lauantai 1. helmikuuta 2014

Elokuvahuoneessa nyt


Yleensä kuvaan pariovien toisella puolella eli olohuoneessa. Koska lauantai on mainio leffailta, otetaan kurkistus ovien toiselle puolelle elokuva- ja televisiohuoneeseemme. Tytär lähti juuri mummolaan ja kotona vallitsee taianomainen hiljaisuus. Ensiminuutit ovat kuin musiikkia korville, kunnes kohta on jo ihan hirmuinen ikävä ;) Tänä iltana järjestyy maailman helpoimmat dinner&movie-treffit, sillä emme aio siirtyä omasta kodista yhtään minnekään. 


Elokuvahuoneessa on vanhan kotimme olohuoneen sohva. Ei enää sellainen, jonka kaupasta valitsisin, mutta kuitenkin siisti ja todella mukava, joten uutta ei vain ulkonäön vuoksi ole hankittu. Leffahuoneeseen usein kierrätän sellaiset tyynyt, jotka eivät tällä hetkellä löydä paikkaansa olohuoneen paraatipaikalta. Nyt sohvalla on pääasiassa Linumia ja Marimekkoa, raitaviltti on Ikean valikoimasta. 


Moottoroitu valkokangas on kooltaan 92 tuumaa ja se kätkee taakseen 52 tuuman television. Teknisistä ominaisuuksista olen kirjoittanut yksityiskohtaisemman postauksen, joka löytyy täältä.


Pilke silmäkulmassa valitut leffajulisteet kuvastavat leffemakujamme -tavallaan. Ei ole ihan yksinkertaista löytää sellaista elokuvaa, josta molemmat pitävät. Itse olen yrittänyt avartaa maailmankuvaani myös leffa-asioissa ja antaa erilaisille elokuville mahdollisuuden. Olen aika nirso ja ennen kaikkea mustasukkainen omasta ajastani, en halua tuhlata sitä mihinkään huonoon. Helposti totean ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen "en tykkää", vaikka loppujen lopuksi elokuva olisikin upea. Elokuva tulee valittua vähän vireystilan mukaan, välillä on kiva katsoa kevyempää hömppää, välillä taas ajatteluttavaa draamaa. Kauhu- ja väkivaltaelokuvia tai piinaavia trillereitä en katso ollenkaan. 


Oma erillinen huoneensa televisiolla ja elokuville on ollut meidän perheessämme hyvä vaihtoehto. Silloin kun jotain katsotaan, siihen myös keskitytään. Sellaista taustalla pyörivää ohjelmien tiirailua meillä ei ole ollenkaan. Mieheni tykkää myös välillä valvoa muuta perhettä pidempään ja täällä hän saa  rauhassa pelata tai katsoa leffojaan rauhassa. Ja tietysti tykkään myös siitä, että olohuonetta ei ole tarvinnut sisustustaa television mukaan. 


Kun pariovet avataan, tilat sulautuvat mukavasti yhteen. Sohva jää sopivasti kulman taakse, eikä sitä näy ennen kuin astuu sisälle huoneeseen. Hugo-koira ottaa usein ilon irti suurista ikkunoista ja ihan pikkuisella venytyksellä voi kätevästi tarkkailla, liikkuuko talon lähistöllä ketään.  Nyt kun katson ikkunasta, seuraavaksi ohjelmanumeroksi suunniteltu juoksulenkki taitaa vaatia plan B:n. Lumituisku on yltynyt aikamoiseksi. Saattaapa olla, että ennen kokkailua ja leffailtaa päivän liikunta-annos tuleekin talven ensimmäisistä kunnon lumitöistä. Ja nyt on sentään jo helmikuu :)

Leppoisaa iltaa, ihanat!

23 kommenttia:

 1. Näyttää yhtä hyvältä kuin Tomppa seinälläkin ;) Rennon ja mukavan näköistä!

  VastaaPoista
 2. Teidän elokuvahuone näyttää kyllä hyvältä! Itsekin mieluusti ottaisin kotiini tuollainen erillisen huoneen telkkarille ja videotykille, ettei olohuonettakaan tarvitsisi sisustaa telkkarin ja kaiuttimien mukaan. Tällä hetkellä kuitenkin 3 muksua tarvitsevat (?) omat huoneet, niin telkkarihuoneelle ei ole mahdollisuuksia...ehkä sitten joskus eläkepäivillä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentistasi tuli mieleen, että nykyään tosiaan lapsilla on usein omat huoneet jo ihan pienestä pitäen. Itse jouduin jakamaan huoneen sisaruksen kanssa 15-vuotiaaksi, mutta niin se usein taitaa olla varsinkin isommissa perheissä :)

   Poista
 3. Tämä on niitä harvoja asioita, joita suunnittelisin toisin meidän taloomme eli erillinen tv:n katselutila. Meillä tuo älämölön tuottaja toimii jatkuvana taustameluna. Itse en tykkää siitä, mutta kolme muuta perheejäsentä eivät voi elää ilman sitä. :-( Onneksi alakertaan pääse tarvittaessa evakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti voi mennä omalle rauhalliselle evakkoretkelle alakertaa, on siinäkin puolensa silloin tällöin ;)

   Poista
 4. Tämä kuuluu ehdottomasti sarjaan "pakko saada sitten joskus". Myös meillä ollaan oltu olohuoneessa ilman telkkaria, kun TV on ollut makuuhuoneessa, ja sekin on ollut hyvä järjestely. Telkkari tosiaan avataan vain, kun sieltä halutaan jotain katsoa. Ihanan vapauttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa kodissa telkkari saattoi "jäädä" päälle ja sitten sitä toisella silmällä vilkuili jotain turhanpäiväistä ohjelmaa. Nyt ei tätä aikavarasta enää ole :)

   Poista
  2. Vanhassa kodissa telkkari saattoi "jäädä" päälle ja sitten sitä toisella silmällä vilkuili jotain turhanpäiväistä ohjelmaa. Nyt ei tätä aikavarasta enää ole :)

   Poista
 5. Meillä taas oli edellisessä kodissa erillinen tv-huone, tismalleen samanlaisten pariovien takana ja kulkukin oli ihan samalla tavalla kuin teillä (tutun näköinen siis jollain tapaa tuo tuo teidän olohuoneen nurkkanne :D), mutta nyt kun rakennetaan, niin luovutaan siitä. Haluamme sittenkin enemmän yhdessäoloa ja vähemmän mahdollisuuksia linnoittautua omiin oloihin. (mutta makuasioita ja toisinaan voi olla paikallaan varautua perheen kasvamiseenkin - meillä on nyt kaikki asukkaat tiedossa ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolensa ja puolensa :) Itse koen, että yhteistä aikaa on juuri siksi enemmän, kun sitä ei vietetä puolella silmällä telkkaria katsellen. Mutta jos talon vaikka joskus myisi, tästä voi hyvin tehdä makuu- tai työhuoneen. Toki esim. sähkövedot on tehty nimenomaan kotiteatteria varten :)

   Poista
 6. Oletko ostanut kehykset vai kehystyttänyt nuo julisteet?

  VastaaPoista
 7. Sitten kun tytär muuttaa kotoa pois, (sitä saanee odottaa vielä 3-5 vuotta?) meiltä lähtee telkkari olkkarista ja perustan tv-huoneen vapautuvaan makkariin. Olen niin kade tuosta erillisestä telkkarihuoneesta! Ja ah, ihana ihana Tomppa seinällä... <3 :)

  VastaaPoista
 8. Meille on tulossa myös ylimääräinen huone, jonne tv päätettiin sijoittaa. Nyt kuitenkin mietimme, että ehkä sittenkin kaksi tv-tä olisi kiva. Ikinä ei ole hyvä näköjään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaksi telkkaria, mutta tuskin koskaan katson tv:tä makuuhuoneessa. Mutta onhan varulta, jos tulee ohjelmakriisi :D

   Poista
 9. Onko elokuvahuone ns. rinnetalon varasto/askarteluhuone - ikkunoita kun ei näy?
  Olemme suunnittelemassa samanlaista tilaa ja kiinnostaisi tietää oliko kaupungilla oviaukon kokoon mitään sanomista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ikkuna löytyikin toisesta postauksesta, eli veikkaukseni oli väärä :)

   Poista
 10. Oispa tämmönen leffahuone. Todella luksusta! Ja tyylillä sisustettu, kuten koko kotinne. :)

  VastaaPoista
 11. Tykkään kovasti tästä värimaailmasta leffahuoneessanne. Muutenkin kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis elokuvahuone! Kuulun samaan joukkoon kanssasi eli inhoan televisiota taustametelinä. Meillä oli edellisessä talossa erillinen televisiohuone ja samalla kaavalla jatketaan myös uudessa talossa. Katsotaan kunnolla silloin kun katsotaan ja muuten kuunnellaan musiikkia tai nautitaan ihan vaan ihmisäänistä.

  VastaaPoista
 13. Meidän leffahuone sijaisee tavallaan vähän niin kuin saunassa :D Tai saunan lasin edessä.. Oli myös tietyllä tapaa ehdotonta ns. leffahuone saada, vaikkakin tässä yhdistyy pukeutumishuone samalla. 3 lasta vei jo huoneet, niin tämä oli meidän ainoa vaihtoehto keksintö ;)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...