lauantai 22. helmikuuta 2014

Merkityksellisiä hetkiä

Lauantai ja hidas aamu. Keittiössä hiljalleen ropiseva kahvinkeitin, pöydällä tuore sanomalehti. Ikkunasta näkyy yön aikana saapunut puhtaanvalkoinen lumipeite. Lapsi opettelee keskittyneesti napsauttamaan sormiaan. Pitkän hiljaisuuden jälkeen kuuluu neljävuotiaan innostunut ääni: "Äiti, nyt tajusin! Ihmiset ovat syntyneet ikäjärjestyksessä, vanhat ensin ja pienet sitten." Hymyilyttää. 


Näistä aamuista tankkaan energiaa. Suuntasimme koko perhe vähän tavallisesta poikkeavaan tapahtumaan, sillä kävimme katsomassa jäähallissa hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelun. Kun aloituskiekon toi jäälle kymmenenvuotias poika, joka on taistellut muutaman vuoden leukemiaa vastaan, jouduin nielaisemaan muutaman ylimääräisen kerran. Tapahtuma tuotti Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle yli 17 000 euroa.  Urheilua, jossa ei ole kyse siitä, kuka voittaa tai häviää. Todelliset taistot käydään jossain aivan muualla. 

Nyt taustalla kuuluu pronssipelin selostus ja pienten sormien tasainen napsutus. Tunnelmallista lauantai-iltaa! 

20 kommenttia:

 1. Tässä sisustusblogeja innoissani lukiessani ja vinkkejä sekä ideoita imien en voi kuin ihmetellä kun tämä blogi pyörii ainoastaan tämän olohuoneen ympärillä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta sivupalkista voi hakusanalla hakea kuvia eri huoneista.

   Poista
  2. Ja on vähän liioiteltua sanoa, että blogini pyörii vain olohuoneen ympärillä, vaikka se huoneista onkin se, jossa eniten pieniä muutoksia (=uutta kuvattavaa) tulee. Mutta sävystä päätellen tässä ei nyt ollut tarkoituskaan olla ystävällinen tai kannustava.

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu. <3 todellisuuden taistot käydään tosiaankin ihan muualla, pienen sydänsairaan pojan äitinä en voi kun kuvitella tuon tunteen matsia katsoessa. Hienoja hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jenna, kaikki sympatiani ovat pienten potilaiden luona. Todellisia taistelijoita olette myös te vanhemmat. Onneksi tällaisia tempauksia järjestetään, joiden tuotoilla voidaan helpottaa / tuoda iloa lapsille.

   Poista
 3. Ihanan inspiroiva ja kaunis blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kurkkimaan aloittamaani blogia http://lightnliving.blogspot.fi/ :)
   Paljon on vielä opeteltavaa. :)

   Poista
 4. Kokemuksia matosta? Meillä K-tuolit ja nyt himottaisi matto ruokapöydän alle. Lähinnä miten ladten kanssa onnistuu kun ymmärtääkseni ei kestä hankausta jos jotain tippuu pöydän alle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En ehkä itse uskaltasi laittaa paperinarumattoa lapsiperheessä ruokapöydän alle. Kevyttä pyyhintää matto toki kestää, mutta materiaali varmasti imaisee esim. kaatuneen mehulasin aika tehokkaasti.

   Poista
 5. Ihana teksti. Herkistyin itsekin tuota hyväntekeväisyyspeliä ajatellessani <3. Mukavaa viikonlopun jatkoa teille :).

  VastaaPoista
 6. Mitä keinutuolin jalalle on tapahtunut, joku käyny maistamassa?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, edellisen omistajan koira halusi jättää siihen puumerkkinsä :D

   Poista
 7. Ne pienet merkitykselliset hetket! <3 sydäntäriipaiseva kuvaus pojasta jäällä, todelliset taistelut käydään totta totisesti jossain muualla! Kiitos taas ihanasta tuokiokuvauksesta :)

  VastaaPoista
 8. Oma tyttöni sairastui alle 3-vuotiaana leukemiaan. Nyt on reipas ja terve ekaluokkalainen. Hoidot oli järkyttävän raskaat ja mihinkään ei voitu mennä, eikä vieraita saanut käydä, kun vastustuskyky oli hoitojen takia huono. Mahtavaa, että syöpäsairaita ja muitakin vakavasti sairaita lapsia muistetaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että pieni tyttönne voi nyt hyvin. Kommenttisi sai aikaan oikein kylmät väreet, niin vahvasti myötäelän <3 Nämä tempaukset ovat todella tärkeitä monesta näkökulmasta; autetaan pieniä potilaita, lisätään tietoisuutta, tuodaan iloa elämään. Kaikkea hyvää teidän perheellenne.

   Poista
 9. Hieno postaus tärkeistä asioista. Kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...