maanantai 18. elokuuta 2014

Inspiraatioita syysterassin sisustukseen

Lämpötilat ovat romahtaneet kesän huippulukemista ja vettä vihmoo vaakatasossa. Voisi melkein huokaista, että ihanaa! Mikä onni ovatkaan neljä vuodenaikaa, joista jokainen on fiilistelyn arvoinen. Vaikka kesä onkin mielestäni kiistatta sesonkikuningatar, alkusyksyssäkin on sitä jotain. Ensimmäiset takkatulet, kynttilälyhdyt, torkkupeitot ja lampaantaljat tuovat kotiin lämpöä niin henkisesti kuin fyysisestikin. 

Tänä syksynä pääsen ensikertaa sisustamaan lasitettua terassia. Kokosin inspiroivia elemementtejä yhteen kuvaan, suurin osa meiltä löytyy ja osasta vielä haaveilen. Syksyinen tunnelma syntyy tekstiileistä sekä valaistuksesta, jota voi toteuttaa sekä sähkövaloilla että elävällä tulella. 1. Lampaantalja, Ikea. Taljat tuovat lämpöä ja lisäävät istumismukavuutta. Yhdelle taljallemme ottaisin mielihyvin kolme kaveria, jotta voisin levittää ne terassipöydän istuimille.

2. Anno torkkupeite Huili, Kodin1. Torkkupeittoja, tottakai! Minulla taitaakin olla vaatehuoneen ylähyllyllä sisustuslaatikossa pari peittoa jemmassa, ne pitää ehdottomasti kaivaa taas käyttöön.

3. Lyhty Liege, Kodin1. Mikä voisi tuoda paremmin tunnelmaa kuin elävä tuli? Suuriin lyhtyihin mahtuu isoja, pitkään palavia kynttilöitä. Lyhty on myös paloturvallinen paikka poltaa tulta.

4. Feel vinyylimatto, Hobby hall. Tämän maton ostin kesän alesta, enkä voisi olla tyytyväisempi siihen! Se näyttää hyvin sisätilojen matolta, mutta kestää kosteutta ja on helppo puhdistaa.

5. Betonipenkki, Sisusta ulkona. Pitkäaikainen haaveeni on ollut betonipenkki. Sisäänkäynnille haaveilen pitkänmallisesta penkistä, mutta terassilla voisi toimia lisäistuimena tai aputasona myös jakkaramalli. Minua kiehtoo lampaantaljan pehmeys yhdistettynä kovaan betoniin.

6. Valkoinen ruukku, Sisusta ulkona. Seuraavat ruukkuostokset tulevat olemaan suuria ja valkoisia. Syksyllä niihin voisi istuttaa vaikka kanervia tai havukasveja.

7. Anno tunnelmavalot, Kodin1. Nämä meiltä löytyykin ja ne löytävät paikkansa uudelleen terassilta, kenties vähän erilailla aselteltuina kuin aikaisemmin.

8. Sarjapöytä, Everyday Design. Näihin kotimaisiin sarjapöytiin ihastuin tänä kesänä ja niiden keveä olemus sopii hyvin terassille. Meiltä löytyy setti valkoisena.

9. Iittala kivi-tuikut, Kodin1. Jossain vaiheessa koin pienimuotoisen hurahtamisen Iittalan Kivi-kynttilätuikkuihin ja niitä on kertynyt meille yli kymmenen erilaisissa väreissä. Viime aikoina ne ovat viihtyneet kaapissa, mutta uskon niiden lunastavan paikkansa lasitetulta terassilta yhtenä rykelmänä.

Mitä tykkäät suunnitelmastani? Entä onko teillä jo alkanut syyssisustusjuttujen suunnittelu tai toteutus? 

16 kommenttia:

 1. Pallovalot, betonipenkki ja lampaantalja, nam. <3

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Terassista tulee varmasti upea. Ajattele, miten kivalta se näyttää talvella sisällekin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että joku jaksaa jo miettiä syksyä positiivisilla mielin. Itse olen puolessa välissä kesälomaani, joten arvata saattaa, että en ole vielä sinut näiden kylmenevien kelien kanssa! :D Pohdin jopa äkkilähtöä jonnekin lämpimään itsekseni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, että syksy ei inspiroi kesälomalaista :) Itse sain nauttia niin kuumasta kesälomasta, että nyt olen jo ihan valmis syksyn tuuliin. Äkkilähtö ei kuulosta ollenkaan pöllömmältä vaihtoehdolta!

   Poista
 4. Juuri kävin etsimässä pallovaloja Ikeasta, eikä niitä enää löytynyt sieltä. Kiitos vinkistä! Ihan oman kaupungin Kodin1:stä löytyykin - Mitäpä sitä merta edemmäs ;)

  VastaaPoista
 5. Annon torkkupeitto ja betonipenkki = <3

  VastaaPoista
 6. Minä fiksuna hamstrasin kesällä Iittalan alesta isoja (poistuvat tuotannosta) kivi-tuikkuja. Jokin viltti sohvalle täytyy kyllä löytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin hamstrattu! Kohta pääsee jo fiilistelemään kynttilöillä ihan kunnolla :)

   Poista
 7. Suunnitelmasi vaikuttaa tosi hyvältä! Itse pidän tuosta kovan ja pehmeän liitosta. Betoni ja lampaantalja ovat sangen rouhea materiaaliyhdistelmä. Oma lampaantaljani pääsee lämmittämään Mimosa-kissan unia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissasi varmasti rakastaa taljaa yhtä paljon kuin meidän Hugo <3 Nuo lemmikit ovat muuten aika suloinen näky nukkumassa pörröisellä taljalla!

   Poista
 8. Lampaantalja, valot, betonipenkki ja Kivi-tuikut TYKKÄÄN! Mulla on kans melkoinen kokoelma eri värisiä Kivi-tuikkuja ja ne olikin meillä just terassilla syksyllä.

  -Elina

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...