perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesän inspiroivin tila

Se sykähdytti ensi hetkestä. 


Kun ei tiedä yhtään mitään mitä odottaa, ei usein odota ihmeitä. Kun kummitätini lupasi viedä meidät Fiskarsissa keramiikkanäyttelyyn, en voinnut kuvitella, että itse taideteoksiakin enemmän vaikutun tilasta. Mutta katsokaa nyt! 


Tila, jossa luonto on ihan sisällä.  Valo, joka hurmaa katselijan. Sisustus, joka ei varasta huomiota, vaan nöyrästi korostaa korkeaa tilaa ja puun tuomaa tunnelmaa. Taide, joka tuo uniikin kosketuksen huoneisiin. 


Tässä talossa yhdistyvät keramiikkataiteilija Karin Widnäsin koti ja työtilat. Tiloissa on nähtävillä taitelijan omia kokeiluita, kuten tämän struktuuriseinä. Hän on luonut kaikki seinä- ja lattialaatat sekä jopa keraamisen käsienpesualtaan itse.Fiskarsissa elää paljon taiteilijoita ja käsityöläisiä. Paikallinen osaaminen näkyy sisustuksessa. 
Arkkitehti Tuomo Siitosen suunnittelema Studio Widnäs palkittiin vuonna 2006 vuoden puurakennuksena. Ulkokuori on täysin käsittelemätöntä kuusta. Toinen puoli on jopa vähän tylyn näköinen pienine ikkunoineen, kun taas puutarhan puoli ahmii valoa koko seinän täydeltä. Pihalla kulkee kanoja ja puutarhaa vartioi itsepäinen pukki. Karin kertoi sarvipäisen sankarin karkuretkestä, jonka johdosta Kondre-herra on nyt aitauksen lisäksi myös veijerilla liikkuvassa köydessä kiinni.


Kotona IX-näyttely on avoinna heinäkuun loppuun saakka. Suosittelen! 


Fiskarsista suuntasimme Helsinkiin ja siellä menikin pari päivää Linnanmäellä, blogihommissa, sisustuskauppoja kierrellen ja sukulaisia tavaten. Samassa tuli ihan vahingossa pieni blogitaukokin; kone oli kyllä mukana, mutta en avannut sitä kertaakaan. Joskus on hyvä olla vain tässä ja nyt :)  Nyt on taas ihan parasta olla kotona.  Kesäkukkaset ovat vähän kärsineen näköisiä ja ruohokin on päässyt reuhahtamaan, mutta kyllä kannatti lähteä! 

Oletko sinä koskaan käynyt Fiskarssissa? 

Postauksessa on kaksi Widnasin pressikuvaa. Tunnistat ne siitä, että niissä ei ole vesileimaa. 

14 kommenttia:

 1. Juuri pari viikkoa sitten kiertelimme Länsi-Uudellamaalla ja kävimme myös idyllisessa Fiskarsissa. Tuolla Karin Widnäsin keramiikkanäyttelyssä ei tosin käyty, joten kiitos postauksesta. Suomen käsityön museossa (Jkl keskustassa) on muuten parasta aikaa Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman näyttely 'Uusi ilo' elokuun loppuun asti. http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/14_uusi_ilo.htm
  Suosittelen :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosittelusta Liisa! Kuulinkin tuosta näyttelystä ja täytyy kyllä ehdottomasti käydä, kun on vielä näin lähellä.

   Poista
 2. Fiskars on kyllä hieno paikka ja Karin Widnäsin työt upeita! Tuo talo on kuin pyhättö - siinä on jotain samanlaista rauhoittavuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Luonnon läsnäolo tekee arkkitehtuurille viimeisen silauksen :)

   Poista
 3. Hei Kerttu, oikeassa olet. Tila on ihan huikea!

  VastaaPoista
 4. Oolalaa, mikä paikka - ihan huikea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ja ihanaa, että taiteen kautta se on avoin kaikille!

   Poista
 5. On kyllä upean näköistä! Muistaakseni tämä koti on esitelty jossain sisustuslehdessä joskus. Tuo keramiikkaseinä jäi nimittäin silloin mieleeni.

  Fiskars on tosi kaunis paikka. Käytiin siellä viime kesänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti ollut esillä, sen verran uniikki arkkitehtuuri ja sisustus on kyseessä :)

   Poista
 6. Fiskars on kyllä kaunis paikka, sellainen hyvin idyllinen. Ei hulinaa, eikä hälinää, mutta silti paljon nähtävää : ) Viime käynnistä on tosin jo vuosia aikaa. Tuolla Karinin kodissa olen myös päässyt erään lehtikuvauksen järjestelypuuhissa käymään yli kymmenen vuotta sitten. Silloin koti oli aika uusi vielä, mutta muistan hyvin tuon valon, ikkunat ja luonnon ympärillä. Upea ja vaikuttava talo tosiaan : ) Ja nyt tuntuu siltä, että pitäispä lähteä taas käymään Fiskarsiin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmasti uusintaretken paikka! Ainakin luonto ympärillä on muuttunyt 10 vuodessa ja kuusilaudoitus harmaantunut kauniisti :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...