perjantai 11. heinäkuuta 2014

Asuntomessut 2014: Valloittava Cube 170

Torstaina kävelin pientä ylpeyttä rinnassani kotikaupunkini Jyväskylän upouuden Äijälänrannan asuinalueen kaduilla ihaillen sitä massiivista ponnistusta, minkä kaupunki ja ennenkaikkea sinnikkäät messurakentajat ovat tehneet. Vielä päivää ennen, vieraillessani Jere Hårdin kodissa, alueella oli täysi tohina päällä ja ajattelin, että seuraavana yönä tarvitaan pieni ihme. Mutta niin kuin aina, deadline toimii ja asiat olivat H-hetkellä mukavasti mallillaan. Itse ajattelen, että kokonaisuus ratkaisee, eikä minua haittaa, vaikka jossain kävelytien ojanpientareella ei vielä nurmikko viherräkään. Myös messukohteissa loppukiire on täysin ymmärrettävää, varsinkin suurissa kivitaloissa vuoden rakennusaika on äärimmäisen tiukka. Mutta kuten sanottu, upealta näyttää! Hyvä Jyväskylä! 


Tervetuloa kurkistamaan kohteeseen numero kaksi, Honkatalojen moderniin Cube 170:een. Kyseessä on nelihenkisen perheen koti, jonka rakennusalan ammattilaisena toimiva isä on toteuttanut perheen kotiunelman. Perheenäiti on vastannut sisustuksesta, joka on mielestäni varsin hyvin onnistunut. Hauskaa on myös se, että tässä talossa yhdistyy saumattomalla tavalla koti ja työ. Pihasta löytyy Hiushuone Cube, jossa hiusalan kouluttajana pitkään työskennellyt rouva saa nyt toteuttaa ammattiaan ilman matkustamista. Alkoi heti tehdä mieli kampaajalle :) 


Alakerrassa on keittiö, olohuone, yksi makuuhuone, kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna, wc ja yläkerrassa taas aulan lisäksi hulppean kokoinen päämakuuhuone, lapsenhuone ja toinen wc. Sisäänkäyntipuolella ikkunat ovat pieniä, kun taas pihallepäin avautuu lasiseinä koko kahden kerroksen mitalla. 


Sisustuksessa on runsaasti marokkolaishenkisyyttä modernisti toteutettuna. Harmoniset pintamateriaalit antavat sisustuksen loistaa. 


Erityisen upealta näytti Cuben ruokailutila,  jossa Vepsäläisen ulkokalusteeksi tarkoitettu betonipöytä oli tuotu rohkeasti sisätiloihin. Veistokselliset Panton-tuolit mattamustana tuovat kontrastia ja pientä dramatiikkaa valoisaan ja vaaleaan keittiöön. 


Keittiö saarekkeineen on mattavalkoinen. Välitilaan oli jätetty hirsi näkyviin.


Olohuoneen katseenvangitsijana oli rohkea, mutta erittäin harmoninen tehostelaatta.


Makuuhuoneissa oli ripaus tuhannen ja yhden yön tarinoita. Makuuhuoneen tekstiilit ovat Zoco Homen valikoimasta.


Yläkerrassa on pieni wc- ja suihkutila, jossa on Habon kalusteet. Valaisimissa on suosittu kotimaista Solu-valaisinmallistoa.


Lastenhuoneet hurmaavat hirsitaloon sopivalla tavalla. Toisen tyttären huoneessa prinsessaleikit saavat vauhtia viidakkofiiliksestä, kun taas toinen neiti nauttii rustiikkisen pehmeästä tunnelmasta. Tekstiilit ovat Sisustusnostalgiasta. Perheenäiti on löytänyt suloiset sängyt tytöilleen antiikkiliike Romuritarista sekä Huuto.netistä. 


Kylpyhuoneessa katse kiinnittyi kauniisiin laattoihin, erityisesti suihkun takana olevaan luonnokiviseinään ja epäsuoriin valaistukseen. Talo sisältä on upea, mutta tarjoaa pihapiirikin runsaasti nähtävää. Kun näin Cuben rakentuvan keskeiselle paikalle Asuntomessualueella, pohdin miten perheen yksityisyys turvataan yhden seinän ollessa vain ikkunaa. Näkö- ja aurinkosuojaa tarjoaa alaslaskettava verho, nerokasta. Kun menette messuille, kiittäkää huomiota erityisesti piharakennusten toteuttamiseen! 


Tokihan kaupunkialueella on naapureita, mutta mielestäni Jyväskylän Asuntomessuilla on onnistuttu talojen sijoittelussa hyvin. Kunhan kasvit vielä kasvavat, saa jokainen lisärauhaa omalle pihalleen. 


Keittiöstä pääsee ulos suloiseen kesäkeittiöön,  joka on somistettu Living & Roomin tuotteilla.  Kesäkokki saa napattua yrtit tikkailta ja tiivis rimoitus antaa katseensuojan vieressä kulkevalle tielle.


Vieressä on katettu sohvaryhmä, joka houkuttelee varmasti jo ison urakan tehnyttä isäntaparia istahtamaan.


Asuntomessujen avajaispäivää vietetään tänään perjantaina. Esillä on mahtava määrä kohteita (37!) ja lisäksi silmänruokaa voi hakea puutarhanäyttelystä. Tervetuloa Jyväskylään!

14 kommenttia:

 1. Tämän kodin näkemistä olen jo odottanut, joten kiitos kuvista :) tosin pakko mennä vielä katsomaan ihan itsekin ;)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis koti! Mitä olen lehdistä tutustunut kohteisiin, niin itsekseni olen myös ihastellut piharakennuksia ja niiden toteutuksia. Odotan innolla että pääsen paikan päälle! Kiitos Kerttu näistä maistiaisista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Jenni! Kiva, että pääset messuille ihan paikan päälle!

   Poista
 3. Kiva koti,itse en pääse messuilemaan joten nämä messu makupalat on kivoja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos!viikon päästä suuntaan messuille😊

  VastaaPoista
 5. Hei jeeee!!! Kiitos tästä postauksesta. Olen usein ihaillut tätä Honkamajan Cube-mallia ja jokin tässä vain iskee. Vielä pitäisi vain päästä joskus rakentamaan ;) Osuipa kyllä mukavasti kohdalle tämä postaus. Nyt on entistä kiireempi vain messuille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä ajauskatko! :) Honkatalot siis

   Poista
  2. Minäkin tykkäsin talomallista kovasti! Livenä talo on parhaimmillaan, mukavaa että pääset sen pian kokemaan :)

   Poista
 6. Tämän talon sisäkuvia olen odottanut näkeväni. Kiva kun olet blogissa esitellyt kuvien kanssa messutaloja :)

  VastaaPoista
 7. Nuo valkoiset hanat mää haluan!:))Kiitos näistä postauksista, oot ihan paras näissä!;)t.Jane

  VastaaPoista
 8. No nyt ei enää malttais odottaa, että pääsee paikanpäälle ihastelemaan :)

  Kattava kuvasarja ja niin kaunis myös. Kiitos tästä messukuumeen nostatuksesta :)

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...