keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Paljon melua jakkarasta

Onneksi olen sisustusbloggaaja ja saan hössöttää yhdestä jakkarasta mielin määrin :D


Mieheni katseli viikon verran uutta Artek Aalto 60:tä , kunnes totesi lakonisesti: "Kyllä on kummallisen näköinen jakkara. Ihan kun joku olisi unohtanut laittaa siihen yhden jalan". 


Neiti neljävee kiipesi epähuomiossa tälle kolmijalalle, vaikka olin varoittanut häntä siitä. Palaute oli välitön: "Äiti, miks meille ostetaan tällaisia tyhmiä penkkejä, jotka eivät edes pysy pystyssä!?"


Niin onneksi minulla on teidät,  sisustuskaverini jotka tajuatte näitä sisustuskotkotuksiani vähän kotiväkeäni paremmin ;) Koska minä olen aidosti, oikeasti ja tosissani sitä mieltä, että tämä kolmijalkainen klassikkojakkara on hyvä ostos. Keittiössä en tosin sitä halua säilyttää, sillä siellä toimii paremmin nelijalkainen E60-jakkara, jonka päälle on lapsen turvallista nousta. 


Sopiva paikka löytyy olohuoneesta, jossa jakkara toimittaa apupöydän tai vierasistuimen virkaa. Yksi kodin lempipaikoista löytyy sohvannurkasta lukuvalon alta. Siinä on hyvä pötkötellä kirjan tai lehden kanssa. Hayn Tray-pöytä jää varsinkin makuuasennosta niin kauan, että teekupposta saa kurotella vähän hankalasti. Niinpä jakkara on siinä tarpeellinen. Välttämätön suorastaan. No on, on! 


Eamesin keinutuolin jalakset eivät ole ihan samaa puunsävyä, mutta onneksi nämä kaunottaret  eivät  kuitenkaan riitele keskenään.  Olohuone tuntuu nyt olevan mukavassa balanssissa.

No kai te edes uskotte, että jakkara oli tosi tärkeä tarvehankinta? :D

45 kommenttia:

 1. Jakkara on ihan elintärkeä! :) Olohuoneenne on aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Olen ihaillut jakkaraa jo kauan ja eilen ostin saman jakkaran, mutta istuin osa oli koivua. Olen niiiiin tyytyväinen jakkaraan! Oli tärkeä minulle, kuten sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän sinua, Kerttu, täydellisesti. Meilläkään mies ei ihan aina (yleensä koskaan) tajua sisustusjuttujen aiheuttamia suuria tunteita. Esimerkiksi syvä rakkauteni uutta Caravaggiota kohtaan jäi vaille ymmärrystä. Siksi onkin niin mahtavaa, kun tätä kautta voi jakaa näitä (joskus itseäkin vähän huvittavia) fiiliksiä smanhenkisten ihmisten seurassa:)
  Tuo sinun jakkarasi on aivan täydellisen ihana ja ehdottoman tarpeellinen hankinta!

  VastaaPoista
 4. Silmä lepää -se on tärkeintä :)

  VastaaPoista
 5. Saako nauraa? No nauroin... kaikki miehet ovat juuri samanlaisia!!! :D Voisin odottaa omalta mieheltäni juuri samanlaista kommenttia. Täällä ei mies ymmärtänyt edes Artekinritiläpenkkiä! Sekin oli ihan olematon ja vanhanaikaisen näköinen! :D Onneksi meillä naisilla tosiaan on toisemme! :) Eli asiaan, jakkara on mieletön, olkoot miehet mitä mieltä haluaa! ;)

  Olohuone on balanssissa, olet oikeassa... täydellisen kaunista!

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat nauraa, voit uskoa että niin teen minäkin :D Kiitos Heli!

   Poista
 6. Kummallisen näköisiä tai sitten ei, mutta omistajattarilleen täydellisiä! :) Näin meilläkin, monessa asiassa. ;)

  VastaaPoista
 7. Juuri näin.Miehet on miehiä; ).Ihastuttava koti teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hemuli! Ja siksi näitä bloheja pidetään, että löytyy vähän samaan tyyliin ajattelevia kavereita :)

   Poista
 8. Erittäin tarpeellinen, ja vielä kaunis, eli ihan täydellinen tarvehankinta! :) Kauniilta näyttää olohuoneessa!

  VastaaPoista
 9. Tämän tarpeellisenpaa hankintaa tuskin onkaan :) Elintärkeä, silmänilo! Teillä todella upea olohuone ja jakkara kruunaa sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos Anneli! Kuinka olen tullutkaan toimeen ennen tätä jakkaraa?

   Poista
 10. Minä komppaan miestäsi,jakkara tosiaan näyttää siltä kuin yksi jalka puuttuisi :)
  Jos jakkara oikeasti kaatuu helposti niin itse sijoittaisin sen niin ettei lapsella ole mahdollisuutta sitä käyttää.Omaa nelivuotiastani en ainakaan ehdi jatkuvasti vahtia...
  Mutta hyvin se teille sopii ja hieman" vajavaisenakin" täyttää varmasti tehtävänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuoneessa ei vaaraa ole, keittiössä saa olla se vanha nelijalkainen jakkara. Ei se niin helposti kaadu, sen päälle voi kyllä aikuinen nousta (juuri esim. nousin, sillä piti avata takan luukku). Pitää vain astua tasaisesti jakkaran keskelle. Istuessa se on oikein tukeva. Ja nyt kyllä tytärkin muistaa asian :)

   Poista
 11. Olohuone nnäyttää tosiaan hurjan harmoniselta. Tai silleen, että noi puuosat nimenomaan tuo siihen vähän särmää. Tykkään. Ja mun silmä tykkään jakkarastakin tosi paljon. Se sopii väreiltään ja jotenkin tyyliltään teille ihan täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Saga! Puunvärit tuovat mukavasti lämpöä sisustukseen :)

   Poista
 12. Jakkara on kaunis, mutta täytyy myöntää... itsellä se jäisi kotiuttamatta nimenomaan sne takia, että jalkoja on vaan kolme. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että huonekalujen tulee kestää käyttöä, sillä käyttöesineitähän ne ovat, ja jakkaroiden tärkein funktio itselle on se, että niiden päälle voi tarvittaessa istua tai käyttää korokkeena. :)

  Siitäkin huolimatta, tämä on pienestä muotopuoleudestaan huolimatta, valloittava... vaikkei nelivuotiaan valloitusta kestäkään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkara on tukeva istuin, mutta sille noustessa pitää asettaa jalka keskelle jakkaraa. Artekin suositus on, että kolmijalkaiselle ei nousta lainkaan. Hyvä penkki ja apupöytä se on, usko, usko :D

   Poista
 13. En kyllä vieraisilla ollessanikaan tohtisi kolmijalkaisen jakkaran päälle istahtaa...saattaa se pyllähtää aikuisellakin. Eikä jakkaran istuinmukavuuskaan taida aivan huippua olla. Eli en itselle hankkisi, ainakaan em. tarkoitusta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se istuimena on oikein tukeva, ei siinä kaatumisvaaraa ole kuin kiipeillessä huolimattomasti. Istunmukavuus ei tietenkään jakkaralla ole huippua, mutta joskus pöydän ääreen on tarve mahduttaa enemmän kuin kahdeksan ihmistä. Silloin varajakkara on paikallaa :)

   Poista
 14. Tykkään kovasti juuri tuosta, missä jalat erinväriset. Ihania kommentteja perheeltä ;)

  VastaaPoista
 15. Sinulla on kyllä niin loistavat nuo kirjoituksen lahjat! Jakkara sopii teille tosi upeasti! :) Hauskaa viikkoa Kertulle! :)

  VastaaPoista
 16. Ainakin se on hyvännäköinen :)

  VastaaPoista
 17. Upea jakkara ja ihanat värit. Tosin istumiseen ja jakkaralle kiipeämistä varten ostaisin itse nelijalkaisen.

  Itse ostin tuon Artekin pienen pöydän 90D juuri sitä varten, että sitä voi käyttää laskutasona. Tosin siinä ei näin herkullisia värejä ole tarjolla ja hintakin on heti korkeampi.

  Mutta pääasia, että itse nautii ostoksestaan. =) Mieheni kommentti Artekin pienestä pöydästä oli, että tuo muistuttaa ihan jakkaraa ja tommosia oli hänen kotona kun oli pieni. No minä heti kysyin, että missä ne nyt on. Voisin ottaa ne samantien. =D Ei ymmärtänyt sitten yhtään. Olen kuulemma ihan jäljessä sisustus asioissa. Tämän siis sonoi herra, jonka mielestä parhain tyylin näyte on , jos huonekalu on saatu ilmaiseksi.

  t. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiipeilyyn ehdottomasti nelijalkainen, mutta istumisessa palvelee hyvin tämä kolmejalkainenkin. Pitäisi varmaan perustaa sellainen "miesten suusta" sisustusblogi, se voisi olla aika viihdyttävää luettavaa ;D

   Poista
 18. Tämä oli kyllä päivän paras :DD
  Miehet on kaikkialla samanlaisia :D Onneksi me naiset saadaan rauhassa kotkottaa desingin ihanuudesta ;))

  Meillä tosiaan ristittiin Artekin baby rocket vanhaksi piano tuoliksi :DD

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä naisilla on toisemme myös näissä sisustusasioissa ;) Vai vanha pianotuoli… ei ne kyllä tajua ;D

   Poista
 19. Minun täytyy myöntää, että tuo jakkara ei miellytä minua. Eriväriset jalat ovat mielestäni levottomat ja toiminnallisuuskin on lähinnä toimimattomuutta keikahdusvaaran takia. Omalle ostoslistalleni tuo jakkara ei nouse, mutta onneksi makuja on monia ja tämäkin varmaan on sellainen joko tykkää tai ei tykkää tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jakaa mielipiteitä tämäkin :) Ei se kellahda kuin kiipeillessä, istuessa on kyllä ihan tukeva. Minua juuri viehätti eriväriset jalat :)

   Poista
 20. Niin sievä jakkara ja sointuu teidän sisustukseen!
  Itse löysin käytettynä ne sun tonnihaasteeseenkin listaamani vastaavat, kylläkin nelijalkaiset jakkarat valkoisena ja ostaa klikkasin ne Huutiksesta. Joku myi kahta uudenveroista, joten saivat uuden kodin mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karla! Vau, mikä löytö! Pitäisi itsekin aktivoitua tori.fi:n ja huuto.netin kanssa, sieltä voisi tehdä hyviä löytöjä ja kierrätyksestä tulee aina plussaa!

   Poista
 21. No ihan varmasti on tarpeellinen kun mikä! Nyt vaan loppu sunkin shoppailut, haastoin sut nimittäin vähän erilaiseen shoppaile vähemmän -juttuun :). Käypä kattomassa, tähän sun on pakko osallistua ;)!

  kideblogi.fi/minishow

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, pitääpä tulla katsomaan mitä sinulla on mielessä :) Kuulostaa lupaavalta!

   Poista
 22. Pakko (näin miehenä!) sanoa, että tulee mieleen tällainen skenaario Artekin tehtaalla:
  Viikonloppuna on ollut yövuorossa vähän väsyneitä duunareita, eikä ole kauhean tarkkaan katsottu, mitä valmistuu. Maanantaiaamuna pomo kiroaa ja huutaa "Mitäs me näille sekasikiöille tehdään???" Sitten joku AD keksii. "Myydään ne erikoissarjana, pistetään vähän kovempi hinta vielä päälle!" Ja siitä se idea sitten lähti...

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...