sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kerroksellisuutta moderniin kotiin

Sunnuntai-iltaa!

Päätin kuitenkin ravistaa blogiani viikonloppuhorroksesta, vaikka jo Facebookin puolella mainitsin hiljaisuuden jatkuvan huomiseen. Eikös tässä ole kerran jos toisenkin todettu, että mielen muuttaminen on ihan ookoo ;) Jos tiistai tuntui perjantailta tällä viikolla, ovat viikonpäivät nyt ihan viimeistään sekaisin työviikonlopun jäljiltä. Nippu uusia kokemuksia ja aavistuksen isommat silmäpussit  rikkaampana  kohti uutta viikkoa, heh. 


Instagram-seuraajat ovatkin nähneet seuraavan ihastukseni. Kokeilen jälleen rajojani sisustajana ja tällä kertaa kohteena on kuvan 1960-luvun kaappi. Olen ihaillut näitä viitisenkymmentä vuotta vanhoja lipastoja modernin sisustuksen rikkojana ja kerrostuksellisuuden tuojana jo pidemmän aikaa. Huomenna näen tämän kaapin ensikerran livenä ja pääsen arvioimaan sen kunnon. Hintaa tälle on lätkäisty kaksikymppiä, joten mistään suuresta investoinnista ei ole kysymys. Ajatuksenani on vaihtaa tämä kaappi Ikean mustan senkin tilalle. Katsotaan, tuleeko tällä kertaa hitti vai huti! 

Mitä mieltä olette kuvan kaapista tai yleensä vanhojen huonekalujen yhdistämisestä moderniin sisustukseen? 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

48 kommenttia:

 1. TYKKÄÄN! Meillä näitä vanhoja kapistuksia on jo melko lailla kertynyt sieltä täältä. Ihanaa rikkoa rajoja ja ravistella modernia sisustusta tällaisilla herkkupaloilla. Mukavaa sunnuntain jatkoa Verkarannasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos Jutta! Uudella ja vanhalla saa aikaan herkullisia yhdistelmiä :)

   Poista
 2. Täälläkin tykätään! Kerroksellisuus tekee sisustuksesta mielenkiintoisen. Kaunis lipasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinttu! Kaiken ei tarvitse olla niin sileää ja kiiltävää :)

   Poista
 3. Näyttää kivalta! :) Tällaiset vanhat esineet pääsevät mielestäni erityisen hyvin oikeuksiinsa silloin, kun sisustuksen pohja on muuten modernin vaalea ja harmoninen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan mieltä! Juuri yksi tai kaksi yksityiskohtaa nostaa modernin sisustuksen esiin uudella tavalla!

   Poista
 4. Tykkäilen! Voisin ottaa ehdottomasti omaankin kotiin! Kokeile ihmeessä, miten sopii teille:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Erityisesti kevyt muotokieli miellyttää :)

   Poista
 5. minusta ne antaa ihan oman henkensä - niissä on tarina jo valmiina.

  VastaaPoista
 6. Omassa kodissani on paljon uutta ja vanhaa yhdessä, joten minusta moderni sisustus ja satunnaiset vanhat tavarat toimivat hyvin yhteen. Ne tuovat kotiin persoonallisuutta ja vanhoilla esineillä oleva historia on ainakin minulle tärkeä, minusta on mukava tietää että tavaroilla on tarina, oli sitten kyse vanhaan tehtaan puutyötilan laatikosta tai puuseppäsukulaisen tekemästä vanhasta arkusta.

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä opettemista uuden ja vanhan yhdistämisessä, mutta tästä on hyvä alkaa :)

   Poista
  2. Kaappi on kyllä todella kaunis, innolla jään odottamaan miten se kotiinne asettuu! :) Laitoin sinulle muuten taannoin sähköpostia, onkohan se ikinä löytänyt perille?

   -piia

   Poista
 7. Allekirjoittaneelta on löytynyt tuollainen (tismalleen) samanlainen kaappi joskus. Sen sisusta oli vuorattu tummanvihreällä sametilla. Se toimi meillä ns. baarikaappina, hyvinkin pelkistetyn ja modernin sisustuksen maustajana. Silloisen avomieheni matkaan lähti kun tiemme erkanivat. No jostain on vain pakko luopua. ;) Uskon, että hyvä hankinta, selkeä linjainen huonekalu, sopii varmaankin hienosti teidän linjoihin. Kiva nähdä lopputulos.

  Kivaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasta on hyvin kevytlinjainen ja varmasti luo erilaisen tunnelman kun Ikean senkki. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 8. Todella kivan näköinen kaappi! Meilläkin tykkäillään tuollaisista, mutta tilan rajallisuus rajoittaa kaikkien ihastusten kotiin tuomiseksi. Ei ole kyllä hinnalla pilattu, joten rohkeasti vain kokeilemaan, jos kunto on kaapissa kohdillaan. :)

  http://kotitetris.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on tosiaan kohdallaan! Ja nyt vaikuttaa, että kuntokin on oikein hyvä :)

   Poista
 9. Minä kannatan myös näitä vanhoja juttuja. Uusi ja sisustettu kaipaa vanhaa ja perinteistä vierelleen. Meillä kulkee perittyinä useampi vanha tavara mukana ja ne tuovat aina myös niitä muistoja sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin parasta, jos tavara on kulkenut omassa suvussa. Mutta eiköhän tämä meidänkin lipasto ole nähnyt yhtä sun toista ;)

   Poista
 10. Tää on upea :) Meiltäkin löytyy vähän vanhoja juttuja. Hyvin ne menee uusien, modernien kalujen kanssa. Itse tykkään varsinkin 50-luvun jutuista, koska ovat sitten talon ikäisiä :)

  Hinta on varsin kohtuullinen, osta pois vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin taidokaasti yhdistettynä uutta ja vanhaa. Hinta on kohdaallaan ja nyt kuntokin näyttää oikein hyvältä!

   Poista
 11. Kyllä tykkään ja paljon! Vanhassa on aina oma tarina ja sopiva määrä rosoisuutta. Meiltä löytyy kotoa uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Vanhaa on itse asiassa aika paljonkin. Jos haluat käydä vilkaisemassa, niin tervetuloa :) http://sisustussoppa.blogspot.fi/

  Suosittelen siis ostamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisustussoppa! Minäpä tulen vastavierailulle :)

   Poista
 12. Pakko sanoa, että hitti! Olen monesti ihaillut tämänkaltaisia kaapistoja. Nykyiseen asuntoon ei sellaista ole mahdollists mahduttaa, mutta ehkä sitten joskus. Odotan innolla miten tämä yksilö asettuu teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nieinda, kaappi on kotona ja ensivaikutelma on varsin positiivinen :)

   Poista
 13. Nyt alkaa kovasti muistuttaa mun kotia: suoria linjoja, musta-valko-harmaata, ruutumatto ja nyt vielä tämä. Kovasti menet kivaan suuntaan! ;) Mulla tämä vanhojen kamojen metsästys on jatkunut jo pari vuotta, tänä vuonna olen tuonut kirppiksiltä kotiin vaatimattomasti 5 pöytää - täydelliset 60-l yöpöydät, ihanan kampaupöydän josta heivasin peilin pois, pienen sivupöydän... Ihania! Ja lastulevyä en osta enää ikinä! Puuta sen olla pitää. Ja jos vielä meinaat kulkea kanssani, niin seuraavaksi alat sitten spray-maalata kaikenlaista matta-mustaksi; kynttilänjalkoja, lipastoja, pärekoreja... On tää puuhailu vasn kivaa!
  Kiitos kivasta ja aktiivisesta blogista! En ymmärrä mustä löydät ajan siihen, mutta tykkään tavastasi kirjoittaa positiivisesti ja turhia tärkeilemättä.
  Jessy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessy! Kuulostaa tosi kivalta sinun sisustustuksesi. Katsotaan, miten pitkälle jalanjälkiäsi seuraan :) Kiitos myös blogipalautteesta, tämä on hauska ja innostava harrastus. Yleensä itselleen tärkeille asiolle löytyy aikaa ja tekstit syntyvät yleensä tosi vaivattomasti :)

   Poista
 14. Ai niin - mutta blogin nimi menee kyllä tällä menolla vaihtoon... ;)

  Jessy

  VastaaPoista
 15. Heh, itselläkin perjantaina oli selailun alla Tori.fi sekä Huuto.net. Tavoitteena löytää jotain ihan vastaavaa kuin tuo sinun löytösi! Eli en voi olla tykkäämättä:)

  -Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! Toivottavasti sinäkin löydät omasi :)

   Poista
 16. Kannata, koska ole juuri itsekin hankkinut vastaavan lipaston kierrätyskeskuksesta. Ja epäilempä, että vielä samasta paikasta :P Käyhän kurkkaamassa http://omallatavalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lipasto muutti meille entisen työkaverini luota. Minäpä tulen kurkkaamaan omaasi :)

   Poista
 17. Ehdottomasti hitti! Modernia ja joku pieni vanha huonekalu, ei liikaa missään nimessä kuitenkaan. Käyn säännöllisesti kierrätyskeskuksessa katsomassa mitä olisi tarjolla , omaa vanhaa en ole vielä löytänyt. Lasillinen musta kaappi hakusessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi Tuuli! Tässä lipastossa on kiva muotokieli, tosi kevyt ja yksinkertainen. Toivottavasti joku päivä löydät etsimäsi!

   Poista
 18. Toimii! Eli hitti. :)
  Toivottavasti olisi hyvässä kunnossa, saisit aikamoisen löydön kotiinne. :)

  VastaaPoista
 19. Ihana mauste kotiinne!
  Jos jostakin syystä ei kotiuduu teille, älä myy tietämättäni eteenpäin. Voin maksaa vaikka kaksinkertaisen hinnan. Mitä tapahtuu mustalle lipastolle. Myynnissä?:-)

  Elli,
  joka lähtee kohta Finnairin siivillä kuurankukkien keskeltä pohjoseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli ja hyvää pohjoisen matkaa! Lipasto taisi saada kodin meiltä :)

   Poista
 20. Voi vitsi, me kommentoijat ollaan nyt ihan yksimielisiä, eli hitti ehdottomasti :D
  Myös mun mielestä erilaisten juttujen yhdisteleminen luo mielenkiintoisen ja omannäköisen kodin. Jos kaikki on tismalleen "samaa sarjaa", niin koti voi helposti näyttää tylsältä. Meille on noita vanhoja huonekaluja jonkin verran kertynyt ja nyt mun pitäiskin jollain keinolla saada sitä modernia maustetta mukaan, ettei menis liian perinteiseksi. Toivottavasti kaappi on hyvässä kunnossa ja pääset sitä pian kokeilemaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän yksimielistä porukkaa! Sain kaapin kotiin ja se on kyllä kiva :)

   Poista
 21. Yhdyn edellisiin. Omasta mielestäni kannattaa kokeilla, muutenhan sitä ei koskaan saa tietää että nappaako se vai ei. Omat sisustussilmäni ovat myöskin alkaneet nähdä muutakin kuin vaan modernia tuotantoa ja olen uuteen näkymään tyytyväinen. Nyt kun vielä alkaisin toteuttamaan niitä uusia visioita, no pikku hiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tea! Kaappi on kotona ja lupaavalta vaikuttaa :)

   Poista
 22. Senkki on kaunis ja kerrostuksellisuus pop! Ehdotan kuitenkin, että pikaisesti hankit jotain muutakin vanhaa. Edes pari tuolle, jottei jää aivan yksinäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... jotain muutakin vanhaa? No, onneksi minä olen täällä itse :D

   Poista
 23. Meillä on myös juuri tuon värinen ja samaa ikäluokaa oleva, hieman leveämpi senkki. Muuttaessamme uuteen omakotitaloon alkuvuodesta, olin jo sopinut senkin maalauttamisesta valkoiseksi, koska arvelin uusien, vaaleiden pintojen 'hylkivän' senkkiä alkuperäisen värisenä (ja kuntoisena). Erinäisten sattumusten summana maalautus jäi, ja hiukan pitkin hampain muutin senkin alkuperäisessä kuosissaan mukanamme uuteen kotiin. Yllätys, yllätys, senkki toimii mainiosti yhteen talomme muun, modernimman ilmeen kanssa! Itse asiassa olen nyt tyytyväinen, että maalautusprojekti meni myttyyn, näin oli ilmeisesti tarkoitettu! Kannattaa ainakin sovittaa ja makustella näitä vanhoja aarteita omassa sisustuksessa ennen kun lähtee niitä tuunaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että et maalannyt! Ainakin tämä senkki näyttää juuri tosi kivalta alkuperäiskuosissaan :)

   Poista
 24. Tykkään kovasti modernin ja vanhan sekoittamisesta.
  Kauniin vanhuksen olet löytänyt :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...