sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Disneylandin taikaa ja matkalahjakorttiarvonta

Nyt on vuorossa kuvien ja tarinantäyteinen postaus Pariisin Disneylandista, olkaapa hyvä!


Tavoitteeni on tiivistää yhteen postaukseen neljän päivän elämyksemme ja  jakaa kokemuksia sekä vinkkejä onnistuneen Disneyland-matkan tekemiseen. Ennen kaikkea yritän vangita kuviin sen taianomaisen tunnelman, joka tässä uskomattomassa satumaassa on. Saapa nähdä, kuinka näissä tavoitteissani onnistun! 

Kolmen yön Tjäreborg-yhteistyömatkamme pääkohde oli Disneyland, jonka omassa New York-hotellissa yövyimme. Disney-hotellissa pakettiin kuuluvat pääsyliput huvipuistoihin ja niinpä pääsimme näppärästi seikkailemaan puistoissa useana eri päivänä. Alue pitää sisällään kaksi eri huvipuistoa;  viiteen eri osaan jaetun Disneyland Parkin sekä elokuvamaailmoihin keskittyvän  Walt Disney Studion. 


Huvipuistot ovat jo itsessään elämys, vaikka ei menisi ensimmäiseenkään laitteeseen tai näytökseen. Ensin lähdimme tutustumaan Disneyland Parkiin Fantasylandissa, jossa pääsee sukeltamaan sisään satujen maailmaan. Kaikki on kaunista, pastellista ja ympäriltään tunnistaa klassikkoelokuvien maisemia. 


Tytölle ehdottomia kohokohtia olivat kohtaamiset erilaisten hahmojen kanssa. Tässä hän pääsi halaamaan Tuhkimon tarinasta tuttujen hiirulaisten kanssa. 


Paras paikka bongailla satuhahmoja ovat erilaiset paraatit. 


Tutustuimme Liisa ihmemaassa-teemaan ja sen labyrinttiin, jossa pidemmän reitin valittuamme meinasimme itsekin eksyä. Saimme kipittää innokkaan neljävuotiaan perässä ihan tosissamme,  ettei hän häviä korkeiden pensasaitojen ja umpikujien sekaan. Nyt tiedän, miltä Liisasta tuntui hänen seikkaillessaan labyrintissä. Matkalle oli tehty myös hauskoja yllätyksiä. 

Puistossa on perinteisiä huvipuistolaitteita teekuppeineen ja karuselleineen ja sekä erikoisempia elämyksellisiä seikkailuita, kuten Peter Panin lento ja maailmanympärysmatka pienessä veneessä. 


Kun Disneyparkiin astuu sisään, ravintola- ja ostoskadun päässä on todellinen katseenvangitsija eli 45 metriin kohoava Prinsessa Ruususen linna. Linnassa pääsee tutustumaan mosaiikkiteosten kautta satuun, mutta jännittävintä on vierailla linnan kellarissa. Siellä nukkuu aidon näköinen lohikäärme, joka puhisee, liiikkuu ja välilä myös herää puhkumaan äkäisen näköisenä.  


Discoverylandin portilla vierailijan vastaanottaa jättimäinen Buzz Lightyear. Tässä teemapuistossa tutkitaan, seikkaillaan avaruudessa ja ihmetellään Tähtien sodan tarinaa.


Mieheni kävi vuoristoradassa, joka pääsi vähän yllättämään vauhdikkuudellaan. Mutta mitäpä muuta voisi Disneylandin avaruusraketilta odottaa, kun hurjaa menoa pimeissä tunneleissa ja pääalaspäin pyöritystä! Osaan laitteista on pituusrajat, jotka voi tarkistaa portilta. Tässä tapauksessa ei harmittanut jäädä tyttären kanssa maankamaralle ;)


Adventurelandissa riittää ihmeteltävää tutkimusmatkailijoille, merirosvoille muille seikkailijoille.


Onneksi Disneyland on paljon muutakin kuin varsinaisia laitteita, sillä niihin saa jonottaa. Päivämme koostuikin muutamista valituista laitteesta sekä sen lisäksi seikkailupuistoista, jossa sai kierrellä, tutkia ja kokea ilman jonotusta. Merirosvolaivan viereiset kalliot kätkevät sisälleen luolia, joiden välillä voi kulkea riippusilloilla. 


Tytärkin osoittautui huimapääksi ja hän rakasti tätä Pirates of Caribian seikkailua, jossa istutaan veden päällä lipuvaan veneeseen ja matkustetaan läpi laguunien ja linnoituksien. Matkan varrelle osuu merirosvojen hyökkäys, taisteluja,  tulipalo sekä muutama vähän vauhdikkaampi lasku veneellä. Elämys on rakennettu jännittäväksi, mutta ei liian pelottavaksi. Merirosvoseikkailulle oli ilahduttavan vähän jonoja ja kävimme tässä kohteessa kahdesti. Alkumatkalla vene lipuu ravintolan ohi, jossa kävimme eräänä iltana illallisella. Arvostan sitä, että valittu teema kantaa alusta loppuun. Siitä syntyy aitous ja elämys. 
Frontielandissa on vastassa taas aivan erilainen tunnelma. Jykevien porttien läpi astutaan Amerikan lännen aihepiiriin.


Yksi Frontielandin suosikkilaitteista on Big Thunder Mountain -vuoristorata, jossa pääsee junan kyydissä vauhdikkaalle matkalle 33 metrin korkuiselle vuorelle ja aavikon värein tehdylle tekosaarelle. Kun saavuimme paikalle, huomasimme jonotusajan olevan 60 minuuttia. 


Onneksi Fastpass-portti oli auki, joten suuntasimme sinne. Fastpassilla saa ajan, jolloin voi siirtyä laitteeseen jonottamatta tai pikajonon kautta. Emme jonottaneet reilua puolta tuntia pidempään kertaakaan laitteeseen, vaan suunnittelulla, aikatauluttamisella ja Fastpasseilla jouhevoitimme päivien kulkua. Joistakin kohteista myös luovuimme liian pitkien jonojen vuoksi. Disney-hotellien asiakkaille puistojen portit aukevat kaksi tuntia muita vieraita aikaisemmin, joten aamun tunnit kannattaa hyödyntää, jos mielii suosituimpiin laitteisiin.


Siinä ne ovat, Fastpassi-liput ja aikataulu, jonka puitteissa saimme vuoristoseikkailun kokea. Tässä vaiheessa alkoi jo nälkä hiukoa, joten päätimme käydä syömässä.


Disneylandissa on paljon ravintoloita ja ruokakojuja. Emme olleet korkeimman sesongin aikaan liikenteessä ja monet kojut olivat kiinni osan päivästä. Ravintolatkin aukesivat vasta puolilta päivin, joten Disneyland-huumassa meidän erään päivän lounas näytti tilanteen sanelemana tältä: 


No olihan se hyvää,  vaikka ruokaympyrä ei ihan tainnutkaan täyttyä ;) Alue on todella suuri ja kävelyä  muodostuu päivän aikana kilometrikaupalla. Ruokailuihin saa myös varata aikaa, niin kuin kaikkeen muuhunkin. Illalliselle kannattaa myös tehdä pöytävaraus. Hinnat ovat aika korkeat, arvioisin että Suomen ravintolahintojen voi laskea päälle 20-30 %. 


Onneksi myös moniin laitteisiin jonottaminen on tehty elämykselliseksi. Frontielandin juna oli hieno kokemus. Neljävuotias otti oppia isoimmilta ja nosti kädet ilmaan alamäissä.  Itse keskityin tyylikkäästi kiljahtelemaan hurjissa kohdissa! 

Toinen suosikkikohde oli Phanton Manor eli kummitusten  talo. Pienissä vaunuissa kuljimme talon läpi, jossa saimme ihmetellä luurankoja ja aaveita. Urhea neitimme halusi mennä taloon uudestaan eli vaikka jännitystä riitti, soveltui talo ainakin meidän tyttärelle. Keneenhän tuo lapsi on tullut, kun itse olen ollut aikamoinen arkajalka? ;)Sitten pääsette kurkistamaan myös toiseen teemapuistoon eli  Walt Disney Studiolle. Täällä  sukelletaan syvälle elokuvien maailmaan. 


Sisään käydään suuren hallin läpi, jossa on ravintoloita ja kauppoja. Tunnelma on kuin Hollywoodissa mainoskyltteineen ja suurine valoineen. 

Varsinaisen puiston puolella on vastassa superkaksikko: ihmemies Walt Disney ja hänen tunnetuin luomuksensa Mikki Hiiri. Taustalla näkyvät Hollywoodin kukkulat toivottavat vieraan tervetulleeksi elokuvamaailman tähtiloistoon. Studioilla pääsimme heti tunnelmaan kiinni, sillä menossa oli piirroselokuvista tuttujen hahmojen  paraati. 

Paraatien ja muiden show-esitysten ajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Meillä kävi vähän tuuriakin ja osuimme kahteen paraatiin paikalle ihan vahingossa. Tosin paraatien aikaan saattaa laitteissa olla vähän vähemmän jonoa, joten taktikointi ja priorisointi kannattaa. Elokuvista tuttuihin sadekuuroihin kannattaa myös varautua sateenvarjoin - tai viitoin. Meillä neljästä matkapäivästä vain yhtenä ei satanut lainkaan. 

Filmistudioiden yksi vetonaula on Tram tour eli bussi, joka kuljettaa elokuvan tehosteiden ja kulissien maailmaan. Matkalla näkyy eri elokuvista tuttua rekvisiittaa aina Jurassic parkista  Pearl Harbouriin ja Armageddoniin. 


Istuimme auton kyydissä, kun yhtäkki alkoi maanjäristys. Edessämme oli öljy-yhtiön kuorma-auto keskellä kanjonia ja pian alkoi tapahtua. 

Yllättävät räjähdykset silmien edessä saivat ensin hätkähtämään ja sitten puhkeamaan spontaaniin nauruun. Loppukohtauksessa padot aukesivat ja tonneittain vettä näytti vyöryvän päällemme, mutta onneksi se ohjautui silmien edessä pois. Ai näin näitä elokuvia tehdään, vau! 


Myös Studion puolella on perinteisempiä huvipuistolaitteita kuten tämä Nemo-elokuvaan perustuva vuoristorata. Sateisena hetkenä me annnoimme jaloille pienen lepotauon ja menimme ihastelemaan Art of Disney animation-näytöstä, jossa pääsimme tutustumaan animaation syntyyn ja historiaan. 


Erilaisia näytöksiä, esityksiä, paraateja, teattereita, elokuvia oli tarjolla niin paljon, että aika ei millään antanut periksi kaikkeen tutustumiseen. Mieheni olisi käynyt mielellään stunt-näytöksessä, jossa mukana on autoja, moottoripyöriä ja lukuisa määrä erikoistehosteita, mutta lähtöpäivänä ei enää aikataulut käyneet yksiin.


Disneylandissa ei ole rannekkeita, vaan pääsylipun oston jälkeen kaikki elämykset ovat kaikkien vapaassa käytössä. Pituusrajat ovat ainoita, jotka saattavat rajoittaa tekemista. 


Lomastamme yhden päivän vietimme Pariisin keskustassa ja siitä olen kirjottanut oman postauksen "Voi Pariisi minkä teit". Meillä oli hyvä syy palata Disneylandiin myös Pariisi-päivän iltana. Sanotaan, että puistot iltavalaistuksessa ovat ihan oma elämyksensä ja oikeassa olivat! 


Olimme lähteneet aamujunalla Pariisiin ja kävelleet koko päivän katsellen nähtävyyksiä. Tytär oli nukkunut matkarattaisssaan parin tunnin päiväunet ja hän oli illalla virkeä kuin västäräkki. Mieheni kanssa pohdimme, jättäisimmekö kuitenkin illalla klo 22.30 alkava ilotulituksen väliin. Mutta päätimme kuitenkin jäädä... Ja mitä näimmekään! 


Yötaivas räjähti upeaan valoshowhun, jota ryhditti Disney-elokuvien mahtipontiset musiikit! Suihkulähteet tanssivat musiikin tahdissa ja väripaletissa esillä olivat kaikki sateenkaaren värit. Huikeinta oli nähdä valosta heijastetut satuhahmot, jotka juttelivat toisilleen, kiipeilivät linnassa ja liikkuivat sukkelasti massiivisia vesisuihkuja vasten.  

Matka Disneylandiin on elämys. Se on sitä, olit sitten nuori tai vanha. Sadut, mielikuvitus ja ilo kuuluvat ihan kaikille. Vastaan mielläni kaikkiin kysymyksiin, jos sellaisia ilmenee. Ajankohtaiset Tjäreborgin matkatarjoukset Disnelandiin ja muut edut löydät täältä.


Nyt on teidän vuoronne!


Jos Pariisi-postaukset nostivat matkakuumetta, niin nyt kannattaa osallistua arvontaan! Voit voittaa pesämunaksi reissullesi 100 euron matkalahjakortin kertomalla, mihin Tjäreborgin kaupunkilomakohteeseen haluaisit matkustaa. Käy katsomassa matkakohteet ja kerro  kommenttilaatikossa, mihin näistä vaihtoehdoista matkustaisit ja miksi.  Jätä myös sähköpostisoite, jotta saan voittajaan yhteyden. Aikaa on 27.5.2014 saakka. 


201 kommenttia:

 1. Varsovaan, koska oon lukenut jo lähiaikoina useamman blogikirjoituksen kyseisestä kaupungista ja siks on alkanu kiinnostaan :D

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. New Yorkiin ehdottomasti. Se ollut monien vuosien haave. Siellä olisi paljon nähtävää ja koettavaa. Outlet liikkeisiin pääsyä odotan myös innolla ;))

  VastaaPoista
 3. marikax@gmail.com unohtui lisätä

  VastaaPoista
 4. Pariisiin. En ole aiemmin käynyt siellä, ja se vain on paikka mikä jokaisen reissaajan täytyy nähdä Eiffel torneineen yms.

  VastaaPoista
 5. Kyllä Pariisi vetäisi puoleensa! Haaveena ollut jo pitkään päästä kyseiseen kaupunkiin, mutta ei ole vielä ollut mahdollisuutta lähteä. :)
  julia.isoaho@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Lontoo tai Pariisi, Pariisi! Ilolla arvonnassa mukana. :)

  -tiia-

  tiia68@gmail.com

  VastaaPoista
 7. joko pariisi tai barcelona olisi suuntana. niistä on puhuttu ja haaveiltu muttei olla saatu aikaiseksi lähteä. alkusyksyn häämatkakohteeksi on tarkoitus toinen näistä valita :) e.viinikangas@hotmail.fi

  VastaaPoista
 8. Roomaan haluaisin mennä! Siellä olisi niin paljon historiallista nähtävää.

  VastaaPoista
 9. Pariisi! Miehen kanssa pitänyt mennä käymään jo useana vuonna, mutta aina syystä tai toisesta matka on jäänyt suunnitteluvaiheelle. Jospa Pariisi toisi sitä kaivattua romanttista aikaa vauva-arjen keskelle :)

  ki_risi@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti Barcelona! sarahmik@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Varsova. :) anna.halonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Rooma ! Rooma huokuu historiaa ja olisi upeaa päästä näkemään kaikki nähtävyydet ! Olen unelmoinut aina pääseväni sinne :)

  iina-92@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Barcelona tai Lontoo, ehkä enemmän kuitenkin Barcelona, koska siellä ei välttämättä sataisi niin usein. :D

  jatta.pietil@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. New York on unelmakohteeni! sunnuntailapset@gmail.com

  VastaaPoista
 16. New Yorkiin ehdottomasti!!!
  Parin viikon päästä lähdenkin Roomaan joka kuuluu NY:n kanssa listaan pakko nähdä :)

  VastaaPoista
 17. New York olisi listallani ensimmäisenä:)

  tiina.viitanen@live.com

  VastaaPoista
 18. Vastaukset
  1. Muncheniin olisi ihana päästä :)
   aira.kumpulainen@live.fi

   Poista
 19. Mahtavia kuvia ihanasta satumaasta! Seuraava lomakohteeni voisi olla Reykjavik :)

  VastaaPoista
 20. New York ja Pariisi olisi suosikit ehdottomasti!!

  VastaaPoista
 21. Kiitos Kerttu ihanan kattavasta Disney puiston matkakertomuksestanne. Tänne on pakko päästä pian uudestaan :)
  Mukana ihanassa arvonnassa. Veisin mieheni vihdoin häämatkalle New Yorkiin (häistä jo aikaa 9 vuotta).

  t.Sanna

  VastaaPoista
 22. Olipa hyvä postaus ja ihanat kuvat! Meillä varmasti molemmat lapset haluaisivat tuolla disneylandissa joskus käydä, joten käyttäisin lahjakortin ehdottomasti siihen!

  VastaaPoista
 23. Ehdottomasti Pariisiin ja Disneylandiin uudestaan ;)
  merja@pirkholma.fi

  VastaaPoista
 24. Rooma, Lontoo tai Pariisi, johonkin näistä olisi mukava lähteä miehen kanssa kesällä häiden jälkeen tai jopa yllättää mies matkalla :)
  moonangel_(ät)hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Liian monta mielenkiintoista paikkaa! Pariisiin haluaisin uudelleen, mutta koska siellä olen jo käynyt - vaikkakin liian vähän nähneenä - niin ehkäpä Amsterdam, Barcelona, Madrid, New York tai Chicago olisivat valintavaihtoehtojani. :)

  whiteandfresh@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Voi, onpa vaikea valinta! Lontoo, Pariisi, Rooma, Barcelona... Ehkä näistä ykkösenä kuitenkin Barcelona, josta olen nähnyt pienen vilauksen, mutta haluaisin nähdä enemmänkin...

  VastaaPoista
 27. Lontooseen lähtisin tällä hetkellä, se on jo monta kertaa ollut listalla, mutta aina joku muu on vetänyt pitemmän korren, nyt olisi Lontoon vuoro. :)

  VastaaPoista
 28. Ihana postaus! Kuvat täynnä tunnelmaa! :)) menisin Roomaan! Aivan viimeisiä euroopan pääkaupunkeja, jossa en ole käynyt! :)

  VastaaPoista
 29. Ihania kuvia matkaltanne! Minä valitsisin ehdottomasti Pariisin :)
  elinan09(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Ehdottomasti New York, rippilahjaksi tyttärelle, kuten olen luvannut! :)

  VastaaPoista
 31. ihanan inspiroivia matkakuvia ja siitähän se ajatus sitten lähti. Pariisi tai Lontoo olisi valintani. :)
  reissuun koko perheen voimin tai vaihtoehtoisesti 10v häämatkalle miehen kanssa. katjatimonen79@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Venetsiaan. Erilainen kohde :-)
  lehtolamerja@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Pariisiin. Olisipa kiva näyttää Disneyland meidän tytölle.
  taru.tarvainen@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Huikean kattava postaus - kiitos!

  Tämän kaiken perusteella voisin myös valita Pariisin, kun sitä en ole vielä kokenut.
  tarinoita.satumaasta@gmail.com

  VastaaPoista
 35. New York on ikuinen haave, mutta todennäköisempi käyttökohde olisi Amsterdam tai Milano.
  sannamiettinen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 36. Roomaan ja tarvitseeko sitä sen kummemmin selitelläkään ;)
  Colosseum olisi upea nähtävyys ja italia ylipäätään ihana matkakohde!

  VastaaPoista
 37. Ehdottomasti Pariisiin tai NY, kummassakaan en ole koskaan käynyt, mutta haaveissa ovat molemmat! :)
  p.s. ihania lomakuvia!:)

  katisarita@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Olisi ihana viedä koko perhe Pariisiin, kokea juuri nuo jutut mitä teidänkin perhe :). Aurinkoa! kotiporstua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 39. Veisin mieheni 30v. synttäreiden kunniaksi Barcelonaan! -JennaS
  jsaariniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Oi ihanaa.
  Roomassa en ole käynyt, joten sinne. Laitan sähköpostiosoitteen, jos onni suosii...

  -Hillamj

  VastaaPoista
 41. Barcelona tai Pariisi, lapset mummolaan ja ekaa kertaa viettämään parisuhdeaikaa :) -Leena l_temonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Yhdysvallat on ollut pitkään haaveenamme ja kun ensi vuonna tulee 10 vuotta yhdessä täyteen, lähdemme New Yorkiin <3 marika.kahari@gmail.com

  VastaaPoista
 43. New York, New York... se on ollut haaveissa jo liian pitkään! :)

  Heli

  VastaaPoista
 44. Olisi mahtavaa lähteä koko perheen kesken Nizzaan lomailemaan ja unohtaa hetkeksi raksa- ja pihahommat! -Anu (markkanen.anu@gmail.com)

  VastaaPoista
 45. Monissa paikoissa olisi kiva käydä, mutta kyllä New Yorkiin on joskus ehdottomasti päästävä :)
  -Suvi L / suvimar@suomi24.fi -

  VastaaPoista
 46. Ehdottamasti New York, äitini on asunut siellä nuoruudessaan. Itse en ole siellä käynyt mutta haaveissa olisi!

  VastaaPoista
 47. Lähtisin siskoni kanssa Lontooseen. Tehtiin hänen kanssaan siskos-reissu pari vuotta sitten Kööpenhaminaan ja se oli tosi onnistunut matka. Mies/lapset eivät kaupunkilomailusta niin perusta, joten siskon kanssa olisi ihanaa päästä Lontoota ihmettelemään:).

  VastaaPoista
 48. Miehelle ostin juuri 50-vuotislahjaksi Lontoon matkan. Itselle en raaskinut, vaikka mieli tekisi.
  t. Heidi H

  VastaaPoista
 49. Roomaan. Mieheni on puhunut siitä jo pitkään :) s.kansakoski@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Rooma. En ole käynyt Italiassa vielä, joten sinne mieli halajaa.

  VastaaPoista
 51. Roomaan tai Pariisiin, vielä kun pääsisi miehen kanssa kahdestaa minilomalle! :)

  VastaaPoista
 52. lemmenlomalle miehen kanssa olisi varmaan moniakin sopivia kaupunkikohteita, mutta kun lapset ovat vielä pieniä, niin kyllä me pariisiin lähdettäisiin juuri disneylandin takia :) mariw@suomi24.fi

  VastaaPoista
 53. Barcelonassa en ole vielä käynyt, joten pakko valita se! :)

  xeve@hotmail.fi

  VastaaPoista
 54. Kaupunkilomalla en ole koskaan käynyt...siis Tukholmaa lukuunottamatta. Kööpenhamina kiinnostaisi kovasti :) Tuija

  VastaaPoista
 55. Kiitos ihanasta blogimatkasta <3
  Itse suuntain Hampuriin. Tätini asuu siellä ja en ole vuosiin päässyt häntä tapaamaan... nyt voisi alkaa säästää ;)

  VastaaPoista
 56. Dubai! Olisi varmaan aika erikoinen kokemus! ulla.niittyinpera(at)diak.fi

  VastaaPoista
 57. New York - vielä kun saisi miehen suostuteltua mukaan ;)
  sasu-84@suomi24.fi

  VastaaPoista
 58. Kuulostaa ja näyttää siltä, että tuolla nähtävää ja koettavaa riittäisi! Hieno paikka ja varmasti näkemisen arvoinen! Kiva, kun olit jaksanut kirjoittaa tästä! Itse lähtisin New Yorkiin, jonne on tarkoitus joku päivä päästä käymään!

  VastaaPoista
 59. Roomaan! Italia on maana ihana, ja kyllähän Roomassa nähtävää ja koettavaa riittäisi. :)

  VastaaPoista
 60. Tällä hetkellä mieli halajaisi Lontooseen tai Pariisiin, ehdottomasti! Kiitos kattavasta matkareportaasista kuin myös tästä blogista! tl.karlshoj@gmail.com!

  VastaaPoista
 61. New york, New York! Minulla on ollut pitkään haave matkustaa Nykkiin neljäksi päiväksi. Toteutuuko se, jää nähtäväksi. Ihanat Pariisi-jutut, kiitos!

  VastaaPoista
 62. Roomaan pitäisi ehdottomasti joskus päästä =).
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 63. Unelmien Pariisi. MariaA

  VastaaPoista
 64. Lontooseen haluaisin päästä shoppailemaan! Ja oishan tuo Disneyland myös kiva paikka käydä, todella upeita kuvia sinulla.

  VastaaPoista
 65. Lontooseen nähtävyyksiä katselemaan ja kokemaan aitoa suurkaupunkitunnelmaa!

  VastaaPoista
 66. Lontooseen nähtävyyksiä katselemaan ja kokemaan aitoa suurkaupunkitunnelmaa!

  VastaaPoista
 67. Los Angeles kiinnostaisi kovasti. :) Suurkaupungit vetää puoleensa, NY on jo nähty, nyt maan toiselle laidalle. Kattavan kertomuksen olet Pariisin Disneylandista tehnyt, kiitos siitä! -Satu-
  sau81@luukku.com

  VastaaPoista
 68. Barcelona, en ole koskaan käynyt ja kaikki kehuvat.
  marjut.kutvonen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 69. Aivan huikeita kuvia ja todella kattava postaus Disneylandista, kiitos :) Nyt täytyy sanoa että vau ja wtf, matkalahjakortti arvonta, ihan sika hienoa! Minä en ole ikinä ollut ulkomailla, ellei ruotsin risteilyitä lasketa mukaan. Voisin siis valita ihan minkä kohteen vain. Lontoo, Pariisi, NY, Berlin, Kööpenhamina ihan mikä vain kelpaisi. Jos itsessään ulkomaille pääsy olisi huippua ja yksi suuri unelma toteutuisi :)
  liveandhome(at)gmail.com

  VastaaPoista
 70. Disneylandiin Pariisiin ehdottomasti! Pariisi on tuttu mutta Disneylandissa emme ole perheestämme kukaan käyneet. Säästäminen onkin jo aloitettu hissukseen mutta hyvää kannattaa odottaa :)

  VastaaPoista
 71. Paris!

  Menisin muistelemaan nuoruusvuosiani :-)

  pr@luukku.com

  VastaaPoista
 72. Venetsia on ollut jo pidemmän aikaa listalla.
  klaaratar@gmail.com

  VastaaPoista
 73. New York. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 74. New Yorkiin olen kovasti halunnut jo kauan. Jokin siinä vaan kiehtoo.
  maaritti23(at )luukku.com

  VastaaPoista
 75. Barcelonan matkaa on suunniteltu jo viisi vuotta, mutta ei ole vieläkään toteutunut. Sinne siis!
  marja@cocovisio.fi

  VastaaPoista
 76. New York. :)) Olisi ihanaa päästä johonkin matkalle!

  VastaaPoista
 77. Kyllä minä tuonne Pariisiin haluaisin mennä !

  VastaaPoista
 78. New York olisi haaveissa,kun tytär valmistuu insinööriksi 3v:n päästä.hän on amerikka-fani.

  VastaaPoista
 79. Barcelona tai Pariisi. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 80. Matkasta Dubaihin oon pitkään haaveillut. Jospa olisi joskus mahdollista toteuttaa! Viimeinen vuosi onkin kyllä ollut meidän perheessä sen verran rankkaa aikaa, että loma tulisi kyllä tarpeeseen...

  VastaaPoista
 81. Ameriikkaan joko Las Vegas tai Miami. Siellä täytyy käydä edes kerran !

  reikkinen@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Lontoo. :) -Anna-Mari

  VastaaPoista
 83. Roomaan ehdottomasti, kaikki tiethän vievät sinne :)

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Pariisi... Siellä en ole vielä käynyt :) tmkuitunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 85. Lontooseen tai Pariisiin. niihin haaveillut jo pidemmän aikaa ! henna194@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Matkustaisin perheen kanssa köpikseen, jossa on paljon tekemistä lasten kanssa, kaikki lähellä ja lentomatka on mukavan lyhyt.

  VastaaPoista
 87. Heippa! Huippu arvonta!

  Lähtisimme L.A:han uusimaan honey moonimme ♥

  pooola@suomi24.fi

  VastaaPoista
 88. Pariisi. hienot shoppailu mahdollisuudet.
  mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 89. Hei,

  matkustaisin ehdottomasti Pariisiin, lähinnä tuon Disneylandin takia. Molemmat tyttäreni rakastaisivat sitä varmasti.
  Kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta matkakertomuksesta!

  Kävittekö Disneylandin lähellä olevassa outlet kylässä?

  Haaveilija, joka haluaa nähdä tyttäriensä ilon heidän kohdatessaan aidot prinsessat

  ps.Ilmoittelen s-postiosoitteen, jos voitan,=)

  VastaaPoista
 90. Ihanan postauksen olit tehnyt. Tuonne varmasti joskus olisi ihana matkustaa kun poikani vähän kasvavat :) Nyt valintani osuisi joko Lontooseen (ehdoton hitti meidän lapsilla olisi kaksikerrosbussit :)) tai hieman vielä lähemmäs eli Kööpenhamina, olen kuullut siitä paljon hyvää ja siellä on monia kohteita joihin mennä lastenkin kera. Itselleni mielenkiintoinen kohde olisi Karen Blixtenin museo.

  t. Anskari

  VastaaPoista
 91. Praha kiinnostaisi. Sitä on paljon kehuttu enkä vielä ole päässyt näkemään tätä upeaa kaupunkia. Puolison tai ystävän kanssa reissuun. mariluu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 92. Ihana postaus, tuli upeat muistot seitsemän vuoden takaisesta Disneyland-reissusta mieleen :) Siitä asti olen haaveillut uudesta matkasta! Vastaukseni on siis Pariisi, ja juuri tuon Disneylandin vuoksi.
  tanja.sieranta (at) windowslive.com

  VastaaPoista
 93. LA, Miami beach tai NY!! Oih, kuinka niin unelmoin pääseväni jenkkeihin <3 <3

  Ihana postaus Disneylandistä ja kiva, että vinkeistäni oli apua!!

  VastaaPoista
 94. Kööpenhamina tai Pariisi tulee nyt ensiksi mieleen.
  Toivottavasti arpaonni olisi nyt suosiollinen

  TanjaP
  pikkunen78 (@) gmail.com

  VastaaPoista
 95. Paljon ihania kohteita, mutta tällä kertaa Lontoo veisi voiton. Lontooseen vaan ei kyllästy ikinä.
  minna_tku@luukku.com

  VastaaPoista
 96. Valinnan vaikeus iski, mutta ehkäpä New Yorkin tällä kertaa valitsisin. ps. s.postiosoitteen laitan, jos arpaonni kohdalle osuu.

  VastaaPoista
 97. Postauksesi innoittamana valitsisin Pariisin. Perheemme jälkikasvu olisi varmasti innoissaan Disneylandin seikkailuista ja kaupunki tarjoaisi varmasti jotain ihanaa myös aikuisempaan makuun. sannapuu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 98. WAU!!!
  W-A-U-!-!-! !!!

  Ihan huikea postaus ja mikä upea tunnelma välittyy tänne asti! Mahtavia kuvia ja ihanasti olet kertonut reissusta. Mä täällä eläydyin niin kovin nojatuolissa, että taisi tulla kramppi pohkeeseen, hih!

  Aiempaan postaukseesi blogimaailman kommenteista jätinkin viestiä, että luin Pariisin reissusta ääneen miehelleni (joka edelleenkin on kyllä lukutaitoinen), mutta varmistin, ettei MITÄÄN mene ohi. Mainitysin myös, että en ole koskaan ollut lentokoneessa. Tänään illalla tarina jatkuu... pitänee taas istuttaa armas siippani nojatuoliin ja näyttää huikeat kuvat =) Katsotaan sitten kenen pohkeet kramppaavat :)

  Mutta ehdottomasti onnea kokeilemassa myös :)
  kastanja.blogi@gmail.com

  -Kastanja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin! Tässä matkahuumassa unohdin valita kokonaan kohteen.... eli Pariisi sinun innoittamanasi :)

   - Kastanja-

   Poista
 99. Valitsisin Rooman sillä Italia vei sydämeni Bergamon reissulla muutama vuosi sitten :) salla.m.koskela(at)helsinki.fi

  VastaaPoista
 100. Wau, upea tuo Disneyland! Hyviä kuvia ja vinkkejä sait tosiaan kasattua yhteen postaukseen. Matkalahjakortin voisin sijoittaa pesämunaksi New Yorkin matkaan.. Paikka, joka olisi vain nähtävä!

  VastaaPoista
 101. Kyllä minä Pariisin valitsisin:) Sen näkeminen on ollut haavelistallani jo pitkään:)

  VastaaPoista
 102. Rooma tai Pariisi <3 Kummassakaan en ole koskaan käynyt..

  VastaaPoista
 103. Oi, olisi niin monta ihanaa kaupunkimatkakohdetta. Esimmäisenä valitsisin Lontoon tai Pariisin :)

  VastaaPoista
 104. Oi, olisi niin monta ihanaa kaupunkimatkakohdetta. Esimmäisenä valitsisin Lontoon tai Pariisin :)

  VastaaPoista
 105. Vau mitä kuvia nuo viimeiset, joten eiköhän tuo disneyland olisi minunkin valinta :)

  VastaaPoista
 106. Voivoi, tän postauksen jälkeen haluan muuttaa tuonne Dinseylandiin! Se on ollut mulla ikuisuushaave niinkuin aina!

  VastaaPoista
 107. Hyvä kattava postaus ja kivat kuvat! :)

  Taidan vastata New York, koska se olisi varmasti huikea elämys tällaiselle pikkukaupungin asukille. :)

  VastaaPoista
 108. New York :)
  Terv. Suvi

  VastaaPoista
 109. Kävimme Pariisissa pojan ollessa muutaman kuukauden ikäinen. Nyt olisi näköjään aika käydä uudelleen, ihana postaus!

  VastaaPoista
 110. Peking kuullostaa hyvältä :-) sinne siis!

  Ritu

  tervaharju@luukku.com

  VastaaPoista
 111. Mä olisin tuolla kyllä niin pähkinöinä!! Ehdotin jo varovaisesti poikaystävälleni, että tänä kesänä viettäisimme synttärini Disneylandissa, mutta vielä ei ehdotustani taidettu oikein noteerata. Voih, ehkä vielä joskus.

  Nim. Kaikissa meissä asuu pieni prinsessa

  VastaaPoista
 112. Voi ei mikä valinnan vaikeus, matkustaminen on aina kivaa! Ja matkalta kotiin palaaminenkin on joka kerta ihanaa... :)
  Noista vaihtoehdoista valitsisin New Yorkin.
  Peukut pystyyn!

  VastaaPoista
 113. Pariisi! Pariisi! Pariisi! Sinne mä menisin uudelleen. <3

  VastaaPoista
 114. Lontoo !!! Kotikaupunkini v. -92-94. Sinne jäi toinen puoli sydämestäni tai vaihtoehtoisesti New York, joka on vielä näkemättä ja kokematta :)

  - Sirpa

  VastaaPoista
 115. Kyllä se on se Pariisi. Ai miksi? Koska en ole siellä käynyt. Vielä. :)

  VastaaPoista
 116. Pariisi tai Rooma.
  sarkkupu@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Rooma tai Pariisi. elinalintunen (at) Hotmail.com

  VastaaPoista
 118. Riikaan, Pohjolan Pariisiin :)
  MaritaK

  VastaaPoista
 119. Pariisiin! Voikun pääsisikin lomalle, moneen vuoteen emme ole kunnon reissuun päässeet.
  Ihania kuvia sinulla!

  VastaaPoista
 120. Pariisi, oo la laa!
  t.Minnimari

  VastaaPoista
 121. MIAMI.

  jarkkolehkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 122. Hei, kiva matkakertomus :)
  Valitsin Istanbulin. Työtoverini matkustaa vapaa-ajallaan paljon sinne, ja en ole voinut välttyä paikan hehkutuksesta, joten olisihan tuon omin silmin nähtävä!!

  VastaaPoista
 123. Lontoo! Lontoossa on se oma rento ajaton tunnelmansa ja ah niin ihana brittiaksentti! Kaupunki on kaunis ja täynnä kulttuuria. Maailmanluokan musikaalit ja teatterit houkuttelevat, mutta myös paikalliset ja heidän pienemmät kuppilat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Oih Lontoossa varmasti keksisi tekemistä ja katseltavaa moneksi viikoksi!

  - Milla
  mil-lie@hotmail.com

  VastaaPoista
 124. Aika monessa onkin tullut jo käytyä, mutta New York ehdottomasti uudelleen...<3 p.s ihania kuvia. - Annelix

  VastaaPoista
 125. Lontoo on paikka joka on aina kiinnostanut. Lentomatkakaan ei ole kovin pitkä.
  Eppuve@hotmail.com

  VastaaPoista
 126. Oi oi, kyllä tuonne disneylandiin täytyy vielä jossain vaiheessa matkustaa, kunhan lapset vähän kasvaa ja saavat enemmän irti matkasta.
  Yksi pitkään haavenani on ollut yhdysvallat niin voisin lähteä Miami Beachille. Eräs tuttu oli juuri siellä lomalla ja niin kivannäköisiä kuvia, että haluan sinne itsekin.

  VastaaPoista
 127. Vaikeuksia päättää kumpi, Praha vai Kööpenhamina! Molemmissa kulttuurinähtävyyksiä ja varsinkin jälkimmäisessä shoppailua. Pienten lasten takia kuitenkin voiton vie nyt Köpis.
  kirsi.halttu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 128. Pariisiin myös minä menisin ja veisin perheeni. Olen käynyt Disneylandiassa, ja siitä asti haaveeni on ollut tehdä samainen reissu uudestaan mieheni kanssa -ja tietysti nyt, kun meillä on kaksi ihanaa tytärtä, myös ja erityisesti juuri heidän kanssaan.

  VastaaPoista
 129. Lontoo, Pariisi tai Rooma.. En osannut päättää:)

  VastaaPoista
 130. Kööpenhaminaan - sopiva sekoitus kaikkea kiinnostavaa!

  mipetter@ulapland.fi

  VastaaPoista
 131. vaikea valinta! mutta, ehkä Edinburgh tai Singapore :)

  Jaanuska

  VastaaPoista
 132. London calling, beibe! Lontoossa open asunut jonkin aikaa nuorena ja olisi ihanaa näyttää omille lapsille mitä kaikkea tuo ihana, persoonallinen kaupunki pitää sisällään. :-)

  t. Minna
  minna.lahde(at)gmail.com

  VastaaPoista
 133. En oo koskaan haaveillukaan käyväni Disneylandissa, mutta nyt... Pakko päästä! :)

  -Saija-

  VastaaPoista
 134. Koskaan en ole ulkomailla aikuisiällä käynyt,joten mikä tahansa kohde olisi mieluisa ^_^
  Josko tuo Pariisi tai Berliini sitten olisi valintani.

  mewamili@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Ikuiselle romantikolle Pariisi olisi juuri se oikea valinta! Oih! <3

  Anni-Helena

  VastaaPoista
 136. Haluaisin matkata Ateenaan, jossa yksi ystäväni asuu. Houkuttelevalta näytti teidänkin matka, ehkä itsekin suuntaan Pariisiin joskus sitten kun on enemmän siihen mahdollisuuksia.

  jumppapallo95@luukku.com

  VastaaPoista
 137. Lähtisin Berliiniin, sillä se on ainoa kyseisistä kohteista, jossa en ole vielä käynyt. Saksa on myös mukavan leppoisa maa. :)

  paivi.kannelniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 138. New York, ehdottomasti! En ole koskaan käynyt Ameriikassa,ja jos johonkin, niin Isoon Omenaan siellä haluaisin! fili.jonkka@gmail.com

  VastaaPoista
 139. Ah, vaikeaavaikeaa valita...juuri nyt ajankohtaistakin, kun "pitäisi" päättää minne päin lähtisi. Chicagoon kyl voisin esimerkiksi lähteä, Euroopasta voisin valita ehkäpä Pariisin.

  tam06@luukku.com

  VastaaPoista
 140. Olen aina valmis lähtemään reissuun oli kohde mikä hyvänsä :) Pari viikkoa sitten Jenkeistä kotiutuneena voisi valita jonkun Euroopan kohteen. Kävimme Kalifornian Disneylandissa ja kokemus oli todella hieno, varsinkin paraati oli aivan upea :)

  -Jei-

  VastaaPoista
 141. Lontooseeen, sinne voisin lähteä koska tahansa, sillä rakastan musikaaleja ja meininkiä siellä :)
  Voi kun tärppäisi...
  sipsi@iki.fi

  VastaaPoista
 142. Pariisi tai Barcelona olisi ihana! Pariisissa olen jo kerran käynytkin joten ehkä barcelona olisi parempi vaihtoehto :) Rooma houkuttelee myös :)

  VastaaPoista
 143. New York, keväällä <3 Sen haluaisin nähdä!! Tuo Disneyland on myös paikka,jonka haluan kokea ja mahdollistaa tyttäreni kokea. Tuntuu vain siltä, että Se on niin valtava, että miten ihmeessä sitä osaa päättää mitä haluaa nähdä, kokea (laitteet), niin ettei jää harmittamaan kun puoliakaan ei kerinnyt!! :D Onko parempi nähdä vähän vai ei nähdä ollenkaan, siinäpä se :D

  VastaaPoista
 144. Monta ois vaihtoehtoa, mihin haluaisin matkustaa. Mieluisin ehkä pariisi tai kööpenhamina :) Saila

  VastaaPoista
 145. Haluaisin lähteä syksyllä Pariisiin :) Silloin ehtisi vielä Disneylandiinkin ja nähtyvyyksiinkään ei olisi varmaan pitkiä jonoja. Kiitos myös innostavasta postauksestasi! t."matkustaja"

  VastaaPoista
 146. Aivan upeita kuvia. Melkein kuin olisi itsekin ollut mukana :D.Minä lähtisin Kööpenhaminaan. Sellainen unelmakohde tällä hetkellä minulla. Ihania putiikkeja, tunnelmaa.. oih!

  VastaaPoista
 147. Ihanaa! :) Minäkin valitsisin Pariisin, en ole koskaan siellä käynyt ja lapsille olisi mahtava päästä Disneylandiin.

  minnaliukkonen(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 148. Ehdottomasti New York! =)
  tinke03@hotmail.com

  VastaaPoista
 149. Matkustaisin Pariisiin, koska haluaisin päästä testaamaan ranskan kielen alkeita. :)

  T: Jonna

  jossukka@windowslive.com

  VastaaPoista
 150. Venetsia ja Verona on jo käyty, joten ikuinen Rooma ehdottomasti! nimim. Italiaan rakastunut.

  VastaaPoista
 151. Ihana kertomus, joka sytytti kyllä halun lähteä Pariisiin ja heittäytymään lapsenmielisesti tuohon Disney-seikkailuun :)

  VastaaPoista
 152. Matkustaisin Lontooseen!! :)

  T. Henna
  henta77(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 153. Hei!

  Ensinnäkin kiitos blogista, mahtavaa! Haluaisin matkustaa Lontooseen.

  Upeata kesää kaikille!

  T. Jussi

  jussikeskinen(a)yahoo.com

  VastaaPoista
 154. Ihania kuvia ja mukavaa tekstiä.New Yorkiin olisi ihana päästä...maarit68@windowslive.com

  VastaaPoista
 155. Kornisti varmaan rakkauden täytteiselle pariisin lomalle avomiehen kanssa!<3
  Vaikka tuo disneyland voisi sopia meillekin :'D viivapisteviiva@gmail.com

  VastaaPoista
 156. Kyllähän se Pariisi tai Lontoo olisi minne pesämuna laitettaisiin.. Olisi ihanaa päästä jonnekin
  LauraV

  VastaaPoista
 157. Roomaan tai Barcelonaan. Roomassa on kerran tullut käytyä - ihan mahtava paikka, niin kaunis ja monipuolinen kaupunki. Barcelona olisi meille aivan uusi kohde ja todella mielenkiintoinen, kovin mielelläni sinnekin lähtisin :) dinaer@hotmail.com

  VastaaPoista
 158. Malaga! Olemme miettineet ihan muuttoa etelämmäs ja tämä on yksi kohde listallamme, jotka pitäisi koeajaa uudeksi kotikaupungiksi. korhonen.ajm@gmail.com

  VastaaPoista
 159. Lähtisin Berliiniin, sillä kaupunki kiinnostaa kulttuurin ja kielen takia.
  pokkaritaivas(a)gmail.com

  VastaaPoista
 160. Italia <3 ja ikuinen kaupunki Rooma! Sinne mieheni kanssa kaksistaan ollaan matkaa suunniteltukin, vielä toteutumatta jäänyt. tanjaimmo@hotmail.com

  VastaaPoista
 161. matkustaisin roomaan, sillä sen haluaisin kokea.
  emmi.saali a luukku.com

  VastaaPoista
 162. Budabest kiehtooja sen seitsemän siltaa ;)

  VastaaPoista
 163. Lähtisin Roomaan, sillä en ole koskaan (!) käynyt siellä! sulkahirmu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 164. Lissabon! Olen käynyt vaan lentokentällä pyörähtämässä, mutta näin kaupunkia yläilmoista. Kaunis aurinkoinen kaupunki kaikkine väreineen! Rakastan myös portugalin kieltä ja olen käynyt Portugalin pienemmissä kaupungeissa jo vähän tutustumassa kulttuuriin.

  jonnanblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 165. San Francisco! tapiiri_1@hotmail.com

  VastaaPoista
 166. Barcelonaan mieli tekisi :)

  susanna.solati(at)sotkamo.net

  VastaaPoista
 167. Lontooseen :) Monivuotinen haave. Ottaisin mukaan oman pojan ja veljentytön :) Lahjakortti tulisi kyllä tarpeeseen! tsuihtsuih@luukku.com

  VastaaPoista
 168. Ehdottomasti Lontoo! Olen jo kauan haaveillut pääsystä sinne, kaikkien kuuluisien monumenttien ja nähtävyyksiä näkemisetä ja unohtamatta tietenkään lasillista aitoa englatilaista siideri'ä jossain ihastuttavassa paikallispubissa ;)
  pubiruusu@gmail.com

  VastaaPoista
 169. Köpis ihan ehdottomasti! Paikka on kiinnostanut monipuolisuudellaan jo pidemmän aikaa, ja olenkin jo varovaisesti selaillut matkaoppaita ja -vinkkejä kohteesta... jos vaikka sinne suuntaisi joskus tässä seuraavaksi :)

  VastaaPoista
 170. Pariisiin kokemaan tämän ainutlaatuisen kaupungin tunnelma (pelkän elokuvista katselun sijaan) kolmen sukupolven naisporukalla äitini sekä mummini kanssa! veera.ojala@windowslive.com

  VastaaPoista
 171. New York, Miami, LA, Las Vegas, San Francisco, jos vaikka noista alottais. Tai lähimatkailuna uudestaan Pariisin Disneylandiin :)

  VastaaPoista
 172. Aivan mahtavia kuvia Pariisista. Valitsisin itse sen myös matkakohteeksi. Disneyland olisi huikea elämys lapsille. pilvenpisara@gmail.com

  VastaaPoista
 173. Tässä suunnittelen juuri matkaa Pariisiin tai Köpikseen, taitaa ensimmäinen viedä tämän jälkeen voiton :)

  VastaaPoista
 174. Houkuttavimmasta matkakohdeviisikosta nyt taitaisi kutkuttaa eniten Lissabon, jossa haluaisin päästä höpöttelemään portugalia ja tutustumaan kaupunkiin : )

  Kopi manis

  VastaaPoista
 175. Legendaarinen New York täytyy jonain kauniina päivänä kokea, niin paljon upeaa yhdellä omenalla, ai että! Ja eritoten olen lapsesta asti halunnut sinne näkemään upeita Broadway-näytöksiä ilmielävänä, parhaiten elämässäni tuhlattuja satasia. Samalla lisäunelmana olisi poiketa kuuntelemaan jonkin kirkon gospel-kuoroa, jos ne saisivat nostettua karvat pystyyn. Eräs musiikin harrastaja suositteli ehdottomasti käymään sellaisessa uskontokunnasta riippumatta, joten sen aion myös tehdä!


  Paljon pieniä ja pitkään mielessä olleita unelmia toteutuisi :)

  VastaaPoista
 176. Lontoon ja Pariisin välillä vaikea valinta. Ehkäpä Lontoo veisi tällä kertaa voiton! :) henriika.ylppo@gmail.com

  VastaaPoista
 177. Pariisiin ehdottomasti :)

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 178. Pariisi on kyllä ykkösmatkakohteeni!
  mariah-79(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 179. New Yorkiin lähtisin keskimmäisen poikani kanssa. Hän on innokas koripalloilija ja on haaveillut Amerikan reissusta jo pitkään ja tietenkin tarjoutuisin matkaseuraksi :)
  Leea

  VastaaPoista
 180. Ihan kauhean vaikea valita! Yhtenä päivänä tekisi mieli kööpenhaminaan, toisena Prahaan ja kolmantena Pariisiin. Valitsen siis Lontoon.;)

  VastaaPoista
 181. Los Angeles olisi toivelistalla, siellä haluan ehdottomasti joskus käydä ja yrittäisinpä saada tatuointiajan Suomi-fanin Kat Von D:n tatuointistudioonkin (vaikka luulen, että heillä on varaa valita asiakkaansa, joten tuskin aikaa koskaan saisi vaikka kuinka ajoissa olisikin liikenteessä...). Tällä hetkellä realistisempi matkakohde olisi Pariisi. Ranskassa olen aina halunnut käydä :)

  VastaaPoista
 182. Ehdottomasti Periisiin! Siitä aina haaveillut! :) Mahtava matkakertomus sinulla ja varmasti ikimuistoinen reissu. -Marika

  VastaaPoista
 183. Haluaisin matkustaa Barcelonaan, jossa pääsee kuulema nauttimaan samanaikaisesti sekä ranta- että kaupunkilomasta. :) Satu

  VastaaPoista
 184. Pariisin Disneylandiin neljän pikku prinsessamme kanssa <3

  VastaaPoista
 185. Kööpenhaminassa en ole jostain syystä vielä käynyt, vaikka se melko lähellä onkin eli sinne suuntaisin kesälomalla! :) henna.k.rauhala@gmail.com

  VastaaPoista
 186. Dubaiin matkustaisin. Vaikuttaa todella ihanalta ja minun makuun sopivalta maalta :)

  jennnimo@gmail.com

  VastaaPoista
 187. Dubrovnik. Sopivan lyhyt lentomatka lämmin ilmasto. Haluaisin kävellä vanhassa kaupungissa muuria pitkin ja tutustua muurin varrella oleviin linnakkeisiin.
  paivin@student.uef.fi

  VastaaPoista
 188. Valitsisin Pariisin. Varmaan ensi kesänä vien tytöt Disneylandiin, itse joskus siellä pienenä käynyt ja oli kyllä hieno kokemus.

  VastaaPoista
 189. Valitsisin Lontoon. Lupasin 14-vuotiaalle tyttärelleni Lontoon matkan, jos hän korottaa englannin arvosanaa. Tyttö korotti numeron jouluksi, joten lupaus olisi nyt lunastettava :)
  t. Virpi

  VastaaPoista
 190. Aivan monta ihanaa paikkaa, jonne haluaisin matkustaa! Pariisi olisi tietysti romanttinen kohde matkustaa miehen kanssa, hän kun ei ole siellä käynyt koskaan. Itse olen siellä käynyt useamman kerran, mm. Ranskassa vaihto-opiskelijana ollessa. Toisaalta koska olen itse siellä käynyt useasti joku uusi paikka kiehtoisi. Nizzaan olen aina haaveillut matkustavani ja mies taas haaveilee Kroatian reissusta. Vaikea valita vain yhtä ylitse muiden, mutta ehkä näistä vaihtoehdoista kallistuisin Dubrovnikiin, sillä olen kuullut siitä niin paljon hyvää :) Ja ihanalta kuulosti teidän reissu!
  (ansku.strengell AT gmail.com)

  VastaaPoista
 191. Rooman valitsisin juuri nyt, olisi ihana päästä aikuisten reissulle kaupunkiin, jossa olisi jokaiselle jotakin. Puhumattakaan ruuasta...

  VastaaPoista
 192. Valitsen Pariisin....käymme joka vuosi kihlajaisia viettämässä, jossakin päin eurooppaa. Mikä sen ihanampaa olisi kuin viettää 3-vuotis kihlajaispäivää ♥ Eiffeltornissa tai jopa häitä, ken tietää.... :) Ihanalta vaikutti Pariisin reissunne :) Nyt ei voi kun pitää peukut pystyssä .... (mirvabelov@luukku.com)

  VastaaPoista
 193. Praha. Kihlauduimme siellä 13 vuotta sitten, nyt voisi olla hyvä ajankohta yllättää mies suostumalla vihdoin avioliittoon. Sitten tekisi uusintareissu Prahaan virkistämään muistia siitä mistä me kaksi olemme oikein tehty. (halindqv at abo.fi)

  VastaaPoista
 194. Barcelona...jo vuosien ajan haaveena. Kaupunki kiehtoo erilaisuudellaan. Barcelonaan oltu menossa jo kahdesti, mutta aina matkalle on sattunut este, ja matka jouduttu perumaan. Nyt voisi olla vihdoin sen aika. :) petra.lindstrom@netti.fi

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...