keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Poulsen PH5 katossa

Vihdoin Louis Poulsenin PH5-valaisin on löytänyt paikkansa makuuhuoneemme katosta. Ja kyllä, mielestäni se on täydellinen! Valaisimen erikoisuus on se, että se on täysin häikäisemätön. Se koostuu kolmesta heijastavasta varjostimesta, kartioista ja kahdesta pienemmästä värillisestä varjostimesta. Kun valaisinta katsoo alhaaltapäin, näkyvät sininen ja punainen varjostin hieman.


Ihastelin kesällä siskoni kotona Norjassa hänen kahta Poulsen-valasintaan ja aloin tietysti kyselemään niiden alkuperää. Siskoni kertoi, että Oslossa asuu tanskalainen mies, joka tuo kotimaastaan vanhoja Poulsen-valaisimia ja kunnostaa niitä alkuperäiseen asuunsa. Katsellessani hänen upeita valonlähteitään pyysin, että jos ja kun sopiva kunnostettu yksilö tulee myyntiin, hän ostaisi sen minulle.  Ja niin siinä kävi, että kesän lopulla tämä kaunokainen tuli myyntiin, enkä voinut sanoa "ei" sen kotiuttamiselle. Hintakin oli vain kolmannes, jos vertaa uuteen samanlaiseen. Tässä ollaan ajattoman designin ytimessä: laadukas esine voi olla vuosikymmeniä vanha, mutta näyttää silti priimalta. Laatuun kannattaa satsata. 


Design-valaisimista puheenollen suuret kiitokset kaikista ideoista Secto Designin Octon hyväntekeväisyyssijoituskohteeksi! Ideoita voi vielä jättää kommenttilaatikkoon, teen päätöksen paikasta ensi viikon alussa. Ihan hirmuisen vaikeaa valita, sillä edessä on vain hyvä vaihtoehtoja. 

Palataan taas, moikka! 

15 kommenttia:

 1. Se on kaunis, tykkään! Käythän kurkkaamassa blogissani, siellä olisi haaste sinulle :)

  VastaaPoista
 2. No sinähän tiedätä mitä noista Poulseneista ajattelen ;) Upea valaisin ja tarina taustalla vain lisää arvoa! Onnea kaunottaresta, siitä se lähtee! (ja tie ei ole halpa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tämä on kyllä kaunis yksilö, vaikka eivät ne muutkaan rumia ole :D

   Poista
 3. Upea on ja haaveenani on vielä joskus saada tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa myös, sattuisiko löytymään second handina :)

   Poista
 4. Voi miten kaunis! Vanhoissa esineissä on aina enemmän sielua ja luonnetta kuin uusissa, sen huomasin vastikään itsekin kun vanhempieni kätköistä löytyi täysin yllättäen Artekin 160-naulakko, joka oli unohtunut vuosikausiksi jemmaansa. Nyt se on kotonani, enkä aio sitä liikaa kunnostaa - muistot ja käytön jälki saavat näkyä.
  Poulsenin valaisimista haaveilen itsekin, juuri tuo samanlainen on ollut mielessäni kun mietin sopivaa ruokailutilaan. Jospa jonain päivänä noita vanhempia versioita saisi Suomeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun esineellä on tarina, se on kiinnostavampi :) Hieno löytö tuo naulakko!

   Poista
 5. Hei, mistä tuo ihana päiväpeitto on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Stockmannilta ostettu vajaa kolme vuotta sitten. Samanlaista silkkipäiväpeittoa ei enää näkynyt olevan valikoimassa.

   Poista
 6. Sinulle on haaste! =)

  http://luumutar.blogspot.fi/2014/09/haaste-punaisen-pyorean-maton-paikka.html

  VastaaPoista
 7. Valaisimesi innoittamana päätin vihdosta viimein katsoa tarkemmin opettajainhuoneemme valaisimia. Olen jo pitkään miettinyt, olisivatko ne Poulsenin, ja kyllähän nuo näyttävät olevan. Missään ei näytä olevan minkäännäköistä logoa tai signeerausta, mutta ulkonäkö on täsmälleen sama kuin sinun lampullasi - tosin väri on sininen. Eläköön, meillä on opehuoneessa kaksi designvalaisinta! Ehkä se korvaa hiukan sitä menetystä, kun koulun remontin yhteydessä auditorion katosta viskattiin kolmisenkymmentä Lokki-valaisinta roskiin...

  Sari N.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...