tiistai 21. tammikuuta 2014

Kauneinta kotimaista designia

Jos minun pitäisi valita vain kotimainen yksi suunnittelija, jonka huonekaluilla oman kotini sisustaisin, valintani olisi Kirsi Valanti. Hänen laatua huokuvat, linjakkaat, skandinaaviset ja kutsuvat huonekalunsa osuvat estetiikkahermooni täydellisesti. Valikoima on täynnä esineitä, jotka on tehty käyttöön ja kestämään aikaa. Näihin ei ajanhammas uppoa, täydellistä klassikkoaineista!
Parasta Valanti-huonekaluissa on niiden modernin yksinkertainen muotokieli ja muunneltavuus, joiden ansioista ne taipuvat monenlaisiin sisustuksiin. Mitä kalliimmasta huonekaluhankinnasta on kysymys, sen ajattomampaan muotokieleen pyrin sijoittamaan. Näissä on jotain samaa kuin Muuramen klassikoissa, joita on tuotettu samalla klassisella kaavalla jo 1950-luvulta lähtien. Valannilla on historiaa vasta vuosikymmenen verran, mutta aikaa ja mahdollisuuksia kasvaa ja kiinnittyä kiintotähdeksi suomalaiselle muotoilutaivaalle. 

Mitä pidät Valantin huonekaluista? Entä kuinka vastaat kiperään kysymykseen: Jos sinun pitäisi valita vain yksi kotimainen suunnittelija, jonka tuotteilla sisustat oman kotisi, kuka hän olisi? 

Tuotekuvat Valanti.fi

31 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Huoh.. jos ois enemmän tilaa tuo sohva olis mun!

  VastaaPoista
 2. Valanti on kyllä ehdoton ykkönen! Kauniit ja ajattomat, ah niin ihanat lipastot, senkit, kaapit ja Ruutu-ruokapöytä... Sohvakin näyttää hyvältä! :)


  -Jutta

  VastaaPoista
 3. Upeita on!

  Suosikkini on tuo kuution mallinen kaappi. :)

  VastaaPoista
 4. Ai että, tuo sohva näyttää kyllä aivan ihanalta! Aivan tismalleen tuollaisen kelpuuttaisin kyllä mieluusti kotiin :) Itse en ole kovinkaan desing-ihmisiä, joten vaikeaa olisi päättää yksi suunnittelija, jonka tuotteilla kalustaa koti, mutta kyllä tämä Kirsi Valanti osaa suunnitella kauniita huonekaluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se oikeasti aika kurjaa, jos pitäisi sisustaa vain yhden suunnittelijan tuotteilla. Mutta kärsimys ei olisi niin suuri, jos se henkilö olisi Valanti ;D

   Poista
 5. Valantihan se on minunkin suosikki ja koton on jo muutama Valannin kalustekin hankittuna :) Hauskan sattuman kautta olen myös tavannut Kirsin ;)

  -Marru-

  VastaaPoista
 6. Totta on, että Valanti suunnittelee kaunista, ajatonta, skandinaavista. Ainut miinus puoli on vaan hinta. Olin hankkimassa Valantin TV-tasoa, mutta hintavertailussa vei voiton Scanwood, joka teki tason mittatilaustyönä, johtojen läpivienteineen ja pari muutakin pientä yksityiskohtaa huomioiden. Hinta huomattavasti halvempi, kuin Valantin . Ja Scanwoodhan se tekee ne Valantinkin tasot ja kaapistot. Mutta ymmärrettävästi nimi maksaa.
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimainen laatu maksaa, se vaan on fakta. Toisaalta ajattelen, että jos varmasti rakastaa jotain huonekalua vaikka 20 v, voi ostos vähän maksaakin. Usein kuitenkin pitää olla aika hintatietoinen ja vertailla :)

   Poista
 7. Valanti on täälläkin ehdoton ykkönen! Tyylikkään selkeät linjat, se on mun mieleen se! :) Sohvatkin näyttää yllättävän hyvältä, ja meillä onkin uusi sohva ajankohtainen keväällä, joten täytyypä laittaa tämäkin korvan taakse.
  Meiltä ei Valantia löydy kotoa, sillä aviomieheni on niin kätevä käsistään, että hän on tehnyt meillä jokaisen kotimme lipaston ja jopa tyttären sängyn! :) Öhöm... mutta lipastojen tyyli on kovasti juuri tämän tyylinen! :))

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullapa on näppärä mies, ihanaa! Niillä huonekaluilla on jo ihan toinen arvo, kun on rakkaudella tehty :)

   Poista
 8. Valanti on täälläkin pistetty merkille, vaikea tosin äkkiseltään sanoa, kuka on ehdoton ykkönen. Meillä on Valannin kirjoituspöytä ja tuoli työhuoneessa. Eivät tosin tällä hetkellä pääse aivan oikeuksiinsa kaaoksen keskellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nyt äkkiä kaivamaan kaunottaret esiin kaaoksen keskeltä ;)

   Poista
 9. Juuri tuollaisiin yksinkertaisiin ja suoraviivaisiin kalusteisiin ei ajanhammas pysty. Tykkään todella paljon Valantin tuotannosta.

  VastaaPoista
 10. Valanti miellyttää nykyään munkin silmää kovasti ja voisin noistakin kuvista ottaa vaikka mitä! Yhtä suunnittelijaa on tosi vaikea sanoa, varsinkaan kun mulla mieli muuttuu viikottain :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta jotain oikein kallista, niin sitä on sitten pakko rakastaa 15 vuotta ;) Kertun ilmainen säästövinkki, ei kestä kiittää ;D

   Poista
 11. Vaikea valinta Ilmari Tapiovaaran ja Alvar Aallon välillä, mutta valitsen Aallon, jonka tuotanto on himppasen monipuolisempi. Kumpaakin löytyy lukuisina huonekaluina kotoa, eikä niihin vain kyllästy. Ja vintagena tottakai, uusissa ei vain ole sitä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita suunnittelijoita molemmat, sydämeni sykkii kyllä näillekin herroille <3

   Poista
 12. Valantin tuotteet on kyllä raikkaita.
  Itse ottaisin kotiini heti Ilmari Tapiovaaran Pirkka-kaluston ja Domus-tuolin jo löytyvän Mademoisellen lisäksi :)

  VastaaPoista
 13. Nämä ovat kyllä niin ihania kaikki :) Selkeää ja modernia ja ennen kaikkea ajatonta :) Tykkään! Siskollani tosin on nämä valantit ollut "mallina", kun heille on perheen oma taituri ( oma aviomies ) nämä identtiset lipastot nikkaroinut :D Ne ovat upeat, uniikit :) Eipähän tule muille tismalleen samanlaisia :D Sohvakin näyttää tosi kivalta :)

  Terv.Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, siis hoksasinko oikein, että te Suvi ja Heli olette siskokset? :) Olen vähän salaa kateellinen, että siskollasi on niin näppärä mies, että rakentaa itse huonekalutkin. Mutta ei kerrota kenellekään ;D

   Poista
  2. Kyllä huomasit oikein, ja vielä oikein identtinen kaksoissisko! :) Tärkein ystävä koko maailamassa, oma sisko! <3
   Pssst.. Mieheni on kyllä oikea monitoimimies! :)) Vaikka ei välillä oikein ymmärräkään minun sisustushankintoja...;) Hih!
   Heli

   Poista
  3. Hei Kerttu, hyvin hoksattu ;D
   Niinkuin Heli jo sanoi, niin rakas siskoksia ollaan <3<3
   Minäkin olen salaa kateellinen,mutta vain vähän :D Onneksi, kuitenkin tarvittaessa VAIN minulle on luvattu nikkaroida samanlaisia :DD

   Kiitos, muuten viimeisestä postauksesta, olen suunnitellut tälläistä kolmijalkaista jakkaraa meidän neitin huoneeseen,mutta jos jakkara ei pysy tukevasti kiipeilyjen aikana pystys niin se täytyy unohtaa ;D Muuten tulee sanomista, MIEHELTÄNI ;D Huokaus, kun nämä miehet eivät ymmärrä näitä naisten desing-kotkotuksia :D
   Meillä Artekin baby rocket jakkaran mies risti iankaikkisen vanhaksi pianon tuoliksi :DD
   Että sellasta :D

   Terv. Suvi

   Poista
  4. Huokaus tätä puhelimella kirjoittelua...virheitä enemmän kuin laki sallii :D

   Terv. Suvi

   Poista
 14. Harkinnassa on Valantin Oiva-sohva..ja kyllä tuo Petri Vainion Helmat-valaisinkin on klassikkoainesta.
  terv. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat upeita! Jäin tuota kuvaa katsellessa pohtimaan, että Helmat voisi sopia meillekin :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...