torstai 19. joulukuuta 2013

Kalkkimaalia kehiin

Talon rakentamiseen liittyy satoja, ellei tuhansia päätöksiä. Toiset ovat valtavan suuria, toiset minimaalisia, mutta jokainen niistä pitää tehtä, ennen kuin oma koti on valmis. Sisustukseen liittyvät päätökset lyödään lukkoon vasta viime metreillä. Itselleni kävi niin, että olin jo vähän uuvahtanut loppusuoralla päätöksien tekemiseen. Yritin tehdä ajattomia, käytännöllisiä ja visuaalisesti miellyttäviä ratkaisuita. Osa päätöksistä syntyi hetkessä intuitiolla, osaa käännettiin ja väännettiin yökaudet. Onneksi meidän projektissamme oli myös niitä päätöksiä, joiden ratkomisessa luotettiin ammattilaisten apuun. 


Meillä oli käytössä sisustussuunnittelijan palveluita lähinnä materiaalien ja sävyjen valintaan. Suunnittelija teki ehdotuksia ja me sitten parhaan osaamisen mukaan valitsimme. Kun kiintokalusteet, lattiamateriaalit, laatat sun muut kiinteämmät ratkaisut oli tehty, jäljelle jäi enää tapettien ja maalien valinta. 


Työhuoneeseen etsin pitkään miellyttävää tapettia, mutta en vain yksinkertaisesti osannut valita. Näin jälkikäteen voin todeta, että hyvä näin. Nyt olen nimittäin päättänyt, että haluan tuolle työpöytäseinälle kalkkimaalin. Tällä hetkellä seinässä on hyvin vaalea harmaa sävy. Ajattelen, että seinä voisi olla nykyistä tummempi ja vähän eläväisen näköinen. 


Kun "mä haluun"-päätös on tehty, pitää vielä päättää, että mitä sitä tarkalleen ottaen haluaa :)


Helsinkiläisen lifestyle-myymälä Nougatin blogista bongasin kivan sävykartan, jonka pohjalta voi oikeaa sävyä haarukoida. Tällä hetkellä työhuoneessa on kuvista poiketen värikäs villamatto, mutta yleisilme huoneessa on kuitenkin hyvin vaalea. Kuinkahan tumman sävyn sitä uskaltaisi laittaa? Kaikki näistä harmaista näyttävät kauniilta!


Mitä mieltä olet, sopiiko tälle seinälle kalkkimaali? Mikä sävy olisi hyvä? Kaikki kokemukset kalkkimaalista otetaan innosta puhkuen vastaan!

38 kommenttia:

 1. No vetäise se sama mikä meiltä löytyy eli winter primo! :) Se on musta sopivan tumma. San saccaria on kaunis (meillä sängyn päädyssä), mutta aika vaalea. Tuolla löytyy kuva. p.s. älä kaada maaliämpäriä! :D

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/2013/10/haaste-kotimme-kolmella-sanalla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, ei pöllömpi vaihtoehto! Ja yritän pysyä pystyssä sen maalitonkan kanssa :D

   Poista
 2. Meillä kans on winter primo keittiön seinässä. Se on sellanen keskiharmaa sävy. Ei taita siniseen, vihreään tai violettiin. Jossain valossa saattaa pikkusen taittaa ruskeaan, mutta ei todellakaan huomattavasti. Kaks kerrosta maalasin, toisen kerroksen aika paksusti, ettei liikaa näy siveltimen vedot. Hyvä tuli!!! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksesta! Se sävy on kyllä tosi kaunis!

   Poista
  2. Käyköhän tämä kalkkimaali keittiön välitilaan!?:)

   Poista
  3. Hmm… nyt pitää kyllä kysyä asiaa joltain minua viisaammalta.. ;)

   Poista
 3. Itse valkkaisin tummimman mahdollisen :---)

  VastaaPoista
 4. Teillä on muuten niin vaaleaa voit ottaa ihan niin tumman kuin vain uskallat, tulee kivasti kontrastia. Hae kuitenkin jostain vielä oikeat värilaput niin ei tule yllätyksiä.
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Aika monet seinät on kalkkimaalilla tullut vedettyä :) Meillä makuuhuoneessa tummin harmaa. Jostain syystä emme saaneet sitä tasaisesti ja jouduimme homman tekemään uusiksi. Tummissa sävyissä näkyykin enemmän epätasaisuutta, mikä kannattaa ottaa ehkä huomioon. Muuten mahtava väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Onko kalkkimaalilla maalaaminen muuten vaikeaa hommaa?

   Poista
  2. Periaattessa ei. Ja kaikesta huolimatta haluaisin lisää. Vaikea antaa selventävää ja kattavaa vastausta kokemuksista tähän lyhennettynä. Mutta ehdottomasti suosittelen kokeilemaan😊

   Poista
 6. Kaksi ylintä harmaata näyttää mun silmään hyviltä! :)

  Heli

  VastaaPoista
 7. Kannattaa muistaa, että pienet palat näyttää usein tummemmilta kuin iso pinta. Innolla odotan mitä saat aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 8. Asiasta kymmenenteen, ihanat nuo verhot! :) Saako udella mitä ja kenen mallistoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Verhot on ommeltu Finlaysoni Coronna-kankaasta.

   Poista
 9. Meillä Winter Primo, tykkään ihan hirveesti, mutta astetta tai kaksi tummempi olisi ollut vieläkin parempi. Laskujen mukaan kalkkia olisi pitänyt kuvan seinään mennä vajaa 2 säkkiä, muttameillä menikin vain 1 säkki. En tiedä oltiinko liian säästäväisiä ja olisiko lopputulos ollut hiukan tummempi, jos kaikki olisi käytetty. Lopputulos on kuitenkin ihana.

  http://kodinkulmia.blogspot.fi/2013/11/kuvia-uudesta-tyohuoneesta.html

  VastaaPoista
 10. minäkin olen miettinyt kalkkimaalia tulevaan taloon, ehkä makkariin. Odotan innolla teidän lopputulosta! Itse olen tällä hetkellä mieltynyt tummempiin sävyihin. Meillä oli vanhassa kodissa aika vaalenharmaa tehosteseinä, mikä tuntui pliisulta. Noiden pienten värikarttojen pohjalta valintani osuisi tuohon oik.yläreunan sävyyn. Mutta kuten todettu, vaikea valita pienen mallin perusteella. Toivottavasti löydät THE sävyn, onnea projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se sävy löydy, kun vaan alkaa testaamaan :) Kiitos paljon!

   Poista
 11. Tää työhuone on vaan niin hieno: toi tuoli <3, uten silo <3, tuo hyllyn päällä oleva asetelma <3 ja billyn työpöytä <3 mee like :) !!! haavelein meidän työpisteeseen uutta tuolia ja juurikin tuota uten siloa.. ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
 12. Minä laittaisin tuon kaikkein tummimman, tulisi hieno kontrasti muuten vaalealle huoneelle mutta ei kuitenkaan liian raskas ja synkkä (esim. musta). Seinästä tulee varmasti hieno!

  Pakko kysyä teidän Tenor ruokapöydän tuoleista kun kaavailleen parhailleen sellaisia meille.. Onko nahka pysynyt hyvänä vai lohkeillut/lähtenyt palasia? Oletko ollut laatuun tyytyväinen? Onko ommel mustassa tuolissa väriltään musta? (Liikkeessä ei ollut mallia ja ruskeassa tuolissa oli vaalea ommel). Suosittelisitko, plussat ja miinukset? Luin kyllä erillisen tuoli-postauksen mutta jos vielä jotain uutta hoksaat kertoa. Kiitos kovasti jos viitsit vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mintsu! Tenorit on olleet nyt kaksi vuotta käytössä ja nahka on edelleen tosi hyvässä kunnossa; ei lohkeamia tai repeämiä. Meillä on mustissa tuoleissa musta tikkaus. Tuolit on helppo pyyhkiä kostealla liinalla puhtaaksi ja niissä on mukava istua. Jos oikein kaivan jotain negatiivista, niin lähinnä tyttären käyttämässä tuolissa menee murusia istuinosan ja selkänojan väliin ja niitä on hankala puhdistaa. Mutta siis suosittelen kyllä!

   Poista
 13. Meillä on kalkkimaalia makuuhuoneessa ja olohuoneessa tehosteseinänä, muuten seinät valkoista. Makkarissa celadon primo, joka on lämmin ja sellainen utuinen sävy. Olkkarissa winter secco, joka on tumma harmaa. Ihania molemmat. Kuvat eivät tee oikeutta kalkkimaalille, näyttää paljon paremmalta luonnossa. Itse kävin Nougatin myymälässä tuijottelemassa kalkkimaalilla maalattuja seiniä ennen valintaa. Sieltä sai tosi hyvää palvelua, helpotti pähkäilyä. T. Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, iso kiitos Tuuli! Harmi kun Nougat on vähän kaukana, mutta ehkä saan päätöksen tehtyä ilman liikkeessä vierailua.

   Poista
 14. Juuri malaasin meidän makkarin seinän kalkkimaalilla ja tykkään kovasti! :)

  http://saakurkistaa.blogspot.fi/2013/12/makkarin-muutos.html

  VastaaPoista
 15. Maalasin eilen työhuoneen peräseinän Kalkitir Celadon Primolla. koska huone ei ainakaan näillä ilmoilla ole waltavan valoisa, oli lopputulos mielestäni kaunis mutta hieman tumma saven värinen. Tänään ostin Turun Duo Livingistä pussin väriä San Saccaria ja maalasin sillä päälle. Nyt seinä on todella kaunis vaalea kalkkinen bees, ei harmaa eikä sininen, mutta erottuu aivan riittävästi viereisistä valkoisista seinistä.
  helppoa oli ja kaunis lopputulos:)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...