lauantai 19. heinäkuuta 2014

Fiiliksissä Fiskarsista


Eilen pääsitte kurkistamaan henkeäsalpaavan upeaan taloon, yhteen Fiskarsin helmistä. Haluan jakaa vielä muutaman vinkin ja tunnelmakuvan Fiskarsista. Ja te pääkaupunkiseutulaiset; tämä kaikki on vain reilun tunnin ajomatkan päässä. Tunnelin päässä avautuu kuin uusi maailma tai ainakin siirtymä eri vuosikymmenelle. 


Mitä paikka sitten tarjoaa? Fiskarsin Ruukissa asuu ja työskentelee yli sata käsityöläistä, taitelijaa ja muotoilijaa. Päivän voi viettää joen äärellä ja tutustuen uniikkeihin putiikkeihin, nauttien joenrantamaisemista, kahviloista ja ravintoloista.


Voit osallistua opastettuihin kierroksiin ja tutustua taidenäyttelyihin. Tällä hetkellä syyskuun puoleen väliin saakka esillä on mm. Rajapinnat-näyttely, jossa esillä on usean käsityöläisen, muotoilijan ja taiteilijan töitä. Kuvassa tytär ihailee kummitätini Piitu Nykoppin teosta. 


Herkät nuket ovat myös myynnissä. Taidenäyttelykappaleet ovat arvokkaampia, mutta käsityöläisten kaupasta Onoma Shopista löytyy vastaavia, mutta hieman eri tekniikalla toteutettuina edullisempaan hintaan.


Lapsille on tarjolla mm. 15 minuutin taikateatteriesityksiä iltapäivisin tasatunnein. Tytär viihtyi erityisen hyvin uudessa monipuolisessa leikkipuistossa aivan Fiskarsin ytimessä. 


Luettelon kaikista Fiskarsin myymälöistä löydät täältä.


Sormet syyhysivät kaiken kauniin äärellä ja jotain pientä tuliaista myös kotiutinkin. Nyt kun kummitätini asuu Fiskarsissa, tiedän että tämä ensimmäinen visiitti ei todellakaan jää viimeiseksi! 

9 kommenttia:

 1. On tullut käytyä parina edellisenä kesänä ... aivan olen samaa mieltä kanssasi !!! UPEA PAIKKA !

  VastaaPoista
 2. Heheh, ihan samoilla sanoilla olin ajatellut postailla Fiskarsista :), ja taitaa pari samaa kuvaakin löytyä filmiltä :). Me kävimme Fiskarsissa tiistaina ja ihastuimme myös miljööseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme keskiviikosta torstaihin, joten ei ihan samaan aikaan oltu paikalla. Ihana paikka kyllä!

   Poista
 3. Oi että, Fiskars on ollut minun must visit -listalla jo pitkään! Ehtisiköhän vielä tänä kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii tänäkin kesänä! Ja onneksi niitä kesiä on tämänkin jälkeen ;)

   Poista
 4. Ihanalta näyttää. Muistatko, mikä puoti myy noita puisia pukkijalkoja? Olisivat meille täydelliset.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...