sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Valmiin lasiterassin esittely

Iloinen tervehdys!

Tämän kesän projekti oli meillä nimeltään "terassi kuntoon". Tämä tarkoitti 30 neliöisen betonivaletun terassin lattian laatoittamista sekä lasituksen hankkimista. Laatoituksesta löytyvät ennen ja jälkeen -kuvat tästä postauksesta, siinä näkyy myös hyvin se, miltä tila näytti ilman lasiseiniä. 


Lasitukset toteutimme yhteistyössä Lumonin kanssa ja projektin etemisestä olen kirjoittanut  postauksissa Meille tulee lasitettu terassi!, Haaveena terassilasitus -miten homma alkaa? ja Toinen olohuone -lasiterassin asennus. Valmista terassia olette päässeet kurkistamaan tätä ennen Iltafiilistelyt terassilla -postauksessa. Nyt katsotaan vähän tarkemmin, miltä valmis kokonaisuus näyttää. 


Terassi on suorakaiteen muotoinen ja lasittevaa pintaa tuli lähinnä kahdelle seinälle. Lisäksi lasitettiin  lukittavalla ovella vasemmassa takakulmassa oleva käynti, josta kuljetaan pihavarastoihin sekä yrttimaalle ja marjapuskiin.


Lasitus on puitteeton eli saumat ovat hyvin huomaamattomat. Meille valittiin tumman harmaat kiskot, jotka sopivat hyvin talon ikkunanpuitteisiin. 


Laatoitus viimeisteli terassin ilmeen. Sisäpuolella on suuri valkoinen laatta, joka pysyy lasituksen avulla hyvin puhtaana. Nyt puhdistamme terassia lähinnä imuroimalla. Sään armoille jääville portaille valitsimme vaalean harmaan, struktuuripintaisen ja elävänsävyisen laatan. Se sopi jo hyvin olemassa olleeseen taloa kiertävään harmaaseen ulkolaattaan. 


Tässä lasitus ei ole ihan kokonaan avoinna, vasemmalle on jätetty yksi lasi ja loput on koottu oikeaan laitaan.

Lasitus on toden totta lisännyt terassimme käyttöastetta valtavasti. Päiväsaikaan tila on syyssäistä huolimatta niin lämmin, että ovea voi pitää auki. Ja kun ovi on auki, tulee herkästi istahdettua ulos kahvikupposen tai lehden kanssa. Myös Hugo viihtyy terassilla, joskin pienen koiran vahtiherkkyys näkyy ja kuuluu. Samaan malliin kuin aikoinaan Vaahteramäessä kaikui Eeeeemeliii, meillä kuuluu Huuuugooo! :D


Lumon tarjoaa monta mahdollisuutta terassin lasittamiseen. Suunnittelu- ja kustannusarviokäynti on ilmainen, joten kynnys oman terassilasituksen suunnitteluun on matala. Me saimme omat lasimme noin viisi viikkoa mittauskäynnin jälkeen, joten nopeat ehtivät vielä saamaan lasituksen ennen talven tuloa. Tässä vaiheessa haluan sanoa suuren kiitoksen Lumonille antoisasta yhteistyöstä. 


Vaikka terassimme on erittäin sisätilamainen, on kalusteissa huomioitava kuitenkin säänkestävyys. Jo pöytäliinalla, tableteilla, tyynyillä ja matolla voi luoda hyvin olohuonemaisen tunnelman. Loppusyksyksi ja talveksi ostoslistalla on vielä lampaantaljoja sekä kynttilälyhtyjä. Vähän jo haaveilen myös lämmittimestä, jonka alla  ja kynttilöiden loisteessa voisi terassilla nauttia vaikka jouluglögit... Yksi tila ja monta uutta haavetta!

18 kommenttia:

 1. Onko nuo ruokapöydän tuolit uusia ja mistä hankittu? Sopisi väreiltään meidän lasitetulle parvekkeelle ja ovat ihanan keveän näköiset. Tosi kaunis tuo teidän uusi terassi on kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuolit ovat jo vuosia vanhat, ostimme ne noin 8 v sitten edelliseen kotiimme. Vuosi sitten maalasin ne ruskeista harmaiksi. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Kaunista! Mukavaa sunnuntaita Kerttu <3

  VastaaPoista
 3. Terassi on tosi ihana! Vanhemmillani on lasitettu terassi ja se on käytössä kyllä lähes ympäri vuoden. Jouluglögitkin on nautittu fleecepeittojen alla monesti. Syksyisin ja keväisin terassilla on mukava syödä, kesällä sitten ihan ulkona. Mutta siis todella ihana ja monikäyttöinen tila todellakin ja ainakin vanhempieni luona kalusteet ovat kestäneet tosi hyvin, vaikka eivät erityisesti ulkokäyttöön suunniteltuja olekaan. Muuten tosi kaunista ja tunnelmallista kun kovalla pakkasella lasit keräävät jääkiteitä pintaansa ja sytyttelee sisälle lyhtyjä. Kivoja hetkiä teille uudella terassilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Onko vanhemmillasi käytössä lämmitin? Kiitos paljon Suvi!

   Poista
  2. Kyllä heillä on lämmitin, mutta aika harvoin se on käytössä. Kylminä päivinä kyllä ihana!

   Poista
 4. Todella kivalta näyttää Kerttu. Todella onnistunut remontti. Kesä jatkuu pitkään kun terassi on lasitettu.

  VastaaPoista
 5. Oiiihhh. Olisipa ihana istua tuollaisella terassilla kynttilöiden valossa teekupponen kädessä. Tunnelmallisia syysiltoja sinulle ja perheellesi, Kerttu!:-)

  VastaaPoista
 6. Siis Vaude mikä terassi! Kyllä kelpaa istua pitkälle syksyyn <3

  VastaaPoista
 7. Upealta näyttää! Lasituksen ansiosta koti ja oleskelutilat jatkuvat ulos. Meillä on lasitetulla parvekkeella lämmittimet, mutta niitä tulee käytettyä turhan harvoin. Pitänee ryhdistäytyä, nuo fiilistelyt kuulostivat niin hyvältä! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana terassi, ja lasituksen avulla siitä tulee lisätilaa pitkälle syksyyn. Onnistunut kokonaisuus ja kauniisti sisustettu.

  VastaaPoista
 9. Todella hieno terassi! Juuri niin moderni ja kodikas kuin pitääkin :)

  VastaaPoista
 10. Hienolta näyttää. Kiva sisustus. Tykkään.

  VastaaPoista

Suurkiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...