lauantai 26. lokakuuta 2013

Haaste: Kotimme kolmella sanalla

Iso kiitos Inspired by love-blogin Sannalle haasteesta, jossa omaa kotia tulee kuvata kolmella  sanalla. Alkupukkauksen koko haaste on saanut Valentine´s afternoon-blogista. 

Moderni
Moderni tyyli on ollut selkeä punainen lanka alusta saakka. Sen perusta on linjat, jossa vähemmän on enemmän. Pidän yksinkertaisesta muotoilusta ja krumeluurit ja röyhelöt säästän toisten koteihin. Pidän avaruudesta ja luonnonvalosta, jota suuret ikkunat  tarjoavat. Kaunis design huonekaluissa ja esineissä on lähtökohta, josta en haluaisi neuvotella. Moderni tyyli näkyy esimerkiksi valaistuksessa, jossa suositaan epäsuoria ratkaisuja. 


Kodikas
Vaikka pyrin yksinkertaisuuteen, ei koti saa olla kuin katalogista. Kokonaan valkoinen koti olisi itselleni mahdoton ajatus. En halua ympärilleni liikaa muovia tai kiiltoa, vaan luonnonmateriaalit saavat antaa pehmeyttä tiloihin. Kodikkuutta syntyy persoonallisista yksityiskohdista ja esineistä, jotka kantavat mukanaan tarinaa. Uskon, että myös aika auttaa ja luo kerroksia kodikkuuteen. 


Ajaton
Mielestäni usein hyvä ostos kirpaisee vähän, vaikka toki superlöytöjä voi tehdä kirppariltakin. Välillä on ostos kirpaissut enemmänkin, mutta silti olen sitä mieltä, että laatuun, hyvään designiin ja ajattomiin valintoihin kannattaa panostaa. Lisäksi kirpaisurajan ylittävät hankinnat ovat harkittava todella tarkkaan. Laadukas huonekalu ilahduttaa vuosikymmenet ja siksi se on kannattava ostos ja sijoitus. Lisäksi useat designhuonekalut ovat sellaisia valintoja, että niistä saa myydessä omansa lähes kokonaan pois. Trendeistä voi poimia mieleisiään tuomaan vaihtelua ja piristystä, mutta en halua maksaa hetken iloista suuria summia.


Olisi mukavaa kuulla seuraavien bloggaajian kolme sanaa, jotka kuvaavat sisustusta parhaiten: 

- Muoti mielessä

Ps. Kurkkaahan tänään ilmeistynyt Värikäs lastenhuone-postaus :)

10 kommenttia:

 1. Teillä on niin kaunis koti, hienot kuvat postauksessa. Terveiset hiljaiselta vakkarilukijalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos paljon! Päivitin näitä kuvia banneriinkin, nyt kun koti on kokenut muutamia muutoksia :)

   Poista
 2. Eihän teidän koti voikkaan olla muuta kuin moderni ja kodikas! :D TUo ajaton kuvaa myös hyvin teidän kotia! <3

  VastaaPoista
 3. Kiva että tartuit haasteeseen. :) Ja nuo sanat menovät kyllä ihan nappiin, ainakin sen käsityksen kanssa joka itselleni on teidän himbestä muodostunut. Ajattomuus on hyvä teema, kiva kun nostit sitä esiin! Kertakäyttökulttuuri alkaa olla koko ajan vahvemmin osa historiaa, ja pitkäaikaisten juttujen hankkiminen nykypäivää. Miksi ostaa 10 väliaikaista kun voi ostaa yhden ikuisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika hyvästä haasteesta! Siinäpä se onkin; kun ostaa kerralla hyvän ja panostaa siihen, säästyy kymmenen kompromissin hankkimiselta :)

   Poista
 4. Tämä onkin kiva haaste! :)

  Mutta tässäpä sinulle heti perään toinen:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2013/10/27/blogiperiaatteeni/

  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihana blogi sinulla :) Jäin miettimään, että mistä olet hankkinut tuon viimeisessä kuvassa seinällä olevan valkoisen säilytysratkaisun pikkutilbehööreille? Ihana idea nostaa pöydällä pyörivät tavarat seinälle!

  -C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lokerikko on Vitran Uten silo, löydät sen esim. Stockmannin verkkokaupasta. Yritin laittaa suoran linkin verkkokauppaan, mutta siellä on joku päivitys menossa.

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...