lauantai 12. lokakuuta 2013

Kokemuksia H&M pellavalakanoista

Mukavaa lauantaita!


Meillä on nyt parin kuukauden käyttökokemus H&M:n pellavalakanoista, joista kirjoin ensikerran Puhtaat valkeat pellavalakanat -postauksessa. Ensipalaute on se, että lakanoiden materiaali on kuivausrumpukäsittelyn jälkeen superpehmeää. Ei siis lainkaan pelkoa, että petivaatteet tuntuisivat kovilta.  Pellavasta lähtee aika paljon pesunukkaa, joten kuivausrumpu on kyllä aika hyvä olla olemassa. Ainakin meillä jäi sihtiin moninkertainen määrä pesunukkaa normaalipyykkiin verrattuna.


Pari miinusta näille petivaatteille pitää kyllä antaa. En tiedä, mikä on tuplapeiton standardikoko, mutta ainakin meidän peittomme on vähän eri kokoinen kuin tämä pussilakana. Kun pussilakanassa ei ole päädyssä pujotusaukkoja ja kootkaan eivät ihan täsmää, peitto seilailee pussilakanassa vähän sinne tänne.  Meillä myös meinaa päädyn nepparikiinnitys aueta silloin tällöin. 


Aktiivisessä käytössä nämä petivaatteet ovat olleet ja heikkouksistaan huolimatta kaivan ne mielelläni puhtaana kaapista uudelleen käyttöön. Nyt katsellessani näitä elokuisia kuvia tuli taas ihan pakollinen tarve saada kotiin liljoja, ne ovat vaan niin mielettömän kauniita. Nyt vaan tarkkana, ettei tule vahingossa niitä supertuoksuvia versioita, jotka pyörryttävät kaikki oravaa suuremmat elävät talossa ;)

Onko muilla samalaisia kokemuksia pellavalakanoista? Entä onko esim. Finlaysonin tai Balmuirin pellavaisissa petivaatteissa samanlaisia haasteita? 

Loppuun vielä lämmin tervetulotoivotus uusille kirjautuneille lukijoille ja Facebook-tykkääjille. Ilahdutatte minua olemassaolollanne  <3

47 kommenttia:

 1. Hyvä tietää tuo nukka-asia, koska noista H&M:n pellavista oon minäkin haaveillut :) Meillä kun ei kuivausrumpua ole, niin taitaa jäädä ostamatta. Ovat kuitenkin puuvillaisia kalliimpia, joten harmittaa, jos nukkaamisen takia jää käyttämättä. Kauniit kyllä ovat kuin mitkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kokemuksesta tiedän ettei ko. lakanat nukkaa, vaikka ei kuivurissa kuivaakkaan.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, lakanat palaa takaisin haavelistalle :)

   Poista
  3. Tässä kommenttiboksissa on näköjään puolesta ja vastaan tässä nukka-asissa. Tänään viimeksi pesin nämä pellavalakanat ja edelleen vaan jää tupla-triplamäärä nukkaa pesusihtiin. Tosin myös kommentoitiin, että pellavaa ei saisi pyörittää liian kuumassa kuivurissa, vika siis voi olla itsessäkin.

   Poista
  4. Pölypallojen määrä on ainakin viisinkertaistunut makuuhuoneessa tuon pussilakanan käyttöönoton jälkeen. Ja kuivari on käytössä. Mutta ihana se on silti.

   Poista
 2. Meillä on muutamat H&M:n tuplakokoiset pussilakanat, Ikean peiton kanssa sopivat just eikä melkeen kooltaan yhteen.
  Sama homma vauvakokoisten pussilakanoiden kanssa.
  Varmaan joku ruotsalaisten standardikoko? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tämä H&M pussilakana 220x240cm ja Ikean untuvapeitto 220x240cm. Pussilakanaan jää silti ainakin parikymmentä senttiä tyhjää leveyssuunnassa??!! Todella oudot mitat. Täytyy varmaan mittanauhan kanssa mitata molemmat ja laittaa reklamaatiota menemään..

   Poista
 3. Mulla itsellä on Kodin1 ostetut pellavalakanat ja olen niistä tykännyt kovasti. Finlaysoniin en ole raaskinut sijoittaa. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös juuri nuo valkoiset pellavalakanat H&M:ltä, yhden kerran ne nyt ovat olleet käytössä ja vähän samanlaisia kokemuksia on. Tuplapussilakanoita ja etenkin -peittoja tuntuu olevan montaa eri kokoa, tosi harvoin löytyy pussilakanoita, jotka ovat peiton kanssa juuri saman kokoisia... Meillä peitto ei pysynyt pussilakanan sisällä kovinkaan hyvin, yhdessä yössä peitto oli jo yhtenä myttynä ja kun nepparitkin aukeilevat helposti, tursuili peitto sitten lakanan sisältä ulos. Niille "yläpään" pienemmille rei'ille olisi todellakin käyttöä!

  En tiedä sitten, onko kaikilla pellavalakanoilla sama ongelma, että peitto liukuu siellä sisällä... Että lieneekö pellava sitten sellainen materiaali, että peitto ei "tartu" siihen niin helposti :) Mutta mukavan tuntuiset nuo lakanat kyllä ovat, eivät yhtään kovat tai karheat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kuulin, että Balmuirin pellavapussarit ovat pienempiä kuin nämä H&M:n, mutta kai se peittojenkin koot vaihtelevat. Pikkuiset reiät olisivat kyllä tarpeen, niiden avulla saisi helpommin peiton takaisin paikoilleen.

   Poista
 5. Meillä kanssa noi H&M valkoiset pellapussilakanat/tyynyliinat ovat olleet käytössä n.1.v. ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Kesällä olen huomannut sellaista, että ovat vähän viileämmät nukkua kuin puuvillalakanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis, kuumilla keleille nukuimme pelkällä pellavapussarilla ja se oli kyllä ihanan viileä ja pehmeä!

   Poista
 6. Täältä löytyy kanssa nuo H&M valkoiset pellavalakanat, ja todella tyytyväinen olen! Tuplapeiton kanssa satunnaisesti saa kohennella kulmia, mutta ei päivittäin. Myös nepparit on mulla pysynyt kiinni (toki aktiivisesti lakanoilla vain yksi käyttäjä ja sitten viikonloppuisin se kaksi käyttäjää). Nukkaamista en ole huomannut, mutta olen yleensäkin aika suuripirteinen että ehkä selittyy sillä! Kuivausrummussa ei meikäläisen lakanat siis ole käyneet.

  Ja käyttömukavuus on tosiaan sitä luokkaa, että meinaa vähän harmittaa kaikki ne nätit puuvillalakanat kaapissa... Pellavan tuntu ja ulkonäkö on niiiin eri luokkaa, ja se "sallittu" ryppyisyys varsinkin on mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurpiirteisyys on monesti ihan hyväkin piirre :) Meillekin on jäänyt monet puuvillalakanat kaappiin ja haaveilen vain uusista pellaisista petivaatteista.

   Poista
 7. Meillä on sekä Finlaysonin että Pentikin pellavalakanat. Molemmista tykkään tosi paljon, enkä huomaa suurta laatueroa niiden välillä. Miinusta tulee kyllä siitä, että täkki seilaa pussilakanan sisällä. Käyköhän noin kaikkien pellavalakanoiden kanssa...? Tai sitten meidän untuvatäkit ovat liian liukkaat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seilaavat peitot ovat kyllä aika ärsyttäviä. Ja yleensä itsellä on sitten se pää, jossa ei ole peittoa lainkaan :D

   Poista
 8. Tuplapeitolla on satoja eri kokoja pelkästään euroopassa, mm. 240x220cm ja 220x200cm ovat yhdet yleiset. Nuo H&M:n pussilakanat ovat kokoa 240x220cm, eli jos teillä on tuo pienempi tuplapeitto, niin ovat sitten liian isot. :( Höh. Kauniin näköiset kuitenkin! Yhden yön olen nyt näillä Balmuireilla nukkunut, täkki ja peitto ovat samankokoiset niin ei seilaa peitto siellä ollenkaan. Itseasiassa balmuirin tuplalakanan koko on 230x220cm ja meidän peitto 240x220cm joten täyttää ihan liiaksikin lakanaa :D Peitto on pallo. No ongelmansa kullakin. Ajattelin noita h&m:n valkoisia testata sitten ensi kesänä, nekin näyttää niin ihanilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä oli hyvää tietoa, kiitoksia Sanna! Ei me täällä blogimaailmassa pärjättäis ilman sua <3

   Poista
 9. Mulla yhdet H&M lakanat, ei pellavaiset. Ovat mielestäni vähän naftin mittaiset yhden hengen peitolle. Pituus jää siis lyhyeksi. Annon pellavalakanat ovat olleet hyvät. Koko oikea, ryppyisyys pysyy tyylikkäänä, nukkaavat vähän. Käytössäni on sekä kuivausrumpu että mankeli. Tosin nukka ei näy kuin pyjamassa, jos sattuu olemaan tumma. Lakanat siis valkoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla positiivista Annon lakanoista, kiitos kommentista!

   Poista
 10. Minulla kokemusta vain Pentikin pellavalakanoista, mutta ihanat ovat nekin. Nukkaa tosiaan lähtee kuivausrumpuun extramäärä. Pellavalakanat ovat minusta ne parhaat lakanat. Olen tehnyt aiheesta postauksen aikanaan:

  http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/07/pentik-arvonta-ja-lakanapohdintoja.html

  VastaaPoista
 11. Meillä on neljä settiä henkan pellavalakanoita ja tykkään. Ensimmäiset ostin testiin taannoin vuosipari sitten alekorista 15 euron kappalehintaan ja ihastuin täysiä. Nyt kun muutettiin, päätin että lopetamme puuvillalakanoiden käytön kokonaan ja ostin neljä paria pellavaisia lisää. Meillä on siis nyt tämän hetkisistä henkan väreistä kaikki ja lisänä tytölle siirtyneet vaaleanpunaiset.

  Kaikki lakanat ovat tavalliset single-sizet ja peitot pysyvät lakanoissa hyvin. Meillä on ihan tavalliset täkit nykyään kun untuvatäkeistä on luovuttu ja nuo eivät mielestäni liu-u mistään pussilakanoista pois, tosin kuin untuvatäkit aikoinaan. Kuivuriin jää nukkaa samanverran minusta kuin muistakin uusista pyyhkeistä/lakanoista/huppareista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että meille käy pikkuhiljaa samalla tavalla. Pikkuhiljaa puuvillaisista pellavaisiin :) Mitenhän mulla jää niin paljon pesunukkaa sihtiin? Onkohan minulla jokin liian kuuma ohjelma vai mistä on kyse?

   Poista
 12. Ja korjaanpa vielä edelliseen että siis viisi settiä on siis tällä hetkellä käytössä. Menen opettelemaan laskentataitoa, hyvät illanjatkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huolta, olen matemaattisesti todella suurpiirteinen :D

   Poista
 13. Minulla ei ole kokemusta pellavalakanoista, mutta ruotsalaisista pussilakanoista kylläkin, nimittäin Ikean. En tykkää ollenkaan kun niissä ei ole noita aukkoja yläpäässä mistä saisi vedettyä peiton helposti paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ne pujotusreiät ovat kyllä ihan tarpeelliset!

   Poista
 14. Ostin Kerttu sun edellisen lakana-postaukset inspiroimana valkoiset H&M:n pellavalakanat. Olen tykännyt niistä ihan hirveästi. Meillä on omat silkki-täkit eikä niissä ole ollut noita monien mainitsemia liikkumis-ongelmia. Rumpukuivatan ja mankeloin ne, vaikka käytössähän ne kyllä ryppääntyy. Tummanharmaista haaveilen ;-). Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sari! Ja jaksat oikein mankeloidakin, mahtavaa :)

   Poista
 15. Minulla on Annon pellavalakanat ja olen ollut niihin todella tyytyväinen, yleensä ne kaapista nykyisin tuleekin valittua, kuten tänään siivouspäivän päätteeksi! :) Saman nukan lähdön olen kyllä niissäkin huomannut, huomattavasti enemmän kerääntyy nukkaa sihtiin kun esim. Marimekon puuvillalakanoista.

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat huomiot siis sinullakin. Sitä kyllä nopeasti jää kiinni tiettyihin suosikkeihin :)

   Poista
 16. Pellava on öljykasvi, jonka vuoksi pellava tekstiileiden ominaisuuksiin kuuluvat mm. kiilto. Olisiko liukkauden syy juurikin öljypohjaisuus?
  Omaa kokemusta ei ole pellavalakanoista.Meillä vuodevaatteet ovat olleet Marimekkoa iän kaiken, mutta nyt plagiaattikohun vuoksi meni vähän maku:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Marimekkojuttu on kyllä harmi. Minäkin rakennan suhdettani yhteen lempimerkkiin uudelleen, tahdon kyllä rakastaa sitä edelleen :) Toinen tökkivä juttu on se, että tuotteet suunnitellaan Suomessa, mutta tehdään jossain ihan muualla. Haluaisin sen puhtaan Suomi-brändin takaisin.

   Poista
  2. Mie ole aika "säälimätön" näissä asioissa :) Minusta pahinta on tuo plagiointi , en voi millään ymmärtää. Jos omaa luovuutta ei ole /riitä niin miksei asiaa voi haudutella ja sitten tehdä kun aika on kypsä?
   Viime vuosina mm:n tuotteiden laatu on ollut epätasaista, jopa huonoa suorastaan.

   Niin onko puhdasta brändiä olemassakaan? Itselleni oli järkytys lukea Arterkin valaisemisen pohjasta made in China...
   En olisi tajunnut katsoa, mutta sähkömies katsoi ja tuumaas "jaa solet ostanut kotimaisen lampun"

   Poista
 17. Täällä ollaan tykätty kyseisistä lakanoista todella paljon ja toistaiseksi en ole löytänyt mitään moitittavaa :) Ihanat on!

  VastaaPoista
 18. Omat pellavalakanani ovat todella laadukast aja pitkäikäistä pellavaa Galleria Kääntöpoijusta. http://kaantopoiju.fi/ H&M pelavaa on meillä ollut tyynyliinoina, mutta myin ne parin käytön jälkeen pois Huuto.netissä, koska en ollut lainkaan tyytyväinen materiaalin laatuun. H&M pellava on mielestäni liian lyhytkuituista ja siksi pölisee ja reikiintyy nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uusi tuttavuus tämä kauppa, kiitos tiedosta. Ehkä onkin helpompi kertoa kokemuksia, kun on kokeillut muutaman eri valmistajan tuotteita.

   Poista
 19. Hieman ohi aiheen, mutta mitkä upeat lukulamput teillä on? Miten ne on kiinnitetty, kun niitä kamalia johtoja ei näy missään? Meillä on uusi talo ja haluan juurikin tuollaiset valaisimet makkariimme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Seinävalaisimet ovat Philipsin Ledinot. Ne suunniteltiin paikoilleen jo talon sähkösuunnitelmassa ja siksi ne on integroitu seinään ilman johtoa.

   Poista
 20. En itse omista pellavaisia lakanoita, mutta jonkin verran tiedän pellavasta materiaalina. Pellavatekstiileille ei suositella ainakaan kovin lämmintä rumpukuivausta. Ja jos haluaa säilyttää pellavalle ominaisen kiillon, kannattaa mankeloida tekstiilit sileiksi (tosin rypistyy heti käytössä, joten saattaa olla turha vaiva ;).

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta Elli! Täytyykin olla tarkkana ensi kerralla, että millaiseen ohjelmaan ne laittaa pyörimään.

   Poista
 21. Peiton seilaamisen saa estettyä nimenomaisesti tähän ongelmaan tarkoitetuilla peiton kulmakiinnittäjillä. Clasu ainakin myy, eikä karkaile isompikaan peitto!

  VastaaPoista
 22. Meillä ollut vuoden verran kovassa käytössä anno-pellavalakanoita (anttila) Aivan ihanat <3

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...