin päihin kaksi limittäin suoraan. Isompi taakse ja matalampi/pienempi eteen. Ja untuvasisukset voi tussauttaa keskeltä, että niihin tulee sellainen pieni lovi, eivät ole niin pönäkän näköisiä.

  Tällaisia mietteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ihana! Arvostan mielipidettäsi tosi paljon ja luotan näkemyksiisi. Tästä sain hyvää vahvistusta ajatuksilleni!

   Poista
 35. 3, 4 ja 5 ehdottomasti :) Pitkästä aikaa kerkesin blogiisi kurkistelemaan. Kiva kun bongasit minut taannoin ja Erinin toki myös. Oli kiva nähdä ihan livenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit! Voi sitä teidän Eriniä, hän on kyllä NIIN suloinen! Kiva oli nähdä!

   Poista
 36. Heti tulin tsekkaan kommentit onko Anne kommentoinut =D Luota häneen, tietää mistä puhuu;)

  katja

  VastaaPoista
 37. Nrot 1 ja 2 sopii ehdottomasti parhaiten myös kuparisävyihin.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...