maanantai 20. tammikuuta 2014

Kylmää ja kaunista

On kylmää, mutta niin kaunista. Kuinka onnekkaita olemmekaan, kun saamme nauttia neljästä vuodenajasta. Omat lempparini ovat vuorossa seuraavaksi, kevät ja kesä. Kun se pitkä pimeä syyskausi on vihdoin selätetty, nautin kyllä täysillä tästä talvestakin. Teimme tytön kanssa pienen retken jäätyneelle järvelle. 

Lapsen kanssa sitä pysähtyy itsekin ihmettelemään luontoa. Miten järvi jäätyy? Kuinka puunoksa taipuu lumen alla ja miksi hengitys höyryää pakkasella? Minkä eläimen pienet jäljet kulkevat koskemattomassa hangessa?  Kuka säätää pakkasen? Kunpa sitä itsekin osaisi säilyttää herkkyyden nähdä pienetkin yksityiskohdat ja lausua ääneen kiperimmät kysymykset. Vaikka ei vastausta aina tietäisikään.

Iloa uuteen viikkoon!


17 kommenttia:

 1. Vaikka en talvesta pidäkään, on tämä valoisuus ja kauneus ihan tervetullut sen pitkän harmaan märkyyden jälkeen. Siis sisältä tai autosta katsoen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen maa ja auringon valo saavat minut hullaantumaan myös talvesta. Ja tyttären innostus talviurheiluun, ainakin luisteluun, ilostuttaa mieltä. Mutta pakkasraja saisi olla se 10 ;)

   Poista
 2. Oi kuinka kauniita kuvia! Itsekin ajattelin tänään lenkille lähtiessäni että ottaisinko kameran mukaan. Vaan en laiskana sitä jaksanut kannella mukana niin tyydyin ihastelemaan maisemia noin muuten :) Kyllä tämä valoisuus on ihanan piristävää nyt kun vihdoin sitä lunta on. Kaunis tytär sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minä yritän testailla testikameraani monenlaisia olosuhteossa, siksi jaksoin ottaa sen mukaan :)

   Poista
 3. Kaunis talvi ja ihanasti olet sen vanginnut näihin kuviin. <3

  Minua harmitti niin paljon se, että en päässyt vauvan kanssa tänään tuonne pakkaseen ulkoilemaan. Laskisi hieman, että pääsisi nauttimaan tuosta valohoidosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! Nyt on kyllä tosi kirpakat kelit, toivottavasti vähän pakkanen hellittäisi. Aurinkoenergiaa tarvitaan toden teolla :)

   Poista
 4. Täälläkin on fiilistelty talvea ihan täysillä ja myös ihmetelty vuodenaikojen mielettömyyttä. Niin ihanaa, että meillä on neljä niin erilaista vuodenaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Valokuvauksen kautta saa hienosti ikuistettua muuttuvan maiseman <3

   Poista
 5. Ihana tuo viimeinen kuva! Mä rakastan talvea! Tätä kunnon pakkasta, auringonpaistetta ja lumisadetta. Nappasin eilen uuden kamerani kainaloon ja räpsin kuvia tunnin ajan lähimetsässä. Jospa huomenna saisin niitä postattua:) Olen samaa mieltä vuodenajoista, ihanaa, että saamme nauttia kaikista niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Blondi! Huomasin muuten, että profiilista ei pääse blogiisi. Onko se tarkoituksellista? Olisi kiva nähdä millaisia kuvia sinä olet ottanut :)

   Poista
  2. Mitä ihmettä? Ai ei pääse? Argh, ei tosiaan ole tarkoitus. Kiitos, kun mainitsit asiasta. Olen myös ihmetellyt ettei profiilini kuva näy, vaan tuo bloggerin logo...

   Poista
  3. Toimiikohan tämä nyt? Jotain hämärää oli bloggerissa... kuvake vei tosiaan johonkin aivan ihmeelliseen profiiliin, jossa ei edes lukenut mitään minusta. Kuitenkin oman blogin yläkulmassa oleva kuvake vie siihen oikeaan, jossa on esittelyni. Yritin säätää jotain asetuksia, jospa nyt toimisi Kiitti vielä, että vinkkasit ongelmasta! :)

   Poista
 6. Niin kauniita talvikuvia <3 Luin sun takanlämmityspostuksen, hih, arki on aika hulabaloota välillä, mutta ah niin ihana (välillä) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sitä taidetaan kutsua elämäksi <3

   Poista
 7. Voih, kuinka kauniita kuvia <3 Samoilla ajatuksilla mennään, todellakin :) Nautitaanhan talvesta ihana-Kerttu!

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...