lauantai 16. elokuuta 2014

Haavena terassilasitus: Miten homma alkaa?

Yhteistyössä Lumon

Koska en ole varsinainen remontti-reiska, eikä sisälläni asu edes pientä insinööriä, pohdin miten terassilasituksen suunnittelu sujuu käytännössä. Visuaalisena ihmisenä päässäni oli mielikuva valmiista terassista. Lumonilla on ilmainen suunnittelu- ja mittauspalvelu, jossa oman alueesi lasiterassiasiantuntija tulee katsomaan kohteen paikan päälle. Jyvässeudulla työskentelee Kyösti Mäkinen, jonka kanssa sovimme suunnittelutapaamisen eräänä helteisenä heinäkuun lopun päivänä.  Silloin oli vielä laatoitus aavistuksen kesken, mutta kuitenkin sellaisessa vaiheessa, että mitat saatettiin ottaa luotettavasti. Lasituksen kisko tulee valkoisen ja harmaan laatat saumakohtaan, kuvassa se näkyy selvästi, koska oli vielä tuolloin saumoittamatta. 


Kerroimme toiveitamme ja ajatuksiamme lasituksesta ja olimme hyvin nopeasti samalla kartalla. Kyösti osasi ammattilaisena suositella, mihin suuntiin lasitus kannattaa tehdä avautuvaksi. Tässä kohdalla amatöörillä voisi tulla helposti virheitä. Sovimme, että meille tulee moderniin taloon sopiva puitteeton kirkas lasitus ja kiskot ovat samaa tummaa harmaata kuin talomme ikkunanpielet. Mittauskäynnin jälkeen saa tarjouksen lasituksesta, jonka pohjalta voi tehdä ostopäätöksen. Yhteyshenkilö osaa kertoa myös korottomasta Lumon-rahoituksesta. Jos tilaat elokuun loppuun mennessä suunnitelu- ja arviointikäynnin, saat Ivana Helsingin tyylikkään Tiira-keittiösetin. Lisätietoja Lumon sivuilla


Lasermitta ja mittanauha heiluivat hetkisen ja lukemat kirjattiin muistiin. Asioista oli helppo sopia ja mielessä olleisiin kysymyksiin löytyi vastaukset. Tuntuu luotettavalta, että koko prosessissa on yksi ihminen, joka ottaa vastuun kokonaisuudesta. Saimme tiedon, että tehdas tarvitsee meidän tapauksessamme aikaa noin viisi viikkoa ja asennus hoituu päivässä. Koko vierailuun ei vierähtänyt paljon puolta tuntia kauempaa, mittaus tapahtui todella nopeasti. Suurin osa ajasta meni suunnitteluun ja meille jäi sellainen olo, että ajatuksiamme kuunneltiin.

Nyt vierailusta on vierähtänyt jo kolmisen viikkoa, joten odotusaikaa on jäljellä enää pari viikkoa. Kiirehtivä mieleni jo suunnittelee lasiterassin sisustusta. Pimeät illat vaativat paljon lyhtyjä ja muutaman lämpimän viltin lämmittämään syksyn kuulaudesta nautiskeskelevaa :)

16 kommenttia:

 1. Tämähän kuulostaa siltä, että pian on tiedossa uuden terassin tuparit!

  -Paula

  VastaaPoista
 2. Ihanan kuuloinen suunnitelma, en malta odottaa kuvia valmiista! Meillä lasit ovat nyt olleet parisen viikkoa ja siinä ajassa tilasta on tullut koko perheen suosikki! Pientä sisustusviimeistelyä vielä meillä käynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Syhi! Pitääkin tulla sinun blogiisi inspiroitumaan :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta! Kuvia odotellessa! :) Jospa mekin saatais joskus lasitettu malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee varmasti paljon! Intoa on kuin pienessä kylässä :D

   Poista
 4. Lisää kuvia täälläkin odotetaan ja kiva nähdä sit millainen terasssinne on valmiina. Meille tulee uuteen kotiimme lasiterassi, vielä ei ole päätetty millainen (joten sen vuoksikin tää sun postaus on niin hyvä ja ajankohtainen! toimittaja meillä vaan terassissa on toinen.). Vanhassa kodissamme oli myös lasiterassi ja muutamia muutoksia ainakin tulee nyt tähän uuteen. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Mini! Kerron kyllä vaiheittaan miten homma etenee ja kuvia on luvassa runsaasti :) Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 5. Tulee varmasti upea!

  Meillä on asunnossa kaksi parveketta, jotka ovat yhteensä koko pitkän 5 h + k kokoisen asunnon pituiset. Lasitukset puuttuvat, yläkerran lasituksista laskettiin ruutujen lukumäärän olevan 23. Muutama. Tulee varmaan maksamaan maltaita lasituttaa sen kokoinen parveke. Mutta olisi se kyllä ihana istua etenkin hämärinä syysiltoina lasitetulla parvekkeella, kynttilänvalossa, juoda viiniä. Eikä olisi niitä *** ampiaisia kokoajan kiusaamassa. :D Ehkä sitten joskus, kun itse remontti on saatu valmiiksi ja budjetti selkeytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, teillähän sitten lasitettua pintaa riittää, kuulostaa upealta suunnitelmalta! Voihan sitä vaikka lasittaa toisen parvekkeen ensin ja muutaman vuoden kuluttua toisen. Lisää käyttöaikaa ulkotilat varmasti saavat lasien myötä :)

   Poista
 6. Kivaa, mielenkiinnolla odotan kuvia ennen ja jälkeen, sisustuksesta jne. Oletteko ajatelleet hankkia sinne jonkin lämmittimen infrapuna tms. jatkamaan syysiltojen ihanuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Lämmitin on harkinnassa, se kyllä pidentäisi syyskautta ihanast. Kuvia tulee varmasti paljon projektin etenemisen myötä ja tietysti myös sisustuksesta :)

   Poista
 7. Lasitus on Suomen olosuhteissa huippu! Jatkaa terassikelejä pitkälle syksyyn, eikä talvella tarvitse lapioida lunta terassilta. Meillä on v. 2006 rakennettu kivitalo jonka yhteydessä on kolme lasitettua terassia, suurin 30 neliötä. Kaikissa on myöskin lasikatto. Keittiön yhteydessä olevalla terassilla kasvatetaan mm tomaatteja. Harmi ettei v 2006 ollut puitteettomia lasituksia saatavilla mutta kylläpä näilläkin pärjää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teillä on oikein kunnolla lasitettua tilaa, kuulostaa tosi hienolta. Terassilasituksessa on tapahtunut huimaa kehitystä viime vuosina. Itse odottelen innolla puitteetonta lasitusta :)

   Poista
 8. Ompas komea myyjä!!

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...