lauantai 6. syyskuuta 2014

Toinen olohuone eli terassilasien asennus

Yhteistyössä Lumon

Kommenttilaatikossa on käyty aktiivista, mielenkiintoista, rakentavaa ja ennen kaikkea tärkeää keskustelua designtuotteista, niistä inspiraationsa saaneista tuotteista sekä selkeistä kopiotuotteista. Selvää on, että kyse ei ole helposta eikä mustavalkoisesta asiasta ja siksi tätä keskustelua on tärkeää käydä. Pidetään tänään kuitenkin taukoa tästä aiheesta ja keskitytään yhteen aitoon suomalaiseen brändiin; Lumoniin ja meidän upouuteen lasitettuun terassiimme! 


Lasit ovat siis paikoillaan ja jos tämä prosessi pitää yhteen sanaan tiivistää, niin se on "helppo"! Mittauksen jälkeen sovittuna ajankohtana, noin viiden viikon kuluttua puhelimeen piippasi tekstiviesti. Se kertoi päivän, jolloin lasit ja kiskot saapuvat pihaan. Samassa viestissä myös luki, että tämä ei vaadi asukkaalta toimenpiteitä. Niinpä eräänä päivänä töistä palattuani bongasin pihasta siistin paketin, jossa lasit odottelivat asennusta. 


Parin päivän kulutua asentaja soitti ja hänen kanssaan sovimme asennuspäivän noin viikon päähän. Tämän viikon aurinkoisena torstaiaamuna pihaan kaarsi Lumonin pakettiauto ja homma oli valmis alkamaan. 


Ensin asennettiin lattiaan ja kattoon alumiiniprofiilit, joita pitin lasitukset kulkevat. Meille valittiin ikkunanpuitteisiin sopivat tumman harmaat listat. Valkoinen laatta jäi kokonaan lasituksen sisäpuolelle, kun kiskot kiinnitettiin valkoisen ja harmaan laatan saumakohtaan. 


Meille tuli puitteeton kirkas lasitus, joka on täysin avattava. Ensimmäinen lasi avataan metallisesta kahvasta ja se voidaan lukita tuuletusasentoon.  Sen jälkeen muut lasit voi niputtaa kokonaan tai osittain sivuun.  Nyt ulos voi jättää huoletta tavaroita vaikkapa reissujen ajaksi, sillä terassille asennettiin lukittava ovi.Kun iltapäivällä palasin töistä katsomaan lopputulosta, meni hetki ihan hiljaa ja ihaillen. Puitteeton lasitus viimeistelee talomme ilmeen. Mieheni kanssa puhuimme, että tätä se arkkitehti on ajatellut taloa piirtäessään. Kuin piste iin päälle. Myös laatoitus pääsee  nyt oikeuksiinsa. Terassi on luonteva jatke sisätiloille, valkoinen suuri laatta tuo siihen ripauksen luksusta. 


Kolmen aikaan iltapäivällä kohtelias asentaja näytti miten lasitukset toimivat ja jätti paikat siistiin kuntoon. Kun Lumonin auto kaarsi pois pihasta, istahdimme hetkeksi ihmettelemään tätä uutuutta terassin sohvalle. Ja arvaatte varmaan, että koska kyseessä on sisustusintoilijan koti, alkoivat ideat tämän toisen olohuoneen sisustamiseen laukata hurjaa vauhtia!


Tytär levitti leikkinsä uuteen tilaan ja Hugon sai jättää terassille ilman pelkoa karkuretkestä.   Kylmenevistä syyspäivistä huolimatta iltapäiväkahvit nautitaan raikkaassa ilmassa, mutta ilman viilentävää tuulta. Lasituksella meille tuli 30 neliötä lisää käyttötilaa aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Pitääpä vähän tutkia terassilämmittinvaihtoehtoja ja ostaa muutama pehmoinen lampaantalja lisää, sitten saavat meidän puolestamme syksyn sateet alkaa vihmomaan :) Seuraavaksi luvassa on valmiin terassilasituksen esittely, kunhan saan sisustusjuttuja aavistuksen eteenpäin! 

36 kommenttia:

 1. Tulipa hieno :) Meillä on myös parvekkeissa Lumonin lasitukset (samalla tavoin lattiasta kattoon) ja parin vuoden käyttökokemuksella voin sanoa, että ovat tosi laadukkaat ja hintansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mekanismit tuntuvat erittäin laadukkailta ja kestävät varmasti käyttöä :)

   Poista
 2. Ensivaikutelma on upea! Uskon, että tulette ihastumaan vielä enemmän lasitukseen, kun pääsette nauttimaan siitä syksyn mittaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon näin. Tänään auringon porottaessa ja lasien ollessa kiinni oli terassilla suorastaan kuuma :)

   Poista
 3. Todella kauniit lasit ja huimasti lisäneliöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä saimme yhden huoneen lisää (ja aika paljon lisää pestävää ikkunapintaa :D

   Poista
 4. Ihana ja upea lisähuone mutta iski mieleen ikävä käytännön ajatus, anteeksi.
  Voi lintuparat mitä lentelee kuoliaaksi tuohon (räksistä ei niin väliä).
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lintuset! Toivotaan, että ne osaisivat kaarrella muualla. Yhtään lintua ei muuten olla saatu talon ikkunoihin, vaikka niissäkin kokoa riittää.

   Poista
 5. Upea tuosta kyllä tuli!
  Tarvitsiko se mitään lupia tai selvityksiä rak.valvonnan puolelta?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja eri paikkakuntien välillä, jotan kannattaa kysyä asiaa omasta rakennusvalvonnasta :)

   Poista
 6. Todellakin piste iin päälle, upea!

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava!! Lisäkuvia odotellessa ;) Olisi kiva nähdä kuvia hieman kauempaakin otettuna, että näkisi miltä tämä näyttää kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Otan kokonaisuudesta kuvat, kunhan saan sisustuspuolta valmiimmaksi. Pitää varmaan myös lainata laajakuvaobjektiivia, sillä muuten koko terassia on vaikeaa saada mahtumaan samaan kuvaan :)

   Poista
 8. Vautsi! Tulipas siitä hieno! Kyllä tuolla kelpaa nyt istuskella ja sisustella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vain aikaa ja rahaa, niin pääsisi toteuttamaan kaikki pulpunneet ideat :D

   Poista
 9. Ihan mielettömän upea! Odotan innolla sisustuskuvia. Onkohan Hugo tajunnut karkuretkien vaikeutumisen, kun näyttää niin synkeältä kuvissa?

  -Tuuli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Itse asiassa Hugo ei tykkää työhaalariasuisista ihmisistä. Sille tuli vissiin rakennusaikana joku kammo, kun työmiehet kulkivat edestakaisin herran valtakunnassa ;D

   Poista
 10. Todella viihtyisän näköinen lasiterassi! :)

  VastaaPoista
 11. Hienolta näyttää! Terassilasitus näyttää todella luontevalta osalta rakennusta. Odotan innolla terassisisustuksen esittelyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Arkkitehti oli tämän näin piirtänytkin taloomme ja nyt olemme innoissamme, että saimme tämän vision totetettua :)

   Poista
 12. Upeat! Tässä oman terassin lasitusta suunnittelevana - voiko kysyä, paljonko maksoi tai oliko puitteeton lasitus normityyliä paljon hintavampi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En pyytänyt tarjousta puitteellisista, joten en osaa sanoa hintaeroa. Mutta Lumonilla on maksuton arviointi- ja mittauskäynti, jossa asiantuntija osaa kertoa hintapolitiikasta parhaiten :)

   Poista
 13. Wauuu!!! Aivan mahtavaa ja tosiaan yksi huone lisää!! :)

  VastaaPoista
 14. Upea lisähuone, jota voi käyttää pitkälle syksyyn. Me lasitimme oman 60 neliön terassimme ja voi sitä lintujen määrää, joka siihen on kolahdellut. Onneksi on kestävää lasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi lintuparat! No ei auta kun toivoa, että siivekkäät pysyvät taivaalla :)

   Poista
 15. Kateelisena katselen kun muilla asiat etenee ja valmistuu niin terassia kuin lasitettua terassiakin. Täällä vain jumittaa tällä hetkellä!!!! Äääääh! Upealta näytti Instassakin eilen kun ihastelin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette saaneet niin valtavasti aikaan remontin kanssa, että rouva ottaa nyt vaan ihan rauhassa siellä ;)

   Poista
 16. Aivan huikea! Tulen piakkoin laittamaan listat seinän viereen, nyt kun profiilit ovat paikallaan. -Marko

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...