sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kahvipöytäkeskustelu

Sain jo aikaa sitten Image black and white-blogista haasteen, jossa idea on kahvipöytäkeskustelumaisesti jutustella elämän tärkeistä jutuista. Tässä sitä mennään!

1. Mikä on sisustustyylisi?

Kodikas, skandinaavinen, selkeä ja ajaton. Toivon, että kotimme sisustus rakentuu ajan kanssa ja siinä on kerroksia ja tarinoita. Koen olevani oikealla tiellä, vaikka vasta alkumatkassa. Mieltäni lämmittää ajatus, että tytär saa mukaansa laatuhuonekaluja, jotka ovat vielä vuosikymmenten päästä kauniita ja haluttuja. 


2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustuksessasi?

Ajallisesti panostus on mennyt eri huoneiden kesken aika tasaisesti, mutta rahallisesti eniten on sijoitettu olohuoneeseen. Se tuntuu luontevalta, sillä se on keittiön kanssa kodin keskipiste ja eniten käytössä oleva tila. Myös vieraat viihtyvät olohuoneessa. 

3. Mihin käyttäisit rahaa ilman huonoa omaatuntoa? 

Pyrin siihen, että rahan käytöstä ei tarvitse kantaa huonoa omatuntoa. Silloin kun sitä on vähemmän, sitä myös kulutetaan vähemmän. Haluan panostaa tyttäreni harrastuksiin ja hyvinvointiin, niihin kulutetuista euroista en kanna huonoa omatuntoa. Toisaalta myös koti ja terveys ovat asioita, joihin käytettyä rahaa en kadu. 


4. Mihin käytät paljon rahaa? 

Suurin rahareikä on tietysti ihan arki; laskujen maksaminen, kaupassa käynti ja auton tankkaaminen.  Käytän varmasti keskimääräistä enemmän rahaa myös kodin sisustamiseen ja koen sen myös harrastuksekseni. Mahdollisuuksien mukaan haluan myös matkustaa ja nähdä maailmaa. 

5. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?

Sairastuminen tai onnettomuus läheisilleni tai itselleni. Toisaalta myös kyynistyminen tai elämänilon menettäminen olisi kamalaa. 


6. Mistä onnesta unelmoit?

Eheästä, onnellisestä elämästä. Siitä, että osaisin elää hetkessä ja arvostaa pieniäkin asioita. En liikaa haikailisi sen perään mitä ei ole, vaan nauttisin siitä mitä jo on.  Toisaalta myös siitä, että säilyttäisin taidon unelmoida ja edetä päämäärätietoisesti kohti tärkeitä tavoitteita. Maallisista asioista haaveilen talosta veden äärellä. 

7. Missä asiassa olet tunnollisin?

Jotenkin tähän on vaikeaa vastata. Haluaisin olla tunnollinen ja uskon myös olevani, mutta aina kai voisi tehdä enemmän... Työasiat pyrin hoitamaan jämptisti ja niin, ettei kenenkään tarvitse minuun pettyä. Toisaalta myös moniulotteisessa tietotyössä on joskus vain oiottava mutkia, onko se sitten epätunnollisuutta? Tärkeintä on tietysti olla hyvä äiti ja vaimo, mutta ei kai sekään ole elämässä mikään tunnollisuussuoritus? Entäs harrastukset sitten? Olen aika tunnollinen päivittämään blogia ;)


8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Eikös kaiken inhimillisen saa anteeksi? 

9. Mikä on naisen paras ominaisuus?

Empaattisuus, kyky ajatella asioita useammalta kantilta ja ottaa järjen lisäksi tunteet huomioon. 

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?

Tekisi mieli sanoa, että kyky rentoutua, vaikka olisi tuhat rautaa tulessa :D Omassa miehessäni arvostan eniten pohjatonta rehellisyyttä, sitä että häneen voi luottaa kuin peruskallioon. 


Se olikin sellainen kahvipöytäkeskustelu, jossa sai vähän enemmänkin pohtia syntyjä syviä. Tämä haaste on jo kiertänyt niin monilla, että en haasta ketään nimellä mukaan. Jos kuitenkin haluat napata tämän mukaasi, niin kerrothan siitä kommenttilaatikossa. 

Mukavaa uutta viikkoa! 

17 kommenttia:

 1. Kotinne on kyllä todella kaunis, selkeä ja ajaton! Pidän tyylistäsi ja siitä että etenet tyylillesi uskollisesti. Keskustelu kuului hyvältä ja voin yhtyä varmaan jokaiseen ajatukseen. Samalla tavalla kun ajattelen <3

  VastaaPoista
 2. Kauniita ajatuksia ja kuvia ♥ Näytämme ajattelevan asioita samassa hengessä. Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja seesteistä. Tällaisia "haaste"postauksia on mukava lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Mia! Näitä on välillä hauska myös kirjoittaa, vaikka monet haasteet tuppaaat unohtumaan ;)

   Poista
 4. Näitä on kiva lukea - ja tehdäkin, vaikka saattavat olla aika haastavia.
  Tätä oli kiva myös katsella - kotisi on niin kaunis;)

  VastaaPoista
 5. Hienoja ajatuksia, pidän todella blogistasi sitä on niin kiva lukea. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle Kerttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos Lisa kannustavasta palautteesta! Aurinkoista viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 6. Moi, teidän keittiö näyttää kivalta, mikä valmistaja, minkäniminen kaappi, onko ovi kiiltävä?
  Laittaisitko viestiä sipsi@iki.fi kiitos, Laura ps Meillä uuden kodin keittiö mietinnässä ja pitäisi kohta päästä tilaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tästä vanhasta postauksesta saat vastauksia: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/02/esittelyssa-keittio.html

   Poista
 7. Hei, rakastuin keittiöönne :) Sait myös uuden lukijan.

  jonnadreaming.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva haaste. Piti napata.
  Mä niin odotan teidän reissua ja reissukuvia.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...