tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kotimme kaikki Ikeat

Sain Projekti Verkarannasta haasteen, jossa tehtävänä on ilmiantaa kodin kaikki Ikea-huonekalut. Tottahan meiltäkin tämän ruotsalaisjätin tuotteita löytyy. Suhteeni Ikeaan on vähän muuttunut vuosien varrella. Siinä missä opiskeluvuosina olisin voinut vuorata kotini Ikealla, nyt karsin ja harkitsen. Joskus kuitenkin Ikea tarjoaa oivan budjettivaihtoehdon, mutta pääasiassa haluan panostaa aikaa kestäviin asioihin. Otin kameran ja tein kierroksen kotonamme Ikea-huonekaluja bongaillen. 


Ensimmäiseksi menin työhuoneeseen, jossa on Stocholm Rand-matto sekä Malm-lipasto lasikannella. Molemmat tuttuakin tutumpia Ikea-klassikoita. 
Tyttären huoneessa on Ikean Expendit-kirjahylly sekä lasten pöytä ja tuolit. Nämä molemmat saavat kyytiä siinä vaiheessa, kun tyttäremme tulee lähemmäs eskari-ikää ja sisustamme hänelle vähän isomman tytön huonetta.  Toisaalta, juuri näitä tietyn aikakauden palvelevia huonekaluja on kiva ostaa Ikeasta, kun ei ole tarkoituskaan, että ne ovat osa sisustusta vuosikymmeniä. 


Makuuhuoneessamme on massiivipuinen Norden-senkki. Sitten pitkin jo pysähtyä pohtimaan. Vieläkö meillä on jossain jotain Ikeasta...?

Kylpyhuoneessa on muovinen korokepenkki ja kodinhoitohuoneessa musta jakkara. Molemmat ovat ihan  näppäriä ja palvelevat tarkoituksessaan.


Lisäksi meillä on Ikeasta tyynynpäällisiä ja jotain muuta piensisustusta sekä kodinhoitohuoneen näppärä kuivausjärjestelmä.  Olisipa hauskaa kuulla, mitä Ikea-tuotteita löytyy seuraavista kauniista kodeista:

- Valkoinen Harmaja
- Muoti Mielessä
- Image black and white
- Villa Ilona

Onko sinusta Ikea persoonaton massatavarakauppa vai inspiroiva ja edullinen sisustustaivas?

26 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä kanssasi, että joskus Ikea tarjoaa halvemman vaihtoehdon, mutta kyllä täälläkin mieluummin panostetaan kuin pihistetään. Itse mietinkin, että mitä Ikeasta hankittua meillä on ja meiltä ei löydy kuin yksi Lack pöytä, tyttären huoneesta, jossa pöytä toimii leikki/piirtely pöytänä. Ei ollenkaan olla tietoisesti vältelty Ikeaa, vaan onni taitaa olla kätevä mies talossa! :)
  Toi Norden senkki on mun makuun!

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norden-senkki onkin täyspuuta ja painaa kuin synti! Kyllä Ikeastakin saa laatua, mutta aika paljon myös huonolaatuista halpista. Ja jostain syystä Ikea-tuotteisiin ei minulla yleensä synny mitään tunnesidettä, toisin kun pitkään säästettyihin ja unelmoituihin designhankintoihin :)

   Poista
 2. Ikea on ihan takuuvarmasti molempia. Sanoisin, että kaikki riippuu ostajasta.

  Meillä on melko paljon Ikeaa, mutta en sanoisi, että meillä on kovin paljon harrastettu persoonatonta massasisustamista. Kodin sisustusta kun höystää vähän muillakin huonekaluilla ja tavaroilla niin saa aika persoonallista jälkeä aikaiseksi. Ja toisaalta niille Ikeoillekin voi keksiä vähän persoonallisempia käyttökohteita.

  Meillä kun tuo Ikea sijaitsee noin viiden minuutin ajomatkan päässä, niin vähän väkisinkin siellä tulee aika usein poikettua uusia tuulia ja ideoita etsimässä. Lisäksi Ikea vaan on tälläisen malttamattoman sisustajan keidas, sillä kun idea iskee niin valmista saa halutessaan jo samana iltana ilman pitkiä tilausaikoja.

  Toki minäkin tahdon panostaa toisiin huonekaluihin ihan eritavalla, mutta välillä elämäntilanne sanelee aika paljon sitä budjettia. Toisaalta taas olen monien huonekalujen kohdalla huomannut sen, että ei se kallis ostohinta ole aina takuu laadusta ja jotkin Ikealaiset päihittävät kestävyydessään monta paljon kalliimpaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, että varmasti se miten lähellä Ikeaa asuu vaikuttaa hankintoihin. Meillä on lähimmät Ikeat Kuopiossa ja Tampereella eli melkein kahden tunnin ajomatka suuntaansa. Ei tee mieli ihan servettipakettia lähteä hakemaan ;)

   Poista
 3. Oi, tattista haasteesta :) Kyllä meiltäkin jotain löytyy ihan varmasti, joten nytpä laitankin mietintämyssyn toimintaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kivaa päivää! Itse olen juuri noussut sängystä ja ihan unipöppörö vielä ja kello on jo 9.19 :)

   Poista
  2. Kiva, että vastasit haasteeseen! Minulla näköjään unohtui tämän postauksen kommenttehin vastaaminen, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ;)

   Poista
 4. Minä en Ikeaa laske pelkäksi massatuotannoksi tai ei aikaa kestäväksi. Mielestäni siellä on myös ajattomia tuotteita, jotka kestävät käyttöä ja design aikaa hyvin yksinkertaisuudellaan. Toki on muutakin, mutta missä ei olisi.

  VastaaPoista
 5. Ikeaa mollataan laadusta ehkä turhankin paljon. Oikeasti, moniko huonekalu/tavara on oikeasti levinnyt (asiallisessa käytössä)?
  Itse juuri koonnut 11 Pax-kaappia, vessan kalustetta ja Stuvaa pitäisi vielä hakea tyttären huoneeseen uuteen taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoon tavarataloon mahtuu monenlaista laatua. Mutta ei Ikeasta olisi koskaan kasvanut näin suurta ilmiötä, jos laatu olisi huonoa :)

   Poista
 6. Mukavia Ikean juttuja löytyy teiltäkin :)
  Aurinkoista viikkoa

  VastaaPoista
 7. Hienoa Kerttu, että tartuit haasteeseen! Ja allekirjoitankin osan näistä väittämistä myös itse. Kuitenkin Cinnabarian tavoin myöskin liputan kyseisen huonekalujätin puolesta vaikka osa IKEAn mallistosta melkoista massatuotantoa onkin.

  On tilanteita, joissa IKEA palvelee paremmin kuin hyvin - niin hintansa kuin kestävyytensäkin puolesta (kuten teillä juurikin lastenhuoneessa). Itselle ehkä eniten tökkii vastaan varsin paljon käytetty "puumassa/sahanpuru/mitälie" -materiaali jolla on saatu huonekalujen hintaa alaspäin. Mutta kun asiaa tarkastelee lähemmin, ei suinkaan kaikki kalusteista ole näiden kanssa rakennettu. Ikeasta(kin) löytyy paljon esimerkiksi ihan täyspuisia huonekaluja. Ne taas ei välttämättä olekaan hinnaltaan niin erityisen edullisia.

  Summa summarum; välttämättä Ikea ei siis mielestäni tarkoita samaa kuin kertakäyttökalusteet tai massatuotanto, mutta väistämättä tällainen mielikuva siitä usein tulee. Osittain syystä, osittain syyttä. Joitakin meillä olevia kalusteita korvaisin ilomielin joillakin kotimaisilla vastaavilla, mutta aina elämäntilanne ei sitä salli. :)

  Kiitos vielä Kerttu kun tartuit haasteeseen, oli todella mielenkiintoista kurkistaa teidän Ikea-kokoelmaanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kiitos hauskasta haasteesta! Aika samanlaiset ajatukset Ikeaa kohtaan meillä :)

   Poista
 8. Meiltä löytyy juuri tuo Expedit- hylly valkoisena lasten huoneesta ja samanmoinen lasten pikkupöytä ja tuolit. Kuinka monta kertaa olenkaan mielessäni ajatellut, kuinka olisi harmittanut lasten kynänjäljet (Kynillä uudelleen maalattu!) esim. Artekin pöydässä..Meille sopii siis tässä elämäntilanteessa hyvin Ikean kalusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta! Meilläkin on tuo pikkuinen pöytä aika täynnä pienen taiteilijan kynänjälkiä ;)

   Poista
 9. Ikea on loistava. Kaikissa huonekaluliikkeissä täytyy osata itse katsoa mikä on hyvälaatuista ja mikä huonoa. Meillä oli Expedit vuoden ulkovarastossa säilytyksessä. Ei ollut mennyt kosteudesta huonoksi, joten kasattiin se ja otettiin uudelleen käyttöön! :)

  VastaaPoista
 10. Mä tykkään kyllä kovasti Ikeasta. Kalusteita meiltä löytyy Ikean tuotantona tv-taso (joka sekin ens kesän rempan myötä vaihtuu), sänky ja lack-pöytä. Joku seinähylly taitaa löytyä sekä tekstiilejä tyynynpäällisistä pyyhkeisiin ja mattoihin. Ikea ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, ehkä siinä eniten häiritsee se, että "kaikilla on samaa". Meidän tv-taso löytyi ostomme jälkeen myös kahdelta muulta kaveriperheeltämme, niin jotenkin siinä se uniikin tuntu katosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samallatavalla voi ajatella monista desing-tuotteista,että kaikilla on samaa!ü että ei se IKEAsta mitenkää alempi arvoisempaa tee! Täällä on myös joitain ikean tuotteita,hyviä,kauniita ja kestäviä ovat olleet!

   Poista
  2. Ikeassa ei minua häiritse se, että kaikilla on samaa vaan enemmän halpatuotannon fiilis. Kuten sanottu, Ikeastakin saa paljon todella laadukasta tavaraa ja säästö syntyy usein siitä, että ihminen tekee ostokset itsepalveluna ja kasaa tuotteet kotona :)

   Poista
 11. Mulla ainakin on IKEAn sänky, ja jokaikinen joka on siinä nukkunut on kehunut sitä! Ja takuukin kuitenkin se 25 vuotta. Oon ollut tosi tyytyväinen, koska mulla tulee monessa muussa sängyssä yhden yönkin nukkumisen jälkeen selkä kipeäksi. Ainoa haitta tossa mun sängyssä on se, ettei sieltä malttais lähteä pois... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, onpas todella pitkä takuu! ja kyllä, hyvään sänkyyn kannattaa satsata, vietäähän siinä kolmasosan elämästään :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...