tiistai 29. huhtikuuta 2014

Asuntomessut 2014: Median ennakkoretkellä

Tänään oli median ennakkoretki Jyväskylän Asuntomessuille ja uteliaana olin mukana tekemässä talokierrosta. Toiset talot olivat aivan valmiita sisustusta myöten, kun toisissa oli vielä hyvin vahva työmaameininki.  Yleiskatsauksena voin sanoa, että tämän kesän messut tarjoavat todella moneen makuun taloelämyksiä, pienistä ja edullisista aina hulppeaan Amerikan meininkiin. Ihan niin kuin kunnon Asuntomessujen pitääkin.


Asuntomessualue sijaitsee viisi kilometriä keskustasta Jyväsjärven rantamaisemissa.

Tänä vuonna esillä on 37 omakotitaloa sekä Maailmanpylväs-kerrostalo.


Lähes kaikilla oli vielä pihahommat edessä tai ainakin vielä kesken. Mutta onhan tässä vielä aikaa ennen messuporttien avautumista heinäkuussa.


Uutuutena messuilla on neljä teemareittiä, joiden kautta voi hakea itseään kiinnostavat parhaat tärpit. Lastenhuoneispiraatioita etsivä voi valita lapsiperhereitin, jonka varrelta löytää sisustusteemojen lisäksi esimerkiksi muutaman majan. Miehille on suunnattu äijäreitti, jonka varrelle osuu mm. rallisimulaattori, Remu Aaltosen sisustama yläkerta ja äijälounas. Pihaideoita etsivän kannattaa vaeltaa puutarhareitti ja ihailla malli- ja hyötypuutarhoja sekä viherasuntoa. Jyväskylässä kun ollaan, on yksi reitti omistettu  arkkitehti Alvar Aallolle, jonka inspiroimana messuille on syntynyt mm, Villa Muuramen lasiseinä ja Skammin talon keraaminen julkisivu (kuvassa alla).  


Alue on aika tiivis, mutta varsinkin järven puolimmaisilla tonteilla on omaa rauhaa. Messuilla on myös useampi atrium-talo, mm. jo aikaisin esittelemäni Talo Luck.


Muutamissa kohteissa kävin myös imemässä vaikutteita vanhemmillani alkavaan mökkiprojektiin, sillä mm. Kontiolla on valikoimissaan myös mökkejä ja huviloita. Ihastelin messuilla olevia hirsitaloja, jotka viime vuoden Hyvinkään Asuntomessujen tapaan osoittivat, että hirsitalon ei tarvitse olla maalaistalohenkinen tai mökkimäinen. 

Kiirehän siinä kierrellessä tuli ja viimeisenä ehdin vierailemaan tässä Kannustalon Ladossa. Ulospäin talo on hyvin minimalistinen ja nimensä mukaisesti ottanut vaikutteita perinteisestä ladosta. Sisältä tämä 122 neliöinen talo yllätti modernilla tunnelmallaan, joka on syntynyt korkeasta huonekorkeudesta, luonnonvalosta sekä hillitystä puunsävyjen käytöstä. 


Kamera lauloi vähän epäsäännöllisesti ja kaikkein keskeneräisimpiä kohteita en nyt kuvannut.  Nämä kuvat eivät siis anna välttämättä kokonaiskuvaa siitä, mitä kaikkea kesällä nähdään. Seuraavassa postauksessa pääsette kurkistamaan sisälle muutamaan taloon. 

Joko siellä kovasti odotetaan kesän messuja? 

21 kommenttia:

 1. Kyllä täällä ainakin jo kovasti odotetaan messuja... :) Hyvältä näyttää ja kesällä varmasti vielä upeammalta! Tuo teemareitti kuulosti kivalle jutulle. :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä oli todella keskeneräisen näköistä, mutta kunhan pihantekijät pääsevät vauhtiin, niin ilme muuttuu hetkessä!

   Poista
 2. Saapa nähdä, mikä on meidän perheen kompromissi-reitti! Itse kulkisin pitkin Alvar Aaltoa. Kivaa, hiukan jotain erilaista siis odotettavissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reitin voi valita tai sitten kulkea miten haluaa, kaikki käy! Nämä teemareitit on tehty auttamaan tiettyjen teemojen löytämisessä Messuilla :)

   Poista
 3. Näitä postauksia odotan innolla lisää,
  hyvältä näyttää ja kesää odotan,että pääsee paikan päälle tutkimaan ;) Minä aion niin ihastella ja ottaa kaikkea uutta ideaa näiltä asuntomessuilta talteen, tulevaa uutta taloamme ajatellen ;)

  Terv. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti nämä atrium pihat kiinnostavat :)
   Sellainen olisi suunnitteilla seuraavaan taloon :)
   Terv. Suvi

   Poista
  2. Atrium-taloja taitaa olla kolme, joten ihmeteltävää riittää :)

   Poista
 4. Messuja odottelen minäkin ja veikkaan, että meilläkin käy messujen aikaan sen verran paljon kyläilijöitä, että taidan itse tarvita jonkun "kausikortin" messualueelle voidakseni pyöriä kaikkien kanssa eri kohteissa.;)

  Nuo teemareitit olivatkin mielenkiintoinen juttu. Pitää varmaan kokeilla kaikkia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä toivottiin Suomen asuntomessuilta, koska on todella paljon kävijöitä, jotka vierailevat omien kesävieraidensa kanssa messuilla. Myynnissä on nyt isäntä-lippu hintaan 51 euroa, jolla voi vierailla koko kesän. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, Henna! Tuo onkin hyvä uutinen.:)

   Poista
 5. Wau!! Vaikka Äijälänrannassa on tullut pyörittyä nyt vuoden ja nähnyt talojen nousevan, on aivan mahtavaa nähdä näitä otoksia! Saa paljon enemmän irti, kun näkee alueen toisen silmin - muutama juttu tuli heti vastaan, mitä en ole edes huomannut. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Sitä on varmasti niin oman projektinsa lumoissa :) Tein tänään teidän talosta pienen ennakkofiilistelyjutun, käyhän kurkkaamassa!

   Poista
 6. Hei, kertokaapa mitä te kävijät odotatte messukohteilta? Terveisin näytteilleasettajaperheenpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ninnu! Minkäs talon näytteilleasettajaperheenpää olet? :) Itse ainakin odotan inspiraatioita ja myös ihmetyksen aiheita. On kiva nähdä uutuuksia ja uusia kokeiluita käytännössä :)

   Poista
 7. Ihanaa nähdä vähän ennakkoon miltä tulevat asuntomessut näyttävät :)

  Mukavaa vappua Kerttu.

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, nyt niitä fiilistelypostauksia on alkanut tippua!

   Poista
 8. Voi että, oispahan mukava päästä tämän kesän asuntomessuille! Näyttää hyvältä! Mukavaa vappua, Kerttu! - Annastiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Juväskylään, täällä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa :)

   Poista
 9. Kivalta näyttää tuolla!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää ja ja paranee vain heinäkuuta kohti mentäessä :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...