sunnuntai 3. elokuuta 2014

Terassin laatoitus -kuvat ennen ja jälkeen

Terassilaatoitus on valmis! Terassimme on betonivalettu ja pinta ei ollut ihan tasainen. Lisäksi luonnossa sävy ei ollut näin harmaa kuin kuvassa, vaan enemmän ruskeaan taittuva. Kiitos teille lukijoille osallistumisesta laattapohdintoihini! Tässä muistukseksi kuva terassista ENNEN: 


Ja laatoituksen JÄLKEEN:


Haaveilin valkoisesta terassista ja sen myös sain. Laattapisteen DP Just Grey Super white natural -laatta* on materiaaliltaan kestävää ja laadukasta porcellanatoa, joten se soveltuu kovaankin käyttöön. Laatta ei ole täysin puhtaanvalkoinen vaan aavistuksen harmaaseen taittuva, joten sen puhtaanapito on supervalkoista helpompaa. Myös saumaus tehtiin aavistuksen harmaalla saumausaineella. 


Lopputulos on kuitenkin hyvin vaalea ja mielestäni todella kaunis. Suuressa laatassa on ripaus luksuksen tunnetta. Hellepäivinä terassilla onkin aavistus Välimeren fiilistä. Laatta on rektifioitu, joka tarkoittaa sitä, että laatta on hiottu polton jälkeen hyvin tarkkaan kokoon. Tämän ansiosta laatat voidaan asentaa tavanomaista kapeammin saumoin. Just Grey -sarjasta on saatavana neljä eri harmonista sävyä ja kokovaihtoehtoja on kolme (10x10, 30x60 ja 60x60).


Portaisiin halusimme hieman struktuuripintaisempaa laattaa. Portaat ovat myös enemmän sään armoilla kun tulevaisuudessa lasitettava terassi, joten harmaa eläväpintainen laatta on myös armollisempi lian ja liukkauden suhteen. IMI La Corte Porfido Grigio -porcellanatolaatan* pinta muistuttaa aitoa kiveä. Laatta sopii materiaalin ja pintansa ansiosta loistavasti nimenomaan ulkokäyttöön ja terassille, koska se on pakkasenkestävä ja tarpeeksi karhea. Sarjasta on saatavana neljä eri maanläheistä sävyä.


Harmaa ja valkoinen sulautuvat kauniisti yhteen ja muodostavat toimivan kokonaisuuden. Seinän viereen tulee vielä lista, joka viimeistelee terassin ilmeen. Laatoitustyön teki Keski-Suomen Sisustusmiesten Marko Nieminen, sama mies joka on rakentanut koko talomme. Kovat helteet vähän viivästytti hommaa, kun laasti kuivuu yli kolmessakymmenessä asteessa salamannopeasti. 


Olen todella iloinen lopputuloksesta. Tässäkin asiassa asuminen ja aika olivat tarpeen. Jos olisimme päällystäneet terassimme heti talonrakennuksen yhteydessä, olisimme päätyneet komposiittiiin. Nyt huomaan arvostavani aitoja materiaaleja ja luonnollisuutta, enkä enää päätyisi sekoitemateriaaliin. Nyt kun takapiha on tyylikkäästi laatalla, näyttää sisäänkäynti ihan reppanalta. Hitsi, kun näillä projekteillä on taipumus laajentua :D 

Mitäs pidät lopputuloksesta? 

* Laattojen hinnasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. Tuotetiedot tekstissä Laattapisteeltä. 

26 kommenttia:

 1. Upea! Tuon yhdistelmän itsekin sinulle ehdotin. Kaunis ylellinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli hyvä valinta, kalliimpi tosin. Mutta varmasti ajattomampi :)

   Poista
 2. Hieno lopputulos - laatta ehdottomasti antaa upeaa tyylikkyyttä ja ryhdikkyyttä. Meillä myös veranta laatoitettu ja muutaman vuoden kokemuksella voin kertoa, että hyvä ratkaisu on ollut. Siivouksenkin kannalla erinomainen valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Laatta kyllä viimeistelee hienosti kokonaisuuden :)

   Poista
 3. Tulikin heti mieleen, onko tuo iso laatta kovin liukas, kun on sileäkin. Kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei itse asiassa ole ihan sileä eli pinnasta löytyy vähän struktuuria. Ja minusta se ei tunnu liukkaalta, toki jos siinä märällä paljain varpain juoksee, niin tosi saattaa liukastua. Lasitus auttaa siinä, että kosteutta ei pääse valkoiselle laatalle.

   Poista
 4. Mahtava kokonaisuus. Välimeren tuntoa ja todella kaunista jälkeä. Kannatti odotella ja valita juuri tämä laatoitus. Huippuluokkaa! //Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire! Kärsivällisyydestä on usein hyötyä, harmi kun se ei kuulu yleensä vahvuuksiini ;)

   Poista
 5. Ihan mieletön! Tulee mieleen meidän vanha koti...meillä oli juuri 60x60 valkoinen kiiltävä laattalattia vaaleilla saumoilla ja se oli UPEA! ennenkaikkea helppo pitää puhtaana ja aina hyvän näköinen. Ei olis itellä tullu ensimmäisenä mieleen laittaa ulkoterassille laattaa, mut nytpä tiedän mitä tehdä ylijääneille laatoille, mitkä varastossa odottaa edellisestä asunnosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaanapito on kyllä helppoa, ei tarvitse laattaa hankailla. Kiva, jos sait tästä inspiraation omallekin terassillesi :)

   Poista
 6. Vau! Ennen -kuvan latauduttua ajattelin jo että tuohan ois ollu todella kaunis tuollaisenaan, mutta kummasti mieli muuttui kun näin jälkeen -kuvan. Todella ylellisen näköinen, erittäin onnistunut valinta!!

  VastaaPoista
 7. Todella ihanan näköistä! Ja toisaalta ihanan rohkeaa laittaa valkoinen laatta ulos. Aivan varmasti näitä kuvia ihaillaan meillä, kun yritän taivuttaa miehen mieltä terassipinnoitteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Syhi! Terassi saa tulevaisuudessa lasit ympärilleen, jolloin valkoinen osa ei jää kaiken pölyn armoille :)

   Poista
 8. Erittäin tyylikäs terassi, laatoitus kruunasi tilan, vaikka henkilökohtaisesti pidin betonistakin. Oletko kuvannut missään vaiheessa taloanne ulkoapäin? Kiinnostaisi nähdä miltä se näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuvannut taloa kokonaan ulkoapäin, ainoastaan tästä terassin kulmasta. En erityisesti toivo, että kotimme tunnistettaisiin ulkoapäin (vaikka toki tämän nurkan olenkin näyttänyt). Kiitos paljon kommentistasi!

   Poista
 9. Looking good! Piti oikein miehellekin esitellä näitä kuvia, niin kivannäköinen tuli teidän terassista. :)

  VastaaPoista
 10. Tulipa aivan valtavan upea!! Ja varmasti aikanaan lasituksen kanssa näyttää mahtavalta. Nautinnollisia hetkiä uudella terassillanne! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme kyllä itsekin tosi tyytyväisiä. Onneksi jaksoimme odottaa ja pohtia, mikä lopputulos on paras :)

   Poista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...