torstai 10. heinäkuuta 2014

Asuntomessut: Jere Hårdin talon tarina

Omakotitalon rakentaminen on elämän suurimpia projekteja. Erityisen jännittävää se on silloin, kun koti rakentuu Asuntomessuille. Moni sanoo, että vasta toinen tai kolmas talo täyttää kaikki toiveet. Jere ja Anu Hård halusivat onnistua kerrasta ja siksi tiimiin  kootiin huipuammattilaiset huolehtimaan tärkeimmästä. Tavoitteena oli omannäköinen koti "avaimet käteen" -periaatteella. 


Käykää peremmälle, toivottaa Jere Hård, entinen kilpauimari ja nykyinen palomies. Hän haluaa kertoa talonsa tarinan ja antaa vinkkejä rakennusprojektiin ryhtyville ja siitä haaveileville.  Pariskunta päätyi Asuntomessuille hyvän sijainnin vuoksi. Metsikköön rajoittuvalla tontilla pilkottaa järvi ja  perälle on rakentunut erillinen perinnesaunarakennus paljuineen. Uudessa kodissa on keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta, viihdehuone, vaatehuone, kodinhoitohuone, kylpyhuone, sauna ja wc, yhteensä 129 asuinneliötä.  Lopputulos on sitä mitä haettiin; yksikerroksinen modernin kodikas talo, jossa on hyvä rentoutua työn vastapainoksi. Hårdien talon kaikista sisustustöistä vastasi Marko Nieminen Keski-Suomen Sisustusmiehet Oy:stä. Marko jatkaa siitä, mihin useiden talopakettien perustoimitus päättyy: hän hoitaa sisustuksen levypinnalta valmiiksi saakka. Nieminen on se henkilö, jonka kädenjälki näkyy vahvasti Hårdien talossa. Hän on hoitanut mm. tasoitetyöt, maalaukset ja tapetoinnin, laatoitukset, märkätilojen vesieristykset, lattia-asennukset, kiintokalusteiden asennuksen, paneloinnit ja  listoitukset. 


Asukkaiden visioiden ja Markon toteutuksen väliin tarvittiin vielä yksi ammattilainen ja hän on sisustussuunittelija Johanna Salminen. Hårdien talo on yksi kolmesta Salmisen ja hänen sisarensa Kati Vuorelan suunnittelemasta Asuntomessukohteesta. "Messutaloissa haluan tuoda esille jotain uutta", kertoo Salminen. Asukkaat luottivat suunnittelijan näkemyksiin ja antoivat alusta saakka vapaat kädet luoda kodin, jonka sisustuksessa vintage kohtaa modernin. "Johanna ehdotti meille vaihtoehtoja ja me teimme valintoja", kertoo Anu Hård.  Yhteinen linja löytyi nopeasti: tässä talossa moderni ei tarkoita ultraminimalistista. "Sisustussuunnittelijana ongin asukkaiden haaveet esille ja huolehdin siitä, että kokonaisuus on ehjä ja harmoninen", kuvailee Salminen. 


Johanna Salminen on erityisen iloinen löydöstään, olohuoneen katseenvangitsijana toimivasta tanskalaisesta vintage-senkistä.  Sohvalla lepäilevät rennot tyynyt ovat Hannasista, jolla on pieni messukauppa kohteen 38 yhteydessä. 


Sisustus on sekoitus Hårdien omia ja sisustusliike Hannasin huonekaluja sekä  suunnittelijan tekemiä kirpputorilöytöjä. "Halusin, että talo näyttää jo Asuntomessuilla siltä, että siellä asutaan."


Sisustuksessa nousevat esille erityisesti upeat ruotsalaisen perheyrityksen Mimou-tapetit, jotka laitettiin  yhden  tehosteseinän sijaan kaikille seinille makuuhuoneissa. Asukkaat ihastuivat näyttäviin tapetteihin, joita saa vain muutamasta liikkeestä Suomessa. Lattioilla on uniikkeja vintage-mattoja.  Näiden vaikuttavien elementtien rinnalla varsinainen kalustus tavaroineen pidettiin pienemmässä roolissa. 


Tässä projektissa yhteys asukkaan, sisussuunnittelijan ja sisustusasentajan välillä toimi juuri niin kuin pitää. Vaikka väsymys painaa hetkeä ennen avajaisia, antavat jokainen tiimilleen avointa ja rehellistä kiitosta. "Me ammattilaisina tiedämme, että rakennusprosessi on asukkaalle usein ainutkertainen. Vastuullisuus on sitä, että tehdään juuri niin kuin tekisi itsellekin. Valmistalossa on paljon yksilöllistä", toteavat Marko Nieminen ja Johanna Salminen. Asukkaat kertovat, että tässä prosessissa on voinut luottaa siihen, että asiat tapahtuvat aikataulun mukaan ja työn jälki on hyvää. 


Sisustussuunnittelija-Johanna iloitsi myös asentajan on loistavasta estetiikantajusta. "Marko on poikkeuksellinen rakentaja ja asentaja, sillä hänellä on silmää ratkaisuille ja hän osaa kysyä oikeassa kohdassa. En olisi useita visioitani uskaltanut toteuttaa kenenkään muun kanssa. Sisustussuunnittelijalle tyypillisesti Salminen työskentelee koko maassa ja välillä tarvittiin etäsuunnittelua- ja ohjausta. Talon wc-tila on suuri ja laattojen värimaailma jatkaa huoneiden tunnelmaa. Tilassa on erikoisuutena upotetut peilit; Johanna sisustusidea, jonka Marko taidokkaasti toteutti. 


Anu sai toteuttaa yhden unelmansa ja sai tilavan vaatehuoneen, jonne Salminen suunnitteli sisustuksen säilytyssysteemeineen. Lopputulos on näyttävä. "Sisustussuunnitelijan tehtävä on visualisoida asiakkaalle jo matkan varrella, millainen lopputulos on. Ammattilainen tietää myös hinta-laatusuhteet ja osaa etsiä kustannustehokkaita ratkaisuja. Tiedän mitä valintapaniikki on, sillä autan noin 200 perhettä vuosittain sisustusratkaisuissa", naurahtaa Salminen. 


Talo pihoineen on valmistunut vuodessa ja avaimet käteen - ratkaisusta huolimatta puuhaa on riittänyt isäntäväelle autotallin rakentamisen, pihakivetysten ja terassien laiton muodossa. Jere ja Anu näyttävät silmin nähden tyytyväiseltä omaan kotiinsa. Se ei ole luksuslinna, vaan kahden aktiivisen aikuisen  ja suloisen Pöysti-koiran elämää varten rakennettu koti. Kunhan messut ovat ohi, alkaa paras vaihe. Nimittäin arki. 


Jyväskylän Asuntomessut avaa porttinsa perjantaina 11. heinäkuuta. Hårdien Valkola-talo on kohde numero 13. Keski-Suomen Sisustusmiesten kädenjälkeä näkee myös kohteissa nro 33 (Kanerva V), 38 (Villa Muurame) ja Maailmanpylväs-kerrostalohuoneistoissa 39, 41 ja 43.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Keski-Suomen Sisustusmiesten kanssa. Voin täydestä sydämestään suositella yritystä, sillä toimitusjohtaja Marko Nieminen on rakentanut meidän talomme alusta loppuun.

32 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja persoonallinen sisustus tässä talossa :) Osaatko sanoa mistä löytäisin tarkempia tuotetietoja talon huonekalujen myyntipaikoista? Makuuhuoneen yöpöytä näyttää nimittäin ihan täydellisen sopivalta pikkupöydältä meidän eteiseen, joten kovasti kiinnostaisi tietää mistä se on hankittu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pikkupöytä löytyy Hannasilta, kurkkaa tänne: http://www.hannas.fi.

   Poista
 2. Hei! Voisitko kertoa, mikä tuo kuvassa näkyvä työpöytäratkaisu on? Onko se jonkun valmistajan, vai itse toteutettu/teetetty? Valkoinen levy ja puiset jalat näytti tosi kivalta. Olen epätoivoisesti yrittänyt löytää vähän tuon henkistä työpöytää, mutta en ole ainakaan netistä sellaista bongannut. Tai onko sinulla mielessä joku valmistaja, jolta saisi siroja, ei ihan basic-työpöytiä. Vähän sellaista Morris-henkeä?

  - Tuuli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuuli! Hyvä kysymys, ainakaan Hannasin sivuiltä en tätä pöytää löytänyt. Voin kysyä asiaa Johannalta. Pöydän ostaminen ei todellakaan ole helppoa :)

   Poista
  2. Mun mielestä pöytä on Hayn Copenhagen-sarjaa :)

   Ihana sisustus tässä talossa, sopivan rento!

   Poista
  3. Kiitos molemmille - tuolta sarjastahan pöytä löytyi. Valitettavasti vaan liian iso meille, ja sopivan kokoinen työpöytä ei minusta yhtä kiva. Mutta samalla tuli vahingossa bongattua Artekin HKO12, joka varmaan sitten tulee meille syksymmällä, kunhan nyt näen sen ensin livenä jossain. Näin ne blogeja lukiessa ongelmat ratkevat!

   - Tuuli -

   Poista
  4. Tuo Harri Koskisen Artekille suunnittelema HKO12-pöytä onkin aivan ihana. Meillä on se Koodissa esillä mustana ja somistettu juurikin työpöydäksi. Kansi on laminaattia, joten se on tosi kestävä.

   Poista
 3. Osa huonekaluista on Hannasista. Tässä linkki yrityksen kotisivuille http://www.hannas.fi/

  VastaaPoista
 4. Tämä sisustus osui ja upposi. Paljon samoja sisustuksellisia elementtejä, joita haluaisi omaankiin taloon :)
  Lauantaina olisi tarkoitus lähteä käymään messuilla, toivottavasti joitain ideoita jää vielä meillekin käteen vaikka valmiissa talossa asummekin. Pihasuunnitelma on valmis, mutta kylpyhuoneen peilit ja ulkovalot puuttuvat edelleen :) Josko mieluista löytyisivät asuntomessujen kohteista...
  http://hyppysellinenpaheita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi MayaK! Kiva kuulla, että tykkäsit! Ja tervetuloa Jyväskylään, hienot messut odottaa :)

   Poista
 5. Tästä talosta on juttu uusimmassa (tuli minulle eilen) Avotakassa

  VastaaPoista
 6. Olisiko ollut reilua mainita myös kohteen arkkitehdin/pääsuunnittelijana rooli? Sehän on loppujen lopuksi paljon tärkeämpää kuin verhot ja sängynpeitteet. Saattaa vaan kertarakentajalta unohtua sisustuspainoitteisessa esittelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tässä postauksessa keskityttiin sisustukseen asukkaan, sisustussuunnittelijan ja sisustusasentajan näkökulmista. Asuntomessukohteen ollessa kyseessä, muut tiedot ovat helposti saatavilla :)

   Poista
 7. Juuri luin tämän jutun Avotakasta, mielenkiintoisia ratkaisuja. Aika hurjalta tuntui tapettivalinnat omaan yksinkertaista rakastavaan silmään, mutta ovat varmasti kuitenkin heidän itsensä mieleen ja sehän se ratkaisee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät tapetit istuivat ympäristöönsä yllättävän hyvin! Mutta jaan ajatuksesi, minulla itselläni ei riittänyt uskallus rohkeisiin tapettivalintoihin rakennusaikana :)

   Poista
 8. Onpa Marko taitava. Luulin että Tää on Muurametalo mutta ilmeisesti ei olekaan kun Marko on sen rakentanut alusta loppuun. Hieno talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Marko on rakentanut meidän talomme alusta loppuun ja kyllä, hän on taitava. Mutta tässä kohteessa, kuten jutussa selkeästi kerrotaan, hän on hoitanut sisustusasennukset :)

   Poista
 9. Kaunis koti ja sisustus!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen kohde, plussaa siitä, että näyttää jo kodilta. Monesti asuntomessukohteet on jotenkin niin steriilin ja "katalogimaisen" näköisiä, vaikka tokin minimalistinenkin maku on yksi tyyli muiden joukossa, ja sitä pitää kunnioittaa :). Tämä kohde tarjoaa mielestäni kuitenkin sisustusinspiraatiota myös muilta osin kuin pintamateriaalien ja talomallien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on todella löydetty kodikkuuden ydin! Olen samaa mieltä kanssasi, Katja :)

   Poista
 11. Moikka,
  vierailin eilen messuilla, ja ihastuin juurikin tämän kodin pöytiin. Hayn pöytä oli helppo jäljittää, mutta perheen kupariset pikkupöydät (vaatehuoneessa ja olohuoneessa) ovatkin sitten olleet työläämpiä löytää. Osaisiko joku vinkata, mistä tuollaisia voisi löytää? Tuolla olleet taisivat olla perheen omia, kun niistä ei löytynyt tietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pahoittelun hitaasta vastauksesta, mutta käsitykseni mukaan pikkupöydät ovat yksittäiskappaleita Hannasista :)

   Poista
 12. Aivan ihanan näköistä. Sain tästä paljon ideoita, jotka meinaan yhdistää sopivaksi uuden huopapallomatto villitykseni kanssa. Kiitos!

  VastaaPoista
 13. 38 villa muurame kohteessa ei sisustustöitä ole nieminen tehnyt piste. Terassi lautoja on markon duunari ruuvaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettelossa olivat listattuna kohteet, joissa Marko on ollut tavalla tai toisella mukana.

   Poista
 14. Hei! Osaisitkohan kertoa, mikä on tuo makuuhuoneen nurkassa oleva, vanhan roosan värinen lattiavalaisin? Hannasin sivulta yritin etsiä, mutta sieltä en löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kannattaa varmaan olla suoraan Hannasiin yhteydessä. Joitakin valaisimia oli vain yksittäiskappaleita.

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...