sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mustavalkoinen kalenterivinkki

Kotona taas, ihanaa! Herra Tiihonen teki kyllä Olympiastadionilla aikamoisen tempun -kahdesti! Kyseessä ei ollut vain keikka tai konsertti, vaan kokonaisvaltainen show, joka varmasti jättää jälkensä koko suomalaiseen musiikkiteollisuuteen. Rajoja on rikottu ja unelmia toteutettu, se on hieno homma.  Minulle viikonlopun irtiotto teki hyvää ja nyt katse on kääntynyt iloisin mielin kohti ensi viikkoa. 


Elokuun loppu häämöttää ja se tarkoittaa sitä, että arki harrastusrumbineen käynnistyy pian täydellä teholla. Olen etsinyt pitkään meille perhekalenteria, johon voisi kirjata koko perheen työ- ja harrastusmenot ajanhallinnan helpottamiseksi. Sähköinen kalenterikin oli harkinnassa, mutta mieheni kanssa työkalentereita ei saa synkronoitua, joten ajattelin tämän perinteisen manuaalisen päivyrin olevan passeli vaihtoehto. Töiden osalta tähän kirjataan lähinnä normaalista poikkeavat menot, minun tapauksessani ilta- ja viikonloppuhommat tai työmatkat. Toki voisin kirjata myös omat urheilumenot, sillä koko perheen kalenterissa lukevaa lenkkiä on aika vaikeaa skipata :D


Tämän mustavalkoisen, hyvin yksinkertaisen kalenterin ostin Granitista (12,90 e). Pidän sen pelkistetystä ulkomuodosta. Tilaa riittää jopa kuudelle nimelle,  meidän perheessämme täyttyy vain kolme saraketta. Hugo-koiran menot kun muistaa kirjaamattakin. 


Tunnen itseni ja perheeni, joten tiedän, että kalenterin on oltava keskeisellä paikalla. Vaikka loogisin paikka olisi työhuone, käytännössä kuitenkin se on parhaiten katseen alla keittiön seinällä. Kun kalenteri on koko ajan esillä, siihen on myös mahdollisimman matala kynnys päivittää menot välittömästi niiden ilmestyttyä. Ja tiedättekö miten tästä saa sähköisen version? Nappaamalla kännykkäkuvan päivitetystä kuukaudesta, näin koko perheen menot seuraavat mukana myös silloin kun itse ei ole kotona :) 


Tämä kalenteri mukailee kouluvuotta, eli ensimmäinen kuukausi on elokuu 2014 ja viimeinen heinäkuu 2015. Kätevää, sillä useimmissa kalentereissa eletään tammikuusta joulukuuhun ja tähän aikaan vuodesta hankintaa tekevä saa koko rahalla vain puolikkaan vuoden käyttöönsä.  Jospa tämä auttaisi minua ajanhallinnassa ja suunnitelmallisuudessa. Aina välillä naurattaa tämä arjen oravanpyörä: pitäisi mennä jonnekin ajanhallinnan kurssille, mutta kun ei millään ehdi!". 

Miten teillä pysytään kärryillä perheen menoista? Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Meillä on ratkaistu tämä perhekalenteri ongelma teippaamalla liitutaulutarrasta kalenteri suoraan seinälle. Sunnuntaina aina päivitän tulevan viikon jutut seinällä. Siitä mieskin ne bongaa varmimmin ;)
  http://life-order.blogspot.fi/2013/08/lukujarjestysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva systeemi teillä! Meillä on tarve suunnitella vähän pidemmälle kerralla kuin viikko, siksi tuollainen kalenteri ei toimisi. Mutta tuo on kyllä hyvänäköinen!

   Poista
 2. Meillä on kalenteri jääkaapin ovessa. Vielä ei tarvita omia sarakkeita kaikille, mutta varmasti tulevaisuudessa kyllä. :) Viikko kerrallaan merkkailu ei onnistuisi meillä, menoja pitää päästä kirjaamaan tarvittaessa pitkällekin, jos on kyse esim. tyttöjen viikonlopusta tai vastaavaa. Kivannäköinen tuo kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meilläkin alkaa olla eka kerta, että tytön harrastukset pitää synkronoida meidän kalentereihimme. Tästä kuskaamisvuodet sitten varmaan alkavat :D

   Poista
 3. Kiitti vinkistä! Tuohan on kätevä ja kivannäköinenkin vielä! :) Ja kouluvuoden mukailusta tulee plussaa. Sattuneesta syystä mun kalenterini alkavat aina elokuusta, enkä oikein osaa aloittaakaan uutta kalenteria tammikuussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Edullinen vinkki yksinkertaisesta tyylistä tykkääville :)

   Poista
 4. Mä bongasin saman kalenterin :) Meillä on vuosia käytetty Mujin samantapaista kalenteria jossa on 5 saraketta. Nyt kun kohta 5v neidillä on omia harrastuksia, tarvittaisiin tuo kuudes sarake (joo, meitä on niin paljon;)). Toivottavasti Granit tekee myös tammikuusta alkavaa kalenteria. t: Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on viisi sisarusta, joten tiedän mitä arki on kun kaikilla on omia menoja vaikka kuinka paljon :D Siitä ei ilman kalenteria selviä!

   Poista
 5. Meillä on ollut vastaava kalenteri käytössä jo monta vuotta. Se on jo perinne, että tilaan kalenterin perheelle joululahjaksi Ifolorilta. Siihen olen koonnut kuvitukseksi menneen vuoden parhaat kuvat. Niitä on mukava katsella samalla kun pitää menot järjestyksessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne omatekemät kuvakalenterit ovat kyllä tosi ihania ja persoonallisia! Saako siihen myös useamman käyttäjän menot?

   Poista
  2. Juu, viisi saraketta löytyy.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Täällä käytetään Omppujen kalentereita (synkassa keskenään koko perheellä) ja lisäksi keittiön liitutauluseinälle raapustellaan menojamme. Ja silti joku aina unohtaa jonkun menon. ;)

  VastaaPoista
 8. Oli kyllä huippu konsertti! :)

  Meilläkin todettu perhekalenteri oikein näppäräksi! :) Tosin tällainen pelkistetympi versio miellyttäisi enemmän omaa silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Yllätyselementtejä riitti :D Ja ole hyvä vinkistä, ei ole kallis investointi tämä kalenteri :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...