perjantai 6. joulukuuta 2013

Sisustuksellisesti koukussa

Kaunista itsenäisyyspäivää!

Luonnoksissa on odotellut Pastellimajan Hannan antama haaste, jossa kerrotaan sisustuksellisesti koukuttavia asioita.  Nostin esille kolme juttua, joita meillä nähdään säännöllisesti ja jotka tuottavat minulle iloa arkeen: 

Sisustuslehdet

Jos mieheltäni kysytään, niin sisustuslehdet ovat tainneet koukuttaa rouvan paremman kerran. Tällä viikolla postiluukusta ovat kolahtaneet Deko, Glorian koti ja Avotakka. Lisäksi ostan mielenkiintoisia irtonumeroita. Nyt päätin, että saan jatkossa tilata vain yhden lehden ja muut sitten täsmäostoksina  harkinnan mukaan. Ongelma on nimittäin rahanmenon lisäksi myös se, että en meinaa raaskia luopua lehdistä. Ammennan inspiraatioita myös vanhoistakin numeroista ja jotenkin koen, että konkreettisessa lehdessä on oma valloittava tunnelmansa. Myös surraavat ajatukset rauhoittuvat paremmin lehden kuin blogien ääressä. Vaikka olen kyllä sisustuksellisesti koukussa niihin blogeihinkin ;)


Kukat

Tuoreet kukat kotona tuovat pientä luksusta arkeen. Monesti nappaan mukaan edullisen markettikimpun, mutta mahdollisuuksien mukaan käyn kukkakaupassakin. Pidän yksinkertaisista ja  huolettomista sidonnosta. Yleensä en sekoittele monia erilaisia kukkia, vaan luotan yhden tai kahden lajikkeen vetovoimaan. Suosikkejani ovat liljat, joskin niiden valinnan kanssa saa olla tarkkana. Toiset lilja-lajikkeet tuoksuvat niin voimakkaasti, että kukintojen avauduttua niiden sisällä pitäminen on minulle mahdotonta. 


Kynttilät


Tähän aikaan vuodesta kynttilävillitykseni on huipussaan. Virittelen kotiin sekä tuikkuja että kruunukynttilöitä, joiden valo on omiaan rauhoittamaan tunnemaa. Meillä ei ole kalliita designkynttilänjalkoja, mutta saman asian ajavat edullisemmat markettiostokset, kirpputorituunaukset sekä Iittalan perusklassikot. Nyt myrskytuulien aikaan meillä on ollut kaksi sähkökatkoa ja kynttilävarastot ovat olleet tarpeellisia. Viime sunnuntaina Oskari-myrsky vei sähköt pariksi alkuillan tunniksi. Toisaalta oli aivan ihanaa olla vain kynttilöiden loisteessa pieni hetki. 


Nämä koukutuksen aiheet ovat edullisia ja arjen ulottuvilla olevia juttuja. Siitä huolimatta sisustuslehtiin, tuoreisiin kukkiin ja palaviin kynttilöihin liittyy luksuksen tunnetta. Ne ovat asioita, jotka auttavat pysähtymään arjen kauneuden äärelle.  Haaste on tainnut tehdä jo näyttävän kierroksen sisustusblogeissa, joten en enää lähetä sitä eteenpäin. 

Itse olen muuten aina kotona ollessani noudattanut itsenäisyyspäivän perinnettä, jossa ikkunalle laitetaan klo 18-20 kaksi kynttilää. Muistetaan siis illalla sytytellä kynttilät ja nauttia juhlan tunnelmasta. Juhlavaa sinivalkoista päivää kaikille ja onnea Suomi!

Ps. Vielä tänään ehtii osallistua Footwayn 100 euron lahjakortin arvontaan. 

24 kommenttia:

 1. Käyhän kurkkaamassa Minja Revonkorven taulu blogistani :)

  VastaaPoista
 2. Sisustuslehtiin ja kynttilöihin ole minäkin koukussa, mutta vielä enemmän blogin kirjoittamiseen! Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Sinullahan on sitten ihan samat " huumeet" kuin minullakin. Eniten huvitti tuo lehtien suhteen tehty päätös..tein itse ihan saman ja nyt minulle tulee vain deko....mutta, mutta ...ostan sitten irtonumeroita aika tiuhaan...kait tämä jotain naisten logiikkaa on kohdallani;)

  VastaaPoista
 4. Hei, minä töydentäisin listaa 3+1 vastauksella ja kirjaisin mukaan sisustusblogit :) Koska lehtikoukutukseeni sisältyy myös muotilehdet, osta ne kaikki pääasiassa irtonumeroina. Tosin melkeinpä joka kuukausi kannan kotiin ne samat :) Sisustuskategoriasta minulle kiintoisin on Glorian koti. Siksipä kysyisin minkä tilausta omasta kolmikostasi aiot jatkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit ovat kyllä koukuttaneet minutkin :) Mikäs sen mukavampaa, kun lukea rauhassa suosikkiblogien päivitykset? En ole vielä päättänyt mikä lehti olisi se ainoa, tykkään näistä kaikista ja niiden lisäksi vielä Divaanistakin! Glorian koti on kyllä vahvoilla täälläkin.

   Poista
 5. Kivaa nähdä vähän erilainen juhla tänä iltana. Meillä on "linnassa" juhlivien tuttavien joukko tänä vuonna suurimmillaan ja kättelyitä jo kovin odotetaan. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, oli varmasti jännään nähdä tuttuja juhlissa :) Minullakin oli pari työtuttua ja se tuo kyllä oman mukavan tunnelmansa lähetyksen katsomiseen.

   Poista
 6. Kiva toteutus, Kerttu! Tein juuri omani ja mainitsin tuolit, coffee table -kirjat ja sisustustyynynpäälliset. Aivan yhtä hyvin olisin voinut valita mainitsemasi kolmikon, sillä myös leikkokukkia, sisustuslehtiä ja kynttilöitä on oltava aina käden ulottuvissa. :) Rentouttavaa itsenäisyyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Tämän haasteen voi tehdä niin monesta näkökulmasta ja siksi se onkin mielenkiintoinen :)

   Poista
 7. Heh, vähän samat koukuttavat jutut täälläkin! Eilen näin kaupassa ensi nerran tänä syksynä tulppaaneita, ah, ne on vaan niin kauniita! Samaten kynttilät ja tuikut ovat mun heikkous! Usein kjn tekee jotain kivaa mieoi, niin saatan poiketa jossain marketissa, Tiimarissa, sisustuskaupassa tai esim.Pentikillä hakemassa jonkun kivan kynttilän tai tuikkukipon. Niitä meillä riittää ;) Sisustuslehtiin en niinkään ole koukussa, sen tarpeen tyydytän täöllä kaikissa ihanissa blogeissa, mutta mulla on kyllä muu heikkous; patalaput, patakintaat ja keittköpyyhkeet. Jään sisustuskaupoissa pyörittelemään niitä ihan joka kerta! Tykkään pitää patakintaita roikkumassa ja nyt mulla onkin erikseen ne esillä olevat ja sitten ne mitä saa käyttää. Mies ei ymmärrä ollenkaan...; D

  Kivaa itsenäisyyspäivää, minä jatkan nettisurffausta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mapsi, tiedän niin mistä puhut! Samoja heikkouksia täälläkin :) Heh, tuo patakinnashomma on aika hauska, mutta näin sisustusharrastajan näkökulmasta ihan looginen :D

   Poista
 8. Heh, unohdin ihan kaikki ihanat tyynynpääliset sekä torkkupeitot...;)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa itsenäisyyspäivää Kerttu :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...