sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Lahja kummilapsellemme


Eilen oli kaunis päivä sanan jokaisessa merkityksessä, kun vietimme pienen kummityttömme ristiäisiä. Ostin vauvalle jo viime vuoden puolella lahjan, jonka tiesin sopivan sekä tytölle että pojalle. Olen pitkään ihaillut Rosendahlin puisia eläimiä, erityisesti veikeää apinaa. Koska lapsen vanhemmilla ei ollut erityistä toivetta tai perinnettä lahjan suhteen, päätin toteuttaa suunnitelmani. 


Kummilapsemme äiti on skandinaavisen designin ystävä ja uskoin hänen pitävän lahjasta. Aavistukseni osui oikeaan, sillä sain aamulla pilke silmäkulmassa kirjoitetun kuvaviestin, jossa apina istuu heidän hyllyssään ja vierellä teksti: "vauva-parka, hän ei taidan koskaan saada kummilahjaa mukaansa" :D


Klassikkoapina ilahduttaa äitiä ensimmäiset vuodet. Kovin pienelle lapselle apina ei sovellu leluksi, mutta kun ikää ja ymmärrystä karttuu, se lunastanee paikkansa lapsen huoneesta. Ihana ajatus on, että aikanaan omaan kotiin muuttaessaan tyttö saa ristiäislahjan matkaansa muistuttamaan, että elämä on iloinen asia!


Kay Bojesen suunnitteli apinan jo vuonna 1951.  Ennen lahjapakettiin pujahtamista se pääsi tekemään aamuverryttelyt String-hyllyssämme. Ja olisihan se sopinut meillekin, mutta kyllä lahjan antamisesta tulee vain yksinkertaisesti niin hyvä mieli!


Kun kävin ostamassa Pienikamarilta onnittelukorttia, bongasin poistomyynnistä hauskan liitutaulukalenterin. Siihen kuuluu myös vanhahtava teline, mutta irrotin sen siitä ja laitoin pelkiltään hyllyyn. Siihen voi sitten kuukauden ja päivämäärän ympyröimällä kirjoittaa tärkeitä asioita esille, vaikkapa kummilapsien syntymäpäiviä :)


Aamulla paketoidessani lahjaa kuuntelin Johanna Kurkelan "Ainutlaatuinen" kappaleen, sillä halusin ottaa sen lyriikoista lainauksen onnittelukorttiin. No sehän oli luonnollisesti amatöörivirhe tunteikkaalta kummilta ristiäispäivän aamuna ja sainkin kuivailla lahjapaperia onnenkyyneleistä. 


Elämä on kaunis lahja.

27 kommenttia:

 1. Aivan ihana ristiäislahja!
  Huvittava juttu, mutta eilen viimeksi mietin, että nuo Rosendahlin puueläimet olisivat tosi kiva lahja omalle kummitytölleni yksivuotislahjaksi:) Hänenkin äitinsä arvostaa skandidesignia ja myös itse mietin sitä, että lahja on ihana jos se kestää lapsen mukana vauvasta nuoruuteen ja aikuisuuteen asti:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kummilahja! ♥ Ja niin kiva antaa jotain sellaista, joka kestää aikaa ja saa olla esillä arvonsa mukaisesti :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana lahjaidea. Parhaita lahjoja on ne, jotka kantavat muistot mukanaan <3

  VastaaPoista
 4. Onpa veikeä, todella hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Ihana lahja, tuota apinaa minäkin taisin silloin ehdottaa, kun mietit lapselle ristiäislahjaa. Kiva, että lapsen äitikin tykkäsi valinnastasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin silloin, kun ideoimme toisen kummityttömme lahjaa. Nyt tämä pääsi täytäntöön <3 Kiitos ideasta!

   Poista
 6. Huh, mä taasen en tykännyt yhtään tuosta apinasta. Ei mukava ristiäislahja. Suotakoon tämä mielipide minulle. Kauneushan on kuitenkin aina katselijan silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai mielipide sinulle suodaan :) Kummilahja onkin hyvä ostaa sellaiseksi, että se sopii saajan perheelle.

   Poista
  2. Juurikin näin : ) Lahjan ostaja tietänee tosiaan parhaiten mistä saaja pitää. Itsellekään ei tämä puueläin -kummilahja ja varsinkaan sen kulkeminen mukana aikuisuuteen asti kolahtanut laisinkaan, mutta mainio kummilahja -ideana silti : )

   Poista
 7. Aivan ihana lahja♥ Tuota apinaa (tai muuta eläintä) olen meillekin miettinyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi sai vähän ihailla ja hypistellä tätä pienen hetken ajan omassakin kodissa :)

   Poista
 8. Aaaaw <3<3
  Ihana kummitäti :) Upea lahja :)
  Sinä, tehotyttö sait minutkin innostumaan terassi jutuista jo, ja nyt meillä terassi kiiltää :D Tai pikemminkin ikkunat, terassikalusteet ja lasikaiteet :D Ihana kevät <3

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Ohoh, sinä se olet laittanut tuulemaan! Minä vielä odotan, koska meidän kotitie putsataan hiekasta ja sitten vasta ryhdyn terassin ja ikkunan pesuun :)

   Poista
 9. Aivan ihana lahja. Kelpais mullekin. Vaikka tänään on ollutkin ihan tavallinen päivä, sai kortti minutkin liikuttumaan ja kyynel meinas tulla. Pitääpä kirjottaa ylös
  Tämä oikeastaan sopii minunkin pojalleni, 5 v, koska hän suoraan sanoen käyttäytyy aika usein kuin apina, yhtä lennokas ja hyvä kiipeilemään.
  Jos poika tulee isäänsä, apina jää kyllä kotiin. Designista ja suunnittelusta ei ole kyllä yhtään kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Lanttuleikkuri! Johanna Kurkelan kappaleet ovat todella kauniita, levyn kannessa pitäisi olla "itkuvaroitus"-tarra :D

   Eihän sitä tiedä, jos vaikka poikasi tuleva vaimo arvostaisikin designia. Vai oliko jo vähän liian kauaskantoinen ajatus? :D

   Poista
 10. Nää on niin ajattomia sisustustavaroita, että varmasti tästä lahjasta on iloa vielä vuosienkin päästä! :) Se mäyräkoirakin on niin suloinen, että mun tekisi mieli hankkia se pojalle, joka on niiiiiin koirahullu :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin toivon! Mäyräkoira on kyllä ihan supersymppis <3

   Poista
 11. Just hyvä! Ihanaa, että nykyään osataan ostaa kummilahjoiksi muutakin kuin se lusikka. Voiko olla mitään parempaa kuin klassiset sisustustuotteet....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tällainen lahja on kiva, joka on näkyvillä ja saa seurata mukana elämän eri käänteissä. Kummilusikat jäävät usein laatikon pohjalle mustumaan...

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...