keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Sisustuksellisia herkkupaloja


Palataan vielä aurinkoiseen perjantaihin, jolloin 19 bloggaajan voimin kiersimme muutaman valitun kohteen Asuntomessuilta sekä vietimme iltaa Jyväskylän keskustassa. Talo Luckin vierailun jälkeen lähdimme ihailemaan järvimaisemia Maailmanpylväs-nimiseen kerrostalokohteeseen. Tämä on muuten yksi messujen must-kohde, uskallan näin sanoa, vaikka en Milla Alftanin sisustamia teema-asuntoja ole vielä nähnytkään. 


Niihin emme päässeet tälläkään kertaa, mutta mukava jättää sisustuksen herkkupaloja ihmeteltäväksi varsinaisille messuille. Kipusimme neljänteen kerrokseen katsomaan paria malliasuntoa ja siinä taisivat sitten eläkepäivien maisematkin tulla selviksi. Olisi aika ihanaa herätä ja nähdä sängystä suoraan järvelle. Maailmanpylvään maisemat kiteyttävät sen, mitä Jyväskylä on. Kuokkalan silta ja keskustan kyljessä oleva uusi Lutakon asuinalue näyttävät erityisen upealta iltavalaistuksessa. Horisontissa häämöttää myös Laajavuori mäkihyppytorneineen. Malliasunnot eivät ole Asuntomessujen esittelykohteita, mutta sisustettuina antavat potentiaalisille ostajille paremman kuvan tilojen käyttömahdollisuuksista. 


Maailmanpylvään asunnoissa on leveät terassit, jotka tuovat järvimaiseman sisälle saakka. Näkymä on kuin taulu, joka ei ole koskaan täysin samanlainen.


Kerrostalokohteesta kipittelimme Daaliantielle, jossa meitä odotti messurakentaja- ja bloggaaja Henna. Esittelinkin teille jo ennakkopressipäivänä Deko 159-talon, mutta nyt näimme tämän kauniin lapsiperheen kodin messusisustuksessa. 


Tällä kertaa keskityin kuvaamaan yksityiskohtia. Kahden prinsessan koti on kuin karkki, sen verran herkulliselta sisustus näyttää. 

Pihalta löytyy Villa Daalia eli leikkimökki, jossa riittää luonnonvaloa. Leikkimökki on kiinni terassissa, joten lapset pääsevät sisältä suoraan mökkiin ja vanhemmat pystyvät näppärästi valvomaan leikkejä. 


Ihana leikkivaltakunta!


Illan päätteeksi siirryimme keskustaan ja upouuteen ravintola Harmooniin. Nyt kaikki Jyväskylään Asuntomessureissulle suuntaavat kuulolle; varatkaa pöytä tästä ihanasta ravintolasta! Historiallinen jugendtalo keskellä kaupunkia ja 50-paikkainen a´la carte ravintola hyväilee sekä makuhermoja että sisustussilmää. Yrittäjä Riitta Halttunen kertoi meille hurjasta remontista, jonka koko talo on kokenut. 


En voi kuin ihailla sitä poltetta ja intohimoa, jolla talovanhus on saatettu loistoonsa. Projekti ei ole ollut helppo, mutta lopputuloksesta saavat nauttia kaikki kaupunkilaiset. Harmoonissa voi palata 1910-luvulle ja aistia ajan kerrokset. 


Kaunis kesäilta jatkui vielä yömyöhään, kunnes tuhkimon lailla poistuin paikalta ennen puolta yötä ;) Kiitos kaikille päivään osallistuneille ja sen mahdollistaneille.

Kaipaisitko lisää Jyväskylä-vinkkejä Asuntomessureissulle? Jos intoa on, voisin koota yhteen postaukseen persoonallisia kauppoja, ravintoloita ja menovinkkejä. 

24 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kiinnostaa! Kiitos!

  Mirva

  VastaaPoista
 2. Ja yöpymispaikat myös ja jotain muuta kuin ketjuhotellit

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa! :)

  Heli

  VastaaPoista
 4. Olemme aikeissa tulla messuille, joten kiinnostaa hyvinkin paljon mitä muuta Jyväskylästä löytyy.

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti kiinnostaa! Vaikka Jyväskylä minulle tuttu paikka onkin niin aina sieltä löytyy kuitenkin jotain uutta:-)

  VastaaPoista
 6. Jo toki, olis kiva saada käyntivinkkejä muuallekin kuin messut ja viherlandia

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava idea Kerttu! Saanko varastaa törkeesti idean omaankin blogiin, jos vinkkejä kaivattaisiin sielläkin :) Kerrankin tilaisuus hehkuttaa Jyväskylää ja pieniä yrityksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, vastaaminen on ihan jäänyt! Tottakai saat toteuttaa postausidean :)

   Poista
 8. Löysin juuri blogiisi ja pidän kovasti tyylistäsi. Nyt olisi hieno mahdollisuus voittaa Jyväskylän asuntomessuijen Maailmanpylvääseen suunniteltuja keittiötekstiilejä. Käy osallistumassa arvontaan blogissani www.antaapaivanpaistaa.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 9. Hei, mua kiinnostaisi nuo lasten valkeat sängyt. Kenenköhän valmistamia ne on ja mistä niitä voisi ostaa?
  -Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marika! Valitetttavasti en osaa vastata, mutta rakentaja-Henna varmasti osaa. Kurkkaa siis tänne: http://kotidaaliatielle.blogspot.fi

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...