tiistai 28. tammikuuta 2014

Suuren peittokyselyn tulokset

Se on kuulkaas sellainen homma, että kun käytännön ihminen käynnistää tutkimuksen, se tapahtuu halki, poikki ja pinoon -mentaliteelilla. Todellinen tutkija tekee toki havaintoja ja analysoi tutkimusaineistoaan pieteetillä. Eilisessä Rennosti raidoissa -postauksessa ihmettelin, miksi kaikkia kauniita pussilakanoita ei saa automaattisesti tuplaleveydellä ja siksi käynnistinkin pikkugallupin: "Kaksi normaalileveää peittoa vai tuplatäkki?".  


Tämä äärimmäisen mielenkiintoinen tutkimusongelman asettelu sai ilahduttavan monet kertomaan unitottumuksistaan. Oli hikistä kinttua, kiehuvia jalkoja, romantiikkaa ja peittovarkaita. Oli yhden normipeiton alle pujahtava pariskunta ja muutama tuplatäkki + tavallinen peitto - komboon luottava kaksikko. Yleisin tapa vastata kysymykseen oli "ehdottomasti…", joka kertoi vastaajien intohimoisesta suhtautumisesta peittokysymykseen. Enkä ihmettele, hyvä uni ei ole itsestäänselvyys vaan suuri etuoikeus, jota kannattaa vaalia. 


Tässä vaiheessa olisin toki voinut heittää kehiin diagrammit sekä pilkuntarkat prosentuaaliset  tulokset, mutta säilyttääkseni edes jonkinlaisen luottamuksen arvostelukykyäni kohtaan, en sitä tee ;) Totean vain, että noin kaksi kolmesta haluaa nukkua ehdottomasti omilla peitoillaan. Suosikkikommentaattorikseni nousi Laura, joka on tuplapeittonukkuja jo kolmannessa polvessa. Pappa oli kuulema antanut ohjeen, että jos nukkuu eri peitoilla, voi samantien nukkua eri kammareissa. Tutkimustulokseni lisäksi arvostan perintötietoa :D

Tästä voi kuitenkin kaikki blogiani lukevat suuret pussilakanatehtaanjohtajapersoonat ottaa Lauran vaarin vinkistä vaarin.  "Yksi pussilakana tuplana, kiitos!" 

Hymyä iltaan ja kauniita unia!

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mietin vain, olisiko sittenkin kannattanut alkaa tutkijan uralle… ;)

   Poista
 2. No vitsit, olipas hauska kysely! En sitä eilen huomannut, mutta kävin äsken lukemassa vastaukset : ) Ystäväpiirissä on välillä aiheesta puhuttu ja tosiaan aika selkeät mielipiteet kaikilla on omista peitoistaan. Meillä on ollut tuplapeitto käytössä alusta asti (siitä on kauan ; ) ja vaikealta tuntuisi siitä luopua. Nyt toivotaan, että ne lakanatehtaanjohtajat huomaa sun postauksen ja alkaa valikoimat laajentua : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että tänän vaikutusvaltaisen tutkimuksen jälkeen alkaa lakanatehtailla tapahtua :D

   Poista
 3. Haha, tämä kyllä hymyilytti. Varsinkin, kun työn alla on yksi muutaman kuukauden energiat vaativa laaja kyselytutkimus kaikkine SPSS-käyrineen ja ristiintaulukoitsemisineen. Tykkään sun tyylistä, paljon tehokkaampaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ei kannata sitä SPSS:ää käyttää ollenkaan! Kato vaan pyöristät ja arviot, sillä saa oikein kivoja tutkimustuloksia tai siis saa just sen vastauksen, jonka haluaa ;)

   Poista
 4. Kirjoitat kyllä niin hauskasti! Olisipa kaikki tutkimustekstit yhtä hersyviä. :D Terveisin, "ehdottomasti oma peitto" -nukkuja. :)

  VastaaPoista
 5. Hih, meillä on mieheni kanssa omat peitot. Lisäksi voisin nukkua mainiosti ihan yksinkin kammarissa. Ja ei, romantiikka ei ole kuollut väliltämme. :-)

  VastaaPoista
 6. Oih, loistoidis jollakin, minäkin haluan tuplapeiton omaan henk.koht. käyttööni! :D Miksi en ole tätä tajunnut, kauhean rajoittunut mun ajatusmaailma! Teinivuosina oli superluksusta nukkua yksin kotona ollessa vanhempien tuplapeiton alla yksin.

  VastaaPoista
 7. Tää oli hauska! Missasin kyselyn, mutta toteanpa vain että meillä on ollut alusta asti tuplatäkki ja me ollaan Lauran papan koulukuntaa eli jos toinen vaatis oman peiton niin sais sitten kerätä muutkin kampsut ja lähteä. ;)

  VastaaPoista
 8. Eri peitto, yhteinen elämä. 8)
  Mulla olisi sinulle haaste. Kiva, jos lähdet mukaan.

  VastaaPoista
 9. En tiedä, onko sun tyyliä, mutta ajattelin vinkata silti. Kodin1:ssä on Iltamuumi tuplapussilakana nyt 10 eurolla! Tein tän mielettömän alelöydön sattumalta viime yönä. Ostin yhden meille, yhden lahjaksi siskolleni ja yhden veljelle vaimoineen. (Meillä nukutaan toisessa polvessa tuplissa). :) Ajattelin itse yhdistää pussilakanan mustavalkoisiin Marimekon tasaraita-tyynyliinoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä alennus! Muumi ei ole ihan sitä mitä nyt etsin, mutta todellakin on edullinen hinta :)

   Poista
  2. Tässä on mustavalkoinen kuosi, joten on ehkä aikuismaisempi. Toivottavasti mun sisarukset tykkää. Itse haaveilen vielä balmur-pellavalakanoista, sitten olisi lakanakiintiö enemmän kuin täynnä..pitää vaan odotella hyviä alennuksia :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...